LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚοινωνίαΔημοσίευση: 15 Φεβρουαρίου 2021 13:35 | Ανανέωση: 16 Φεβρουαρίου 2021 06:54

“Μήδεια”: Κλειστά σχολεία και την Τρίτη

Σε ποιες περιοχές θα παραμείνουν κλειστά τα σχολεία και αύριο λόγω κακοκαιρίας.

σχολείο - χιόνι - χιονόστρωση - κακοκαιρία

Σε εξέλιξη είναι η κακοκαιρία "Μήδεια" που πλήττει την χώρα, προκαλώντας προβλήματα σε πολλές περιοχές, ενώ η ΕΜΥ εξέδωσε και νέο έκτακτο δελτίο για επιδείνωση του καιρού τις επόμενες ώρες.

Έτσι, κλειστά θα μείνουν και αύριο τα σχολεία όλων των βαθμίδων σε όλη την Κεντρική Μακεδονία, ύστερα από σχετική απόφαση του Περιφερειάρχη Απόστολου Τζιτζικώστα. Ο ίδιος, σε δήλωσή του, επισημαίνει ότι η απόφαση αυτή ελήφθη λόγω του συνεχιζόμενου ολικού παγετού και κατόπιν συνεννόησης με τους δημάρχους των 38 Δήμων της περιοχής, την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, την Πολιτική Προστασία, αλλά και τους επτά τοπικούς αντιπεριφερειάρχες. Κλειστοί θα μείνουν αύριο και οι παιδικοί σταθμοί. Όπως, άλλωστε, έγινε γνωστό, για την Τετάρτη δεν θα ληφθεί ενιαία απόφαση από την Περιφέρεια αλλά αποφάσεις από κάθε Δήμο ξεχωριστά, ανάλογα με τις συνθήκες που επικρατούν σε κάθε περιοχή.

Εξαιτίας του χιονιού και του ολικού παγετού που επικρατούν στην Δυτική Μακεδονία, με απόφαση των δημάρχων των Περιφερειακών Ενοτήτων Κοζάνης, Φλώρινας, Καστοριάς και Γρεβενών, τα νηπιαγωγεία, δημοτικά, οι σχολικές μονάδες Ειδικής Αγωγής, τα Γυμνάσια και τα Λύκεια, αύριο θα παραμείνουν κλειστά. Επίσης, κλειστοί θα παραμείνουν και οι δημοτικοί παιδικοί σταθμοί.

Κλειστά θα παραμείνουν και σήμερα Τρίτη τα σχολεία στην Π.Ε Λάρισας, λόγω της κακοκαιρίας και των χαμηλών θερμοκρασιών, σύμφωνα με ανακοίνωση των Διευθύνσεων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Στη πόλη της Λάρισας τα σχολεία θα παραμείνουν κλειστά και σήμερα, όπως ανακοίνωσε ο δήμος Λαρισαίων, τονίζοντας ότι «τα διδακτήρια στην συντριπτική πλειονότητά τους, δεν παρουσιάζουν προβλήματα, αφού οι αυλές είναι καθαρές από χιόνι και η πρόσβαση στα διδακτήρια γίνεται χωρίς προβλήματα».

Η απόφαση ελήφθη, με βάση τις προβλέψεις για ιδιαίτερα χαμηλές θερμοκρασίες που αναμένονται σε συνδυασμό με την ανάγκη λήψης μέτρων στα σχολεία για τον κορονοϊό, όπως είναι το άνοιγμα των παραθύρων και ο αερισμός των αιθουσών.

Επίσης, ανακοινώνεται ότι οι δημοτικοί και ιδιωτικοί βρεφονηπιακοί Παιδικοί Σταθμοί της πόλης θα λειτουργήσουν σήμερα για όσους γονείς επιθυμούν να πάνε τα παιδιά τους.

Κλειστά θα είναι και Τρίτη όλα τα σχολεία στον Δήμο Βόλου μετά από απόφαση του δημάρχου Αχιλλέα Μπέου, αφού οι καιρικές συνθήκες λόγω του χιονιά και του παγετού είναι πολύ δύσκολες, τόσο για τους μαθητές, όσο και για τους διδάσκοντες σε όλο τον μητροπολιτικό Βόλο.  Η απόφαση για τη μη λειτουργία των σχολείων για δεύτερη ημέρα αφορά όλες τις εκπαιδευτικές δομές του Βόλου, πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, τόσο μέσα στην πόλη όσο και περιφερειακά αυτής. Κλειστοί θα παραμείνουν και οι βρεφονηπιακοί σταθμοί και τα ΚΔΑΠ.

Επίσης κλειστά θα παραμείνουν αύριο Τρίτη τα σχολεία και στην υπόλοιπη Μαγνησία με αποφάσεις των δημάρχων Νοτίου Πηλίου, Ζαγοράς-Μουρεσίου, Αλμυρού και Ρήγα Φεραίου.  

Δεν θα λειτουργήσουν επίσης και τα σχολεία στα νησιά των Σποράδων, δηλαδή σε Σκιάθο, Σκόπελο και Αλόννησο, αφού εξακολουθούν τα νησιά να μην ηλεκτροδοτούνται για περισσότερες από 24 ώρες, λόγω της μεγάλης ζημιάς στον υποσταθμό της ΔΕΗ στον Λαύκο του Νοτίου Πηλίου.

Με απόφαση του αντιπεριφερειάρχη Ζακύνθου Γιώργου Στασινόπουλου λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων και ιδίως των χαμηλών θερμοκρασιών που επικρατούν, κλειστές θα παραμείνουν και την Τρίτη, οι σχολικές μονάδες τόσο της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, Νηπιαγωγεία- Δημοτικά Σχολεία όσο και της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, Γυμνάσια - Λύκεια σε όλη την Επικράτειας της Περιφερειακής Ενότητας Ζακύνθου.

Κλειστά θα παραμείνουν και την Τρίτη όλες οι βαθμίδες των σχολείων της Πρωτοβάθμιας και της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στην Κέρκυρα, λόγω της επέλασης της κακοκαιρίας «Μήδεια», η οποία έφερε πολύ χαμηλές θερμοκρασίες στο νησί και παγετό, που κυριαρχεί από τις πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής και αναμένεται να συνεχιστεί τα επόμενα 24ωρα.  Την απόφαση για το κλείσιμο των σχολείων ανακοίνωσε η αντιπεριφερειάρχης Κέρκυρας Μελίτα Ανδριώτη έπειτα από κοινή απόφαση που έλαβε με τους τρεις δημάρχους του νησιού.

Στα Χανιά με απόφαση του αντιπεριφερειάρχη Νίκου Καλογερή όλες οι σχολικές μονάδες της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, έως και την Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου, θα παραμείνουν κλειστές και τα μαθήματα θα γίνουν με τηλεκπαίδευση. Κλειστοί έως και την Τετάρτη θα παραμείνουν επίσης οι βρεφονηπιακοί σταθμοί των δήμων Χανίων, Κισσάμου, Αποκορώνου και Πλατανιά. Τα σχολεία όπως ανακοινώθηκε από την Περιφέρεια Κρήτης αλλά και τις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, λόγω της κακοκαιρίας θα παραμείνουν και στην Περιφερειακή Ενότητα Ηρακλείου, αύριο Τρίτη και μεθαύριο Τετάρτη κλειστά. Και η Αντιπεριφέρεια Ρεθύμνης με εντολή της ζήτησε να παραμείνουν οι σχολικές μονάδες κλειστές μέχρι και την Τετάρτη 17 του μήνα οπότε και σύμφωνα με την πρόγνωση της ΕΜΥ θα κοπάσει η κακοκαιρία ενώ έχει αποστείλει τις σχετικές οδηγίες για την ασφάλεια των πολιτών σε δήμους και δημοτικές ενότητες, δεδομένου ότι αναμένονται χιονοπτώσεις και σε χαμηλότερα υψόμετρα. 

Η Περιφέρεια Αττικής αποφάσισε «την διακοπή, μέχρι την Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου 2021, της δια ζώσης λειτουργίας των σχολικών μονάδων Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης (όλων των βαθμίδων) που εδρεύουν στην Περιφέρεια Αττικής, εξαιτίας των ιδιαίτερα έντονων καιρικών φαινομένων (χιονοπτώσεις - παγετός) και της επαγόμενης δυσκολίας λειτουργίας των σχολείων και μετακίνησης των μαθητών». Η απόφαση κρίθηκε επιβεβλημένη για προληπτικούς λόγους και με στόχο την καλύτερη προάσπιση της ασφάλειας των μαθητών, καθώς τα έντονα καιρικά φαινόμενα και ο ισχυρός παγετός που αναμένεται να επικρατήσει στην Αττική τις επόμενες ώρες, θα δυσχεράνουν τη δυνατότητα λειτουργίας των σχολείων και την μετακίνηση των μαθητών στα σχολεία τους, που στις περισσότερες περιπτώσεις δεν βρίσκονται εντός των Δήμων που κατοικούν. Η Περιφέρεια Αττικής ανάλογα με το πώς θα εξελιχθούν τα καιρικά δεδομένα θα επαναξιολογήσει την κατάσταση και πάλι την Τετάρτη, με στόχο να εξετάσει, εφόσον απαιτείται, το ενδεχόμενο να παρατείνει το κλείσιμο των Ειδικών Σχολείων.

Κλειστά θα παραμείνουν αύριο τα σχολεία σε δήμους των περιφερειών Δυτικής Ελλάδας και Πελοποννήσου, λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών. Ειδικότερα, στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας θα παραμείνουν κλειστές όλες οι σχολικές μονάδες στην περιφερειακή ενότητα Ηλείας, καθώς και το δημοτικό σχολείο και το γυμνάσιο του Αγίου Βλασίου στο δήμο Αγρινίου.

Στην Περιφέρεια Πελοποννήσου θα είναι κλειστά τα σχολεία στις παρακάτω περιοχές:

  • Κορινθία: Δεν θα λειτουργήσουν τα σχολεία στους δήμους Κορινθίων, Ευρωστίνης, Λουτρακίου - Περαχώρας και Νεμέας, ενώ στο δήμο Σικυωνίων δεν θα λειτουργήσουν οι σχολικές μονάδες των δημοτικών ενοτήτων, Σικυωνίων, Στυμφαλίας και Φενεού.
  • Αργολίδα: Θα παραμείνουν κλειστά τα σχολεία στους δήμους Ναυπλιέων, 'Αργους - Μυκηνών, Ερμιονίδας και Επιδαύρου.
  • Αρκαδία: Δεν θα λειτουργήσουν οι σχολικές μονάδες στους δήμους, Τρίπολης, Μεγαλόπολης, Γορτυνίας και βόρειας Κυνουρίας
  • Λακωνία: Θα παραμείνουν κλειστά τα σχολεία στους δήμους, Σπάρτης, Ευρώτα και Μονεμβασιάς.

*Το κείμενο ανανεώνεται συνεχώς, ανάλογα με τις ανακοινώσεις ανά την Ελλάδα


Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΦλώρος: Δίωξη για κακούργημα και προσωρινή κράτηση του βουλευτήΧθες 20:03 | Ειδήσεις

Κρατούμενος θα παραμείνει μέχρι την απολογία του ο ανεξάρτητος βουλευτής, Κωνσταντίνος Φλώρος για τον ξυλοδαρμό του βουλευτή Βασιλη Γραμμένου.

Σπαρτιάτες - Άρειος Πάγος: Το σκεπτικό για τον αποκλεισμό από τις ΕυρωεκλογέςΧθες 20:12 | Ειδήσεις

Σε 86 από τις 122 σελίδες της απόφασης, αναλύονται οι λόγοι που "μπλόκαραν" τους Σπαρτιάτες.

Μητσοτάκης για “Αιγίς”: Δεν υπάρχει περιθώριο για αδράνεια ή εγκληματική αδιαφορίαΧθες 19:47 | Ειδήσεις

Τι είπε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, στην παρουσίαση του προγράμματος "Αιγίς" για την πολιτική προστασία.

Δολοφονία Λυγγερίδη: ο άγνωστος πληροφοριοδότης και το βίντεο ντοκουμέντο (βίντεο)Χθες 19:04 | Ειδήσεις

Πως μια φορητή μνήμη βοήθησε τους αστυνομικούς να "ξεκλειδώσουν" πρόσωπα και καταστάσεις. Νέες εικόνες από τους οπαδούς πριν απο το μοιραίο χτύπημα στον αστυνομικό.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Ολυμπιακός - Μπαρτσελόνα: Πήραν το πλεονέκτημα έδρας οι “ερυθρόλευκοι”00:12Πειραιάς: Έπεσε στη θάλασσα ενώ επιβιβαζόταν στο πλοίο23:58Λονδίνο: αφηνιασμένα άλογα έσπειραν τον πανικό στους δρόμους της πόλης (βίντεο)23:45Καιρός: Σκόνη, καταιγίδες και πτώση θερμοκρασίας την Πέμπτη23:31Παρά-Κολύμβηση: Μιχαλεντζάκης και Σταματοπούλου πήραν αργυρά μετάλλια23:18Νίσυρος - Κασσελάκης: Ο Σαϊμίρ και ο γιος του κατήγγειλαν ένα κατ’ εξακολούθηση έγκλημα (βίντεο)23:04Ρωσία: Από έλεγχο θα περνούν τα βιβλία για “απαγορευμένες πληροφορίες”22:51Αστικά λεωφορεία: “Πρεμιέρα” για ανέπαφες πληρωμές στις γραμμές του Αεροδρομίου22:38H AEK “στρίμωξε” τον Παναθηναϊκό και είναι “αγκαλιά” με τον τίτλο22:25Ακίνητα: Τροπολογία για τα ύψη κτηρίων, μετά τις αντιδράσεις (βίντεο)22:12Ισπανία - Σάντσεθ: Προς παραίτηση ο Πρωθυπουργός, για την έρευνα στην σύζυγο του21:59Δολοφονία Λυγγερίδη: ο άγνωστος πληροφοριοδότης και το βίντεο ντοκουμέντο (βίντεο)21:45Άρης - Ολυμπιακός: Ισοπαλία…. “πονοκέφαλος” για τους ερυθρόλευκους21:32Πρωτομαγιά - Απεργία: ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ απευθύνουν κάλεσμα για συμμετοχή21:18Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ενόργανης: Ο Πετρούνιας στον τελικό21:04Make-A-Wish Ελλάδος: 29 Απριλίου - Παγκόσμια Ημέρα Ευχής20:51Σπαρτιάτες - Άρειος Πάγος: Το σκεπτικό για τον αποκλεισμό από τις Ευρωεκλογές20:38Φλώρος: Δίωξη για κακούργημα και προσωρινή κράτηση του βουλευτή20:25POS - ταμειακές μηχανές: “Εκπνέει” η προθεσμία για τη διασύνδεση τους20:11Μητσοτάκης για “Αιγίς”: Δεν υπάρχει περιθώριο για αδράνεια ή εγκληματική αδιαφορία19:58
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο