LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΠολιτισμόςΔημοσίευση: 15 Φεβρουαρίου 2021 13:28

Σχολή Καλών Τεχνών: Φοιτήτριες καταγγέλλουν καθηγητή για σεξουαλική παρενόχληση

Πώς περιγράφουν την ανάρμοστη συμπεριφορά του ίδιου καθηγητή οι δύο φοιτήτριες.

ΑΣΚΤ - Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών

Νέες καταγγελίες που βλέπουν το φως της δημοσιότητας και αφορούν καθηγητή της Ανώτατης Σχολής Καλών Τεχνών της Αθήνας ο οποίος φέρεται να παρενοχλούσε σεξουαλικά δύο φοιτήτριές του.


Τα περιστατικά που αναφέρουν οι δύο φοιτήτριες έχουν ως κεντρικό πρωταγωνιστή τον ίδιο καθηγητή. Όπως περιγράφουν τις προσκαλούσε στο γραφείο του και προσπαθούσε να τις κεράσει τσίπουρα και να τους αποσπάσει πληροφορίες για την σεξουαλική τους ζωή. Το αποκορύφωμα, έρχεται, όπως περιγράφουν οι δύο παράλληλες ιστορίες όταν σε εκδρομές της σχολής, προσέγγισε την μία κοπέλα και την παρενόχλησε σεξουαλικά «φέρνοντας το κορμί του πάνω της» και λέγοντάς της πως θα κοιμηθεί μαζί του. Όταν η κοπέλα αντέδρασε χτυπώντας τον για να απομακρυνθεί, αυτός σταμάτησε, αλλά στην επόμενη εκδρομή προσέγγισε την δεύτερη καταγγέλλουσα την οποία και θώπευσε στα γεννητικά της όργανα.

Μάλιστα όπως σημειώνουν και οι δύο φοιτήτριες, όταν ο συγκεκριμένος καθηγητής δεν κατάφερε να πετύχει τους στόχους του, μετέτρεψε το μάθημα σε κόλαση για αυτές, με συνεχείς προσβολές, σεξουαλικά υπονοούμενα και μειωτικούς χαρακτηρισμούς.

Τα περιστατικά έρχονται στο πλαίσιο ανώνυμων καταγγελιών που γίνονται μέσω πλατφόρμας την οποία δημιούργησε στο Facebook η Φοιτητική Πρωτοβουλία Καταγραφής Παρενοχλήσεων στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών (ΑΣΚΤ).

Η ομάδα δημιουργήθηκε προκειμένου να έρθει στο φως ένα «φαινόμενο που ταλανίζει τη Σχολή εδώ και δεκαετίες, δημιουργώντας ένα περιβάλλον καταπίεσης και εξαναγκασμού». «Τα περιστατικά έμφυλης διάκρισης, βίας, σεξουαλικής και μη παρενόχλησης, ακόμα και κακοποίησης, συνιστούν για τη Σχολή μας μια πραγματικότητα με την οποία πλήθος ατόμων – ιδίως φοιτητριών – έρχονται αντιμέτωπα κατά τη διάρκεια της φοίτησής τους», σημειώνει η εν λόγω ομάδα. Ωστόσο εκτός από τις ανώνυμες καταγγελίες που στοχεύουν στην ανάδειξη του προβλήματος, υπάρχουν και οι επώνυμες καταγραφές οι οποίες μπορούν να αποσταλούν στο protovoulia.katagrafon@protonmail.com.

Ανακοίνωση Πρωτοβουλίας Καταγραφής Παρενοχλήσεων στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών Η Φοιτητική Πρωτοβουλία Καταγραφής...

Δημοσιεύτηκε από Φοιτητική Πρωτοβουλία Καταγραφής Παρενοχλήσεων στην ΑΣΚΤ στις Παρασκευή, 5 Φεβρουαρίου 2021
Η πρώτη καταγγελία 

Σχολή Καλών Τεχνών: - καταγγελία - σεξουαλική παρενόχληση από καθηγητή - 1
Η δεύτερη καταγγελία 
Σχολή Καλών Τεχνών: - καταγγελία - σεξουαλική παρενόχληση από καθηγητή - 2
Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΦλώρος: Δίωξη για κακούργημα και προσωρινή κράτηση του βουλευτήΧθες 20:03 | Ειδήσεις

Κρατούμενος θα παραμείνει μέχρι την απολογία του ο ανεξάρτητος βουλευτής, Κωνσταντίνος Φλώρος για τον ξυλοδαρμό του βουλευτή Βασιλη Γραμμένου.

Σπαρτιάτες - Άρειος Πάγος: Το σκεπτικό για τον αποκλεισμό από τις ΕυρωεκλογέςΧθες 20:12 | Ειδήσεις

Σε 86 από τις 122 σελίδες της απόφασης, αναλύονται οι λόγοι που "μπλόκαραν" τους Σπαρτιάτες.

Μητσοτάκης για “Αιγίς”: Δεν υπάρχει περιθώριο για αδράνεια ή εγκληματική αδιαφορίαΧθες 19:47 | Ειδήσεις

Τι είπε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, στην παρουσίαση του προγράμματος "Αιγίς" για την πολιτική προστασία.

Δολοφονία Λυγγερίδη: ο άγνωστος πληροφοριοδότης και το βίντεο ντοκουμέντο (βίντεο)Χθες 19:04 | Ειδήσεις

Πως μια φορητή μνήμη βοήθησε τους αστυνομικούς να "ξεκλειδώσουν" πρόσωπα και καταστάσεις. Νέες εικόνες από τους οπαδούς πριν απο το μοιραίο χτύπημα στον αστυνομικό.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Rapid test δωρεάν την Πέμπτη σε 186 σημεία06:48Τροχαίο δυστύχημα στην Ημαθία06:34Εορτολόγιο - 25 Απριλίου: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα06:21Καιρός: Σκόνη, καταιγίδες και πτώση θερμοκρασίας την Πέμπτη06:07Ολυμπιακός - Μπαρτσελόνα: Πήραν το πλεονέκτημα έδρας οι “ερυθρόλευκοι”00:12Πειραιάς: Έπεσε στη θάλασσα ενώ επιβιβαζόταν στο πλοίο23:58Λονδίνο: αφηνιασμένα άλογα έσπειραν τον πανικό στους δρόμους της πόλης (βίντεο)23:45Παρά-Κολύμβηση: Μιχαλεντζάκης και Σταματοπούλου πήραν αργυρά μετάλλια23:18Νίσυρος - Κασσελάκης: Ο Σαϊμίρ και ο γιος του κατήγγειλαν ένα κατ’ εξακολούθηση έγκλημα (βίντεο)23:04Ρωσία: Από έλεγχο θα περνούν τα βιβλία για “απαγορευμένες πληροφορίες”22:51Αστικά λεωφορεία: “Πρεμιέρα” για ανέπαφες πληρωμές στις γραμμές του Αεροδρομίου22:38H AEK “στρίμωξε” τον Παναθηναϊκό και είναι “αγκαλιά” με τον τίτλο22:25Ακίνητα: Τροπολογία για τα ύψη κτηρίων, μετά τις αντιδράσεις (βίντεο)22:12Ισπανία - Σάντσεθ: Προς παραίτηση ο Πρωθυπουργός, για την έρευνα στην σύζυγο του21:59Δολοφονία Λυγγερίδη: ο άγνωστος πληροφοριοδότης και το βίντεο ντοκουμέντο (βίντεο)21:45Άρης - Ολυμπιακός: Ισοπαλία…. “πονοκέφαλος” για τους ερυθρόλευκους21:32Πρωτομαγιά - Απεργία: ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ απευθύνουν κάλεσμα για συμμετοχή21:18Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ενόργανης: Ο Πετρούνιας στον τελικό21:04Make-A-Wish Ελλάδος: 29 Απριλίου - Παγκόσμια Ημέρα Ευχής20:51Σπαρτιάτες - Άρειος Πάγος: Το σκεπτικό για τον αποκλεισμό από τις Ευρωεκλογές20:38
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο