LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /Υγεία - ΠεριβάλλονΔημοσίευση: 14 Φεβρουαρίου 2021 07:18

EE: Επίσπευση στην έγκριση εμβολίου για τις μεταλλάξεις κορονοϊού

Τι λέει η Στέλλα Κυριακίδου για την διαδικασία, ενώ εντείνεται η ανησυχία των ειδικών, λόγω της αυξημένης διασποράς από τις παραλλαγές του Covid-19.

εμβολιασμός - εμβολιασμοί - εμβόλιο

Η Ευρωπαϊκή Ένωση θα εγκρίνει με ταχείες διαδικασίες εμβόλια κατά του νέου κορονοϊού προσαρμοσμένα στην καταπολέμηση παραλλαγών του ιού, δήλωσε η Επίτροπος Υγείας και Ασφάλειας Τροφίμων της ΕΕ, Στέλλα Κυριακίδου σε συνέντευξη της.

«Αποφασίσαμε τώρα ότι ένα εμβόλιο που έχει βελτιωθεί από τον παρασκευαστή με βάση το προηγούμενο εμβόλιο, για την καταπολέμηση νέων παραλλαγών, δεν χρειάζεται πλέον να περάσει από ολόκληρη τη διαδικασία έγκρισης», δήλωσε η Ευρωπαία Επίτροπος στην εφημερίδα Augsburger Allgemeine της Βαυαρίας.

«Έτσι, θα είναι ταχύτερο να διαθέτουμε κατάλληλα εμβόλια χωρίς να διακυβεύεται η ασφάλεια», σημείωσε.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δέχεται έντονες επικρίσεις από κράτη μέλη του ευρωπαϊκού μπλοκ για καθυστερήσεις στις παραδόσεις εμβολίων, με την ΕΕ να υστερεί σε αριθμό εμβολιασμών συγκριτικά με χώρες όπως η Βρετανία και οι ΗΠΑ.

Η Κυριακίδου είναι μέλος μιας νέας ομάδας εργασίας, υπό την ηγεσία του Επιτρόπου Βιομηχανίας Τιερί Μπρετόν, που εργάζεται για την εξάλειψη σημείων συμφόρησης σε μονάδες παραγωγής και για την προσαρμογή της παραγωγής σε νέες παραλλαγές του ιού.

Ενώ οι εμβολιασμοί κατά το πρώτο τρίμηνο του 2021 προχωρούν αργά, το δεύτερο τρίμηνο θα σημειωθεί επιτάχυνση και μέχρι τα τέλη Σεπτεμβρίου η ΕΕ αναμένει να έχει επαρκείς δόσεις από αδειοδοτημένους παραγωγούς για να καλύψει πάνω από το 70% του πληθυσμού της, δήλωσε η Επίτροπος Υγείας.

Επανέλαβε επίσης την άποψη της Επιτροπής ότι το κλείσιμο των συνόρων δεν είναι ένα αποτελεσματικό όπλο κατά των μολύνσεων.

«Νομίζω ότι είναι λάθος να επιστρέψουμε σε μια Ευρώπη με κλειστά σύνορα, όπως τον Μάρτιο του 2020», είπε.

Η Γερμανία θα επιβάλει από σήμερα απαγορεύσεις εισόδου σε ταξιδιώτες από την Τσεχία και την περιοχή του Τιρόλου της Αυστρίας για να αποτρέψει την εξάπλωση παραλλαγών του νέου κορονοϊού.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Φενερμπαχτσέ – Ολυμπιακός: Πασάς… στην Πόλη ο “Θρύλος”!00:52“Ψυχοκόρες” στον ΑΝΤ1 τέσσερις φορές την εβδομάδα: Τι θα δούμε στα νέα επεισόδια (εικόνες)00:23ECL: Ήττα και αποκλεισμός για τον ΠΑΟΚ23:59Μπριζίτ Μακρόν: Η ζωή της μεταφέρεται στη μικρή οθόνη23:47Βία ανηλίκων: Ξυλοδαρμός ανηλίκου…για το TikTok (βίντεο)23:35Πάτρα: Γκαραζόπορτα πλάκωσε γυναίκα23:22ΑΠΘ - SeaCare: Φοιτητική Ομάδα διακρίθηκε σε Παγκόσμιο Διαγωνισμό Καινοτομίας23:08Ενδοοικογενειακή βία - Βία ανηλίκων: Οι αστυνομικές δράσεις το πρώτο 15μερο του Απριλίου (βίντεο)22:55Τσίπρας: Στη Μέση Ανατολή, η Ευρώπη δεν είναι με τη σωστή πλευρά της Ιστορίας22:41Ιρλανδία: Συγγενείς των θυμάτων της φονικότερης φωτιάς δικαιώθηκαν μετά από 43 χρόνια22:28Σημεία για rapid test δωρεάν την Παρασκευή22:14Διασύνδεση POS με ταμειακές - Χατζηδάκης: Καμία παράταση22:01Κόρινθος: Θρίλερ με σορό γυναίκας στη θάλασσα21:47Δάγκειος πυρετός: “Συναγερμός” από τον ΠΟΥ για τη Λατινική Αμερική21:34Βαρκελώνη – Τσιτσιπάς: “Ανίκητος” στο χώμα!21:20Αττική Οδός: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις το βράδυ της Πέμπτης21:07Δολοφονία στην Ιεράπετρα: Προφυλακίστηκε ο 45χρονος κατηγορούμενος20:53Δομοκός: Ψευδοροφή έπεσε στα θρανία μαθητών (εικόνες)20:40Αλέν Ντελόν: Η Ουκρανία θα του απονείμει παράσημο20:26Το βίντεο του ξυλοδαρμού 8χρονου από 7χρονο στο TikTok και οι αντιδράσεις των γονιών20:13
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο