LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚοινωνίαΔημοσίευση: 12 Φεβρουαρίου 2021 15:39

Νίκος Μαζιώτης: Επιστολή για το τροχαίο με την Πόλα Ρούπα (εικόνες)

Ο φυλακισμένος σύντροφος της Ρούπα καταλογίζει ευθύνες για την έκθεση σε κίνδυνο της ζωής της. Ποιους κατηγορεί.

Κηφισός - τροχαίο - Πόλα Ρούπα

Ευθύνες για την έκθεση σε κίνδυνο της ζωής της Πόλας Ρούπα καταλογίζει ο φυλακισμένος σύντροφός της Νίκος Μαζιώτης, μετά το τροχαίο κατά τη μεταφορά της από το Εφετείο στις φυλακές Ελαιώνα.

Όπως μάλιστα αναφέρει σε επιστολή του «την ευθύνη για την έκθεση σε κίνδυνο της ζωής της συντρόφισσας και για οτιδήποτε συμβεί από εδώ και πέρα την έχουν κατά σειρά ιεραρχίας και προτεραιότητας, το υπουργείο ΠροΠο και πιο συγκεκριμένα ο Χρυσοχοΐδης, η γραμματέας αντεγκληματικής πολιτικής Νικολάου, η ΚΕΜ και τελευταία οι αστυνομικοί της ΕΟΜ».

Αναλυτικά η επιστολή του Νίκου Μαζιώτη:

"Χθες,11/2, μετά τη συνεδρίαση του εφετείου της 3ης δίκης του Επαναστατικού Αγώνα όπου δικάζεται η συντρόφισσα Πόλα Ρούπα για την επίθεση της οργάνωσης στο παράρτημα της ΕΚΤ, της ΤτΕ, το γραφείο του ΔΝΤ το 2014, η κλούβα της Ειδικής Ομάδας Μεταγωγών (ΕΟΜ) που μετέφερε τη συντρόφισσα πίσω στις φυλακές Ελαιώνα Θηβών ενεπλάκη σε τροχαίο στη λεωφόρου Κηφισού χωρίς ευτυχώς να τραυματιστεί η συντρόφισσα σοβαρά. Το δικαστήριο που γίνεται στην ειδική αίθουσα των φυλακών Κορυδαλλού είχε διακόψει για τις 3/3. Έχουμε αναφερθεί ήδη στο ότι από τις 30 Σεπτεμβρίου 2020 που έχουν ξεκινήσει οι δύο τελευταίες δίκες του Επαναστατικού Αγώνα, το εφετείο για την επίθεση στο παράρτημα της ΕΚΤ, ΤτΕ και το ΔΝΤ για την οποία η συντρόφισσα π. Ρούπα έχει καταδικαστεί σε ισόβια κάθειρξη και 26 χρόνια και το εφετείο για την απόπειρα απόδρασης με το ελικόπτερο το 2016 για την οποία έχει καταδικαστεί σε 80 χρόνια κάθειρξης, η συντρόφισσα έχει ήδη μεταχθεί δεκάδες φορές από τον Ελαιώνα προς το Κορυδαλλό και αντίστροφα. Το πρόσχημα για τις συνεχείς μεταγωγές είναι υποτίθεται ότι όταν το διάστημα μεταξύ 2 συνεδριάσεων είναι πάνω από 10ημέρες, ‘‘τυπικά’’ ο/η κρατούμενος/η μπορεί να μετάγεται πίσω στη φυλακή που ανήκει. Όμως ιδιαίτερα σε πολύμηνες και χρονοβόρες δικαστικές διαδικασίες, αυτό δεν εφαρμόζεται.

Η Πόλα Ρούπα είναι η μοναδική κρατούμενη που υφίσταται ένα τέτοιο καθεστώς εξαίρεσης όπου μετάγεται τόσο συχνά και πολλές φορές αυθημερόν όταν τελειώνει η διαδικασία στις φυλακές Κορυδαλλού και μπαίνει κάθε φορά σε καθεστώς καραντίνας για 2 εβδομάδες λόγω COVID-19 είτε στο Κορυδαλλό είτε στον Ελαιώνα πράγμα που δυσχεραίνει την επικοινωνία με την οικογένεια, τον γιο μας και τους δικηγόρους. Πέρα από την έκθεση στο κίνδυνο μόλυνσης με τον COVID-19 με τις συνεχείς μεταγωγές με τις κλούβες των μεταγωγών και τους αστυνομικούς της ΕΟΜ, οι συχνές ειδικές μεταγωγές της πραγματοποιούνται με βιασύνη και ιλιγγιώδη ταχύτητα αυξάνοντας και το κίνδυνο τροχαίου, πράγμα που επιβεβαιώθηκε χθες με το τροχαίο που ενεπλάκη η κλούβα της ΕΟΜ που μετέφερε τη συντρόφισσα ακόμα μια φορά από το Κορυδαλλό στον Ελαιώνα.

Την ευθύνη για την έκθεση σε κίνδυνο της ζωής της συντρόφισσας και για οτιδήποτε συμβεί από εδώ και πέρα την έχουν κατά σειρά ιεραρχίας και προτεραιότητας, το υπουργείο ΠροΠο και πιο συγκεκριμένα ο Χρυσοχοΐδης, η γραμματέας αντεγκληματικής πολιτικής Νικολάου, η ΚΕΜ και τελευταία οι αστυνομικοί της ΕΟΜ. Οτιδήποτε συμβεί από εδώ και πέρα με τις συχνές μεταγωγές δεν θα είναι ‘‘ατύχημα’’ αλλά δόλια και εσκεμμένη προσπάθεια έκθεσης της ζωής της συντρόφισσας Ρούπα σε κίνδυνο με οποιαδήποτε συνέπεια γνωρίζουν οι παραπάνω υπεύθυνοι, είτε σοβαρός τραυματισμός είτε κατά της ζωής της συντρόφισσας.

Νίκος Μαζιώτης μέλος του Επαναστατικού Αγώνα

Δ΄ Πτέρυγα φυλακών Δομοκού"


Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΙράν: Οι εκρήξεις, το Ισραήλ και η επίθεση για αντίποινα (βίντεο)Σήμερα 09:25 | Ειδήσεις

Τι αναφέρουν διεθνή ΜΜΕ για την αεροπορική βάση που μπήκε στο "στόχαστρο". Τα κρατικά ισραηλινά ΜΜΕ υποβαθμίζουν την ισραηλινή επίθεση. Τι λέει η Τεχεράνη.

Κυριακή Γρίβα: Ο πατέρας της μήνυσε τους αστυνομικούς που “σε πέντε λεπτά την ξεφορτώθηκαν”Σήμερα 09:57 | Ειδήσεις

Τι ζητά με την μήνυση που κατέθεσε η οικογένεια της κοπέλας, η οποία δολοφονήθηκε έξω από το Αστυνομικό Τμήμα Αγίων Αναργύρων.

OHE: “Όχι” των ΗΠΑ στην πλήρη ένταξη της ΠαλαιστίνηςΣήμερα 07:04 | Ειδήσεις

Την απόφαση καταδίκασε αμέσως η Παλαιστινιακή Αρχή, που είδε σε αυτή «κατάφωρη επίθεση» εναντίον των Παλαιστινίων, που ωθεί τη Μέση Ανατολή «στο χείλος της αβύσσου».

ΠΟΥ: Η γρίπη των πτηνών θα γίνει σαν τον κορονοϊόΣήμερα 07:57 | Ειδήσεις

Παγκόσμια, «τεράστια ανησυχία» για την μετάδοση της γρίπης των πτηνών

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Ευρωεκλογές - ΣΥΡΙΖΑ: Ο Παπανώτας, ο Τσίπρας και η παρουσίαση του ευρωψηφοδελτίου10:51Ηράκλειο: Ξυλοδαρμός 14χρονου σε σχολείο - Το βίντεο που τράβηξαν συμμαθητές του10:37Κατάταξη UEFA: Η θέση της Ελλάδας μετά την πρόκριση του Ολυμπιακού10:25Λάρισα: “Σήκωσαν” πακτωμένο χρηματοκιβώτιο από κατάστημα10:12Κυριακή Γρίβα: Ο πατέρας της μήνυσε τους αστυνομικούς που “σε πέντε λεπτά την ξεφορτώθηκαν”09:58Ιράν: Οι εκρήξεις, το Ισραήλ και η επίθεση για αντίποινα (βίντεο)09:45“Έρωτας φυγάς” - Νέο επεισόδιο: Μυστικά και αποκαλύψεις την Παρασκευή (βίντεο)09:31Ιράν: Επαναλειτουργούν τα αεροδρόμια της Τεχεράνης09:17ΠΟΥ: Η γρίπη των πτηνών θα γίνει σαν τον κορονοϊό09:04“Ενώπιος Ενωπίω” - Αλέξανδρος Αντωνόπουλος: Η Παξινού, οι “Ψυχοκόρες” και η πολιτική (βίντεο)08:50Εορτολόγιο - 19 Απριλίου: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα (Ακάθιστος Ύμνος)08:36Το παρασκήνιο της βρετανικής συμμετοχής στην ενίσχυση της ισραηλινής άμυνας08:23Τροχαίο - Θεσσαλονίκη: Αυτοκίνητο τούμπαρε στην Εθνική Οδό (βίντεο)08:10Amber Alert για 11χρονο07:57OHE: “Όχι” των ΗΠΑ στην πλήρη ένταξη της Παλαιστίνης07:44Αθηναϊκή Λέσχη: Δείπνο προς τιμήν του Οικουμενικού Πατριάρχη (εικόνες)07:30Μέση Ανατολή - Πετρέλαιο: Μεγάλη αύξηση στις διεθνείς τιμές φέρνει η νέα ένταση07:17Σημεία για rapid test δωρεάν την Παρασκευή07:03ECL - Ολυμπιακός: Αποθέωση στο αεροδρόμιο για την πρόκριση στα ημιτελικά (βίντεο)06:50Σταδίου: Τροχαίο με σοβαρά τραυματισμένο οδηγό06:37
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο