LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /Υγεία - ΠεριβάλλονΔημοσίευση: 11 Φεβρουαρίου 2021 19:13 | Ανανέωση: 11 Φεβρουαρίου 2021 19:18

Κορονοϊός: Παράλυση νοσηλεύτριας μετά το εμβόλιο – Τι λένε ειδικοί στον ΑΝΤ1 (βίντεο)

Ερωτήματα, αλλά και ανησυχία, προκάλεσε η είδηση. Τι είναι το σύνδρομο Guillain-Barre και πόσο σπάνια εμφανίζεται.

εμβόλιο - εμβολιασμός - κορονοϊός - covid-19

Της Λίλιαν Τσουρλή

Ο ιατρικός φάκελος της 40χρονος Στέλλας θα απαντήσει στο ερώτημα αν υπάρχει σχέση της παράλυσης των κάτω άκρων της με το εμβόλιο κατά του κορονοϊού, που έκανε πριν από λίγες ημέρες. Αυτό που μελετούν πλέον οι ειδικοί είναι αν η νοσηλεύτρια είχε κάποια λοίμωξη τις τελευταίες μέρες ή αν έπασχε από κάποιο υποκείμενο νόσημα.

«Δεν φαίνεται να είναι από τις βαριές μορφές. Γιατί μπορεί να κάνει και πιο βαριές καταστάσεις και πιο ήπιες. Μπορεί να προκύψει από οποιοδήποτε εμβόλιο και από της γρίπης. Στην Κέρκυρα βλέπουμε 2 ανά 100.000», δήλωσε ο πρόεδρος των νοσοκομειακών γιατρών Κέρκυρας, Μάνος Αντωνάκης.

Η γυναίκα που εργάζεται εδώ και 17χρόνια στην πνευμονολογική κλινική του νοσοκομείου Κέρκυρας είχε κάνει την πρώτη δόση του εμβολίου και μετά από 21 μέρες, την περασμένη εβδομάδα, έκανε και την δεύτερη. Δυο 24ωρα μετά ,το Σάββατο και ενώ ήταν στο σπίτι με τα ανήλικα παιδιά της, ενημέρωσε ότι δεν ήταν καλά και αμέσως οδηγήθηκε στο νοσοκομείο.

«Γίνονται εξετάσεις, ακολουθεί θεραπευτικό σχήμα και θα χρειαστεί αποκατάσταση η συνάδελφος. Εμφάνισε κάποια συμπτώματα… πυρετός, μυαλγίες και παράλυση κάτω ακρών», δήλωσε η πρόεδρος των εργαζομένων στο Νοσοκομείο Κέρκυρας, Ντίνα Ιωάννου.

Η πρώτη διάγνωση των γιατρών ήταν ότι ενδέχεται να πάσχει από το σπάνιο νευρολογικό σύμπτωμα Guillain-Barre. Μια αυτοάνοση νευροπάθεια που χτυπά αρχικά τα κάτω άκρα, μετά τα χέρια και ορισμένες φορές τους νευρώνες του αναπνευστικού. Τα αίτια πρόκλησης του, είναι ιώσεις όπως η γρίπη ή αναπνευστικές λοιμώξεις, ενώ σχεδόν σε όλες της περιπτώσεις, οι ασθενείς μετά από ειδική θεραπεία αναρρώνουν είτε πλήρως είτε μερικώς.

O νέος κορονοϊός έχει αυξημένο κίνδυνο πρόκλησης Guillain-Barre, εξήγησε ο Καθηγητής Νευρολογίας, Γεώργιος Τσιβγούλης: «Στους 100.000 ασθενείς με COVID-19, οι 15 μπορεί να πάθουν το σύνδρομο. Το 60% των ασθενών θα έχει πλήρη ίαση. Ένα 5% μπορεί να καταλήξει, ένα 15% να έχει μέτρια ή σοβαρή αναπηρία και ένα 20% ήπια νευρολογικά προβλήματα». Τονίζει, όμως, ότι δεν θα πρέπει να επηρεαστεί η πορεία των εμβολιασμών, καθώς δεν είχαμε αντίστοιχο περιστατικό στην Ελλάδα.

Πάντως ο αμερικανικός Οργανισμός Λοιμώξεων συστήνει τον εμβολιασμό όσων έχουν αυτή τη νευροπάθεια, καθώς δεν φαίνεται να την προκαλεί ή να την επηρεάζει το εμβόλιο.

Αρμόδιοι πλέον για τις απαντήσεις των ερωτημάτων και της ενδεχόμενης ή μη σχέσης της πάθησης με το εμβόλιο στη συγκεκριμένη περίπτωση, είναι η επιτροπή φαρμακοεπαγρύπνησης και η Επιτροπή Εμβολιασμών, και γι’ αυτό οι δηλώσεις του προέδρου της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλη Γιαννάκου, που συνέδεε χωρίς αποδείξεις τα συμπτώματα της νοσηλεύτριας με το εμβόλιο, έγιναν αιτία εκκίνησης προκαταρκτικής εξέτασης για διασπορά ψευδών ειδήσεων από την Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας.

Για σημάδια βελτίωσης της κατάστασης της 40χρονης, κάνει λόγο ο Πνευμονολόγος και Πρόεδρος των Νοσοκομειακών Γιατρών Κέρκυρας, Μάνος Αντωνάκης, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1.

Δεν συνδέεται το εμβόλιο για τον κορονοϊό με την παράλυση στην νοσηλεύτρια, είπε στον Νίκο Χατζηνικολάου, ο Πρόεδρος της Ελληνικής Νευρολογικής Εταιρείας, Νίκος Γρηγοριάδης.

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΕυρωψηφοδέλτιο ΝΔ – Μητσοτάκης: Στις 9 Ιούνη δεν ψηφίζουμε μόνο για την Ευρώπη…Χθες 20:53 | Ειδήσεις

Ο Πρωθυπουργός υπογράμμισε ότι το αποτέλεσμα της κάλπης των ευρωεκλογών, μπορεί και πρέπει να σηματοδοτήσει τη σταθερότητα της χώρας μας.

Άγιοι Ανάργυροι: Το βίντεο ντοκουμέντο από την δολοφονία της ΚυριακήςΧθες 18:59 | Ειδήσεις

Ένα νέο βίντεο ντοκουμέντο, φέρνει στο φως ο ΑΝΤ1, για τη στυγερή δολοφονία της Κυριακής, έξω από το αστυνομικό τμήμα στους Αγίους Αναργύρους.

ΗΠΑ: Η επίθεση του Ιράν κατά του Ισραήλ ήταν “μια μεγάλη αποτυχία”Χθες 23:21 | Ειδήσεις

Τι απαντάει ο Λευκός Οίκος στους ισχυρισμούς της Τεχεράνης, ότι οι ΗΠΑ γνώριζαν για την επίθεση.

Σίδνεϊ: Τι φώναζε ο άνδρας που μαχαίρωσε τον ιερέα σε ζωντανή σύνδεση (βίντεο)Χθες 22:31 | Ειδήσεις

Ο δράστης που έχει συλληφθεί, τον μαχαίρωσε μπροστά σε έντρομους πιστούς.  Εκτός από τον ιερέα μαχαίρωσε άλλα τρία άτομα.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
“Παγιδευμένοι” - Sneak preview: Ο Δημήτρης, κάνει ό,τι μπορεί για να βρει τη Δάφνη (εικόνες)23:59Missing Alert για την εξαφάνιση 15χρονης23:47ΗΠΑ: Η επίθεση του Ιράν κατά του Ισραήλ ήταν “μια μεγάλη αποτυχία” 23:36Χανιά: λουόμενος έχασε τη ζωή του από πνιγμό23:24Ερντογάν για Ισραήλ: Πρέπει να σταματήσουμε τις βάρβαρες επιθέσεις του23:13Σίδνεϊ: Τι φώναζε ο άνδρας που μαχαίρωσε τον ιερέα σε ζωντανή σύνδεση (βίντεο)23:02ΕΣΗΕΑ: 24ωρη απεργία την Τρίτη22:50Δραματική διάσωση 6χρονης από τη θάλασσα – Κόπηκε το σχοινί που την τραβούσαν22:37Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός: Στα πράσινα… το θρίλερ του ΟΑΚΑ22:26Χανιά - τροχαίο: Φονική σύγκρουση αυτοκινήτων (εικόνες)22:14Επίθεση Ιράν στο Ισραήλ: Το υπέρογκο κόστος της αναχαίτισης των drones22:02Βρετανία: Αεροσκάφη της πολεμικής αεροπορίας αναχαίτισαν ιρανικά drone21:51Χαρδαλιάς: 101 εκατομμύρια ευρώ για 40 έργα στην Αθήνα21:39Χατζηδάκης: “Δικαίωμα στη Λήθη”, μια κίνηση ανθρωπιάς για τους επιζώντες από καρκίνο21:28Ζωγράφου: “Πιάστηκαν” οι νεαροί που έκαναν δεκάδες ένοπλες ληστείες (βίντεο)21:15Ευρωψηφοδέλτιο ΝΔ – Μητσοτάκης: Στις 9 Ιούνη δεν ψηφίζουμε μόνο για την Ευρώπη…21:01Γιάννης Φέρτης: Το συγκινητικό αντίο της Φίνος Φιλμ (βίντεο)20:48Άγιοι Ανάργυροι: Το βίντεο ντοκουμέντο από την δολοφονία της Κυριακής20:34Σημεία για rapid test δωρεάν την Τρίτη20:21Καλλιθέα: Ανήλικος πωλούσε παράνομα φωτοβολίδες και πυροτεχνήματα20:07
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο