LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚόσμοςΔημοσίευση: 11 Φεβρουαρίου 2021 13:30

Μπόρις Τζόνσον: Σχέδιο για διαβατήρια εμβολιασμού

Σε συνομιλίες βρίσκεται η Βρετανία με τις αεροπορικές εταιρείες, όπως αποκάλυψε ο Πρωθυπουργός της χώρας.

ΒΡΕΤΑΝΙΑ - ΤΑΞΙΔΙΩΤΕΣ

Οι Βρετανοί που θα έχουν εμβολιασθεί θα μπορούν να χρησιμοποιούν μια εφαρμογή για να επιβεβαιώνουν ότι είναι ασφαλείς για να κάνουν διακοπές στο εξωτερικό, μόλις οι μολύνσεις από τον κορονοϊό θα έχουν μειωθεί σε χαμηλό επίπεδο στο Ηνωμένο Βασίλειο, δήλωσε ο βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας The Times.

Ερωτηθείς χθες, Τετάρτη, το βράδυ σε συνέντευξη Τύπου στην Ντάουνινγκ Στριτ αν η κυβέρνηση βρίσκεται σε συνομιλίες με εταιρείες ταξιδιών για τη δημιουργία ενός σχεδίου για διαβατήρια εμβολιασμού, ο πρωθυπουργός δήλωσε πως, μόλις η κατάσταση με τον κορονοϊό αλλάξει προς το καλύτερο, τότε θα μπορούν να χρησιμοποιηθούν «κάθε είδους εφαρμογές».

Νωρίτερα ο υπουργός Μεταφορών Γκραντ Σαπς είχε δηλώσει πως βρίσκεται ήδη σε συνομιλίες με τη Σιγκαπούρη και τις ΗΠΑ για το πώς θα καταστεί δυνατό να «ξεκλειδώσει» η δυνατότητα για διακοπές.

«Εξετάζουμε κάθε είδους πράγματα που μπορεί να θελήσουμε να κάνουμε τους επόμενους μήνες», δήλωσε ο Τζόνσον. «Όπως θα περιμένατε από εμάς, μιλάμε με εταιρείες ταξιδιών για κάθε είδους επιλογές, όμως η κορυφαία προτεραιότητα τώρα είναι να προχωρήσουμε με το πρόγραμμα εμβολιασμού για να δώσουμε ... σε όλους στη χώρα την προστασία που χρειάζονται».

«Όμως όταν βρεθούμε σ' έναν διαφορετικό κόσμο, πράγμα που ελπίζω να συμβεί το συντομότερο δυνατόν, τότε θα είναι ανοικτές κάθε είδους εφαρμογές και κάθε είδους δυνατότητες».

Ο Σαπς είχε δηλώσει νωρίτερα πως η δημιουργία ενός διεθνούς διαβατηρίου εμβολιασμού είναι μια πιθανή πραγματικότητα για τα ταξίδια μετά την Covid. «Όπως έχουμε πράγματα σαν την κάρτα για τον κίτρινο πυρετό ... φαντάζομαι ότι στο μέλλον θα υπάρξει ένα διεθνές σύστημα όπου οι χώρες θα θέλουν να ξέρουν πως έχεις εμβολιασθεί ή έχεις κάνει τεστ πριν ταξιδέψεις αεροπορικώς, πριν φθάσεις εκεί», δήλωσε στην εκπομπή Today του Radio 4 του BBC.

Ένα τέτοιο σύστημα θα μπορούσε να είναι έτοιμο μέσα σε διάστημα εβδομάδων, σύμφωνα με επικεφαλής αεροπορικών εταιρειών. Η Διεθνής Ένωση Αερομεταφορών (IATA), η οποία αντιπροσωπεύει περίπου 290 αεροπορικές εταιρείες, περιλαμβανομένης της British Airways, ανακοίνωσε πως είχε «πολύ καρποφόρες» συνομιλίες με την κυβέρνηση για το δικό της διαβατήριο εμβολιασμού, γνωστό ως Travel Pass, το οποίο θα είναι έτοιμο για χρήση στο τέλος του επόμενου μήνα.

Ένα βήμα που απαιτείται πριν ετοιμασθεί η εφαρμογή είναι να συμφωνήσει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας σε διεθνείς προδιαγραφές για τις λεπτομέρειες που θα περιλαμβάνει ένα πιστοποιητικό εμβολιασμού.

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΚακοκαιρία - Πήλιο: Βροχή και χαλαζόπτωση “χτυπούν” την περιοχή (εικόνες)Χθες 21:33 | Τοπικά Νέα

Αντιμέτωπο με την κακοκαιρία είναι το Πήλιο, όπως είχε προβλέψει η ΕΜΥ σχετικά με τα ισχυρά καιρικά φαινόμενα που ''χτυπούν'' την περιοχή.

Μητσοτάκης από Λέσβο: Η πολιτική της προσέγγισης Ελλάδας και Τουρκίας έχει αποτελέσματαΧθες 17:00 | Ειδήσεις

Περιοδεία στη Λέσβο πραγματοποιεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης όπου συνομίλησε με τούρκους τουρίστες, ενημερώθηκε για τα έργα στο λιμάνι και συναντήθηκε με τον Δήμαρχο Δυτικής Λέσβου.

ΣΥΡΙΖΑ - Ευρωεκλογές: Ο Στέφανος Κασσελάκης παρουσιάσε το ευρωψηφοδέλτιο του κόμματος (βίντεο)Χθες 19:52 | Ειδήσεις

Παρών και ο Αλέξης Τσίπρας στην παρουσίαση των υποψηφίων του ΣΥΡΙΖΑ για τις ευρωεκλογές του Ιουνίου

Πλημμύρα στο Ντουμπάι: Ποιο είναι το κόστος των ζημιώνΧθες 23:18 | Ειδήσεις

Η πλημμύρα προκάλεσε πρωτοφανή διατάραξη στο αεροδρόμιο του Ντουμπάι, ένα από τα μεγαλύτερα στον κόσμο και κυκλοφοριακό χάος μέσα σε πλημμυρισμένους δρόμους.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Αναβάθμιση S&P - Χατζηδάκης: Οι προσπάθειες της Ελλάδας πιάνουν τόπο06:23Κακοκαιρία - Σάββατο: Ισχυρές καταιγίδες, χιόνια και δυνατοί άνεμοι06:09Ιταλία: Εστιατόριο κερνάει μπουκάλι κρασί σε πελάτες...χωρίς κινητό!23:59Παγωτό με γεύση...G723:47Πλημμύρα στο Ντουμπάι: Ποιο είναι το κόστος των ζημιών23:34“I LOVE Σου Κου”: “Πλούσια” η θεματολογία του Σαββατοκύριακου23:21ΠΑΣΟΚ: Ποιοι είναι οι 8 νέοι ευρωβουλευτές του23:08Παναθηναϊκός – Περιστέρι: Δια πυρός και σιδήρου… οι γηπεδούχοι22:55Βόλος: Εκδήλωση του Κυμπουρόπουλου “τίναξαν” στον αέρα διαδηλωτές 22:41Πιερία: Απάτη σε βάρος ηλικιωμένης22:28Θεσσαλονίκη: Χειροπέδες σε απότακτο αστυνομικό 22:14Missing Alert για την εξαφάνιση ανήλικου από δομή φιλοξενίας22:01Κακοκαιρία - Πήλιο: Βροχή και χαλαζόπτωση “χτυπούν” την περιοχή (εικόνες)21:47Βαρκελώνη: Ο Τσιτσιπάς πήρε το θρίλερ και συνεχίζει το σερί του στο χώμα21:34“Times” Λονδίνου: “Πώς η Ελλάδα στάθηκε ξανά στα πόδια της” 21:20Δίκη Τράμπ: Άντρας αυτοπυρπολήθηκε έξω από το δικαστήριο (βίντεο)21:07Κλειστός σταθμός του μετρό το Σαββατοκύριακο20:53Ολλανδία - Facebook: Η Αρχή Προστασίας Δεδομένων καλεί την κυβέρνηση να μην το χρησιμοποιεί20:40Ενδοοικογενειακή βία - Θύμα μαρτυρά στον ΑΝΤ1: “Με χτυπούσε με μανία” (βίντεο)20:26Άγιοι Ανάργυροι: Τι ζητά η μητέρα της Κυριακής από τις Αρχές (βίντεο)20:13
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο