LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΟικονομίαΔημοσίευση: 11 Φεβρουαρίου 2021 08:59

Η Στρατινάκη στον ΑΝΤ1 για την αναστολή εργασίας και τα επιδόματα με μονομερείς δηλώσεις

Η ΓΓ του υπουργείου Εργασίας για όσα πρέπει να γίνουν από σήμερα για να επωφεληθούν εργαζόμενοι και εργοδότες.

Άννα Στρατινάκη - Καλημέρα Ελλάδα

Για τις κινήσεις που πρέπει να γίνουν από σήμερα και μέχρι το τέλος της εβδομάδας ώστε να επωφεληθούν εργοδότες και εργαζόμενοι από τα μέτρα στήριξης που προβλέπονται στα πλαίσια του νέου lockdown μίλησε η Γενική Γραμματέας του υπουργείου Εργασίας στην εκπομπή του ΑΝΤ1 «Καλημέρα Ελλάδα».

 Άδεια ειδικού σκοπού

Όπως εξήγησε η Άννα Στρατινάκη πρόκειται για επαναλειτουργία του μέτρου, επομένως ισχύει ό,τι ίσχυε και την προηγούμενη φορά. Η διαδικασία ανοίγει και οι δηλώσεις θα γίνονται όπως και πριν, από τους λογιστές, μέσα από την ΕΡΓΑΝΗ.

Αναφορικά με την καταβολή των χρημάτων, είπε πως οι πληρωμές γίνονται μετά από περίπου 20 μέρες, αποδίδοντας τη μικρή αυτήν καθυστέρηση στο ότι οι πληρωμές γίνονται κάθε 15 μέρες.

 Αναστολή εργασίας

Θα πρέπει να δηλωθεί μέχρι την Κυριακή, είπε, σημειώνοντας ότι η πλατφόρμα θα είναι ανοιχτή και το ερχόμενο Σαββατοκύριακο.

Εκεί που επικέντρωσε την προσοχή είναι στις αλλαγές που θα γίνουν για τις επιχειρήσεις που από πληττόμενες είναι πλέον κλειστές.

Ο κατάλογος των ΚΑΔ που από σήμερα αλλάζουν κατηγορία (στις περιοχές της Πάτρας, του Άγιου Νικόλαου,  τη Μύκονο, τη Σαντορίνη και την Αττική) θα δημοσιευτεί σήμερα.

Όπως εξήγησε όμως η Α.Στρατινάκη, «επειδή έχουν γίνει οι δηλώσεις και πολλές επιχειρήσεις έκαναν δήλωση για το σύνολο του μήνα, προαναγγελτικά», θα πρέπει να γίνουν τροποιητικές δηλώσεις. Το σύστημα θα είναι ανοιχτό και για αυτόν το λόγο το Σαββατοκύριακο.

Έτσι μέχρι τις 15 Φεβρουαρίου, θα μπορούν να γίνουν οι δηλώσεις για:

  •  υπαγωγή στις πληττόμενες για το διάστημα μέχρι τις 10/2
  • υπαγωγή για τις κλειστές επιχειρήσεις από τις 11/2/202
  • ορθή επανάληψη αν έχει γίνει προαναγγελία πληττόμενης που τώρα είναι κλειστή

Σημείωσε δε ότι, «για τον εργαζόμενο δεν πρέπει να γίνει κάτι, αφού αν έχει δηλωθεί μία φορά, τότε υπάρχει καταχωρημένος στο σύστημα» και είπε πως οι εργαζόμενοι πληρώνονται το πρώτα 5ημερο του επόμενου μήνα.

Επέκταση για μακροχρόνια ανέργους

Για καθέναν που τέλειωνε η άνεργα του, έπαιρνε δυο μήνες παράταση.

Έτσι, για όσους το επίδομα έχει λήξει τον Ιανουαρίου, θα πάρει παράταση έως και το Μάρτιο, ενώ αν λήγει το Φεβρουάριο , θα το πάρει μέχρι και τον Απρίλιο.

Τέλος, η ΓΓ του υπουργείου εξήγησε πως το επίδομα των 400 ευρώ και επιπλέον 50 ευρώ και κάθε τέκνο θα πάρουν για τους μήνες Ιανουάριο και Φεβρουάριο με μονομερείς δηλώσεις οι εργαζόμενοι:

Ξεναγοί, εποχικοί τουριστικών γραφείων, τουριστικοί συνοδοί, χιονοδρομικά, καλλιτέχνες και οι εργαζόμενοι στον τουριστικό επισιτισμό.

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΟμαλοποιήθηκε η κίνηση - Πόσα οχήματα έφυγαν από την Αττική;Σήμερα 19:33 | Ειδήσεις

Ομαλοποιήθηκε η κυκλοφορία στην εθνική οδό Αθηνών-Κορίνθου μετά το μεγάλο κύμα εκδρομέων του Πάσχα.

Η Γερμανία μπλόκαρε την πώληση Eurofighter στην Τουρκία, λόγω ΙμάμογλουΣήμερα 18:51 | Με υπογραφή...

«Επίθεση στην τουρκική δημοκρατία» χαρακτηρίζει ο γερμανικός τύπος την σύλληψη του Ιμάμογλου. Γράφει η Άννα Ανδρέου.

Τραγωδία στην Εγνατία: Στη φυλακή ο Ουκρανός οδηγός του φορτηγούΣήμερα 17:23 | Ειδήσεις

Ποιες κατηγορίες βαραίνουν τον 38χρονο οδηγό του φορτηγού που κατηγορείται για το τροχαίο δυστύχημα στην Κοζάνη.

Βεγγαλικά και κροτίδες το Πάσχα: Συμβουλές για να προστατέψετε τα κατοικίδιά σας (βίντεο)Σήμερα 20:48 | Ειδήσεις

Η εκπαιδεύτρια σκύλων και σύμβουλος συμπεριφοράς, Σοφία Παπαπάνου εξηγεί στο ant1news.gr το πώς πρέπει να αντιδρούν όσοι έχουν κατοικίδιο, το οποίο βιώνει στρες ή φόβο στο άκουσμα θορύβων από βεγγαλικά ή κροτίδες.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος: Το αναστάσιμο μήνυμά του για το Πάσχα22:21Εξωτερική Πολιτική: "Σταθερά, Τολμηρά, Μπροστά"22:07Tραμπ σε Ρωσία - Ουκρανία: Κανείς δεν με κοροϊδεύει, προσπαθώ να βοηθήσω21:53Smart Cities: Το μέλλον είναι εδώ για μια καλύτερη ζωή!21:39Βεγγαλικά και κροτίδες το Πάσχα: Συμβουλές για να προστατέψετε τα κατοικίδιά σας (βίντεο)21:25Missing Alert: 14χρονη στην Πάτρα βρέθηκε και λίγες ώρες αργότερα εξαφανίστηκε ξανα 21:11Μεγάλη Παρασκευή - Επιτάφιος: Στιγμές προσευχής και λύτρωσης (βίντεο)20:57Τουρνουά Βαρκελώνης: Ο Τσιτσιπάς εγκατέλειψε κι αποκλείστηκε20:44Μεγάλο Σάββατο: Αίθριος καιρός, με λίγες τοπικές βροχές20:30ΗΠΑ: Η κυβέρνηση Τραμπ εξετάζει το ενδεχόμενο αποπομπής του προέδρου της FED20:15Μεγάλη Παρασκευή: Τα έθιμα ανά την Ελλάδα (βίντεο)20:00Ομαλοποιήθηκε η κίνηση - Πόσα οχήματα έφυγαν από την Αττική;19:45Κίνα: Ρομπότ τριγυρνάει στους δρόμους της πόλης και αλληλεπιδρά με τον κόσμο19:30Αγρίνιο: Αδέσποτος σκύλος δάγκωσε στο κεφάλι 4χρονο παιδί19:15Η Γερμανία μπλόκαρε την πώληση Eurofighter στην Τουρκία, λόγω Ιμάμογλου 19:00Γαλλία: Στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή για ένα "trend" στο TikTok18:46Χανιά: Απορριματοφόρο έπιασε φωτιά δίπλα σε σχολεία (εικόνες)18:30Formula 1: Μυθική πρόταση στον Φερστάπεν από την Άστον Μάρτιν18:15Τροχαίο στην Μεσσηνία: Γυναίκα απεγκλωβίστηκε χωρίς τις αισθήσεις της18:00Τραγωδία στην Εγνατία: Στη φυλακή ο Ουκρανός οδηγός του φορτηγού17:46
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο