LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΟικονομίαΔημοσίευση: 10 Φεβρουαρίου 2021 18:09

ΑΔΜΗΕ: Έκτακτα μέτρα στον απόηχο του μπλακ άουτ

Σχέδιο άμεσης δράσης μετά τη βλάβη στο Κέντρο Υπερυψηλής Τάσης Κουμουνδούρου και εν όψει του νέου κύματος κακοκαιρίας.

Ασπρόπυργος - φωτιά - ηλεκτρικός σταθμός

Ο ΑΔΜΗΕ ανακοίνωσε ότι έχει θέσει σε εφαρμογή σχέδιο άμεσης δράσης για τη θωράκιση του Συστήματος Μεταφοράς Ενέργειας σε συνέχεια του σοβαρού συμβάντος της 7ης Φεβρουαρίου και εν όψει του κύματος κακοκαιρίας που αναμένεται τις επόμενες ημέρες στη χώρα.

Τα εν λόγω μέτρα έχουν έκτακτο χαρακτήρα, καθώς λαμβάνονται ως αποτέλεσμα της εξασθένισης του Συστήματος της Αττικής και της Πελοποννήσου μετά την απώλεια του αυτομετασχηματιστή στο ΚΥΤ Κουμουνδούρου. Έχουν, ωστόσο, βραχυπρόθεσμο χαρακτήρα καθώς στο επόμενο διάστημα η Εταιρεία αναμένεται να παραλάβει 10 νέους αυτομετασχηματιστές στο πλαίσιο του Σχεδίου Ανανέωσης Εξοπλισμού, με τους οποίους θα αναβαθμιστούν και θα ενισχυθούν οι υποδομές των Κέντρων Υψηλής Τάσης, μεταξύ άλλων και στην περιοχή της Αττικής.

Ειδικότερα, ο Διαχειριστής προχωρά στην ανάληψη των εξής έκτακτων μέτρων:

  • Συντονισμένες ενέργειες με τον ΔΕΔΔΗΕ για μεταφορά φορτίων από το ΚΥΤ Κουμουνδούρου σε άλλα εγγύτερα ΚΥΤ (ΚΥΤ Αχαρνών, ΚΥΤ Αγ. Στεφάνου) με στόχο την αποφόρτιση του ΚΥΤ Κουμουνδούρου και ευρύτερα στη χρήση εναλλακτικών οδεύσεων τροφοδοσίας καταναλωτών.
  • Αναστολή των συντηρήσεων για διαθεσιμότητα όλων των μονάδων παραγωγής. Ο ΑΔΜΗΕ έχει ζητήσει από τους παραγωγούς αυξημένη επιμέλεια στη λειτουργία των μονάδων τους προκειμένου να ανταποκριθούν εγκαίρως και επαρκώς στις ανάγκες λειτουργίας του συστήματος σύμφωνα το υφιστάμενο ρυθμιστικό πλαίσιο.
  • Επιβεβλημένη παραγωγή στις ευρύτερες περιοχές της Πελοποννήσου και της Στερεάς Ελλάδας, για τη λειτουργία των μονάδων παραγωγής “Μεγαλόπολη 5”, “Μεγαλόπολη 4”, “Υδροηλεκτρικός Σταθμός (ΥΗΣ) Λάδωνα” και ΥΗΣ Καστρακίου της ΔΕΗ, “Θερμοηλεκτρικός Σταθμός (ΘΗΣ) Αγίων Θεοδώρων” της Korinthos Power και “Ήρων-Ι” της ΗΡΩΝ ΘΕΡΜΟΗΛΕΚΤΡΙΚΗ.
  • Συντονισμένες ενέργειες με τον ΔΕΣΦΑ για διασφάλιση ποσοτήτων φυσικού αερίου προς κάλυψη της συνεχούς και υψηλής παραγωγής των μονάδων φυσικού αερίου.
  • Επαναπρογραμματισμός και αναδιάταξη όλων των συνεργείων κατασκευών και συντήρησης του ΑΔΜΗΕ σύμφωνα με τις νέες έκτακτες προτεραιότητες, τα οποία είναι σε πλήρη ετοιμότητα με στόχο την άμεση παρέμβαση και αντιμετώπιση συμβάντων.
Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Τρεις νεκροί από ουκρανικό βομβαρδιμό στο υπό ρωσική κατοχή τμήμα της επαρχίας Χερσώνας16:46Μητσοτάκης: Διαπιστώσαμε στην πράξη πώς λειτουργεί αυτή η πολύ ωραία ευρωπαϊκή κάρτα αναπηρίας16:36ΟΠΕΚΕΠΕ: Καταβλήθηκαν 28,78 εκατ. ευρώ σε δικαιούχους βιολογικής κτηνοτροφίας και μελισσοκομίας16:26Φοινικούντα: Συνελήφθησαν ο ανιψιός του ιδιοκτήτη του κάμπινγκ και ο επιχειρηματίας φίλος του 16:16"Νύχτα Αποκαλύψεων" με τον Πέτρο Κουσουλό, απόψε στις 24:00 στον ΑΝΤ116:06Πάτρα: Οι αγρότες αποχώρησαν από την γέφυρα Ρίου- Αντιρρίου15:56Στο ΔΙΚΕΠΑΖ ο σκύλος που σκότωσε το αγοράκι στη Ζάκυνθο15:46Together We Shine: Η επίσημη έναρξη της συνεργασίας Athens City Events & Δειπνοσοφιστήριον15:40Ζωγράφου: Άγρια επίθεση σε οδηγό λεωφορείου - Τον χτύπησε οδηγός Ι.Χ. για μια προσπέραση15:36Δένδιας: Όποιος μετατίθεται σε τόπο που δεν επιθυμεί, δικαιούται από το κράτος την παροχή δωρεάν αξιοπρεπούς και επαρκούς κατοικίας 15:26Πανελλαδικό συλλαλητήριο από τους αγροτοκτηνοτρόφους στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης15:12Εύβοια: Οδηγός τσιμπήθηκε από σφήκα και καρφώθηκε σε κολώνα με το ΙΧ του14:58Πεσκόφ: Η Ρωσία συμφωνεί με πολλές από τις απόψεις που εξέφρασε πρόσφατα ο πρόεδρος Τραμπ14:44Μπλόκα Αγροτών: Live ο χάρτης των κινητοποιήσεων14:30Πιερρακάκης: Στόχος μας είναι πολύ σύντομα να μην είμαστε η πιο υπερχρεωμένη χώρα στην Ευρώπη14:16Έληξε ο αποκλεισμός στο λιμάνι του Βόλου - Επιστροφή των αγροτών στο μπλόκο της Νίκαιας14:02Μπλόκο της αστυνομίας στους αγρότες - Δεν τους αφήνουν να πλησιάσουν τη γέφυρα Ρίου – Αντιρρίου13:48Υπόθεση Novartis - Γεωργιάδης: Οι δύο κατηγορούμενοι έπαιξαν, ως όργανα, βασικούς ρόλους σε μια σκευωρία13:34ΕΕ: Η κομισιόν ενέκρινε νέο κλιματικό στόχο μέχρι το 204013:20Ηράκλειο - Αγρότες: Προχώρησαν σε κατάληψη κτιρίου της ΑΑΔΕ13:06
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο