LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚοινωνίαΔημοσίευση: 10 Φεβρουαρίου 2021 09:32 | Ανανέωση: 10 Φεβρουαρίου 2021 09:55

Εκρηκτικός μηχανισμός σε γραφεία εφημερίδων

Οι άγνωστοι τοποθέτησαν τον μηχανισμό στην είσοδο του κτιρίου που φιλοξενεί τρεις εφημερίδες. Υλικές ζημιές από την έκρηξη.

ΕΚΡΗΞΗ - ΓΚΑΖΑΚΙΑ - ΓΡΑΦΕΙΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ

Έκρηξη από γκαζάκια, που είχαν τοποθετήσει άγνωστοι στην είσοδο του κτιρίου στο Παγκράτι, όπου στεγάζονται τα γραφεία των εφημερίδων "Δημοκρατία", "Εστία" και "Espresso", σημειώθηκε, λίγο πριν από τις 3.30 τα ξημερώματα.

Από την έκρηξη προκλήθηκαν υλικές ζημιές στην είσοδο. Τις έρευνες για την επίθεση διενεργεί η Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής.

ΕΚΡΗΞΗ - ΓΚΑΖΑΚΙΑ - ΓΡΑΦΕΙΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ

ΕΚΡΗΞΗ - ΓΚΑΖΑΚΙΑ - ΓΡΑΦΕΙΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ

Με ανακοίνωση του, το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ «καταδικάζει με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο την επίθεση, σήμερα τα ξημερώματα, με εμπρηστικό μηχανισμό στο κτήριο που στεγάζονται οι εφημερίδες «Δημοκρατία», «Εστία», και «Espresso». Οι επιθέσεις κατά εφημερίδων και οι απόπειρες εκφοβισμού των δημοσιογράφων είναι πράξεις αντιδημοκρατικές και έχουν ως στόχο τον πλουραλισμό και τη Δημοκρατία. Οι οπαδοί της τυφλής βίας, όμως, δεν θα πετύχουν τον στόχο τους. Καλούμε την οργανωμένη πολιτεία να πράξει τα αναγκαία προκειμένου οι δράστες να οδηγηθούν στη Δικαιοσύνη».

Ο Εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Τάσος Γαϊτάνης, σε δήλωση του για τις επιθέσεις εναντίον των εφημερίδων, δήλωσε ότι, «οι επιθέσεις εναντίον των εφημερίδων “Δημοκρατία”, “Εστία” και “Espresso” είναι απόλυτα καταδικαστέες. Τέτοιες πράξεις στρέφονται εναντίον της ελευθερίας του Τύπου. Οι δράστες θα πρέπει να λογοδοτήσουν ενώπιον της Δικαιοσύνης».

«Καταδικάζουμε με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο τις επιθέσεις  στα γραφεία των εφημερίδων Δημοκρατία, Εστία και Espresso. Ενέργειες σαν και αυτήν στρέφονται εναντίον της ελευθερίας του Τύπου και των εργαζομένων σε αυτόν», αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ.?

Η Ελληνική Λύση, με δελτίο Τύπου της, «καταδικάζει με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο την επίθεση στα γραφεία των εφημερίδων Δημοκρατία, Espresso, Εστία. Φαίνεται δε ότι η απαγόρευση κυκλοφορίας αφορά μόνο τους Έλληνες πολίτες και όχι τους παρακρατικούς “εχθρούς της Δημοκρατίας”».

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Φωτιά στη Μεσσηνία – Επιχειρούν ενάερια μέσα17:39Κρήτη: Διανομέας τραυματίστηκε μετά από σύγκρουση με αυτοκίνητο (εικόνες)17:24Φωτιά στο Τατόι κοντά στο αεροδρόμιο17:10Σαντορίνη: Θυελλώδεις άνεμοι παρέσυραν και διέλυσαν τροχόσπιτο (βίντεο)16:54Καβάλα: Υπό έλεγχο η πυρκαγιά που ξέσπασε το μεσημέρι16:40Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς σε 11 περιοχές τη Δευτέρα16:26Οι 4 ειδήσεις της ημέρας (βίντεο)16:11Αγία Βαρβάρα: Εξάρθρωση συμμορίας για διακίνηση ναρκωτικών με τη μέθοδο του βρασμού εντός οικίας15:57Μουντιάλ Συλλόγων: Τι διεκδικούν οι ομάδες που συνεχίζουν 15:43Κίνα: Η νέα "ύπνωση" του TikTok που σκοτώνει 15:28Έκδοση Δελτίου Ταυτότητας: Απαραίτητη προϋπόθεση να διαθέτει προσωπικό αριθμό15:14Χανιά: 34χρονη υπέστη ανακοπή καρδιάς διασκεδάζοντας σε μπαρ14:57Πειραιάς: Διακίνηση λαθραίων προϊόντων14:43H Μαρία Σάκκαρη ανέβηκε 8 θέσεις στην παγκόσμια κατάταξη14:26Καβάλα: Πυρκαγιά σε δασική έκταση – Ήχησε μήνυμα από το 11214:11Ψηφιακή Κάρτα Εργασίας: Πιλοτική επέκταση σε τέσσερις νέους κλάδους13:57Πέθανε ο τραγουδιστής Κώστας Μοναχός13:41Αμφιλοχία: Άνδρας πέθανε σε τροχαίο και τον βρήκαν την επόμενη μέρα13:24Βόλος: ΙΧ καρφώθηκε σε κολώνες13:07Θεσσαλονίκη - Χαλκηδόνα: Ελεύθερος με εντολή εισαγγελέα ο οδηγός που εμπλέκεται στο τροχαίο δυστύχημα12:51
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο