LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚοινωνίαΔημοσίευση: 10 Φεβρουαρίου 2021 07:14 | Ανανέωση: 10 Φεβρουαρίου 2021 07:29

Lockdown στην Αττική: κλειστά σχολεία και καταστήματα - τι αλλάζει στις μετακινήσεις

Σήμερα οι ανακοινώσεις για την εξειδίκευση των νέων μέτρων. Τι οδήγησε στην απόφαση για "σφιχτό" lockdown στην Αττική. Στο "μικροσκόπιο" και η Θεσσαλονίκη.

κορονοϊός - lockdown

Σε νέο καθολικό lockdown μπαίνει, σε λίγες ώρες, και πάλι η Αττική. Η αύξηση των κρουσμάτων, η διασπορά στα παιδιά και η πίεση στο ΕΣΥ, φέρνουν τα νέα σκληρότερα μέτρα.

Τα στοιχεία που έφτασαν στο Μαξίμου έδειξαν ότι η κατάσταση στα νοσοκομεία είναι επιβαρυμένη και η Αττική "βράζει". Μόνο με οριζόντια μέτρα και ελάχιστη κινητικότητα μπορεί να ανασχεθεί η κατάσταση σε μια περιφέρεια 5 εκατομμυρίων κατοίκων. Δεν υπάρχουν άλλα ενδιάμεσα και εφαρμόσιμα εργαλεία.

Η έκθεση που παρέδωσε ο Σωτήρης Τσιόδρας στον Πρωθυπουργό ήταν αποκαρδιωτική. Κατέγραφε ραγδαία αύξηση στις νοσηλείες στα νοσοκομεία “Σωτηρία”, “Ευαγγελισμός” και “Γεννηματάς”, στο 70% την πληρότητα στις ΜΕΘ και το 11% των κρουσμάτων να είναι μικρά παιδιά. Γι αυτό και κυβέρνηση και Λοιμωξιολόγοι κατέληξαν στην απόφαση από αύριο Πέμπτη και για δύο εβδομάδες να μπει η Αττική σε αυστηρή καραντίνα.

Έτσι, κλείνει εντελώς το λιανεμπόριο, σταματά το click away, κλείνουν κομμωτήρια και καταστήματα περιποίησης νυχιών. Σταματά η δια ζώσης διδασκαλία σε όλες τις εκπαιδευτικές βαθμίδες και επιστρέφει η τηλεκπαίδευση. Μεγαλύτερο ποσοστό υπαλλήλων στον ιδιωτικό τομέα θα πρέπει να μπει σε τηλεργασία. Χωρίς πιστούς θα γίνονται οι θείες λειτουργίες.

Η απαγόρευση κυκλοφορίας θα ξεκινά στις 21:00 τις καθημερινές και στις 18:00 τα Σαββατοκύριακα σε Αττική, Θεσσαλονίκη και Χαλκιδική. Τα σούπερ μάρκετ θα λειτουργούν έως τις 20:00 τις καθημερινές και έως τις 17:00 τα Σαββατοκύριακα. Παραμένουν ανοιχτά φαρμακεία και βενζινάδικα, μίνι μάρκετ, φούρνοι, μανάβικα, κρεοπωλεία, συνεργεία αυτοκινήτων, περίπτερα. Ανοιχτές θα είναι οι λαϊκές αγορές με το 50% της δυναμικότητάς τους.

Σήμερα θα μπει στο μικροσκόπιο των επιστημόνων και η περίπτωση της Θεσσαλονίκης, όπου και εκεί παρατηρείται επιδείνωση της επιδημιολογικής κατάστασης.

"Η εμπειρία από το πρώτο κύμα της πανδημίας, όπως και από το lockdown μετά τις γιορτές των Χριστουγέννων, δείχνει ότι όσο πιο γρήγορα εφαρμόζονται περιορισμοί, τόσο πιο γρήγορα αίρονται. Και πως όσο δραστικότεροι είναι αυτοί, τόσο μεγαλύτερο είναι και το αποτέλεσμά τους. Αυτός είναι κι ο λόγος των επιλογών μου: Να χτυπηθεί η έξαρση του COVID-19 πριν εξαπλωθεί, μειώνοντας συνολικά την κινητικότητα. Και να δοθεί χρόνος στο Σύστημα Υγείας, καθώς θα προχωρούν γρήγορα οι εμβολιασμοί" ανέφερε στο χθεσινό μήνυμά του ο πρωθυπουργός.

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΑφρικανική σκόνη: Πότε υποχωρεί το φαινόμενο - Επιπτώσεις στην υγεία και οδηγίες προστασίας (εικόνες)Σήμερα 07:40 | Ειδήσεις

Τι πρέπει να προσέχουν οι πολίτες και ποιες είναι οι επιπτώσεις στην υγεία από το φαινόμενο της αφρικανικής σκόνης.

Δολοφονία Λυγγερίδη – Καπερνάρος: Περιμένω πιέσεις για να κλείσουν στόματα…Σήμερα 07:51 | Ειδήσεις

«Η Αστυνομία δέχεται συνεχώς επιθέσεις από οπαδικούς στρατούς», υπογράμμισε ο Πάκος.

Γκιουλέρ για Στάινμαγερ: Ο άνθρωπος κόβει ντονέρ…Σήμερα 06:31 | Ειδήσεις

Το άκρως ειρωνικό σχόλιο του Τούρκου Υπουργού Άμυνας για τον Πρόεδρο της Γερμανίας που θα συναντηθεί σήμερα με τον Ερντογάν στην Άγκυρα.

ΑΕΚ - Παναθηναϊκός: Μπλόκο της Αστυνομίας στη συγκέντρωση οπαδώνΣήμερα 06:08 | Ειδήσεις

Οι οπαδοί των δύο ομάδων είχαν κάνει κάλεσμα για συγκέντρωση όμως τελικά απαγορεύτηκαν από την αστυνομία.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
“The 2Night Show” – Βαλαβάνη: Δεν θέλω να κάνω τα ίδια “λάθη” με τη νέα μου σχέση08:22Αφρικανική σκόνη: Πότε υποχωρεί το φαινόμενο - Επιπτώσεις στην υγεία και οδηγίες προστασίας (εικόνες)08:09Δολοφονία Λυγγερίδη – Καπερνάρος: Περιμένω πιέσεις για να κλείσουν στόματα…07:55Ιράν: Απαγόρευσε ξανά στις γυναίκες την είσοδο σε γήπεδο ποδοσφαίρου07:42Rapid test δωρεάν την Τετάρτη σε 177 σημεία07:28Ρωσία: Από έλεγχο θα περνούν τα βιβλία για “απαγορευμένες πληροφορίες”07:15ΗΠΑ: Συντριβή αεροσκάφους στην Αλάσκα07:01Εορτολόγιο - 23 Απριλίου: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα 06:48Γκιουλέρ για Στάινμαγερ: Ο άνθρωπος κόβει ντονέρ…06:34ΑΕΚ - Παναθηναϊκός: Μπλόκο της Αστυνομίας στη συγκέντρωση οπαδών06:21Καιρός - Τετάρτη: Σκόνη, λασποβροχές και άνεμοι έως 8 μποφόρ06:07Γενοκτονία Αρμενίων: η κτηνωδία που δεν παραδέχθηκε ποτέ η Τουρκία06:01Βέλγιο: “Μεθυσμένος” οδηγός αθωώθηκε επειδή... “το σώμα του παράγει αλκοόλ”23:59Youth League - Ολυμπιακός: Η επιστροφή των πρωταθλητών, τα ρεκόρ και οι αλλαγές στον θεσμό (εικόνες)23:48Τροχαίο: Σκοτώθηκε οδηγός αυτοκινήτου που έπεσε σε φανάρι23:39Παρά-Κολύμβηση: “Χάλκινος” ο Λεργιός στην Μαδέιρα23:27Αττική: “Μπλακ άουτ” σε πολλές περιοχές στα νότια23:05Δίκη Τραμπ – Εκδότης “National Enquirer”: Συμφωνήσαμε να “θάβω” ρεπορτάζ εναντίον του22:52Euroleague: Ο Παναθηναϊκός έχασε από την Μακάμπι στο ΟΑΚΑ22:38Αφρικανική σκόνη: η “επέλαση”, η πρόβλεψη για την Τετάρτη και οι οδηγίες των ειδικών22:24
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο