LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΑθλητικάΔημοσίευση: 09 Φεβρουαρίου 2021 16:11 | Ανανέωση: 09 Φεβρουαρίου 2021 16:14

ΠΑΟΚ: Η απόφαση της Επιτροπής Εφέσεων της ΕΠΟ για την πολυιδιοκτησία

“Πόλεμος” ανακοινώσεων από ΠΑΟΚ, Ξάνθη και Ολυμπιακό...

ΠΑΟΚ - ΞΑΝΘΗ

Αθώο έκρινε τον ΠΑΟΚ η Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ για την υπόθεση πολυιδιοκτησίας με την Ξάνθη, που αποτέλεσε το μεγαλύτερο θέμα της περασμένης ποδοσφαιρικής περιόδου.

Το σκεπτικό της απόφασης, η οποία αναλύεται μακροσκελώς (περίπου 100 σελίδες), καταλήγει με το συμπέρασμα πως «δεν κρίνεται πειθαρχικά ελεγκτέα η ΠΑΕ ΠΑΟΚ για τις εις βάρος της κατηγορίες».

Να σημειωθεί πως αρχικά η ίδια Επιτροπή είχε αποδεχθεί την εισήγηση της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού, βάσει της οποίας είχε επιβάλει στον “Δικέφαλο του Βορρά” αφαίρεση 7 βαθμών.

Η υπόθεση έφτασε στο Ανώτατο Αθλητικό Διαιτητικό Δικαστήριο της Λωζάννης (CAS), που την ανέπεμψε στην Επιτροπή Εφέσεων της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας για να εκδικαστεί εκ νέου και επί της ουσίας.

Βάσει της απόφασης, που βγήκε ύστερα από περίπου δύο μήνες μετά την εκδίκαση της υπόθεσης, δεν υπάρχει πια θέμα τιμωρίας του ΠΑΟΚ, φυσικά ούτε και αφαίρεση βαθμών.

ΕΠΟ - Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία

ΠΑΟΚ: Μόνο με το “ξήλωμα” των σκευωρών θα αποδοθεί δικαιοσύνη

Με ανακοίνωσή της η ΠΑΕ ΠΑΟΚ τοποθετείται στη σημερινή απόφαση της Επιτροπής Εφέσεων της ΕΠΟ απαιτώντας το «ξήλωμα» των «σκευωρών».

Αναλυτικά, στη σχετική ανακοίνωση της ΠΑΕ ΠΑΟΚ αναφέρεται:

«Ο αθώος δεν αθωώνεται. Ο αθώος δικαιώνεται. Η σημερινή ημέρα αποτελεί δικαίωση της Ιστορίας και της αξιοπρέπειας του ΠΑΟΚ, του Ιβάν Σαββίδη και όλων όσοι λοιδορήθηκαν και σπιλώθηκαν αυτούς τους 14 μήνες καταγγέλλοντας την πρωτοφανή, στα χρονικά, σκευωρία.

Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ από την πρώτη στιγμή ζήτησε να δικαστεί επί της ουσίας η υπόθεση, ούσα βέβαια ότι τακτικοί δικαστές δεν μπορούν να αγνοήσουν τα πραγματικά στοιχεία και να εξευτελιστούν σε όλη την Ελλάδα, όσες πιέσεις ενδεχομένως και αν τους ασκηθούν. Σήμερα, όμως δεν αποδόθηκε πλήρης δικαιοσύνη.

Αυτή θα αποδοθεί όταν ξηλωθούν από κρατικές θέσεις και αξιώματα τα εκτελεστικά όργανα της σκευωρίας».

Ξάνθη: Μονόδρομος η ηθική και οικονομική αποκατάσταση

Την αντίδραση της Ξάνθης εξέφρασε με δηλώσεις του ο νομικός σύμβουλος της ακριτικής ΠΑΕ κ. Ουζουνίδης για την απόφαση δικαίωσης του ΠΑΟΚ και την αντίστοιχη τιμωρία που υπέστη η ομάδα της Θράκης.

Όπως είναι γνωστό, η ομάδα της Θράκης υποβιβάστηκε λόγω της αφαίρεσης 7 βαθμών και υπέστη ανεπανόρθωτη ζημιά από την εισήγηση της αρμόδιας επιτροπής και ετοιμάζει και αυτή τη δική της αντεπίθεση.

«Υπάρχει σαφέστατα ένα θέμα αξιώσεων. Για την ΠΑΕ Ξάνθη είναι μονόδρομος η ηθική και η οικονομική αποκατάσταση, με αγώνα κατά παντός υπευθύνου. Το ποιος είναι ο υπεύθυνος, θα το δούμε, υπάρχει ήδη μία έρευνα. Όλοι αντιλαμβάνονται τη ζημιά που υπέστη η ΠΑΕ Ξάνθη. Δυστυχώς, αγωνιστικά δεν είναι δυνατόν να επιστρέψουμε στην μεγάλη κατηγορία. Ηθικά, έχουμε ήδη δικαιωθεί, διότι δεν είναι δυνατόν να μείνει στην Ιστορία της ομάδας ένα στίγμα, ωστόσο υπάρχει το θέμα της οικονομικής αποκατάστασης» δήλωσε ο νομικός της ΠΑΕ Ξάνθη, Φάνης Ουζουνίδης.

Αγώνας - ποδόσφαιρο - γήπεδο

Ολυμπιακός: Ντροπή για αυτήν τη φαρσοκωμωδία

“Σκληρή” ανακοίνωση εξέδωσε η ΠΑΕ Ολυμπιακός, στην οποία κάνει λόγο για «φαρσοκωμωδία», μετά την αθώωση της ΠΑΕ ΠΑΟΚ με απόφαση της Επιτροπής Εφέσεων για την υπόθεση της πολυιδιοκτησίας. Στην ανακοίνωση των “ερυθρόλευκων” τονίζεται: «Αγοράστε τις άλλες ομάδες του πρωταθλήματος, βάζοντας μπροστινούς, κάντε πολυιδιοκτησίες ελεύθερα. Είναι πια νόμιμο».

Στη σχετική ανακοίνωση της ΠΑΕ Ολυμπιακός αναφέρεται:

«Τώρα, μετά από έναν νόμο που σκανδαλωδώς άλλαξε μέσα σε 12 ώρες για να σώσει τις δυο ΠΑΕ από τον υποβιβασμό, έχουμε και μια απόφαση σκάνδαλο. Αυτή της νεοσύστατης Επιτροπής Εφέσεων της ΕΠΟ, που το μπλοκ της εξυγίανσης υπερηφανεύεται ότι την εξέλεξε.

Μια απόφαση που προσπαθεί επί 100 σελίδες να πείσει ότι η ΠΑΕ ΞΑΝΘΗ και η VIALAND είναι δυο ανεξάρτητες εταιρείες, που δεν έχουν καμία σύνδεση μεταξύ τους!!! Δυο εταιρείες που είναι επίσημα συνδεδεμένες λειτουργικά και νομικά για δεκαετίες, με κοινό διευθύνοντα σύμβουλο, τον Α. Πιαλόγλου, κοινά μέλη στα διοικητικά τους συμβούλια, κοινούς μετόχους, κοινές έδρες και εγκαταστάσεις ζωτικών συμφερόντων (προπονητικό κέντρο, γήπεδο κλπ) .

Μια απόφαση όμως που δεν κάνει καμία αναφορά στον σερβιτόρο Καλπαζίδη, για το πως με το μηδενικό πόθεν έσχες βρέθηκε στην RFA των εκατομμυρίων και του θείου Ιβάν αλλά και τα εκατομμύρια που έβαζε σε μια νύχτα στον ΠΑΟΚ. Δεν έχει ούτε μια λέξη για την σχέση του Καλπαζίδη με τον θείο Ιβάν, τις εταιρείες του σε Κύπρο και Ελλάδα και τον ΠΑΟΚ.

Ίσως πιστεύουν έτσι ότι θα διαγράψουν από την ιστορία και τη συνείδηση του κόσμου τη συμμετοχή τους στο μεγαλύτερο σκάνδαλο από καταβολής επαγγελματικού ποδοσφαίρου.

Ένα είναι το μόνο σίγουρο ότι κατάφεραν όλοι μαζί, βάζοντας ταφόπλακα στην ακεραιότητα του αθλήματος, να δώσουν ένα ξεκάθαρο μήνυμα: «για να παίρνετε πρωταθλήματα μην επενδύετε στο ποδόσφαιρο, αλλά αγοράστε τις άλλες ομάδες του πρωταθλήματος, βάζοντας μπροστινούς, κάντε πολυιδιοκτησίες ελεύθερα. Είναι πια νόμιμο».

Ντροπή είναι η μόνη λέξη που χαρακτηρίζει όλη αυτή τη φαρσοκωμωδία».

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΙράν: Οι εκρήξεις, το Ισραήλ και η επίθεση για αντίποινα (βίντεο)Σήμερα 09:25 | Ειδήσεις

Τι αναφέρουν διεθνή ΜΜΕ για την αεροπορική βάση που μπήκε στο "στόχαστρο". Τα κρατικά ισραηλινά ΜΜΕ υποβαθμίζουν την ισραηλινή επίθεση. Τι λέει η Τεχεράνη.

Κυριακή Γρίβα: Ο πατέρας της μήνυσε τους αστυνομικούς που “σε πέντε λεπτά την ξεφορτώθηκαν”Σήμερα 09:57 | Ειδήσεις

Τι ζητά με την μήνυση που κατέθεσε η οικογένεια της κοπέλας, η οποία δολοφονήθηκε έξω από το Αστυνομικό Τμήμα Αγίων Αναργύρων.

OHE: “Όχι” των ΗΠΑ στην πλήρη ένταξη της ΠαλαιστίνηςΣήμερα 07:04 | Ειδήσεις

Την απόφαση καταδίκασε αμέσως η Παλαιστινιακή Αρχή, που είδε σε αυτή «κατάφωρη επίθεση» εναντίον των Παλαιστινίων, που ωθεί τη Μέση Ανατολή «στο χείλος της αβύσσου».

ΠΟΥ: Η γρίπη των πτηνών θα γίνει σαν τον κορονοϊόΣήμερα 07:57 | Ειδήσεις

Παγκόσμια, «τεράστια ανησυχία» για την μετάδοση της γρίπης των πτηνών

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Ευρωεκλογές - ΣΥΡΙΖΑ: Ο Παπανώτας, ο Τσίπρας και η παρουσίαση του ευρωψηφοδελτίου10:51Ηράκλειο: Ξυλοδαρμός 14χρονου σε σχολείο - Το βίντεο που τράβηξαν συμμαθητές του10:37Κατάταξη UEFA: Η θέση της Ελλάδας μετά την πρόκριση του Ολυμπιακού10:25Λάρισα: “Σήκωσαν” πακτωμένο χρηματοκιβώτιο από κατάστημα10:12Κυριακή Γρίβα: Ο πατέρας της μήνυσε τους αστυνομικούς που “σε πέντε λεπτά την ξεφορτώθηκαν”09:58Ιράν: Οι εκρήξεις, το Ισραήλ και η επίθεση για αντίποινα (βίντεο)09:45“Έρωτας φυγάς” - Νέο επεισόδιο: Μυστικά και αποκαλύψεις την Παρασκευή (βίντεο)09:31Ιράν: Επαναλειτουργούν τα αεροδρόμια της Τεχεράνης09:17ΠΟΥ: Η γρίπη των πτηνών θα γίνει σαν τον κορονοϊό09:04“Ενώπιος Ενωπίω” - Αλέξανδρος Αντωνόπουλος: Η Παξινού, οι “Ψυχοκόρες” και η πολιτική (βίντεο)08:50Εορτολόγιο - 19 Απριλίου: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα (Ακάθιστος Ύμνος)08:36Το παρασκήνιο της βρετανικής συμμετοχής στην ενίσχυση της ισραηλινής άμυνας08:23Τροχαίο - Θεσσαλονίκη: Αυτοκίνητο τούμπαρε στην Εθνική Οδό (βίντεο)08:10Amber Alert για 11χρονο07:57OHE: “Όχι” των ΗΠΑ στην πλήρη ένταξη της Παλαιστίνης07:44Αθηναϊκή Λέσχη: Δείπνο προς τιμήν του Οικουμενικού Πατριάρχη (εικόνες)07:30Μέση Ανατολή - Πετρέλαιο: Μεγάλη αύξηση στις διεθνείς τιμές φέρνει η νέα ένταση07:17Σημεία για rapid test δωρεάν την Παρασκευή07:03ECL - Ολυμπιακός: Αποθέωση στο αεροδρόμιο για την πρόκριση στα ημιτελικά (βίντεο)06:50Σταδίου: Τροχαίο με σοβαρά τραυματισμένο οδηγό06:37
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο