LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΠολιτικήΔημοσίευση: 09 Φεβρουαρίου 2021 10:17 | Ανανέωση: 09 Φεβρουαρίου 2021 10:21

Κορονοϊός - lockdown: έκτακτη σύσκεψη στο Μαξίμου για την πορεία της πανδημίας

Η κατάσταση στην Αττική προβληματίζει ιδιαίτερα κυβέρνηση και ειδικούς, με το καθολικό lockdown να έρχεται όλο και πιο κοντά.

Μαξίμου - Κικίλιας- Χαρδαλιάς - Τσιόδρας - Αρκουμανέας

Σύσκεψη για την εκτίμηση της επιδημιολογικής κατάστασης πραγματοποιείται το μεσημέρι στο Μέγαρο Μαξίμου

Συγκεκριμένα, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης έχει σύσκεψη με τον υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλια, τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκο Χαρδαλιά, τον καθηγητή Σωτήρη Τσιόδρα και τον πρόεδρο του ΕΟΔΥ Παναγιώτη Αρκουμανέα. Στο πλαίσιο της σύσκεψης αναμένεται να αξιολογηθεί η επιδημιολογική κατάσταση.

Ο πρωθυπουργός ενημερώθηκε ήδη από χθες, όταν βρισκόταν στο Ισραήλ, για τα νέα στοιχεία και αποφασίστηκε η σύγκληση της σημερινής σύσκεψης.

Νωρίτερα, την ανησυχία του για την πορεία της πανδημίας στην Ελλάδα εξέφρασε ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, ο οποίος έκανε γνωστό ότι θα εισηγηθεί σκληρό lockdown στην Αττική.

Όπως είπε, σε συνέντευξή του στο Open, η Αττική αναμένεται να μπει σε καθεστώς σύντομου αλλά ολικού lockdown, όπως εκείνο του περασμένου Μαρτίου, στην περίπτωση που και τα σημερινά στοιχεία είναι ανησυχητικά. «Όλα θα κριθούν από τα κρούσματα, ενώ δεν αποκλείεται και το ενδεχόμενο να κλείσουν ξανά τα σχολεία» είπε χαρακτηριστικά.

Ο καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής του ΑΠΘ, Δημοσθένης Σαρηγιάννης, τόνισε στην εκπομπή "Καλημέρα Ελλάδα" ότι ένα ενδεχόμενο καθολικό lockdown θα πρέπει να συνοδεύεται από κλειστά σχολεία και αν είναι να γίνει, θα πρέπει να γίνει τώρα.

Μαξίμου - Κικίλιας- Χαρδαλιάς - Τσιόδρας - Αρκουμανέας

Από την πλευρά της, η καθηγήτρια επιδημιολογίας του ΕΚΠΑ, Αθηνά Λινού, μιλώντας στην εκπομπή, «Καλημέρα Ελλάδα», χαρακτήρισε λάθος να κλειστούν οι πολίτες στα σπίτια τους και καλό θα ήταν να κυκλοφορούν με σύνεση στο ύπαιθρο.

Εμμέσως πλην σαφώς υπέρ της επιβολής σκληρού lockdown τάχθηκε, μετά τον Βασίλη Κικίλια και ο υπουργός Εργασίας Κωστής Χατζηδάκης, ο οποίος μιλώντας το ΘΕΜΑ 104.6 υποστήριξε ότι εάν αφήσουμε την Ελλάδα να γίνει Μπέργκαμο θα είναι δυσκολότερη και η ανάταξη της οικονομίας. Σημείωσε πως αντιλαμβάνεται ότι όσο λαμβάνονται περιοριστικά μέτρα, τόσο επιβαρύνεται και η κατάσταση στην οικονομία, αλλά πρέπει να υπάρξει η ιεράρχηση «πρώτα ο άνθρωπος».

«Η διαφορά τύπου Μαρτίου με σήμερα είναι κλειστά σχολεία και όχι click away στην αγορά, δεν βλέπω κάποια άλλη διαφορά. Αν αυτό εισηγηθεί ο υπουργός, τι να σας πω. Εμείς στο υπουργείο Ανάπτυξης έχουμε άλλες ανησυχίες, ο κάθε ένας όμως βλέπει τον τομέα της ευθύνης του δεν το λέω κριτικά, λογικό είναι». Αυτό απάντησε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης σχολιάζοντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ τις δηλώσεις του υπουργού Υγείας Βασίλη Κικίλια, ότι θα εισηγηθεί καθολικό lockdown στην Αττική, μετά την αύξηση των κρουσμάτων του κορονοϊού και την ανησυχία για την πίεση στα νοσοκομεία.

Ελπίζω να μη χρειαστεί να πάμε σε ένα γενικό lockdown, δήλωσε στο «ΘΕΜΑ 104,6», η πνευμονολόγος, Διευθύντρια 7ης πνευμονολογικής κλινικής στο Νοσοκομείο Σωτηρία, Μίνα Γκάγκα. Παράλληλα, εκτίμησε ότι το επόμενο διάστημα, περίπου 3-4 μήνες θα είναι αρκετά δύσκολοι.

Κρίσιμη κατάσταση χαρακτήρισε την πορεία της πανδημίας στη χώρα μας ο Αναστάσιος Σπαντιδέας, καθηγητής Παθολογίας και κλινικής Φαρμακολογίας. Μιλώντας στον «ΘΕΜΑ 104,6»,  σημείωσε ότι ένα γενικό lockdown δύο εβδομάδων θα ήταν μια λύση, που θα ανέκοπτε την πορεία και τη σημαντική αύξηση στη χώρα μας. «Δεν είμαστε μακριά από το γενικό lockdown», τόνισε χαρακτηριστικά.

Μαξίμου - Κικίλιας- Χαρδαλιάς - Τσιόδρας - Αρκουμανέας

Μαξίμου - Κικίλιας- Χαρδαλιάς - Τσιόδρας - Αρκουμανέας

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΧατζηδάκης: Με νομοθετική ρύθμιση η μείωση των χρεώσεων με POS για συναλλαγές έως 10 ευρώΣήμερα 13:32 | Ειδήσεις

Πότε ανοίγει η πλατφόρμα για τις φορολογικές δηλώσεις. Δεν θα δοθεί παράταση, είπε ο υπουργός

Στέιτ Ντιπάρτμεντ: Αρνητική η Έκθεση για τα ανθρώπινα δικαιώματα στην Ελλάδα - Η απάντηση του ΥΠΕΞΣήμερα 12:09 | Ειδήσεις

Τι αναφέρει η έκθεση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ για τα ανθρώπινα δικαιώματα στην Ελλάδα και ποια είναι η απάντηση του ΥΠΕΞ. 

Σκρέκας για πασχαλινό τραπέζι: Πώς θα κινηθούν οι τιμές των τροφίμωνΣήμερα 13:54 | Ειδήσεις

Επίσης μίλησε και για τις τιμές των καυσίμων και την συνεχή άνοδο που καταγράφουν.

Θάνατος βρέφους στην Κω: Ποινική δίωξη ασκήθηκε στους γονείςΣήμερα 12:09 | Ειδήσεις

Οι κατηγορίες που αντιμετωπίζουν οι νεαροί γονείς του βρέφους που κατέληξε την Κυριακή στην Κω.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
“Παγιδευμένοι” - Sneak preview: Ο Δημήτρης προσπαθεί να πλησιάσει την Άννα για τελευταία φορά (εικόνες)15:04Ανδρουλάκης: Στις 9 Ιουνίου κρίνεται η κυβερνητική αλαζονεία όχι η πολιτική σταθερότητα 14:51Άγιος Νικόλαος: Φώναξε τον φίλο του στο σπίτι του και τον μαχαίρωσε14:38Σκρέκας για πασχαλινό τραπέζι: Πώς θα κινηθούν οι τιμές των τροφίμων 14:24“Ψυχοκόρες”: Εξελίξεις για τις τέσσερις αδερφές στο σημερινό επεισόδιο (βίντεο)14:11Οργισμένος επιβάτης βρίζει και χτυπά αεροσυνοδούς την ώρα της πτήσης (βίντεο)13:58Χατζηδάκης: Με νομοθετική ρύθμιση η μείωση των χρεώσεων με POS για συναλλαγές έως 10 ευρώ13:45Μαρινάκης εναντίον ΣΥΡΙΖΑ: Καταθέτουν υπόμνημα κατά των Σπαρτιατών ενώ έληξε η προθεσμία 13:31Κωνσταντίνος Καραμανλής: το μήνυμα της ΝΔ για τα 26 χρόνια από το θάνατο του13:18Στέιτ Ντιπάρτμεντ: Αρνητική η Έκθεση για τα ανθρώπινα δικαιώματα στην Ελλάδα - Η απάντηση του ΥΠΕΞ 13:04Ζώδια - Λίτσα Πατέρα: Ο Ερμής, η πανσέληνος, η Αφροδίτη και οι προβλέψεις της Τρίτης (βίντεο)12:52Πιερρακάκης - Ιερώνυμος: Η συνεργασία είναι το καλύτερο φάρμακο για να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα (εικόνες)12:39Αφρικανική σκόνη: Κορυφώνεται η μεταφορά της από τη Σαχάρα (εικόνες)12:25Θάνατος βρέφους στην Κω: Ποινική δίωξη ασκήθηκε στους γονείς12:13Βόλος: Καταδικάστηκε για κλοπή που έκανε άλλος11:59 Συλλήψεις για παράνομα όπλα σε διαφορετικές περιοχές της Αττικής (εικόνες)11:47Τροχαίο – Σέρρες: Νεκρός σε μετωπική σύγκρουση (εικόνες)11:34Μητσοτάκης: Η ΝΔ αγωνίζεται ώστε η Ελλάδα να γίνει Ευρώπη σε όλα τα επίπεδα (βίντεο)11:22ΕΛΑΣ: δεκάδες συλλήψεις σε στοχευμένες δράσεις για την εξάλειψη της παραβατικότητας11:09“Το Πρωινό” - Κασσελάκης: Καλά έκανα και διέγραψα τον Παπανώτα (βίντεο)10:56
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο