LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΠολιτικήΔημοσίευση: 08 Φεβρουαρίου 2021 19:50 | Ανανέωση: 08 Φεβρουαρίου 2021 19:52

Κεραμέως στον ΑΝΤ1: αλλαγές στα ΑΕΙ με βάση την “κοινή λογική”

Τι είπε για τα κρούσματα κορονοϊού και την λειτουργία των σχολείων. Τι απάντησε για την αστυνομία στα Πανεπιστήμια και την βάση εισαγωγής.

Νίκη Κεραμέως - ΑΝΤ1

Καλεσμένη στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 με τον Νίκο Χατζηνικολάου ήταν η Υπουργός Παιδείας, κληθείσα να απαντήσει σε ερωτήσεις για τον κορονοϊό και την λειτουργία των σχολείων, καθώς και για το νομοσχέδιο με τις αλλαγές στα ΑΕΙ.

«Αυτό το νομοσχέδιο είναι κοινής λογικής. Για την βάση εισαγωγής είναι κοινή λογική να μην εισάγεται κάποιος σε ΑΕΙ με βαθμό 1 με άριστα το 20. Κοροϊδεύουμε και τον ίδιο ότι μπορεί να τελειώσει την σχολή και τους συμφοιτητές του που έχουν μπει με μεγαλύτερους βαθμούς και κοροϊδεύουμε και τον Έλληνα φορολογούμενο. ΤΙ κάνουμε. Αναβαθμίζουμε το επίπεδο σπουδών», είπε αναφορικά με την θέσπιση της βάσης εισαγωγής σε κάθε Σχολή.

Για την ασφάλεια στα πανεπιστήμια, η κ. Κεραμέως είπε ότι «δεν είναι οριζόντιο το πρόβλημα σε όλη την χώρα», προσθέτοντας ότι «πρέπει να πείσουμε και τους νέους μας ότι δεν είναι φυσιολογικό να χτίζουν καθηγητές μέσα στα γραφεία τους ούτε να διαπομπεύουν πρυτάνεις». Προσέθεσε ότι «αυτή η ομάδα θα λάβει ειδική εκπαίδευση και θα λειτουργεί αποτρεπτικά σε ότι έχει να κάνει με παράνομες συμπεριφορές».

Για τα κρούσματα κορονοϊού στα σχολεία ανά την χώρα, η Υπουργός Παιδείας είπε ότι «είναι κλειστά το 0,3% των τμημάτων της χώρας και το 0,5% των σχολείων της χώρας λόγω κρουσμάτων κορονοϊού», σημειώνοντας ότι «όσα περισσότερα κρούσματα υπάρχουν στην κοινωνία, τόσο περισσότερο θα είναι τα κρούσματα και στα σχολεία» και σημειώνοντας ότι δεν έχει προκύψει πως η λειτουργία των σχολείων δια ζώσης συντελεί στην εξάπλωση της πανδημίας.

Η Υπ. Παιδείας είπε ότι το «ευκολότερο» θα ήταν να κλείσουν όλα τα σχολεία μέχρι το τέλος της πανδημίας, κάτι που όμως δεν γίνεται για μια σειρά από λόγους, όπως η συνέχιση της εκπαιδευτικής διαδικασίας, όπως ανέφερε.

Παράλληλα, έκανε εκ νέου έκκληση σε μαθητές και καθηγητές για τήρηση των μέτρων, καθώς και για χρήση της ευχέρειας που δίνεται να υποβάλλονται σε δωρεάν τεστ για την ανίχνευση του κορονοϊού. 

Συμπλήρωσε ακόμη ότι με υπουργική απόφαση που δημοσιεύθηκε προ ημερών, δίνεται η ευχέρεια σε μαθητές που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες ή συνοικούν με άτομο που ανήκει σε ευπαθή ομάδα, να μην παρακολουθούν με φυσική παρουσία τα μαθήματα, αλλά να μπορούν χωρίς να τους επιβάλλονται απουσίες, να παρακολουθούν τα μαθήματα τους μέσω τηλεκπαίδευσης.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Δάγκειος πυρετός: “Συναγερμός” από τον ΠΟΥ για τη Λατινική Αμερική21:34Βαρκελώνη – Τσιτσιπάς: “Ανίκητος” στο χώμα!21:20Αττική Οδός: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις το βράδυ της Πέμπτης21:07Δολοφονία στην Ιεράπετρα: Προφυλακίστηκε ο 45χρονος κατηγορούμενος20:53Δομοκός: Ψευδοροφή έπεσε στα θρανία μαθητών (εικόνες)20:40Αλέν Ντελόν: Η Ουκρανία θα του απονείμει παράσημο20:26Το βίντεο του ξυλοδαρμού 8χρονου από 7χρονο στο TikTok και οι αντιδράσεις των γονιών20:13Έκθεση Oxfam: Αυξάνονται οι εισοδηματικές ανισότητες στις χώρες που δανείζει το ΔΝΤ19:59Ολυμπιακός – Προμηθέας: Έβγαλε την υποχρέωση… και τώρα Μπαρτσελόνα19:46Δίκη Τραμπ: Ένορκος απαλλάχθηκε γιατί διέρρευσαν στοιχεία της ταυτότητας της19:32Καιρός: Βροχές, καταιγίδες και πτώση της θερμοκρασίας την Παρασκευή19:19Τουρκία – σεισμός: Ισχυρή δόνηση στα βόρεια της χώρας19:05Δραπέτης φυλακών… με έφεση στις απάτες18:52“Ελευθέριος Βενιζέλος”: Τον συνέλαβαν μόλις κατέβηκε από το αεροπλάνο18:38Μητσοτάκης: Η Ελλάδα ασκεί τα κυριαρχικά της δικαιώματα στο Αιγαίο18:25Θεσσαλονίκη: Στο αυτόφωρο εν διαστάσει ζευγάρι αστυνομικών18:11Γαύδος: Το πρωί αντιδήμαρχος και το μεσημέρι υπάλληλος καθαριότητας 17:58Γαλλία: Επίθεση με μαχαίρι σε μαθήτριες Δημοτικού κοντά στο σχολείο τους17:44“Ο πρώτος από εμάς": Sneak preview από το επεισόδιο της Πέμπτης (εικόνες)17:31“Κλείδωσε” η συνάντηση Μητσοτάκη - Ερντογάν17:17
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο