LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΟικονομίαΔημοσίευση: 08 Φεβρουαρίου 2021 08:38 | Ανανέωση: 08 Φεβρουαρίου 2021 08:53

Lockdown: αγορά τεσσάρων ταχυτήτων - αναλυτικός οδηγός

Σε ποιες περιοχές επιτρέπεται το click inside και σε ποιες επανήλθε το click away. Πού ισχύει το καθολικό lockdown. Πώς λειτουργούν κομμωτήρια, κέντρα αισθητικής, ΚΤΕΟ.

Αγορά - καταστήματα - μαγαζιά - click away

Τεσσάρων ταχυτήτων είναι από σήμερα η αγορά σε ολόκληρη τη χώρα, ανάλογα με το επιδημιολογικό φορτίο που φέρει η κάθε περιφέρεια και την κατηγορία στην οποία εντάσσεται: επιτήρησης, αυξημένου κινδύνου, πολύ αυξημένου κινδύνου και μητροπολιτικών περιοχών.

Στην τελευταία κατηγορία εντάσσονται η Αττική, η Θεσσαλονίκη και η Χαλκιδική όπου τα εμπορικά καταστήματα λειτουργούν καθημερινά μόνο με click away, με προαιρετικό ωράριο από 07.00 έως 20.00. Το Σάββατο θα είναι ανοιχτά μόνο σούπερ μάρκετ, φαρμακεία, φούρνοι, βενζινάδικα και καταστήματα τροφίμων με ωράριο 07.00 έως 17.00.

Κομμωτήρια, κουρεία, κέντρα αισθητικής καθώς και οι υπηρεσίες διαιτολογίας και διαιτολογικών μονάδων, οι υπηρεσίες προσωπικής υγιεινής και φροντίδας σώματος, αλλά και τα ΚΤΕΟ λειτουργούν κανονικά, με τους όρους και τα μέτρα που ήδη ισχύουν. Το Σάββατο οι εν λόγω υπηρεσίες θα μένουν κλειστές.

Πού ισχύει το καθολικό lockdown

Στους Δήμους Πατρέων, Χαλκιδέων, Αγίου Νικολάου Λασιθίου, Μυκόνου και Θήρας, που εντάσσονται στο επίπεδο πολύ αυξημένου κινδύνου, η λειτουργία των εμπορικών καταστημάτων αναστέλλεται, όπως αναστέλλεται και η λειτουργία των κομμωτηρίων. σούπερ μάρκετ, φαρμακεία, φούρνοι, βενζινάδικα και καταστήματα τροφίμων θα λειτουργούν.

Που ισχύει το click inside

Σε Λέσβο, Ζάκυνθο, Εορδαία, Θήβα και Τανάγρα, Σπάρτη, Ανδραβίδα – Κυλλήνη, Τέμποι, ο Πύδνα – Κολινδρο, και στους Δήμους Διρφυών – Μεσσαπίων και Ρεθύμνης, που βρίσκονται στο επίπεδο αυξημένου κινδύνου, πέραν του click away θα ισχύει και το click inside στα καταστήματα ένδυσης, υπόδησης και ειδών βιβλιοχαρτοπωλείου.

Στις συγκεκριμένες περιοχές, τα κομμωτήρια, κουρεία, κέντρα αισθητικής, μονάδες φροντίδας σώματος, διαιτολογικά κέντρα θα λειτουργήσουν και το Σάββατο.

Σε όλες τις υπόλοιπες περιοχές της χώρας, που εντάσσονται στην κατηγορία επιτήρησης, η λειτουργία της αγοράς συνεχίζεται με ανοικτά καταστήματα.

Σούπερ Μάρκετ: Ποια προϊόντα δεν θα πωλούνται από Δευτέρα

Με αλλαγές άνοιξαν τα σούπερ μάρκετ σήμερα, καθώς αυξάνονται τα προϊόντα που δεν θα είναι διαθέσιμα για τους καταναλωτές.

Σύμφωνα με τη σχετική υπουργική απόφαση, στις περιοχές που ισχύουν τα νέα μέτρα, όπως η Αττική και η Θεσσαλονίκη, θα απαγορεύεται η πώληση παιχνιδιών, υποδημάτων, ρούχων, ηλεκτρικών συσκευών. Αντίθετα, κανονικά θα πωλούνται κουβέρτες, παντόφλες, θερμαντικά σώματα και άλλα είδη που έχουν σχέση με την παροχή ζέστης.

Όσοι επιθυμούν να προμηθευτούν τα προϊόντα που απαγορεύεται η απευθείας πώλησή τους θα πρέπει να χρησιμοποιήσουν την μέθοδο του click away ή μέσω παραγγελίας κι αποστολής στο σπίτι.

Στις περιοχές επιτήρησης δεν υπάρχουν περιορισμοί στις πωλήσεις.

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΙράν: Οι εκρήξεις, το Ισραήλ και η επίθεση για αντίποινα (βίντεο)Σήμερα 09:25 | Ειδήσεις

Τι αναφέρουν διεθνή ΜΜΕ για την αεροπορική βάση που μπήκε στο "στόχαστρο". Τα κρατικά ισραηλινά ΜΜΕ υποβαθμίζουν την ισραηλινή επίθεση. Τι λέει η Τεχεράνη.

Κυριακή Γρίβα: Ο πατέρας της μήνυσε τους αστυνομικούς που “σε πέντε λεπτά την ξεφορτώθηκαν”Σήμερα 09:57 | Ειδήσεις

Τι ζητά με την μήνυση που κατέθεσε η οικογένεια της κοπέλας, η οποία δολοφονήθηκε έξω από το Αστυνομικό Τμήμα Αγίων Αναργύρων.

OHE: “Όχι” των ΗΠΑ στην πλήρη ένταξη της ΠαλαιστίνηςΣήμερα 07:04 | Ειδήσεις

Την απόφαση καταδίκασε αμέσως η Παλαιστινιακή Αρχή, που είδε σε αυτή «κατάφωρη επίθεση» εναντίον των Παλαιστινίων, που ωθεί τη Μέση Ανατολή «στο χείλος της αβύσσου».

ΠΟΥ: Η γρίπη των πτηνών θα γίνει σαν τον κορονοϊόΣήμερα 07:57 | Ειδήσεις

Παγκόσμια, «τεράστια ανησυχία» για την μετάδοση της γρίπης των πτηνών

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Λάρισα: “Σήκωσαν” πακτωμένο χρηματοκιβώτιο από κατάστημα10:12Κυριακή Γρίβα: Ο πατέρας της μήνυσε τους αστυνομικούς που “σε πέντε λεπτά την ξεφορτώθηκαν”09:58Ιράν: Οι εκρήξεις, το Ισραήλ και η επίθεση για αντίποινα (βίντεο)09:45“Έρωτας φυγάς” - Νέο επεισόδιο: Μυστικά και αποκαλύψεις την Παρασκευή (βίντεο)09:31Ιράν: Επαναλειτουργούν τα αεροδρόμια της Τεχεράνης09:17ΠΟΥ: Η γρίπη των πτηνών θα γίνει σαν τον κορονοϊό09:04“Ενώπιος Ενωπίω” - Αλέξανδρος Αντωνόπουλος: Η Παξινού, οι “Ψυχοκόρες” και η πολιτική (βίντεο)08:50Εορτολόγιο - 19 Απριλίου: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα (Ακάθιστος Ύμνος)08:36Το παρασκήνιο της βρετανικής συμμετοχής στην ενίσχυση της ισραηλινής άμυνας08:23Τροχαίο - Θεσσαλονίκη: Αυτοκίνητο τούμπαρε στην Εθνική Οδό (βίντεο)08:10Amber Alert για 11χρονο07:57OHE: “Όχι” των ΗΠΑ στην πλήρη ένταξη της Παλαιστίνης07:44Αθηναϊκή Λέσχη: Δείπνο προς τιμήν του Οικουμενικού Πατριάρχη (εικόνες)07:30Μέση Ανατολή - Πετρέλαιο: Μεγάλη αύξηση στις διεθνείς τιμές φέρνει η νέα ένταση07:17Σημεία για rapid test δωρεάν την Παρασκευή07:03ECL - Ολυμπιακός: Αποθέωση στο αεροδρόμιο για την πρόκριση στα ημιτελικά (βίντεο)06:50Σταδίου: Τροχαίο με σοβαρά τραυματισμένο οδηγό06:37Επίθεση Ισραήλ στο Ιράν: Αεροπορική βάση στο “στόχαστρο”06:23Καιρός - Παρασκευή: Βροχές, καταιγίδες και πτώση θερμοκρασίας06:09Φενερμπαχτσέ – Ολυμπιακός: Πασάς… στην Πόλη ο “Θρύλος”!00:52
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο