LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚόσμοςΔημοσίευση: 07 Φεβρουαρίου 2021 07:29 | Ανανέωση: 07 Φεβρουαρίου 2021 07:35

Συναγερμός για σιαμαία σε κρίσιμη κατάσταση

Το νοσοκομείο όπου γεννήθηκαν τα δίδυμα, είχε απευθύνει επείγουσα έκκληση να συγκεντρωθούν χρήματα για να προχωρήσουν η διακομιδή και η επέμβαση.

σιαμαία μωρά - Υεμένη

Δύο σιαμαία μωρά που βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση διακομίστηκαν από την Υεμένη στην Ιορδανία, όπου θα υποβληθούν σε χειρουργική επέμβαση για τον διαχωρισμό τους, ανέφερε σε ανακοίνωσή του το Ταμείο των Ηνωμένων Εθνών για την Παιδική Ηλικία (UNICEF).

Γεννημένα στα μέσα Δεκεμβρίου στη Σανάα, την πρωτεύουσα της Υεμένης, της φτωχότερης χώρας της αραβικής χερσονήσου, όπου το σύστημα υγείας έχει γονατίσει εξαιτίας του πολέμου, τα δύο παιδιά βρίσκονται πλέον σε κρίσιμη κατάσταση.

Την πρωτεύουσα της Υεμένης ελέγχουν από το 2014 οι σιίτες αντάρτες Χούθι, που πολεμούν τις δυνάμεις της διεθνώς αναγνωρισμένης κυβέρνησης, οι οποίες έχουν την υποστήριξη στρατιωτικής συμμαχίας υπό την ηγεσία της Σαουδικής Αραβίας. Το αεροδρόμιο στη Σανάα είναι πρακτικά κλειστό, εξαιτίας του αεροπορικού αποκλεισμού τον οποίο επιβάλλει η συμμαχία υπό το Ριάντ. Ο ΟΗΕ είναι ο μοναδικός οργανισμός ο οποίος εκτελεί πτήσεις από και προς τη Σανάα.

«Σήμερα (χθες Σάββατο), τα δίδυμα αναχώρησαν από τη Σανάα με αεροσκάφος-ασθενοφόρο, συνοδευόμενα από τους γονείς τους», ανέφερε η UNICEF σε ανακοίνωσή της. «Έπειτα από εβδομάδες οργάνωσης, είμαστε ευτυχείς που τα δίδυμα βρίσκονται πλέον σε νοσοκομείο στην Ιορδανία για να χειρουργηθούν», ανέφερε ο Φιλίπ Ντουαμέλ, αντιπρόσωπος της υπηρεσίας του ΟΗΕ για τα παιδιά στην Υεμένη. «Βρίσκονται τώρα στα ασφαλή χέρια ομάδας εξειδικευμένων χειρουργών. Ελπίζουμε να τα δούμε να επιστρέφουν σύντομα στη Σανάα καλά στην υγεία τους», πρόσθεσε.

Το νοσοκομείο Αλ Σαμπέιν, όπου γεννήθηκαν τα δίδυμα, και οι αρχές στη Σανάα είχαν απευθύνει επείγουσα έκκληση να συγκεντρωθούν χρήματα για να προχωρήσουν η διακομιδή και η επέμβαση. Τελικά αυτό κατορθώθηκε χάρη σε ιδιωτικές δωρεές στη UNICEF.

Τον Φεβρουάριο του 2019, σιαμαία σε απελπιστική κατάσταση πέθαναν δύο εβδομάδες μετά τη γέννησή τους στη Σανάα. Σύμφωνα με τον ΟΗΕ, ο πόλεμος στην Υεμένη προκαλεί τη χειρότερη ανθρωπιστική κρίση στον πλανήτη. Μεγάλο μέρος του πληθυσμού υφίσταται υποσιτισμό αν δεν κινδυνεύει να λιμοκτονήσει, ενώ επιδημίες σαρώνουν.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Βασίλης Κασσελάκης: Οι Σπαρτιάτες, οι “ευπρόσδεκτες ψήφοι” και η αναδίπλωση12:24Ομόνοια: Επεισοδιακή καταδίωξη από ταράτσα σε ταράτσα (εικόνες)12:11Μεξικό: Πρωταθλήτρια χώρα στην παραγωγή συνθετικών ναρκωτικών11:57Τέμπη: Δεκτή η προσφυγή γονέα κατά εισαγγελικής απόφασης11:44Η Τουρκία φτιάχνει Sky Dome για να καλυφθεί όλη η χώρα11:31Γιάννης Καλλιάνος: Πέθανε ο πατέρας του11:17Τροχαίο: Οδηγός εγκλωβίστηκε σε φλεγόμενο όχημα (εικόνες)11:04Στάθης Φλώρος για Βελόπουλο: Αν δεν του χτύπαγα την πόρτα, θα πούλαγε ακόμα κηραλοιφές10:50Η Ελεονώρα Μελέτη... “Ενώπιος Ενωπίω” με τον Νίκο Χατζηνικολάου10:37Ολυμπιακή φλόγα: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο κέντρο της Αθήνας10:23Φορολογικές δηλώσεις: Ανοίγει σήμερα η πλατφόρμα10:10Σίφνος: Η “μάχη” πλοίου για να δέσει στο λιμάνι (βίντεο)09:57Ομόφυλα ζευγάρια - Βελόπουλος: Να μην πάνε στις εκκλησίες το Πάσχα όσοι βουλευτές υπερψήφισαν τον νόμο, γιατί...09:43Σουηδία: Επίθεση μασκοφόρων σε αντιφασιστική εκδήλωση09:30Κως – Θάνατος βρέφους: Ελεύθεροι με όρους οι γονείς09:16Ευρωεκλογές - Κόκκαλης: Η Ελλάδα πρέπει να κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης κλιματικής ανάγκης09:03Φλώρος: Απολογία για την επίθεση στον Γραμμένο08:49Φρεγάτα Ύδρα: Κατέρριψε drone στον κόλπο του Άντεν08:36Καταγγελία για σβήσιμο τσιγάρου στο πρόσωπο μαθητή: “Εκπαιδευτικοί γνώριζαν πως δεν ήταν το μόνο περιστατικό”08:22Κηφισός: “Μποτιλιάρισμα” δεκάδων χιλιομέτρων λόγω τροχαίων08:09
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο