LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΥγείαΔημοσίευση: 03 Φεβρουαρίου 2021 22:12

Σχοινάς - κορονοϊός: η ΕΕ θα τηρήσει το πρόγραμμα εμβολιασμών στο ακέραιο

Που απέδωσε ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν τις αρχικές καθυστερήσεις. Πότε θα έχει ολοκληρωθεί ο εμβολιασμός όλων των υγειονομικών και των ηλικιωμένων στην Ελλάδα.

ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΙ - ΕΜΒΟΛΙΟ - ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ

Μέχρι τέλη Μαρτίου θα είναι διαθέσιμες 100 εκατ. δόσεις εμβολίων κατά του κορονοϊού στην ΕΕ και μέχρι τα τέλη του Ιουνίου ακόμη 300 εκατομμύρια δόσεις τόνισε ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν Μαργαρίτης Σχοινάς μιλώντας στην ΕΡΤ υπογραμμίζοντας ότι η ΕΕ είναι αποφασισμένη να τηρήσει το πρόγραμμά της στην ακεραιότητά του.

«Mέσα σε έξι μήνες η ΕΕ ανέπτυξε το πιο φιλόδοξο χαρτοφυλάκιο εμβολίων στην ιστορία των εμβολιασμών. Έχουμε αγοράσει, προπληρώσει από έξι εταιρείες 2,3 δισ. εκατομ. δόσεις. Στην αρχή του προγράμματος ορισμένες από αυτές τις εταιρίες δεν τα κατάφεραν στην παραγωγική τους ικανότητα, μετά όμως τις προειδοποιήσεις μας και τις πολύ αυστηρές μας τοποθετήσεις της τελευταίας εβδομάδας τώρα αρχίζουν να παίζουν το παιχνίδι με τους όρους των συμβολαίων που υπέγραψαν μαζί μας» ανέφερε ο κύριος Σχοινάς προσθέτοντας ότι «μέχρι τέλη Μαρτίου θα έχουμε 100 εκατ. δόσεις στην Ευρώπη και μέχρι τα τέλη του Ιουνίου θα έχουμε άλλα 300 εκατ. δόσεις. Ο ρυθμός λοιπόν αποκαθίσταται , το ευρωπαϊκό πρόγραμμα είναι πολύ φιλόδοξο, πολύ μεγάλο και είμαστε αποφασισμένοι να το τηρήσουμε στην ακεραιότητά του».

Αναφορικά με τη δυσαρέσκεια που υπάρχει απέναντι στην Κομισιόν, ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής «η όποια γκρίνια προέκυψε, προέκυψε από το γεγονός ότι μια από τις εταιρείες πολύ ξαφνικά ανακοίνωσε ότι δε μπορεί να τα καταφέρει να τηρήσει τους όρους στους οποίους είχε δεσμευτεί στο συμβόλαιο. Μετά τις πολύ επιθετικές μας συνεννοήσεις από την Πρόεδρο μέχρι σε όλους μας στο Κολλέγιο, ανέκρουσαν πρύμναν και πολύ γρήγορα αρχίζουν τώρα να επανακαθιστούν και να επανατοποθετούνται στη γραμμή παραγωγής. Είμαι λοιπόν αισιόδοξος ότι οι Ευρωπαϊκοί στόχοι θα τηρηθούν».

Σχετικά με τους εμβολιασμούς στην Ελλάδα, ο Μαργαρίτης Σχοινάς εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι «η Ελλάδα, όπως και όλες οι χώρες της ΕΕ που συμμετέχουν στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα εμβολιασμών θα έχουν μέσα στο καλοκαίρι πιάσει αυτόν τον στόχο, τον φιλόδοξο αλλά ρεαλιστικό στόχο να εμβολιάσουν το 70% του γενικού πληθυσμού».

«Λίγο πριν, εκεί γύρω στον Απρίλιο, πιστεύω να έχουμε εμβολιάσει όλο το υγειονομικό προσωπικό και όλους τους ηλικιωμένους Έλληνες» κατέληξε ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν.

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΠαγώνη: Οι δικαιούχοι, για τα δωρεάν φάρμακα παχυσαρκίας, θα επιλεχθούν ανάμεσα σε 8.000 άτομαΣήμερα 08:50 | Ειδήσεις

Για το πρόγραμμα κατά της παχυσαρκίας στο οποίο θα παρέχονται δωρεάν τα φάρμακα καθώς και για ποιες θα είναι η βασικές προϋποθέσεις επιλογής,  μίλησε η Ματίνα Παγώνη στο Καλημέρα Ελλάδα.

Συνεχίζονται οι αγροτικές κινητοποιήσεις - Κλειστή η Ε.Ο. Αθηνών - ΘεσσαλονίκηςΣήμερα 08:01 | Ειδήσεις

Ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Δημήτρης Κουρέτας εξέφρασε τη στήριξή του στον αγώνα των αγροτών.

Γλυφάδα: Νεκρός 38χρονος μοτοσικλετιστής μετά από σφοδρή σύγκρουσηΣήμερα 07:37 | Ειδήσεις

Οι αρχές ερευνούν τα ακριβή αίτια του δυστυχήματος.

Ερμιόνη: Πάνω από 30 μαθητές με συμπτώματα γαστρεντερίτιδας - Κλείνει προληπτικά το σχολείοΣήμερα 09:35 | Ειδήσεις

Τα συμπτώματα που παρουσίασαν οι μαθητές περιλαμβάνουν εμετούς, διάρροια και πυρετό.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Ο χάρτης των αγροτικών μπλόκων σε Δυτική Μακεδονία10:28Θεσσαλονίκη: Για τις 12-15 Μαρτίου μετατίθεται η διοργάνωση της 31ης Διεθνούς Έκθεσης AGROTICA10:14Θεσσαλονίκη - Αγροτοκτηνοτρόφοι: Συνεχίζονται οι πολύωροι αποκλεισμοί στα τελωνεία10:00Ερμιόνη: Πάνω από 30 μαθητές με συμπτώματα γαστρεντερίτιδας - Κλείνει προληπτικά το σχολείο09:46Φοινικούντα - Ανιψιά θύματος στο Καλημέρα Ελλάδα: Ο ξάδελφός μου κατηγορούσε τον ανήλικο γιο μου για τη δολοφονία09:32Παγώνη: Οι δικαιούχοι, για τα δωρεάν φάρμακα παχυσαρκίας, θα επιλεχθούν ανάμεσα σε 8.000 άτομα 09:18Παραμένουν στα μπλόκα οι αγρότες της Καρδίτσας και των Τρικάλων09:04Λαμία: Συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις των αγροτών08:50Ηράκλειο: Συνεχίζονουν για τέταρτη ημέρα τις κινητοποιήσεις οι αγροτοκτηνοτρόφοι08:36Γλυφάδα: Επτά εμπρηστικές ενέργειες σε λύκειο μέσα σε τρεις ημέρες08:22Συνεχίζονται οι αγροτικές κινητοποιήσεις - Κλειστή η Ε.Ο. Αθηνών - Θεσσαλονίκης08:08Αιματηρό επεισόδιο στις φυλακές Αγίου Στεφάνου - Κρατούμενος στο νοσοκομείο07:54Γλυφάδα: Νεκρός 38χρονος μοτοσικλετιστής μετά από σφοδρή σύγκρουση07:40Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός τιμά την "Παγκόσμια Ημέρα του Παιδιού"07:26Η πρώτη συστηματική καταγραφή δαγκωμάτων από σκύλους στην Ελλάδα07:12Νωρίτερα οι πληρωμές για συντάξεις, δώρο Χριστουγέννων και επιδόματα – Αναλυτικά οι ημερομηνίες06:58Εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση – Εμπλεκόταν σε υποθέσεις εμπρησμού, κλοπής και απόπειρα ανθρωποκτονίας06:43Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα 11 Δεκεμβρίου06:28Τι καιρό θα κάνει την Πέμπτη06:14Στον Ολυμπιακό και επίσημα ο Μόντε Μόρις23:59
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο