LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΥγείαΔημοσίευση: 03 Φεβρουαρίου 2021 17:34 | Ανανέωση: 03 Φεβρουαρίου 2021 17:49

Τσιόδρας: εξαιρετικά κρίσιμη η κατάσταση στην Αττική

Το «καμπανάκι» του κινδύνου έκρουσε ο επικεφαλής της Επιτροπής των Εμπειρογνωμόνων, Σωτήρης Τσιόδρας, μιλώντας στη Βουλή.

Αγορά - καταστήματα - μαγαζιά - click away

Το «καμπανάκι» του κινδύνου έκρουσε ο επικεφαλής της Επιτροπής των Εμπειρογνωμόνων, Σωτήρης Τσιόδρας, μιλώντας στην επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας στη Βουλή, όπου παρέθεσε αναλυτικά στοιχεία για την πορεία της πανδημίας, εστιάζοντας στην ανησυχητική κατάσταση που επικρατεί στην Αττική.

Ο κ. Τσιόδρας τόνισε πως αυτή τη στιγμή στην Αττική υπάρχουν 4.000 ενεργά κρούσματα.

  • Στον Βόρειο Τομέα είχαμε αύξηση κρουσμάτων κατά 82% σε μια εβδομάδα
  • Στον κεντρικό Τομέα αύξηση 61% με 1.400 ενεργά κρούσματα
  • Στον Δυτικό Τομέα αύξηση κρουσμάτων κατά 123%
  • Στη Δυτική Αττική η κατάσταση παραμένει κρίσιμη παρά το σκληρό lockdown που έχει επιβληθεί εδώ και αρκετό καιρό.
  • Στην Ανατολική Αττική η αύξηση των κρουσμάτων είναι στο 62%

Συμπλήρωσε επίσης πως ο δείκτης RT στην Αθήνα έφτασε το 1,1. Αυξητική τάση παρατηρείται και στις νέες νοσηλείες, ενώ τα δε λύματα είναι στα επίπεδα του Νοεμβρίου.

Όσον αφορά την πληρότητα ΜΕΘ στην Αττική είναι στο 63% και στη Θεσσαλονίκη στο 34%

«Η πατρίδα μας είναι σε σχετικά καλή θέση μαζί με άλλες σκανδιναβικές χώρες και είμαστε στα 100 κρούσματα ανά 100.000 πληθυσμού» συμπλήρωσε ο κ. Τσιόδρας.

Ο καθηγητής είπε πως υπάρχει μία αύξηση κρουσμάτων στη μέση ηλικία, ενώ τόνισε πως όποιος είναι πάνω από 75 ετών έχει 200 φορές περισσότερες πιθανότητες να πεθάνει και 100 να νοσηλευτεί.

Σχετικά με την μετάλλαξη, ο κ. Τσιόδρας επισήμανε πως το  νέο στέλεχος επικρατεί όταν του δίνονται οι συνθήκες για την μετάδοσή του, ενώ ανέφερε πως αν επικρατήσει η μετάλλαξη στη χώρα μας, τότε θα έχουμε πρόβλημα τον Μάρτιο.

Ο κ. Τσιόδρας διευκρίνισε πως άλλο είναι η μετάλλαξη και άλλο η παραλλαγή καθώς, «παραλλαγή σημαίνει πολλές μεταλλάξεις μαζί».

Στη Χαλκιδική και στο Λασίθι επικρατεί η παραλλαγή του ιού κυρίως σε ασυμπτωματικούς και μεσήλικες, πράγμα το οποίο είναι αρκετά ανησυχητικό.

 «Η επιδημία ακόμη δεν αφορά σε μεγάλο ποσοστό τα παιδιά, καθώς επίσης δεν νοσούν τόσο σοβαρά.  Ωστόσο μπορούν ακόμη να μεταδώσουν ή να κολλήσουν τη νόσο στην οικογένειά του», είπε ο καθηγητής.

Όσον αφορά τα τεστ πλέον είμαστε στα 30.000 τεστ την ημέρα ανά μέσο όρο. «Φτάσαμε σε ένα σημείο που έγινε μεγάλος ντόρος για τα ταχέα αντιγόνα. Αυξήθηκε η χρήση τους γιατί είναι απλά , είναι γρήγορα , αλλά δεν είναι τόσο αποτελεσματικά όσο τα μοριακά», ανέφερε ο κ. Τσιόδρας.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Λεωφόρος Μαραθώνος: Προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις λόγω εργασιών18:38Αττική: Συνελήφθη 45χρονη που λήστευε άτομα με αναπηρία, προσποιούμενη την οικιακή βοηθό18:24Ιταλία: Τέσσερις τραυματίες από βλάβη σε τελεφερίκ στις Άλπεις18:10Οι χάρτες της ΕΛΑΣ με εναλλακτικές διαδρομές για την παράκαμψη των αγροτικών μπλόκων17:56Βρετανία: Η Eurostar συμβουλεύει τους πελάτες της να αναβάλουν το ταξίδι τους17:42Λειτουργία Μέσων Μαζικής Μεταφοράς κατά την εορταστική περίοδο17:28Έκτακτα μέτρα από τον Δήμο Αθηναίων λόγω των χαμηλών θερμοκρασιών17:14Λάρισα: 3χρονο παιδί μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με σοβαρή επιπλοκή από γρίπη17:00Ουκρανία: Η Ρωσία πραγματοποίησε επιθέσεις σε λιμάνια της Οδησσού16:44Νέες επιδοτήσεις 108 δικαιούχων του προγράμματος "Πράσινα Ταξί"16:30Χρυσοχοΐδης: Η κατάληψη του δρόμου από τους αγρότες στα μπλόκα είναι παράνομη πράξη16:16Βόλος: Ηλικιωμένος επιχείρησε να κατέβει με σχοινί από το μπαλκόνι φλεγόμενου κτιρίου (Εικόνες)16:02Τρίκαλα: Οι αγρότες πραγματοποίησαν πορεία στο κέντρο της πόλης με τα τρακτέρ τους15:48Βρετανία: Ακυρώθηκαν και αναστέλλονται μέχρι νεωτέρας τα δρομολόγια της Eurostar από και προς το Λονδίνο15:34Χανιά: Εργαζόμενοι καθαριότητας κατέληξαν στο νοσοκομείο μετά από εισπνοή τοξικών ουσιών15:20Αγρότες - Μπλόκα: Το μεσημέρι της Κυριακής θα πραγματοποιηθεί η πανελλαδική σύσκεψη στα Μάλγαρα15:06Στη γραμμή άμυνας κατά της ευλογιάς οι στρατιωτικοί κτηνίατροι14:52Πάτρα: Οι αγρότες άνοιξαν προσωρινά την μεγάλη περιμετρική οδό της Πάτρας14:38Εντάσεις ΗΠΑ-Ιράν: Το Κρεμλίνο ζητάει ψυχραιμία και αποκλιμάκωση14:24Ρέθυμνο: Στο νοσοκομείο 15χρονη από υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ14:10
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο