LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΥγείαΔημοσίευση: 03 Φεβρουαρίου 2021 17:34 | Ανανέωση: 03 Φεβρουαρίου 2021 17:49

Τσιόδρας: εξαιρετικά κρίσιμη η κατάσταση στην Αττική

Το «καμπανάκι» του κινδύνου έκρουσε ο επικεφαλής της Επιτροπής των Εμπειρογνωμόνων, Σωτήρης Τσιόδρας, μιλώντας στη Βουλή.

Αγορά - καταστήματα - μαγαζιά - click away

Το «καμπανάκι» του κινδύνου έκρουσε ο επικεφαλής της Επιτροπής των Εμπειρογνωμόνων, Σωτήρης Τσιόδρας, μιλώντας στην επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας στη Βουλή, όπου παρέθεσε αναλυτικά στοιχεία για την πορεία της πανδημίας, εστιάζοντας στην ανησυχητική κατάσταση που επικρατεί στην Αττική.

Ο κ. Τσιόδρας τόνισε πως αυτή τη στιγμή στην Αττική υπάρχουν 4.000 ενεργά κρούσματα.

  • Στον Βόρειο Τομέα είχαμε αύξηση κρουσμάτων κατά 82% σε μια εβδομάδα
  • Στον κεντρικό Τομέα αύξηση 61% με 1.400 ενεργά κρούσματα
  • Στον Δυτικό Τομέα αύξηση κρουσμάτων κατά 123%
  • Στη Δυτική Αττική η κατάσταση παραμένει κρίσιμη παρά το σκληρό lockdown που έχει επιβληθεί εδώ και αρκετό καιρό.
  • Στην Ανατολική Αττική η αύξηση των κρουσμάτων είναι στο 62%

Συμπλήρωσε επίσης πως ο δείκτης RT στην Αθήνα έφτασε το 1,1. Αυξητική τάση παρατηρείται και στις νέες νοσηλείες, ενώ τα δε λύματα είναι στα επίπεδα του Νοεμβρίου.

Όσον αφορά την πληρότητα ΜΕΘ στην Αττική είναι στο 63% και στη Θεσσαλονίκη στο 34%

«Η πατρίδα μας είναι σε σχετικά καλή θέση μαζί με άλλες σκανδιναβικές χώρες και είμαστε στα 100 κρούσματα ανά 100.000 πληθυσμού» συμπλήρωσε ο κ. Τσιόδρας.

Ο καθηγητής είπε πως υπάρχει μία αύξηση κρουσμάτων στη μέση ηλικία, ενώ τόνισε πως όποιος είναι πάνω από 75 ετών έχει 200 φορές περισσότερες πιθανότητες να πεθάνει και 100 να νοσηλευτεί.

Σχετικά με την μετάλλαξη, ο κ. Τσιόδρας επισήμανε πως το  νέο στέλεχος επικρατεί όταν του δίνονται οι συνθήκες για την μετάδοσή του, ενώ ανέφερε πως αν επικρατήσει η μετάλλαξη στη χώρα μας, τότε θα έχουμε πρόβλημα τον Μάρτιο.

Ο κ. Τσιόδρας διευκρίνισε πως άλλο είναι η μετάλλαξη και άλλο η παραλλαγή καθώς, «παραλλαγή σημαίνει πολλές μεταλλάξεις μαζί».

Στη Χαλκιδική και στο Λασίθι επικρατεί η παραλλαγή του ιού κυρίως σε ασυμπτωματικούς και μεσήλικες, πράγμα το οποίο είναι αρκετά ανησυχητικό.

 «Η επιδημία ακόμη δεν αφορά σε μεγάλο ποσοστό τα παιδιά, καθώς επίσης δεν νοσούν τόσο σοβαρά.  Ωστόσο μπορούν ακόμη να μεταδώσουν ή να κολλήσουν τη νόσο στην οικογένειά του», είπε ο καθηγητής.

Όσον αφορά τα τεστ πλέον είμαστε στα 30.000 τεστ την ημέρα ανά μέσο όρο. «Φτάσαμε σε ένα σημείο που έγινε μεγάλος ντόρος για τα ταχέα αντιγόνα. Αυξήθηκε η χρήση τους γιατί είναι απλά , είναι γρήγορα , αλλά δεν είναι τόσο αποτελεσματικά όσο τα μοριακά», ανέφερε ο κ. Τσιόδρας.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Αιτωλοακαρνανία: Σοκάρει τη Μακρυνεία η δολοφονία προέδρου κοινότητας11:28Μητσοτάκης: Δεν μπορούμε να δώσουμε περισσότερα χρήματα στους αγρότες από αυτά που επιβάλλει ο προϋπολογισμός11:14Λαμία: Συνελήφθη 40χρονος για κλοπές αυτοκινήτων11:00Μητσοτάκης: Ευελπιστούμε ότι η συνάντηση με τον Ερντογάν θα είναι στο πρώτο δεκαήμερο του Φεβρουαρίου10:46Ηράκλειο: Νέα άφιξη παράτυπων μεταναστών10:32Greek Basket League: Οι αναμετρήσεις για την 15η αγωνιστική10:18Οι αγρότες προετοιμάζονται για την συνάντηση με τον Κυριάκο Μητσοτάκη10:04Νόμπελ Ειρήνης: Αιχμές από την Επιτροπή για τη δωρεά της Ματσάδο στον Τραμπ09:50Απαγόρευση δημόσιων συγκεντρώσεων την ώρα της παρουσίασης του βιβλίου του Αλέξη Τσίπρα στη Θεσσαλονίκη09:36Λάρισα: ΙΧ παρέσυρε τρίχρονο κοριτσάκι09:22Γαλλία: Φορτηγάκι έπεσε πάνω σε πλήθος πεζών - Ένα 8χρονο παιδί τραυματίστηκε σοβαρά 09:08Σορός άνδρα εντοπίστηκε σε παραλία της Ρόδου08:54Ιράν: Οι διαδηλώσεις έχουν υποχωρήσει μετά τη φονική καταστολή, λένε κάτοικοι και οργανώσεις08:40Τι καιρό θα κάνει το Σάββατο08:26Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα 17 Ιανουαρίου08:12Πιερία: Ισόβια στην 35χρονη που σκότωσε και έθαψε τον 58χρονο σύντροφό της23:59Θεσσαλονίκη: Απαγόρευση συγκεντρώσεων αύριο στο κέντρο της πόλης23:44Τραμπ: Πιθανή η επιβολή δασμών στις χώρες που δεν συμφωνούν μαζί μας για την Γροιλανδία23:30Αίσιο τέλος στον Κορυδαλλό: Σώα η γυναίκα που απειλούσε να πέσει από ταράτσα πολυκατοικίας23:16Περιφερειακή Υμηττού: Χειροπέδες σε 43χρονο που έτρεχε με 191 χλμ/ώρα23:02
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο