LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΟικονομίαΔημοσίευση: 02 Φεβρουαρίου 2021 07:05

Τσακλόγλου: δεν αλλάζουν τα θεμελιωμένα όρια συνταξιοδότησης

Ποιοι έχουν τη δυνατότητα συνταξιοδότησης πριν τα 67 ή τα 62 έτη, ακόμα και χωρίς 40 έτη ασφάλισης.

συνταξιούχοι - τράπεζα

«Είναι σε κάθε περίπτωση σαφές ότι τα θεμελιωμένα δικαιώματα δεν επηρεάζονται και οι ασφαλισμένοι μπορούν να τα ασκήσουν όποτε το θελήσουν. Αυτό δεν τίθεται υπό αμφισβήτηση και σε αυτό πρέπει να είμαστε ξεκάθαροι», τόνισε κατά τη διάρκεια ομιλίας του στη Βουλή την Δευτέρα, ο Υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών υποθέσεων, κ. Πάνος Τσακλόγλου, απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με τα μεταβατικά όρια ηλικίας που προβλέπει ο νόμος 4336/2015 που ψήφισε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ. Υπενθυμίζεται ότι ο συγκεκριμένος νόμος παρέχει σε συγκεκριμένες κατηγορίες παλαιών ασφαλισμένων δυνατότητα συνταξιοδότησης πριν από την ηλικία των 67 ετών ή πριν από τα 62 έτη, ακόμη κι αν δεν έχουν συμπληρωθεί 40 έτη ασφάλισης.

«Καλό θα είναι να βάλουμε ορισμένα πράγματα στη θέση τους για να μη δημιουργείται καμία σύγχυση», είπε ο κ. Τσακλόγλου, απαντώντας στον βουλευτή του ΚΙΝΑΛ, κ. Β. Κεγκέρογλου, ο οποίος έθεσε το σχετικό ερώτημα επικαλούμενος δημοσιεύματα μερίδας του τύπου.

Στη σχετική Υπουργική Απόφαση που έχει εκδοθεί, «είναι ξεκάθαρο ότι για τους ασφαλισμένους που έχουν θεμελιώσει το συνταξιοδοτικό τους δικαίωμα αλλά συμπληρώνουν το μεταβατικό όριο των διατάξεων του μετά την 1.1.2022, η σύνταξή τους καταβάλλεται κατά το έτος που συμπληρώνεται το νέο -μεταβατικό- όριο ηλικίας», τόνισε ο κ. Τσακλόγλου επισημαίνοντας με έμφαση τα ακόλουθα: «Κατά συνέπεια, θα ήθελα να διαβεβαιώσω τους ασφαλισμένους που έχουν θεμελιώσει το συνταξιοδοτικό τους δικαίωμα μέχρι σήμερα ή αυτό θα συμβεί εντός του 2021 πως δε θα πρέπει να υφίσταται καμία σύγχυση και καμία ανησυχία».

«Θα ήθελα για μια ακόμη φορά να διαβεβαιώσω ότι η Ελληνική Πολιτεία παραμένει ένα ευνομούμενο κράτος. Η παρούσα κυβέρνηση δε νομοθετεί εν κενώ», ανέφερε ο Υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων τονίζοντας ότι, «Τα ζητήματα ασφάλισης είναι θέματα δύσκολα και σύνθετα. Σκοπός του Υπουργείου είναι η απλοποίηση των κανόνων απονομής και η εμπέδωση αισθήματος ασφάλειας κι εμπιστοσύνης. Αυτό γίνεται με σταθερούς κανόνες και διαφάνεια Επαναλαμβάνω για πολλοστή φορά, το νομοθετικό πλαίσιο για την εξέλιξη των ορίων ηλικίας Δεν  έχει διαφοροποιηθεί αλλά και δεν πρόκειται να αλλάξει».

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Παναθηναϊκός - Φέγενορντ: Ο Σφιντέρσκι άνοιξε το σκορ στο 18'22:38Γάζα: Τουλάχιστον 7 δισ. δολάρια θα χρειαστούν για την ανοικοδόμηση του συστήματος υγείας22:24Γαλλία: Νεκρός Γερμανός παραθεριστής από την καταιγίδα Μπέντζαμιν22:10Conference League: Έστησε πάρτι η ΑΕΚ, 6-0 την Αμπερντίν21:56Ρωσικά αεροσκάφη παραβίασαν τον εναέριο χώρο της Λιθουανίας21:42Μεσολόγγι: Κλειστά όλα τα σχολεία την Παρασκευή μετά τις πλημμύρες 21:28Συλλαλητήριο αγροτών: Μαζική κάθοδος στο Σύνταγμα στις 11 Νοεμβρίου21:14Θεσσαλονίκη: Έκοψε να μυρίσει ένα κλωνάρι δενδρολίβανο και κατέληξε.... στα κρατητήρια21:00Ισπανία: Σχεδόν έναν χρόνο μετά τις φονικές πλημμύρες στη Βαλένθια, οι αρχές εντόπισαν το πτώμα ενός θύματος20:46Ο Γιώργος Παπαδάκης στον ΑΝΤ1 για την 16χρονη στο Γκάζι: Χρειάζεται εφαρμογή των νόμων20:32Κορωπί: Συνελήφθη 50χρονος για τον άγριο ξυλοδαρμό της συντρόφου του - Νοσηλεύεται διασωληνωμένη20:18Τι καιρό θα κάνει την Παρασκευή20:04ΛΟΓΟΣ - LOGOS: Η Ι.Μ. Νέας Ιωνίας δημιουργεί το πρώτο εργαλείο Τεχνητής Νοημοσύνης για θέματα πίστεως19:50Λίβανος: Δύο νεκροί έπειτα από ισραηλινές επιδρομές19:36Ισραήλ – ΗΠΑ: Ο αντιπρόεδρος Βανς απορρίπτει την προσάρτηση της Δυτικής Όχθης19:22Κακοκαιρία – Μεσολόγγι: Η στιγμή που παιδί διασώζεται μέσα από πλημμυρισμένο σπίτι (βίντεο)19:08Σερβία: Ο διαιτητής της Euroleague που συνελήφθη θεωρείται "ταμίας" της εγκληματικής οργάνωσης18:54Υπέρ της συμπόρευσης με Τσίπρα ο Φάμελλος – Πρόκειται για "διάσπαση", αντιδρά ο Πολάκης18:40Διονύσης Σαββόπουλος: Το μεσημέρι του Σαββάτου η κηδεία του - Σε λαϊκό προσκύνημα η σορός του18:26Ευρωπαϊκό Συμβούλιο: Να συνεχιστεί η πίεση στη Μόσχα για να προσέλθει ο Πούτιν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων18:12
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο