LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚοινωνίαΔημοσίευση: 30 Ιανουαρίου 2021 09:52

Αριστοτέχνης ο απατεώνας που παριστάνει τον Τηλέμαχο Καμπούρη!

Δείτε πως ο “επαγγελματίας… αετοχνύχης” κατάφερε να αποσπάσει 5.000 ευρώ από ιδιοκτήτρια ιχθυοπωλείου.

Ερωτηματικό - Κρυμμένο πρόσωπο

Αίσθηση προκαλεί η περιγραφή του τρόπου δράσεως των απατεώνων που στοχεύουν σε θύματα στο νησί της Ρόδου και συστήνονται με τα στοιχεία της ταυτότητας του αντιδημάρχου επί των Οικονομικών κ. Τηλέμαχου Καμπούρη κάνοντας δήθεν παραγγελίες τροφίμων και υλικών για λογαριασμό του Δήμου Ρόδου.

Οι περιπτώσεις που έχουν καταγγελθεί είναι πολλές ενώ η εξιχνίαση της υπόθεσης έχει τεθεί σε προτεραιότητα από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρόδου.

Πιο συγκεκριμένα, ιδιοκτήτρια καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος σε δημοτικό διαμέρισμα της ανατολικής πλευράς της Ρόδου δέχτηκε την 28η Ιανουαρίου 2021 και ώρα 10.45 κλήση στην σταθερή τηλεφωνική σύνδεση της επιχείρησής της τηλεφώνημα από κινητό τηλέφωνο και συνομίλησε με έναν άνδρα που της συστήθηκε ως Τηλέμαχος Καμπούρης ο οποίος της ζήτησε μια προσφορά για την αγορά ψαριών.

Συγκεκριμένα, της ζήτησε 30 κιλά τσιπούρες, 30 κιλά λαυράκια και 20 κιλά σολωμό, προκειμένου να τα κάνει δωρεά σε κάποιο μοναστήρι. Η γυναίκα ζήτησε χρόνο για να ετοιμάσει την προσφορά και τηλεφώνησε στον απατεώνα που υποδυόταν τον αντιδήμαρχο λίγα λεπτά μετά για να τον ενημερώσει ότι η τιμή για τα ψάρια που ζήτησε είναι 720 ευρώ.

Ο «αντιδήμαρχος» δέχτηκε και της ζήτησε τον τραπεζικό της λογαριασμό προκειμένου να κάνει την κατάθεση του ανωτέρω ποσού. Επίσης, της ζήτησε έναν αριθμό κινητού τηλεφώνου προκειμένου να της αποστείλει τα στοιχεία για την έκδοση του τιμολογίου καθώς και φωτογραφία της απόδειξης κατάθεσης των χρημάτων στον λογαριασμό της.

Η επιχειρηματίας του έδωσε το ΙΒΑΝ του λογαριασμού της σε συγκεκριμένη τράπεζα και τον αριθμό του κινητού της τηλεφώνου.

Την 11:01 ώρα της ιδίας ημέρας της απέστειλε μέσω της εφαρμογής “viber” στο κινητό της, φωτογραφία extre κατάθεσης στο λογαριασμό της. Διαπίστωσε ότι είχε κάνει λάθος και αντί για το ποσό των 720 ευρώ που είχαν συμφωνήσει εμφάνισε ότι της απέστειλε το ποσό των 7.200 ευρώ.

Η επιχειρηματίας κάλεσε στο κινητό τηλέφωνο για να ενημερώσει για το λάθος αλλά δεν έλαβε απάντηση. Την 11:04 ώρα την κάλεσε ο «αντιδήμαρχος» και της είπε για το λάθος που έκανε ζητώντας της να επιστρέψει τα χρήματα και δίνοντας της έναν τραπεζικό λογαριασμό για να τα καταθέσει άμεσα επισημαίνοντας της ότι είχε να πληρώσει και κάποιες ακόμα συναλλαγές του.

Η επιχειρηματίας τον ενημέρωσε ότι δεν είχε όλο το ποσό στον λογαριασμό της κι εκείνος της ζήτησε να καταθέσει όσα έχει και τα υπόλοιπα την επόμενη ημέρα με την εμφάνιση των χρημάτων της κατάθεσής του στον λογαριασμό της. Πείσθηκε και μέσω internet banking του απέστειλε το χρηματικό ποσό των 5.000 ευρώ.

Ενώ ολοκλήρωσε την διαδικασία υποψιάστηκε ότι κάτι δεν πάει καλά και επικοινωνώντας με δύο τράπεζες και διαπίστωσε ότι επρόκειτο για απάτη,

Προσπάθησε περί ώραν 11.20 να ακυρώσει την συναλλαγή στο internet banking και την 11.39 κατόρθωσε πράγματι να την ακυρώσει. Εξαιτίας του χαμηλού υπολοίπου του λογαριασμού της δεν έγινε εγκαίρως η ακύρωση με αποτέλεσμα τα 5.000 ευρώ να κατατεθούν στο λογαριασμό του απατεώνα που μετά το πέρας της συναλλαγής δεν ξανασήκωσε το τηλέφωνο.

Τηλέμαχος Καμπούρης - Ρόδος

Τι λέει ο Τηλέμαχος Καμπούρης

Ο κ. Καμπούρης προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

“Σε φαρσοκωμωδία εχει εξελιχθεί η τακτικη απατεώνων που χρησιμοποιούν εμμονικά τ’όνομά μου προκειμένου να εξαπατήσουν ανυποψίαστους πολίτες και επιχειρηματίες και να τους αποσπάσουν χρήματα. Εχω ηδη καταγγείλει παρόμοια περιστατικά στο πρόσφατο παρελθόν και το ιδιο θα κανω διαρκώς. Η συγκεκριμένη απάτη που ακολουθούν ειναι πανελλαδικό φαινόμενο. 

Καλώ ολους οσοι δέχθηκαν απόπειρες των απατεώνων να το δηλώσουν στην αστυνομια ώστε να αυξηθούν οι πιθανότητες εντοπισμού τους με τη συγκέντρωση πληροφοριών. Εφιστώ την προσοχή στους συμπολίτες μας οτι ποτε δεν θα μπορουσα να λειτουργώ θεσμικά ως Αντιδημαρχος ή ως ιδιώτης με τα τεχνάσματα που χρησιμοποιούν οι απατεώνες εις βάρος τους. Ποντάρουν στην εμπιστοσύνη που μου δείχνουν οι πολίτες για να τους παρασύρουν στην παγίδα τους. Εμπιστοσύνη που δεν μπορεί να κλονιστεί από κανέναν!”.

 Πηγή: dimokratiki.gr

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΟΠΕΚΕΠΕ: Στον Εισαγγελέα στέλνει η ΝΔ το Γιώργο Ξυλούρη - Το δικαίωμα σιωπής επικαλέστηκε ο μάρτυραςΣήμερα 12:13 | Ειδήσεις

«Απέφυγε οποιαδήποτε ουσιαστική απάντηση στα ερωτήματα της Εξεταστικής Επιτροπής».

Πιερρακάκης: Σήμερα η ψηφοφορία για την προεδρία του EurogroupΣήμερα 10:17 | Ειδήσεις

«Καλές πιθανότητες» να ηγηθεί του Eurogroup βλέπει για τον υπουργό Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών η Handelsblatt και επισημαίνει ότι μετά την κρίση χρέους, «η εκλογή του θα έστελνε ένα ισχυρό μήνυμα».

Συνεχίζονται οι αγροτικές κινητοποιήσεις - Κλειστή η Ε.Ο. Αθηνών - ΘεσσαλονίκηςΣήμερα 08:01 | Ειδήσεις

Ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Δημήτρης Κουρέτας εξέφρασε τη στήριξή του στον αγώνα των αγροτών.

Οδηγός μηχανής παρέσυρε τροχονόμο στην Αττική Οδό (βίντεο)Σήμερα 12:44 | Ειδήσεις

Οι αστυνομικοί πραγματοποιούσαν στοχευμένους ελέγχους και σταματούσαν τους οδηγούς μηχανών. 

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Οδηγός μηχανής παρέσυρε τροχονόμο στην Αττική Οδό (βίντεο)13:00Ο χάρτης των πληρωμών από τον e-ΕΦΚΑ και τη ΔΥΠΑ έως τις 12 Δεκεμβρίου12:46ΟΠΕΚΕΠΕ: Στον Εισαγγελέα στέλνει η ΝΔ το Γιώργο Ξυλούρη - Το δικαίωμα σιωπής επικαλέστηκε ο μάρτυρας 12:32Φοινικούντα: Καθοδόν για την ανακρίτρια Καλαμάτας οι δύο κατηγορούμενοι ως ηθικοί αυτουργοί 12:18Τραμπ: Υπήρξαν σκληρές κουβέντες για την Ουκρανία με Μακρόν, Στάρμερ και Μερτς12:04Σοκ με το Δανό δότη με γενετική μετάλλαξη - Βρέθηκαν 18 παιδιά σε 11 ελληνικές οικογένειες11:52ΟΠΕΚΕΠΕ: Στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής ο Γιώργος Ξυλούρης11:38Πάτρα: Παραμένουν στα εννέα μπλόκα οι αγροτοκτηνοτρόφοι11:24Λασίθι: Συνελήφθη 19χρονος για κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών και κατοχή πλαστών χαρτονομισμάτων11:10UEFA Conference League: Παναθηναϊκός - Βικτόρια Πλζεν απόψε στον ΑΝΤ110:56Πιερρακάκης: Σήμερα η ψηφοφορία για την προεδρία του Eurogroup10:42Ο χάρτης των αγροτικών μπλόκων σε Δυτική Μακεδονία10:28Θεσσαλονίκη: Για τις 12-15 Μαρτίου μετατίθεται η διοργάνωση της 31ης Διεθνούς Έκθεσης AGROTICA10:14Θεσσαλονίκη - Αγροτοκτηνοτρόφοι: Συνεχίζονται οι πολύωροι αποκλεισμοί στα τελωνεία10:00Ερμιόνη: Πάνω από 30 μαθητές με συμπτώματα γαστρεντερίτιδας - Κλείνει προληπτικά το σχολείο09:46Φοινικούντα - Ανιψιά θύματος στο Καλημέρα Ελλάδα: Ο ξάδελφός μου κατηγορούσε τον ανήλικο γιο μου για τη δολοφονία09:32Παγώνη: Οι δικαιούχοι, για τα δωρεάν φάρμακα παχυσαρκίας, θα επιλεχθούν ανάμεσα σε 8.000 άτομα 09:18Παραμένουν στα μπλόκα οι αγρότες της Καρδίτσας και των Τρικάλων09:04Λαμία: Συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις των αγροτών08:50Ηράκλειο: Συνεχίζονουν για τέταρτη ημέρα τις κινητοποιήσεις οι αγροτοκτηνοτρόφοι08:36
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο