LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚοινωνίαΔημοσίευση: 28 Ιανουαρίου 2021 07:08 | Ανανέωση: 28 Ιανουαρίου 2021 07:38

Φοιτητικό συλλαλητήριο για συναθροίσεις και ΑΕΙ

Με σύνθημα «Όχι στο νομοσχέδιο Κεραμέως, καμία σκέψη για πανεπιστημιακή αστυνομία», οι διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν στα Προπύλαια.

ΠΑΝΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ

Σε εξέλιξη βρίσκεται πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο στο κέντρο της Αθήνας ενάντια στο νέο νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας. Με κεντρικό σύνθημα «Όχι στο νομοσχέδιο Κεραμέως, καμία σκέψη για πανεπιστημιακή αστυνομία- διαγραφές- πειθαρχικά», οι διαδηλωτές και οι διαδηλώτριες συγκεντρώθηκαν στα Προπύλαια και πρόκειται να κατευθυνθούν στη Βουλή. 

Οι φοιτητές και οι φοιτήτριες ζητούν να μην κατατεθεί το νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας ενώ αντιδρούν στην πανεπιστημιακή αστυνομία, στις αλλαγές στον τρόπο εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση και σε σειρά άλλων θεμάτων. 

Παράλληλα η εκπαιδευτική κοινότητα ζητά, μεταξύ άλλων, να παρθούν επιπλέον μέτρα, ώστε τα σχολεία να είναι ανοικτά, να λειτουργούν δια ζώσης και να είναι υγειονομικά ασφαλή, να αποσυρθεί η υπουργική απόφαση που αυξάνει το ωράριο των νηπιαγωγών, να καταργηθεί η εσωτερική και εξωτερική αξιολόγηση των σχολείων.  Ακόμη, έχει αναρτηθεί μεγάλο πανό στην Πρυτανεία με τίτλο «Όχι στην πειθάρχηση, όχι στην καταστολή» από καθηγητές και εργαζομένους στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. 

Στο συλλαλητήριο συμμετέχουν και στηρίζουν, φοιτητικοί σύλλογοι, μαθητές, εκπαιδευτικοί, σύλλογοι- ομοσπονδίες- σωματεία, καθώς και εργατικά σωματεία. 

Νωρίτερα, έξω από τη Βουλή, βουλευτές και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ άνοιξαν πανό «Όχι στη δημοκρατική εκτροπή, δημόσια και δωρεά Παιδεία - Δικαίωμα στη γνώση - Δικαίωμα στον Αγώνα».

Αυτή την ώρα έχει διακοπεί η κυκλοφορία στους δρόμους γύρω από το κέντρο της Αθήνας ενώ κατόπιν εντολής της Ελληνικής Αστυνομίας έχει κλείσει ο σταθμός του μετρό "ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ".


Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
EuroCup: Βαριά ήττα του Άρη στο Αλεξάνδρειο από Τσεντεβίτα23:59Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός: Εθελοντές Νεότητας έψαλαν τα κάλαντα στο Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας23:46Επίθεση στο Σίδνεϊ: Οι δύο δράστες δεν είχαν εξωτερική βοήθεια23:32ΕΥΔΑΠ: Τι αλλάζει στα τιμολόγια από 1η Ιανουαρίου 202623:18ΗΠΑ: Εκτροχιασμός τρένου με χημικά στο Κεντάκι23:04ΑΑΔΕ: Επιπλέον καταβολές επιστροφής ενοικίου σε χιλιάδες δικαιούχους22:50ΗΠΑ: Αμφιβολίες πρεσβευτή ΝΑΤΟ για τον ισχυρισμό περί ουκρανικής επίθεσης σε κατοικία του Πούτιν 22:36Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός: Προσέφερε εορταστικά γεύματα σε 200 άστεγους συμπολίτες μας22:22Tραγωδία στην Ιταλία: Μητέρα και κόρη πέθαναν από τροφική δηλητηρίαση κατά την διάρκεια του Χριστουγεννιάτικου ρεβεγιόν22:08Θύμα άγριου ξυλοδραμού ο αθλητής  Γιάννης Τσουκαλάς στη Σερβία21:54ΟΑΣΘ: Τέλος εποχής για τα χάρτινα εισιτήρια από την 1η Ιανουαρίου21:40Λάρισα: Εκτός κινδύνου το 3χρονο κοριτσάκι που νοσηλεύεται με εγκεφαλίτιδα21:26Μαρούσι – Παναθηναϊκός: Άνετη νίκη για τους "πράσινους" πριν το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό21:12Τέλλογλου: Στενεύουν τα χρονικά περιθώρια συνάντησης πρωθυπουργού με τους αγρότες20:58Γκίλφοϊλ: Οι σχέσεις των δύο χωρών ποτέ δεν ήταν τόσο ισχυρές20:44ANT1 Sports: Την απόκτηση του Βούλγαρου αμυντικού, Μάρτιν Γκεοργκίεφ έως το 2030 ανακοίνωσε η ΑΕΚ20:30Θωμάς Γεράκης στον ΑΝΤ1 - Αποτίμηση 2025: Από τις κινητοποιήσεις για τα Τέμπη έως τον ΟΠΕΚΕΠΕ20:16Τι καιρό θα κάνει τη παραμονή Πρωτοχρονιάς20:02Σουηδία: Τουλάχιστον 10 τραυματίες σε τροχαίο με λεωφορείο στην Στοκχόλμη19:48Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις σε Σύνταγμα και Πεδίον του Άρεως την Παραμονή Πρωτοχρονιάς19:34
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο