LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚοινωνίαΔημοσίευση: 27 Ιανουαρίου 2021 16:47

Lockdown: η Αστυνομία... χάλασε “κορονοπάρτι” σε σπίτι

Ενδεικτικές περιπτώσεις παραβάσεων που εντοπίστηκαν κατά τους ελέγχους που διενεργήθηκαν την Τρίτη.

Πάρτυ - ποτά

Οι αρμόδιες ελεγκτικές υπηρεσίες (ΕΛ.ΑΣ, Λιμενικό Σώμα, ΕΑΔ, ΔΙ.Μ.Ε.Α.,Σ.ΕΠ.Ε, Περιφέρειες και Δημοτική Αστυνομία) διενήργησαν την Τρίτη συνολικά 66.491 ελέγχους και κατέγραψαν 1.015 περιπτώσεις παραβίασης των μέτρων επιδημιολογικού συναγερμού.

Συνολικά επιβλήθηκαν πρόστιμα ύψους 310.200 ευρώ και κύρωση αναστολής λειτουργίας 15 ημερών σε μια επιχείρηση.

Η Ελληνική Αστυνομία επιφορτίστηκε με τον κύριο όγκο των ελέγχων. Πραγματοποίησε σε όλη την επικράτεια 58.619 έλεγχοι, από τους οποίους οι 5.150 στον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών “Ελευθέριος Βενιζέλος”.

Βεβαιώθηκαν συνολικά 997 παραβάσεις και συνελήφθησαν 12 άτομα, ως ακολούθως:

786 παραβάσεις για περιορισμό μετακίνησης και επιβλήθηκαν ισάριθμα πρόστιμα των 300 ευρώ, ως ακολούθως:

  • 254 στην Αττική,
  • 78 στην Κρήτη,
  • 56 στη Θεσσαλονίκη,
  • 56 στη Στερεά Ελλάδα,
  • 53 στην Κεντρική Μακεδονία,
  • 50 στην Πελοπόννησο,
  • 48 στη Θεσσαλία, 
  • 44 στην Ήπειρο,
  • 43 στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη,  
  • 30 στη Δυτική Ελλάδα,
  • 27 στα Ιόνια Νησιά,
  • 25 στο Βόρειο Αιγαίο,
  • 16 στο Νότιο Αιγαίο και
  • 6 στη Δυτική Μακεδονία.

Κυριότερες παραβάσεις:

  • Μη χρήση μάσκας
  • Μη νόμιμη μετακίνηση
  • Μη τήρηση της αναστολής λειτουργίας/ειδικών κανόνων λειτουργίας του κλάδου
  • Ιδιωτικές συναθροίσεις σε οικίες

Χαρακτηριστικές περιπτώσεις:

  1. Η ΕΛ.ΑΣ προχώρησε σε δώδεκα συλλήψεις για παραβιάσεις σχετικά με τους ειδικούς όρους λειτουργίας των επιχειρήσεων.
  2. Η ΕΛ.ΑΣ επέβαλε πρόστιμο ύψους 3.000 ευρώ και 15 ημέρες αναστολή λειτουργίας σε ένα κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος για εξυπηρέτηση καθήμενων πελατών, στην Περιφέρεια Θεσσαλίας.
  3. Η ΕΛ.ΑΣ επέβαλε πρόστιμα συνολικού ύψους 900 ευρώ σε τρία καταστήματα για μη ανάρτηση με έγγραφο ή ψηφιακό τρόπο του μέγιστου αριθμού καταναλωτών που επιτρέπονται εντός του καταστήματος, στην Περιφέρεια Αττικής.
  4. Η ΕΛ.ΑΣ επέβαλε πρόστιμο ύψους 5.000 ευρώ σε ένα γυμναστήριο για παραβίαση της αναστολής λειτουργίας του, στην Περιφέρεια Κρήτης.
  5. Η ΕΛ.ΑΣ επέβαλε πρόστιμο ύψους 3.000 ευρώ σε έναν διοργανωτή κοινωνικής συνάθροισης σε σπίτι, στην Περιφέρεια Αττικής. Συνελήφθησαν 11 άτομα.
  6. Η ΔΙ.Μ.Ε.Α επέβαλε πρόστιμα συνολικού ύψους 900 ευρώ σε τρία καταστήματα για μη ανάρτηση με έγγραφο ή ψηφιακό τρόπο του μέγιστου αριθμού καταναλωτών που επιτρέπονται εντός του καταστήματος, στην Περιφέρεια Αττικής.
  7. Η ΔΙ.Μ.Ε.Α επέβαλε πρόστιμο ύψους 300 ευρώ σε ένα φυσικό πρόσωπο για μη χρήση μάσκας, στην Περιφέρεια Αττικής.
  8. Το Λιμενικό επέβαλε πρόστιμα συνολικού ύψους 3.900 ευρώ σε φυσικά πρόσωπα για μη χρήση μάσκας και μη νόμιμη μετακίνηση, σε ολόκληρη την Επικράτεια.
  9. Η ΕΑΔ επέβαλε πρόστιμο ύψους 1.000 ευρώ σε ένα κομμωτήριο για μη τήρηση του βιβλίου των ραντεβού, στον Δήμο Κορυδαλλού.

Τετραψήφιο 1520

Το 1520 δέχτηκε συνολικά 1.025 κλήσεις, που αφορούσαν:

  1. σε ερωτήματα σχετικά με τα μέτρα και
  2. καταγγελίες για μη τήρηση των μέτρων, οι οποίες διαβιβάστηκαν στις αρμόδιες ελεγκτικές υπηρεσίες.

Επιχειρησιακός προγραμματισμός

Στο σχεδιασμό των ελέγχων προτεραιοποιείται η επιτήρηση της ορθής εφαρμογής των κανόνων για τη λειτουργία του λιανεμπορίου, καθώς και η διενέργεια συστηματικών ελέγχων για τη διασφάλιση της διαφάνειας και της ακεραιότητας σε όλα τα στάδια της διαδικασίας εμβολιασμού κατά του κορονοϊού.

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΙράν: Οι εκρήξεις, το Ισραήλ και η επίθεση για αντίποινα (βίντεο)Σήμερα 09:25 | Ειδήσεις

Τι αναφέρουν διεθνή ΜΜΕ για την αεροπορική βάση που μπήκε στο "στόχαστρο". Τα κρατικά ισραηλινά ΜΜΕ υποβαθμίζουν την ισραηλινή επίθεση. Τι λέει η Τεχεράνη.

Ευρωεκλογές - ΣΥΡΙΖΑ: Ο Παπανώτας, ο Τσίπρας και η παρουσίαση του ευρωψηφοδελτίουΣήμερα 10:22 | Ειδήσεις

Λίγες ώρες μετά από την "ακύρωση" της υποψηφιότητας Παπανώτα, ο Στέφανος Κασσελάκης παρουσιάζει και τις προσωπικές επιλογές για την ψηφοδέλτιο της 9ης Ιουνίου.

Κυριακή Γρίβα: Ο πατέρας της μήνυσε τους αστυνομικούς που “σε πέντε λεπτά την ξεφορτώθηκαν”Σήμερα 09:57 | Ειδήσεις

Τι ζητά με την μήνυση που κατέθεσε η οικογένεια της κοπέλας, η οποία δολοφονήθηκε έξω από το Αστυνομικό Τμήμα Αγίων Αναργύρων.

OHE: “Όχι” των ΗΠΑ στην πλήρη ένταξη της ΠαλαιστίνηςΣήμερα 07:04 | Ειδήσεις

Την απόφαση καταδίκασε αμέσως η Παλαιστινιακή Αρχή, που είδε σε αυτή «κατάφωρη επίθεση» εναντίον των Παλαιστινίων, που ωθεί τη Μέση Ανατολή «στο χείλος της αβύσσου».

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Ακάθιστος Ύμνος: Οι Χαιρετισμοί στην Παναγία και η διάσωση της Κωνσταντινούπολης11:04Ευρωεκλογές - ΣΥΡΙΖΑ: Ο Παπανώτας, ο Τσίπρας και η παρουσίαση του ευρωψηφοδελτίου10:51Ηράκλειο: Ξυλοδαρμός 14χρονου σε σχολείο - Το βίντεο που τράβηξαν συμμαθητές του10:37Κατάταξη UEFA: Η θέση της Ελλάδας μετά την πρόκριση του Ολυμπιακού10:25Λάρισα: “Σήκωσαν” πακτωμένο χρηματοκιβώτιο από κατάστημα10:12Κυριακή Γρίβα: Ο πατέρας της μήνυσε τους αστυνομικούς που “σε πέντε λεπτά την ξεφορτώθηκαν”09:58Ιράν: Οι εκρήξεις, το Ισραήλ και η επίθεση για αντίποινα (βίντεο)09:45“Έρωτας φυγάς” - Νέο επεισόδιο: Μυστικά και αποκαλύψεις την Παρασκευή (βίντεο)09:31Ιράν: Επαναλειτουργούν τα αεροδρόμια της Τεχεράνης09:17ΠΟΥ: Η γρίπη των πτηνών θα γίνει σαν τον κορονοϊό09:04“Ενώπιος Ενωπίω” - Αλέξανδρος Αντωνόπουλος: Η Παξινού, οι “Ψυχοκόρες” και η πολιτική (βίντεο)08:50Εορτολόγιο - 19 Απριλίου: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα (Ακάθιστος Ύμνος)08:36Το παρασκήνιο της βρετανικής συμμετοχής στην ενίσχυση της ισραηλινής άμυνας08:23Τροχαίο - Θεσσαλονίκη: Αυτοκίνητο τούμπαρε στην Εθνική Οδό (βίντεο)08:10Amber Alert για 11χρονο07:57OHE: “Όχι” των ΗΠΑ στην πλήρη ένταξη της Παλαιστίνης07:44Αθηναϊκή Λέσχη: Δείπνο προς τιμήν του Οικουμενικού Πατριάρχη (εικόνες)07:30Μέση Ανατολή - Πετρέλαιο: Μεγάλη αύξηση στις διεθνείς τιμές φέρνει η νέα ένταση07:17Σημεία για rapid test δωρεάν την Παρασκευή07:03ECL - Ολυμπιακός: Αποθέωση στο αεροδρόμιο για την πρόκριση στα ημιτελικά (βίντεο)06:50
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο