LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚόσμοςΔημοσίευση: 27 Ιανουαρίου 2021 06:08

Κορονοϊός - Κολομβία: Εθνικό πένθος για τα θύματα της πανδημίας

Τριήμερο «εθνικό πένθος» για να τιμηθεί η μνήμη του υπουργού Άμυνας και «όλων των άλλων θυμάτων» της COVID-19 κήρυξε ο πρόεδρος Ιβάν Ντούκε.

Κολομβία - ασθενοφόρο

Ο πρόεδρος της Κολομβίας Ιβάν Ντούκε κήρυξε τριήμερο «εθνικό πένθος» για να τιμηθεί «η μνήμη του Κάρλος Χολμς Τρουχίγιο Γκαρσία και όλων των άλλων θυμάτων» της πανδημίας του νέου κορονοϊού στη χώρα της Λατινικής Αμερικής.

Ο Κάρλος Χολμς Τρουχίγιο, ο υπουργός Άμυνας του Ιβάν Ντούκε, ανακοινώθηκε χθες Τρίτη πως πέθανε εξαιτίας επιπλοκών της ιογενούς πνευμονίας που παρουσίασε μετά τη μόλυνσή του από τον νέο κορονοϊό. Ήταν 69 ετών.

Υπήρξε υπουργός Παιδείας (1992-1994), Εσωτερικών (1997-1998), κατόπιν Εξωτερικών (2018-2019), προτού αναλάβει το χαρτοφυλάκιο της Άμυνας.

Το προεδρικό διάταγμα αναφέρεται ακόμη στα πάνω από 51.700 θύματα εξαιτίας της COVID-19 στην Κολομβία, χώρα που έχει καταγράψει πάνω από 2 εκατομμύρια κρούσματα του SARS-CoV-2. Κάνει λόγο για «γεγονός που θλίβει το έθνος», καλεί τους πολίτες να «στοχαστούν για τον αντίκτυπο της πανδημίας στην κοινωνία μας» και να φροντίσουν να υπάρχουν «οι συνθήκες και οι συμπεριφορές» που απαιτούνται για «να περιοριστούν οι επιπτώσεις της». Εκφράζει τα συλλυπητήρια του αρχηγού του κράτους σε «όλες τις οικογένειες» που έχασαν μέλη εξαιτίας της πανδημίας.

Μιλώντας σε δημοσιογράφους, ο πρόεδρος είπε πως ο θάνατος του υπουργού του τον «γεμίζει πόνο» και έκρινε ότι η χώρα «έχασε έναν από τους καλύτερούς της άνδρες».

Ο Χολμς Τρουχίγιο εισήχθη σε μονάδα εντατικής θεραπείας (ΜΕΘ) την 15η Ιανουαρίου.

Μεταξύ άλλων, από τον νέο κορονοϊό έχουν μολυνθεί στην Κολομβία η πρώτη κυρία Μαρία Χουλιάνα Ρουίς (τον Νοέμβριο) και η αντιπρόεδρος Μάρτα Λουσία Ραμίρες (τον Οκτώβριο). Ο Ιβάν Ντούκε δεν έχει μολυνθεί. Ο αρχηγός του κράτους υποβάλλεται σχεδόν καθημερινά σε τεστ, καθώς έχει υψηλό επίπεδο έκθεσης και πολυάσχολο πρόγραμμα.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Πλημμυρισμένοι δρόμοι και διακοπές κυκλοφορίας σε Πιερία, Χαλκιδική και Ημαθία13:06Λαμία: Πλημμύρες στον Δομακό- Διακόπηκε η σιδηροδρομική συγκοινωνία Αθηνών - Θεσσαλονίκης12:52Τρόμος για 42χρονο στην Θεσσαλονίκη- Τον χτύπησαν και τον απείλησαν για να αποσύρει μήνυση12:38Νότια Αφρική: 11 Νεκροί από ένοπλη επίθεση σε ξενοδοχείο12:24Ε.Ο. Αθηνών - Λαμίας: Τρομακτικό τροχαίο λόγω κακοκαιρίας - Οδηγός έχασε τον έλεγχο ΙΧ (Βίντεο)12:10Θεσσαλονίκη: Μέχρι πότε θα λειτουργεί η γραμμή Μ1 11:56Παναθηναϊκός: Πιθανή η επανένωση Μπενίτεθ-Κυργιάκου11:42Κλειστή η δεξιά λωρίδα κυκλοφορίας στην Αθηνών - Σουνίου μετά από πτώση βράχων11:28Hellenic Train: Διακόπηκαν τα δρομολόγια των τρένων στο τμήμα Λάρισα-Λειανοκλάδι λόγω της υπερχείλισης του ποταμού Ενιπέα11:14Άγιος Νικόλαος: Ο προστάτης των θαλασσών και τα θαύματα11:00ΕΜΥ - Byron: Βροχές και καταιγίδες έως το μεσημέρι σε ανατολική και νότια Ελλάδα10:46Στα μπλόκα οι αγρότες της Καρδίτσας και των Τρικάλων παρά τις αντίξοες καιρικές συνθήκες10:32Δένδιας: Δημιουργούμε το πιο ισχυρό Ναυτικό στην ιστορία της Ελλάδας10:18Αίγινα: 82χρονος βρέθηκε σε παραλία χωρίς τις αισθήσεις του10:04Missing alert για την εξαφάνιση 36χρονου09:50Κακοκαιρία Byron: Ποιοι δρόμοι παραμένουν κλειστοί09:36Σεισμός 4.3 ρίχτερ ανοιχτά της Λακωνίας09:22Φάρσαλα: Έκτακτη ειδοποίηση 112 για υπερχείλιση του ποταμού Ενιπέα (εικόνες)09:08Παναθηναϊκός: Ήττα με πολλά λάθη - Ανύπαρκτοι οι Φαρίντ και Γιουρτσέβεν08:54Πτώση βράχων στη Λεωφόρο Αθηνών στο ύψος Χαϊδαρίου08:40
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο