LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΟικονομίαΔημοσίευση: 26 Ιανουαρίου 2021 18:04

Εκκρεμείς συντάξεις: Ο project manager και τα μέλη της ομάδας έργου

Ποιοι αναλαμβάνουν να λύσουν το πρόβλημα με τις εκκρεμείς συντάξεις. Τι δήλωσε ο υπουργός Εργασίας.

συνταξιούχοι - τράπεζα

Με απόφαση του υπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Κωστή Χατζηδάκη, συγκροτείται ομάδα έργου, (με βάση τις προβλέψεις του νόμου 3144/2003), με επικεφαλής project manager, με αποστολή την ταχύτερη απονομή των συντάξεων.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, η ομάδα έργου θα είναι αρμόδια για να προετοιμάζει και να εισηγείται στην κυβέρνηση διοικητικά και νομοθετικά μέτρα για την επίσπευση της απονομής των συντάξεων, καθώς και να παρακολουθεί την εφαρμογή τους. Η ομάδα έργου θα έχει στενή συνεργασία με τη διοίκηση του Ηλεκτρονικού Εθνικού Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (e-ΕΦΚΑ), αλλά και τις αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων και των υπόλοιπων συναρμόδιων υπουργείων. Για την υλοποίηση του project της επιτάχυνσης των συντάξεων, η ομάδα θα μπορεί να καταφεύγει, εάν και όποτε το κρίνει σκόπιμο, στις υπηρεσίες εξειδικευμένων εταιρειών του ιδιωτικού τομέα.

Επικεφαλής της ομάδας έργου τοποθετείται ο οικονομολόγος Μιχάλης Κεφαλογιάννης, στέλεχος επιχειρήσεων και τραπεζών στην Ελλάδα και το εξωτερικό, με εμπειρία στην υλοποίηση παρόμοιων σχεδίων στον δημόσιο τομέα.

Ως μέλη της Επιτροπής ορίζονται οι:

  • Πατρίνα Παπαρρηγοπούλου, καθηγήτρια ασφαλιστικού δικαίου στη Νομική Σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών
  • Δρ. Αλέξανδρος Βαρβέρης, αναπληρωτής διευθυντής Εργαστηρίου Νομικής Πληροφορικής, Νομική Σχολή, Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών
  • Δρ. Άρτεμις Δεδούλη, πρώην γενική διευθύντρια Κοινωνικών Ασφαλίσεων του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων
  • Ελένη Νιαρχάκου, προϊσταμένη Γενικής Διεύθυνσης Συντάξεων του e-ΕΦΚΑ

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, τόσο ο επικεφαλής της ομάδας έργου όσο και τα μέλη της θα παρέχουν τις υπηρεσίες τους αμισθί.

Ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Κωστής Χατζηδάκης, δήλωσε: «Για το θέμα της απονομής συντάξεων οφείλουμε να κινηθούμε όσο πιο γρήγορα γίνεται και να χρησιμοποιήσουμε κάθε μέσο. Η αλήθεια είναι ότι το 2020, χάρη στην προσπάθεια που καταβλήθηκε από το υπουργείο και τη διοίκηση του e-ΕΦΚΑ, κατεγράφη σημαντική αύξηση της απονομής συντάξεων κατά 31% σε σχέση με το 2019.

Ωστόσο, οι προσπάθειες για την επίσπευση της απονομής των συντάξεων πρέπει να ενταθούν. Αυτή είναι η βασική αποστολή της ομάδας έργου, που, σε στενή συνεργασία τόσο με την κυβέρνηση όσο και με τη διοίκηση του e-ΕΦΚΑ, θα συμβάλει από την πλευρά της στην αντιμετώπιση του προβλήματος των εκκρεμών συντάξεων.

Για αυτονόητους λόγους, τα πρόσθετα μέτρα, που θα εφαρμοστούν, θα ανακοινωθούν τις αμέσως επόμενες ημέρες.

Το έργο είναι κρίσιμο και όλοι όσοι συμμετέχουμε στην προσπάθεια αυτή αντιλαμβανόμαστε ότι θα κριθούμε από το αποτέλεσμα».

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Στα μπλόκα οι αγρότες στην Κρήτη με επ' αόριστον κινητοποιήσεις18:56Missing alert για την εξαφάνιση 20χρονης18:42Σε εξέλιξη οι διαδηλώσεις για τον Γρηγορόπουλο - 32 προσαγωγές και 2 συλλήψεις18:28Παναθηναϊκός: Εκτός προπόνησης ο Κέντρικ Ναν18:14Hellenic Train: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στον σιδηροδρομικό άξονα Αθήνα-Θεσσαλονίκη18:00Τα χτυπήματα στα τάνκερ του ρωσικού σκιώδους στόλου και οι κίνδυνοι για το Αιγαίο17:46Ζάκυνθος: Πώς συνέβη η φονική επίθεση σκύλου που κόστισε τη ζωή σε 2χρονο παιδί17:3217η επέτειος δολοφονίας Γρηγορόπουλου: Κλειστοί οι σταθμοί Σύνταγμα και Πανεπιστήμιο17:18Κακοκαιρία Byron: Ξεκίνησαν οι αυτοψίες για την καταγραφή των ζημιών στη Δυτική Αττική17:04Σε αποκλεισμό της Εθνικής Οδού Αθηνών-Λαμίας προχώρησαν οι αγρότες της Φθιώτιδας16:50Οι 4 ειδήσεις της ημέρας (βίντεο)16:36Ρωσία: Ουκρανική επίθεση προκάλεσε πυρκαγιά στο λιμάνι του Τεμριούκ στην Αζοφική θάλασσα 16:22Αυστραλία - Νέα Νότια Ουαλία: Πάνω από 50 πυρκαγιές μαίνονταν στην πολιτεία σήμερα 16:08Λαμία: Οι αγρότες έκλεισαν τον κόμβο του Μπράλου15:5417η επέτειος δολοφονίας Γρηγορόπουλου: Πραγματοποιήθηκε η μαθητική πορεία μνήμης (Εικόνες)15:40Ζάκυνθος: Νεκρό παιδί 18 μηνών - Του επιτέθηκε σκύλος15:26Άνοιξαν προσωρινά οι σταθμοί Σύνταγμα και Πανεπιστήμιο - Τι ώρα θα κλείσουν15:12Ξάνθη: Διακοπή της κυκλοφορίας όλων των οχημάτων στην Εγνατία Οδό λόγω αγροτικών κινητοποιήσεων14:5817η επέτειος δολοφονίας Γρηγορόπουλου: Σε εξέλιξη η μαθητική πορεία14:44Κακοκαιρία Byron: Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης οι δήμοι Μεγαρέων, Ανατολικής Μάνης, Ευρώτα14:30
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο