LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΟικονομίαΔημοσίευση: 25 Ιανουαρίου 2021 20:17

Χατζηδάκης προς ΕΣΕΕ: προτεραιότητα η “οξυγόνωση” της αγοράς εργασίας

Τα μέτρα για την στήριξη της αγορά εργασίας την "επόμενη ημέρα" της πανδημίας βρέθηκαν στο επίκεντρο της τηλεδιάσκεψης του υπουργού Εργασίας με αντιπροσωπεία της ΕΣΕΕ.

Τηλεργασία

Τα μέτρα για την στήριξη της αγορά εργασίας την «επόμενη ημέρα» της πανδημίας του κορονοϊού και η βελτιστοποίηση των προγραμμάτων επαγγελματικής κατάρτισης, θέματα που συνδέονται μεταξύ τους έχοντας ως «κοινό παρονομαστή» τα κονδύλια από το Ταμείο Ανάκαμψης και το ΕΣΠΑ βρέθηκαν στο επίκεντρο της τηλεδιάσκεψης του υπουργού Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης κ. Κωστή Χατζηδάκη με αντιπροσωπεία της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας (ΕΣΕΕ).

Όπως τόνισε ο κ. Χατζηδάκης, αποτελεί απόλυτη προτεραιότητα η «οξυγόνωση» της αγοράς εργασίας το αμέσως επόμενο διάστημα μετά την «αποσωλήνωσή» της από τα μέτρα που ισχύουν σήμερα, όπως οι αναστολές των συμβάσεων εργασίας των εργαζομένων. «Πρόκειται για θέμα που θα τα δούμε οριζόντια ως κυβέρνηση, σε συνεργασία με το Υπουργείο Οικονομικών, το Υπουργείο Ανάπτυξης και τα υπόλοιπα συναρμόδια υπουργεία. Βαρύνουσα θέση στον σχεδιασμό του υπουργείου Εργασίας για την επόμενη ημέρα έχουν τα προγράμματα κατάρτισης, όπου ζητούμενο είναι να συνδυάσουμε την ταχύτητα και τη διαφάνεια με την αποτελεσματικότητα. Μιλάμε για στοχευμένα προγράμματα που να «πιάνουν τόπο», με θέσπιση ποιοτικών κριτηρίων για την πιστοποίηση των φορέων, αλλά και σωστή παρακολούθηση και αξιολόγηση, ώστε να υπάρχει καθαρή εικόνα για την προστιθέμενη αξία των προγραμμάτων, τόσο για τους ανέργους και τους εργαζομένους, όσο και για τις επιχειρήσεις».

Στη συνέχεια, παρουσιάστηκαν στην ΕΣΕΕ οι βασικοί άξονες του υπό κατάρτιση εργασιακού νομοσχεδίου και η φιλοσοφία του νομοσχεδίου για την μεταρρύθμιση του συστήματος της επικουρικής ασφάλισης για τους νέους εργαζομένους, με τον αρμόδιο υφυπουργό κ. Πάνο Τσακλόγλου να τονίζει –μεταξύ άλλων- ότι σε βάθος χρόνου θα οδηγήσει σε μεγαλύτερες αποδόσεις σε σχέση με το ισχύον καθεστώς.

Κωστής Χατζηδάκης - τηλεδιάσκεψη - ΕΣΕΕ

Κλείνοντας τη συζήτηση, ο κ. Χατζηδάκης υπογράμμισε ότι προσβλέπει σε τακτική συνεργασία και επικοινωνία με την ΕΣΕΕ, δηλώνοντας βέβαιος ότι η Συνομοσπονδία θα καταθέσει περαιτέρω ιδέες για τις πρωτοβουλίες που θα ακολουθήσουν και μπορεί να συμβάλει ουσιαστικά με τις προτάσεις της στην καλύτερη αξιοποίηση των κοινοτικών πόρων, και στο νέο χάρτη της κατάρτισης. «Και για τα εργασιακά και για τα υπόλοιπα θέματα θα γίνει η συζήτηση που πρέπει να γίνει, δεν θα φέρουμε κανέναν προ εκπλήξεων. Δίνουμε έμφαση στην επόμενη ημέρα της πανδημίας και την κατάρτιση», κατέληξε.

Στην τηλεδιάσκεψη συμμετείχαν από πλευράς του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, εκτός των κ.κ. Χατζηδάκη και Τσακλόγλου, η Γενική Γραμματέας Εργασίας κ. Άννα Στρατινάκη και η Γενική Γραμματέας Κοινωνικών Υποθέσεων κ. Παυλίνα Καρασιώτου. Από πλευράς ΕΣΕΕ συμμετείχαν ο πρόεδρος της Συνομοσπονδίας κ. Γιώργος Καρανίκας, ο Γενικός Γραμματέας κ. Νίκος Μπόνης, η Διευθύντρια του ΙΝ.ΕΜ.Υ - ΕΣΕΕ κ. Βάλια Αρανίτου και ο Διευθυντής του Τομέα Κατάρτισης κ. Δημήτρης Πρίφτης.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Europa League: Συνεχίζονται οι νίκες για το "τριφύλλι"00:14Φιορεντίνα – ΑΕΚ: Νίκη… χρυσάφι για την “Ένωση” (βίντεο)00:04Θεσσαλονίκη: Συνελήφθη 35χρονος για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας και απειλές 23:47Σούπερμαν: Αντίτυπο της πρώτης έκδοσης κόμικ πουλήθηκε έναντι αστρονομικού ποσού23:35Φιορεντίνα – ΑΕΚ: Το γκολ με το οποίο προηγήθηκε η “Ένωση”23:21Σε συναγερμό η Πολιτική Προστασία για την κακοκαιρία σε Βόρειο Αιγαίο και Δωδεκάνησα23:07Ολλανδία: Ενισχύεται με 100 ραντάρ για την ανίχνευση drones22:53Φιορεντίνα – ΑΕΚ: Το VAR ακύρωσε το γκολ των Ιταλών22:39“Cry to Heaven”: Η Adele κάνει το ντεμπούτο της στη μεγάλη οθόνη22:25Συμμορία στα Πατήσια: Παγίδευε θύματα μέσω ψεύτικου προφίλ σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης και τα εκβίαζε22:11ΠΑΟΚ – Μπραν: Ψυχρολουσία λίγο πριν το φινάλε21:57Συλλογικές Συμβάσεις: Με επιφύλαξη έγινε δεκτή από τους εργαζόμενους η επαναφορά του διαλόγου υπαλλήλων - εργοδοτών21:43Χονγκ Κονγκ: Σε τουλάχιστον 83 αυξήθηκε ο αριθμός των νεκρών από πυρκαγιά σε πολυώροφο συγκρότημα κατοικιών21:29Η κλήρωση για τα 1.000 ευρώ σε 8.500 κατόχους προπληρωμένων καρτών επιδομάτων21:15Επίδομα παιδιού: Ανοίγει η πλατφόρμα για την υποβολή αιτήσεων21:01Εθνική Ελλάδας: Με το δεξί… στα προκριματικά για το Μουντομπάσκετ20:47Παπαδάκης: Να ελέγξουμε τις "γερασμένες" υποδομές20:32Παναθηναϊκός - Μπενίτεθ: Όσο κερδίζεις γίνεσαι όλο και πιο δυνατός 20:16Υπό βροχή η φωταγώγηση του χριστουγεννιάτικου δέντρου στο Σύνταγμα20:02Κακοκαιρία Adel: Καταρρακτώδης βροχή στην Αττική - Προβλήματα στην κυκλοφορία 19:48
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο