LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΟικονομίαΔημοσίευση: 25 Ιανουαρίου 2021 20:17

Χατζηδάκης προς ΕΣΕΕ: προτεραιότητα η “οξυγόνωση” της αγοράς εργασίας

Τα μέτρα για την στήριξη της αγορά εργασίας την "επόμενη ημέρα" της πανδημίας βρέθηκαν στο επίκεντρο της τηλεδιάσκεψης του υπουργού Εργασίας με αντιπροσωπεία της ΕΣΕΕ.

Τηλεργασία

Τα μέτρα για την στήριξη της αγορά εργασίας την «επόμενη ημέρα» της πανδημίας του κορονοϊού και η βελτιστοποίηση των προγραμμάτων επαγγελματικής κατάρτισης, θέματα που συνδέονται μεταξύ τους έχοντας ως «κοινό παρονομαστή» τα κονδύλια από το Ταμείο Ανάκαμψης και το ΕΣΠΑ βρέθηκαν στο επίκεντρο της τηλεδιάσκεψης του υπουργού Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης κ. Κωστή Χατζηδάκη με αντιπροσωπεία της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας (ΕΣΕΕ).

Όπως τόνισε ο κ. Χατζηδάκης, αποτελεί απόλυτη προτεραιότητα η «οξυγόνωση» της αγοράς εργασίας το αμέσως επόμενο διάστημα μετά την «αποσωλήνωσή» της από τα μέτρα που ισχύουν σήμερα, όπως οι αναστολές των συμβάσεων εργασίας των εργαζομένων. «Πρόκειται για θέμα που θα τα δούμε οριζόντια ως κυβέρνηση, σε συνεργασία με το Υπουργείο Οικονομικών, το Υπουργείο Ανάπτυξης και τα υπόλοιπα συναρμόδια υπουργεία. Βαρύνουσα θέση στον σχεδιασμό του υπουργείου Εργασίας για την επόμενη ημέρα έχουν τα προγράμματα κατάρτισης, όπου ζητούμενο είναι να συνδυάσουμε την ταχύτητα και τη διαφάνεια με την αποτελεσματικότητα. Μιλάμε για στοχευμένα προγράμματα που να «πιάνουν τόπο», με θέσπιση ποιοτικών κριτηρίων για την πιστοποίηση των φορέων, αλλά και σωστή παρακολούθηση και αξιολόγηση, ώστε να υπάρχει καθαρή εικόνα για την προστιθέμενη αξία των προγραμμάτων, τόσο για τους ανέργους και τους εργαζομένους, όσο και για τις επιχειρήσεις».

Στη συνέχεια, παρουσιάστηκαν στην ΕΣΕΕ οι βασικοί άξονες του υπό κατάρτιση εργασιακού νομοσχεδίου και η φιλοσοφία του νομοσχεδίου για την μεταρρύθμιση του συστήματος της επικουρικής ασφάλισης για τους νέους εργαζομένους, με τον αρμόδιο υφυπουργό κ. Πάνο Τσακλόγλου να τονίζει –μεταξύ άλλων- ότι σε βάθος χρόνου θα οδηγήσει σε μεγαλύτερες αποδόσεις σε σχέση με το ισχύον καθεστώς.

Κωστής Χατζηδάκης - τηλεδιάσκεψη - ΕΣΕΕ

Κλείνοντας τη συζήτηση, ο κ. Χατζηδάκης υπογράμμισε ότι προσβλέπει σε τακτική συνεργασία και επικοινωνία με την ΕΣΕΕ, δηλώνοντας βέβαιος ότι η Συνομοσπονδία θα καταθέσει περαιτέρω ιδέες για τις πρωτοβουλίες που θα ακολουθήσουν και μπορεί να συμβάλει ουσιαστικά με τις προτάσεις της στην καλύτερη αξιοποίηση των κοινοτικών πόρων, και στο νέο χάρτη της κατάρτισης. «Και για τα εργασιακά και για τα υπόλοιπα θέματα θα γίνει η συζήτηση που πρέπει να γίνει, δεν θα φέρουμε κανέναν προ εκπλήξεων. Δίνουμε έμφαση στην επόμενη ημέρα της πανδημίας και την κατάρτιση», κατέληξε.

Στην τηλεδιάσκεψη συμμετείχαν από πλευράς του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, εκτός των κ.κ. Χατζηδάκη και Τσακλόγλου, η Γενική Γραμματέας Εργασίας κ. Άννα Στρατινάκη και η Γενική Γραμματέας Κοινωνικών Υποθέσεων κ. Παυλίνα Καρασιώτου. Από πλευράς ΕΣΕΕ συμμετείχαν ο πρόεδρος της Συνομοσπονδίας κ. Γιώργος Καρανίκας, ο Γενικός Γραμματέας κ. Νίκος Μπόνης, η Διευθύντρια του ΙΝ.ΕΜ.Υ - ΕΣΕΕ κ. Βάλια Αρανίτου και ο Διευθυντής του Τομέα Κατάρτισης κ. Δημήτρης Πρίφτης.

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΤι καιρό θα κάνει την ΤετάρτηΧθες 16:52 | Ειδήσεις

Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού την Τετάρτη 03 Δεκεμβρίου.

Τραμπ: Χάος η κατάσταση στην Ουκρανία, δεν είναι εύκολα τα πράγματαΧθες 21:38 | Ειδήσεις

Πρόσθεσε επίσης, ότι οι ΗΠΑ είναι «ισχυρές και σεβαστές ξανά στην παγκόσμια σκηνή» και αναφέρθηκε στην επίσκεψή του στη σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ στη Χάγη νωρίτερα φέτος

Υπερψηφίστηκε το νομοσχέδιο για τις AI κάμερες – Στόχος μας είναι να σώσουμε ανθρώπινες ζωές, δηλώνει ο ΠαπαστεργίουΧθες 23:35 | Ειδήσεις

Ο κ. Παπαστεργίου εξήγησε ότι η εγκατάσταση καμερών σε σημεία όπου έχουν σημειωθεί, ή δυνητικά μπορεί να σημειωθούν συγκρούσεις δεν συνιστούν απλώς τεχνολογικό εκσυγχρονισμό, αλλά ουσιαστική παρέμβαση για την προστασία της ανθρώπινης ζωής.

Γκίλφοϊλ: Η Ελλάδα δεν είναι απλώς ένας γεωπολιτικός παράγοντας, αλλά μια αξιόπιστη συνέταιρος των ΗΠΑΧθες 23:09 | Ειδήσεις

«Είναι συναρπαστικό να βλέπω ότι Ελλάδα και ΗΠΑ αξιοποιούν αυτές τις ευκαιρίες. Να διαμορφώσουμε αυτή την εποχή μαζί» τόνισε η πρέσβης των ΗΠΑ στην Ελλάδα

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Τι καιρό θα κάνει την Τετάρτη06:14Υπεγράφη η έγκριση του Εθνικού Χάρτη Εκτίμησης Κινδύνου Δασικών Πυρκαγιών23:59Υπερψηφίστηκε το νομοσχέδιο για τις AI κάμερες – Στόχος μας είναι να σώσουμε ανθρώπινες ζωές, δηλώνει ο Παπαστεργίου23:51Θεσσαλονίκη: Αθώοι Σκωτσέζοι οπαδοί για κατοχή καπνογόνων στο γήπεδο της Τούμπας23:43Τραμπ: Σύντομα θα ξεκινήσουν χερσαίες επιθέσεις στη Βενεζουέλα23:35Παρτιζάν: Συμφώνησε ο Αντρέα Τρινκιέρι για να διαδεχτεί τον Ομπράντοβιτς στην τεχνική ηγεσία23:27Γκίλφοϊλ: Η Ελλάδα δεν είναι απλώς ένας γεωπολιτικός παράγοντας, αλλά μια αξιόπιστη συνέταιρος των ΗΠΑ23:19Τροχαίο με εγκατάλειψη στα Χανιά: Στο νοσοκομείο ένας μοτοσικλετιστής (εικόνες)23:11Πιτσιλής - Future Unfold: Η ΑΑΔΕ μετασχηματίζεται σε "data-driven" Οργανισμό23:03Χατζηδάκης - Future Unfold: Η τεχνητή νοημοσύνη θα είναι σύμμαχός μας εάν συνεχίσουμε να προχωρούμε με σοβαρότητα στην οικονομία22:58Θεσσαλονίκη – Μπλόκα αγροτών: Άνοιξε το τελωνείο Ευζώνων έπειτα από 4 ώρες αποκλεισμού22:53Χίος: Συνελήφθη Τούρκος για εμπλοκή σε κατασκοπεία22:45Βουλή: Ψηφίζεται το νομοσχέδιο για την ψηφιακή ενίσχυση της οδικής ασφάλειας – Τι προβλέπει22:37Ο Όμιλος Antenna ενισχύει την ηγετική θέση του στον τομέα της ψυχαγωγίας - Νέα εξαγορά της Options & Town Cinemas22:29Ζελένσκι: Κανείς δεν μπορεί να διαλύσει τον κόσμο μόνος του – ούτε η Ρωσία22:24Δύο τροχαία στη Θεσσαλονίκη με πρωταγωνίστριες μεθυσμένες οδηγούς22:16Αττική: Κανονικά θα λειτουργήσουν όλες οι λαϊκές αγορές αύριο Τετάρτη22:08Μητσοτάκης: Παραγωγικότητα χωρίς αξιοποίηση τεχνολογίας δεν μπορεί να υπάρχει σήμερα22:00Πέρασε η τροπολογία για την αυστηροποίηση της νομοθεσίας περί όπλων - Αναλυτικά οι νέες διατάξεις21:52Ελεύθερος αφέθηκε ο οδηγός ταξί που προκάλεσε θανατηφόρο τροχαίο με θύμα 35χρονο στη Θεσσαλονίκη21:44
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο