LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΟικονομίαΔημοσίευση: 25 Ιανουαρίου 2021 20:17

Χατζηδάκης προς ΕΣΕΕ: προτεραιότητα η “οξυγόνωση” της αγοράς εργασίας

Τα μέτρα για την στήριξη της αγορά εργασίας την "επόμενη ημέρα" της πανδημίας βρέθηκαν στο επίκεντρο της τηλεδιάσκεψης του υπουργού Εργασίας με αντιπροσωπεία της ΕΣΕΕ.

Τηλεργασία

Τα μέτρα για την στήριξη της αγορά εργασίας την «επόμενη ημέρα» της πανδημίας του κορονοϊού και η βελτιστοποίηση των προγραμμάτων επαγγελματικής κατάρτισης, θέματα που συνδέονται μεταξύ τους έχοντας ως «κοινό παρονομαστή» τα κονδύλια από το Ταμείο Ανάκαμψης και το ΕΣΠΑ βρέθηκαν στο επίκεντρο της τηλεδιάσκεψης του υπουργού Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης κ. Κωστή Χατζηδάκη με αντιπροσωπεία της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας (ΕΣΕΕ).

Όπως τόνισε ο κ. Χατζηδάκης, αποτελεί απόλυτη προτεραιότητα η «οξυγόνωση» της αγοράς εργασίας το αμέσως επόμενο διάστημα μετά την «αποσωλήνωσή» της από τα μέτρα που ισχύουν σήμερα, όπως οι αναστολές των συμβάσεων εργασίας των εργαζομένων. «Πρόκειται για θέμα που θα τα δούμε οριζόντια ως κυβέρνηση, σε συνεργασία με το Υπουργείο Οικονομικών, το Υπουργείο Ανάπτυξης και τα υπόλοιπα συναρμόδια υπουργεία. Βαρύνουσα θέση στον σχεδιασμό του υπουργείου Εργασίας για την επόμενη ημέρα έχουν τα προγράμματα κατάρτισης, όπου ζητούμενο είναι να συνδυάσουμε την ταχύτητα και τη διαφάνεια με την αποτελεσματικότητα. Μιλάμε για στοχευμένα προγράμματα που να «πιάνουν τόπο», με θέσπιση ποιοτικών κριτηρίων για την πιστοποίηση των φορέων, αλλά και σωστή παρακολούθηση και αξιολόγηση, ώστε να υπάρχει καθαρή εικόνα για την προστιθέμενη αξία των προγραμμάτων, τόσο για τους ανέργους και τους εργαζομένους, όσο και για τις επιχειρήσεις».

Στη συνέχεια, παρουσιάστηκαν στην ΕΣΕΕ οι βασικοί άξονες του υπό κατάρτιση εργασιακού νομοσχεδίου και η φιλοσοφία του νομοσχεδίου για την μεταρρύθμιση του συστήματος της επικουρικής ασφάλισης για τους νέους εργαζομένους, με τον αρμόδιο υφυπουργό κ. Πάνο Τσακλόγλου να τονίζει –μεταξύ άλλων- ότι σε βάθος χρόνου θα οδηγήσει σε μεγαλύτερες αποδόσεις σε σχέση με το ισχύον καθεστώς.

Κωστής Χατζηδάκης - τηλεδιάσκεψη - ΕΣΕΕ

Κλείνοντας τη συζήτηση, ο κ. Χατζηδάκης υπογράμμισε ότι προσβλέπει σε τακτική συνεργασία και επικοινωνία με την ΕΣΕΕ, δηλώνοντας βέβαιος ότι η Συνομοσπονδία θα καταθέσει περαιτέρω ιδέες για τις πρωτοβουλίες που θα ακολουθήσουν και μπορεί να συμβάλει ουσιαστικά με τις προτάσεις της στην καλύτερη αξιοποίηση των κοινοτικών πόρων, και στο νέο χάρτη της κατάρτισης. «Και για τα εργασιακά και για τα υπόλοιπα θέματα θα γίνει η συζήτηση που πρέπει να γίνει, δεν θα φέρουμε κανέναν προ εκπλήξεων. Δίνουμε έμφαση στην επόμενη ημέρα της πανδημίας και την κατάρτιση», κατέληξε.

Στην τηλεδιάσκεψη συμμετείχαν από πλευράς του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, εκτός των κ.κ. Χατζηδάκη και Τσακλόγλου, η Γενική Γραμματέας Εργασίας κ. Άννα Στρατινάκη και η Γενική Γραμματέας Κοινωνικών Υποθέσεων κ. Παυλίνα Καρασιώτου. Από πλευράς ΕΣΕΕ συμμετείχαν ο πρόεδρος της Συνομοσπονδίας κ. Γιώργος Καρανίκας, ο Γενικός Γραμματέας κ. Νίκος Μπόνης, η Διευθύντρια του ΙΝ.ΕΜ.Υ - ΕΣΕΕ κ. Βάλια Αρανίτου και ο Διευθυντής του Τομέα Κατάρτισης κ. Δημήτρης Πρίφτης.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
ΗΠΑ – Σαουδική Αραβία: Συμφωνία για την πυρηνική ενέργεια και την αγορά F-3506:41Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα 19 Νοεμβρίου06:27Τι καιρό θα κάνει την Τετάρτη06:14Χριστίνα Ωνάση: Η τεράστια περιουσία, οι 4 γάμοι και το τραγικό τέλος05:40Ξεκίνησαν οι αιτήσεις για την Κάρτα Αναπηρίας - Δωρεάν οι μετακινήσεις στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς23:59Μουντιάλ 2026: «Κρύο» φινάλε με «λευκή» ισοπαλία κόντρα στη Λευκορωσία για την Εθνική Ομάδα23:45Φάρσαλα: Ετοιμάζονται για μπλόκα οι αγρότες – Την Κυριακή η πανελλαδική σύσκεψη23:33Λίβανος: Τουλάχιστον 13 νεκροί εξαιτίας ισραηλινού πλήγματος23:20Αγρίνιο: Σφοδρή πλαγιομετωπική σύγκρουση ΙΧ – Τρεις τραυματίες, ανάμεσά τους ένα παιδί (βίντεο)23:06Ιωάννινα: Κεραυνός τρύπησε σκεπή τριώροφης πολυκατοικίας22:52Λευκός Οίκος: Επενδύσεις 1 τρισ. δολαρίων στις ΗΠΑ υποσχέθηκε ο Μπιν Σαλμάν – Πρόθυμος να αναγνωρίσει το Ισραήλ22:38Ηγουμενίτσα: Πλάτανος έπεσε σε επιχείρηση εξαιτίας των σφοδρών ανέμων (βίντεο)22:24Τουρκία: Η προμήθεια φυσικού αερίου από τη Ρωσία δεν σταμάτησε λόγω αμερικανικού LNG22:10Τροχαία Αττικής: Περισσότερες από 1.200 παραβάσεις μέσα σε έξι ημέρες21:56Βρετανία: Η MI5 ειδοποιεί Βρετανούς βουλευτές για κινεζικές απόπειρες κατασκοπείας21:42Η Αεροπορική Ακαδημία Ελλάδος τιμά τα 80 χρόνια του Τ-6 Harvard21:28Μητσοτάκης: Τα Μάρμαρα του Παρθενώνα πρέπει να επιστρέψουν21:14Ο Ανδρέας Τεττέη τιμήθηκε από την FIFPro με το βραβείο Ακτιβισμού21:00Κύκλωμα με τηλεφωνικές απάτες: Στη φυλακή οδηγούνται 5 κατηγορούμενοι – Ανάμεσά τους και ο "αρχηγός"20:46Ο Πέτρος Κουσουλός στον ΑΝΤ1 για το κύκλωμα με τις ψευτοεπενδύσεις στο καζίνο20:32
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο