LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΠολιτικήΔημοσίευση: 25 Ιανουαρίου 2021 14:34 | Ανανέωση: 25 Ιανουαρίου 2021 14:36

Διερευνητικές επαφές Ελλάδας - Τουρκίας: τρεις ώρες κράτησε η συζήτηση

Στη συνάντηση συμμετείχε και ο Ιμπραήμ Καλίν, εκπρόσωπος και στενός συνεργάτης του Ερντογάν.

Έβρος - σύνορα - Ελλάδα - Τουρκία

Ολοκληρώθηκαν το μεσημέρι της Δευτέρας, οι διερευνητικές επαφές Ελλάδας – Τουρκίας, με την ελληνική αποστολή να αποχωρεί.

Οι συνομιλίες κράτησαν λίγο περισσότερο από τρεις ώρες, ενώ σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες από την «Καθημερινή», οι Έλληνες διπλωμάτες θα αποχωρήσουν από την Κωνσταντινούπολη στις 15:00 ώρα Ελλάδος.

Όπως ήταν γνωστό η ελληνική πλευρά προσήλθε στις συνομιλίες, μετά από σχεδόν πέντε χρόνια, με αντικείμενο συζήτησης μόνο την οριοθέτηση των θαλάσσιων ζωνών (ΑΟΖ, υφαλοκρηπίδα, χωρικά ύδατα).

Το θέμα μονοπωλεί αυτή την ώρα το ενδιαφέρον των τουρκικών μέσων ενημέρωσης, ενώ αναμένεται και ανακοίνωση από το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών.

Στη συνάντηση συμμετείχε και ο Ιμπραήμ Καλίν, εκπρόσωπος και στενός συνεργάτης του προέδρου της Τουρκίας, γεγονός που σηματοδοτούσε την έμμεση παρουσία του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στο τραπέζι των συνομιλιών.

Νωρίτερα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Χρήστος Ταραντίλης, κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών, τόνισε ότι οι διερευνητικές επαφές δεν είναι διαπραγματεύσεις και δεν έχουν δεσμευτικό χαρακτήρα,

Ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, ως δύναμη πατριωτικής ευθύνης στηρίζει τις διερευνητικές επαφές με την Τουρκία για υφαλοκρηπίδα/ΑΟΖ, παρά το γεγονός ότι σε αυτές η χώρα προσέρχεται χωρίς σαφές στρατηγικό σχέδιο και με μια διαρκή κακοφωνία από την πλευρά της κυβερνητικής πλειοψηφίας, που σίγουρα δεν περνά απαρατήρητη από την άλλη πλευρά, αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Κουμουνδούρου. "Σε ότι αφορά τον σημερινό γύρο επαφών στην Κωνσταντινούπολη αναμένουμε από την κυβέρνηση αναλυτική ενημέρωση: για την στρατηγική που θα ακολουθήσει η Ελλάδα, ειδικά τώρα που έχει εικόνα των τουρκικών θέσεων, εάν τέθηκαν από την Τουρκία θέματα δήθεν "γκρίζων ζωνών", "αποστρατιωτικοποίησης" και "περιοχών ευθύνης έρευνας και διάσωσης" και πώς απαντήθηκαν από την ελληνική αντιπροσωπεία, ποια στάση τήρησε ο ΥΠΕΞ στο σημερινό Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων, σε σχέση με το μέλλον των ευρωτουρκικών σχέσεων" τονίζεται στην ανακοίνωση.?

Το ΚΚΕ σε ανακοίνωση του αναφέρει «Τόσο η κυβέρνηση, που “ωραιοποιεί” την επανέναρξη των διερευνητικών επαφών, όσο και άλλες αστικές δυνάμεις, που τις απορρίπτουν συλλήβδην ή αυτές που επιδίδονται σε “ευχές”, έχουν ως κοινό στοιχείο ότι δεν αμφισβητούν -αντίθετα επιζητούν- την ενεργό ανάμειξη των ΗΠΑ, ΝΑΤΟ, ΕΕ, δηλαδή εκείνων που ευθύνονται για την όξυνση της κατάστασης στην περιοχή, τη δημιουργία τετελεσμένων και την ανοχή στην τουρκική επιθετικότητα. Όλες οι πλευρές εμπλέκουν επικίνδυνα τις ελληνοτουρκικές σχέσεις στο συνολικότερο φάσμα των ιμπεριαλιστικών σχεδιασμών και ανταγωνισμών στην περιοχή. Έτσι καταλήγουν να είναι οι δύο όψεις του ίδιου νομίσματος, της πιο βαθιάς εμπλοκής της Ελλάδας στα σχέδια των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ, που οδηγούν σε μεγάλους κινδύνους την ειρήνη, την ασφάλεια και τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας».


Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΤα πρωτοχρονιάτικα κάλαντα ήχησαν στο Μέγαρο ΜαξίμουΣήμερα 13:08 | Ειδήσεις

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης άκουσε τα Πρωτοχρονιάτικα κάλαντα μαζί με την κόρη του, Σοφία.

Ρομπέρτο Κάρλος: Παρουσίασε επιπλοκές κατά την διάρκεια χειρουργικής επέμβασης στην καρδιάΣήμερα 13:44 | Ειδήσεις

Πριν την εισαγωγή του στο νοσοκομείο, ο 52χρονος Ρομπέρτο Κάρλος είχε παρουσιάσει θρόμβο στο πόδι, μετά από ιατρικές εξετάσεις στις οποίες υποβλήθηκε.

Άγιος Δημήτριος: Προσποιήθηκε τον αστυνομικό και τον λήστεψε σε στάση λεωφορείουΣήμερα 12:08 | Ειδήσεις

Στιγμές τρόμου έζησε ένας 33χρονος το βράδυ της Δευτέρας, όταν άγνωστος οδηγός τον προσέγγισε σε στάση λεωφορείου, παριστάνοντας τον αστυνομικό, και του άρπαξε το πορτοφόλι.

Τέλος χρόνου για τα τέλη κυκλοφορίας - Ποιες φορολογικές υποχρεώσεις πρέπει να πληρωθούν σήμεραΣήμερα 07:47 | Ειδήσεις

Από την 1η Ιανουαρίου ενεργοποιείται το νέο καθεστώς προσαυξήσεων για εκπρόθεσμη καταβολή.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Τσιάρας: Η κυβέρνηση αναλαμβάνει την ευθύνη της, η κοινωνία αναμένει από τους αγρότες να πράξουν το ίδιο14:14Ρομπέρτο Κάρλος: Παρουσίασε επιπλοκές κατά την διάρκεια χειρουργικής επέμβασης στην καρδιά14:00Χάος στα δρομολόγια της Eurostar: Μεγάλες καθυστερήσεις και ακυρώσεις ταξιδιών13:46Τα πρωτοχρονιάτικα κάλαντα ήχησαν στο Μέγαρο Μαξίμου13:32Ηγουμενίτσα: Οι αρχές ερευνούν όπλο και φυσίγγια που βρέθηκαν στο Λιμάνι 13:18Βανδαλισμός στον Δημοτικό Κήπο Ρεθύμνου - Έκοψαν και αφαίρεσαν καλλωπιστικά φυτά13:04Δήμος Πειραιά: Σε λειτουργία θερμαινόμενος χώρος για την προστασία των πολιτών από τις χαμηλές θερμοκρασίες12:50Συνελήφθη 41χρονος αλλοδαπός για κατοχή και διακίνηση κοκαΐνης12:36Νέο Ηράκλειο: Άγρια επίθεση σε 22χρονο - Τον χτύπησαν και τον λήστεψαν12:22Άγιος Δημήτριος: Προσποιήθηκε τον αστυνομικό και τον λήστεψε σε στάση λεωφορείου12:08Ηλιόπουλος: H ΑΕΚ έχει πάρει 230% περισσότερες κάρτες σε σχέση με τον Ολυμπιακό11:54Εγνατία Οδός: Χωρίς αντίτιμο θα λειτουργούν οι σταθμοί διοδίων μέχρι τα μεσάνυχτα11:40Παύλος Μαρινάκης: Το 2025 ήταν μια χρονιά γεμάτη προκλήσεις, αλλά και ουσιαστικές τομές11:26Λάρισα: Καταγγελία 20χρονης για βιασμό από δύο άτομα11:12Έφτασε ο χιονιάς στην Εύβοια (βίντεο)10:58Ε.Ο Θεσσαλονίκης- Σερρών: Βυτιοφόρο τυλίχθηκε στις φλόγες10:44Επιπλέον καταβολές επιστροφής ενοικίου 8,9 εκατ. ευρώ σε 39,3 χιλιάδες δικαιούχους10:30Πιερία: Προσωρινή άρση κυκλοφοριακών ρυθμίσεων λόγω των αγροτικών κινητοποιήσεων10:16Κύπρος: 63χρονος πήγε να βοηθήσει γυναίκα να παρκάρει και κατέληξε στη ΜΕΘ10:02Τρίκαλα: Παραμένουν στα μπλόκα οι αγρότες στη δυτική Θεσσαλία09:48
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο