LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚοινωνίαΔημοσίευση: 25 Ιανουαρίου 2021 13:09 | Ανανέωση: 25 Ιανουαρίου 2021 13:16

Βιασμός 11χρονης αθλήτριας: Προθεσμία για να απολογηθεί έλαβε ο προπονητής ιστιοπλοΐας

Πώς ερμηνεύονται νομικά οι δηλώσεις του 38χρονου για την ηλικία του θύματος.

ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ - ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ ΙΣΤΙΟΠΛΟΪΑΣ

Εξηγήσεις για τις βαρύτατες κατηγορίες που του καταλογίζονται καλείται να δώσει την Πέμπτη το πρωί στον ανακριτή, ο 38χρονος προπονητής που καταγγέλλεται για βιασμό αθλήτριας όταν αυτή ήταν 11 χρονών, έπειτα από προθεσμία που ζήτησε και έλαβε σήμερα.

Ο κατηγορούμενος είναι αντιμέτωπος με τρεις κακουργηματικού χαρακτήρα πράξεις εκ των οποίων οι δύο, σύμφωνα με τη δίωξη που ασκήθηκε εναντίον του, αφορούν ανήλικο θύμα. Το κατηγορητήριο που συντάχθηκε σε βάρος του αφορά βιασμό κατ’ εξακολούθηση, αποπλάνηση ανηλίκου κατ’ εξακολούθηση και κατάχρηση σε ασέλγεια, πράξεις που αποτελούν βαριά εγκλήματα κατά της γενετήσιας ελευθερίας, σύμφωνα με τον Ποινικό Κώδικα.

Σύμφωνα με όσα έχει δηλώσει δημόσια ο 38χρονος, δεν είχε ερωτική σχέση με τη σήμερα 20χρονη αθλήτρια, όταν εκείνη ήταν 11 χρονών, αλλά κάποια χρόνια αργότερα. Ισχυρίζεται, επίσης, ο κατηγορούμενος πως δεν υφίσταται θέμα βιασμού, καθώς σχετίστηκε ερωτικά με την θέληση της αθλήτριας η οποία μάλιστα, σύμφωνα με όσα αναφέρει ο κατηγορούμενος , ήθελε να φύγουν μαζί από το σπίτι της. Αποχωρώντας από τα δικαστήρια, συνοδεία αστυνομικών, ο κατηγορούμενος είπε στους δημοσιογράφους που τον ανέμεναν να κάνουν υπομονή για να μάθουν και «την υπόλοιπη αλήθεια».

ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ - ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ ΙΣΤΙΟΠΛΟΪΑΣ

Οι ισχυρισμοί που προβάλει ο 38χρονος θα αξιολογηθούν από τη Δικαιοσύνη. Από τις δηλώσεις του στα μέσα ενημέρωσης, νομικοί εκτιμούν πως η υπεράσπισή του με πρώτο στοιχείο την άρνηση του βιασμού, θα δομηθεί στη βάση πως η όποια συμπεριφορά του αφορούσε μεν ανήλικο αλλά άνω των 12 ή και 14 ετών. Να σημειωθεί πως σε περιπτώσεις που η σεξουαλική βία στρέφεται σε βάρος ανηλίκων, ο νόμος προβλέπει διαφορετική αντιμετώπιση στις περιπτώσεις που το θύμα είναι κάτω των 12 ετών, πιο ήπια για εκείνες που το θύμα είναι μεταξύ 12 και 14 ετών και εντελώς άλλη όταν το θύμα έχει συμπληρώσει το 14ο έτος της ηλικίας του. Συγκεκριμένα, στην πρώτη περίπτωση το ανήλικου έως 12 ετών προβλέπεται κάθειρξη, στην περίπτωση που το θύμα είναι μεταξύ 12 και 14 ετών κάθειρξη μέχρι 10 ετών και τέλος στην περίπτωση που έχει συμπληρωθεί το 14ο έτος , ο δράστης τιμωρείται με φυλάκιση τουλάχιστον δύο ετών. Σύμφωνα με νομικούς, «η συναίνεση ή και η πρωτοβουλία του ανηλίκου» δεν αποτελεί λόγο για την άρση του άδικου χαρακτήρα της πράξης.

Ο 38χρονος βρίσκεται αντιμέτωπος με τη Δικαιοσύνη έπειτα από την κατάθεση της ίδιας της αθλήτριας και των γονιών της, οι οποίες “άνοιξαν τον δρόμο” για την ποινική δίωξη και σύλληψή του, καθώς για τις περιπτώσεις αυτών των αδικημάτων απαιτείται έγκληση από την πλευρά του θύματος.

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΑρειος Πάγος: Συζήτηση για νέο αίτημα αναίρεσης της αναγνώρισης ελαφρυντικού του Επαμεινώνδα ΚορκονέαΣήμερα 13:02 | Ειδήσεις

Η απόφαση της συνεδρίασης αναμένεται το επόμενο διάστημα. 

Πάτρα: Παρουσιάστηκε αυτοβούλως ο άνδρας που συνομιλούσε με την 16χρονη που αγνοείταιΣήμερα 11:45 | Ειδήσεις

Όσα φέρεται να υποστήριξε ο άνδρας στους αστυνομικούς.

Χωρίς ταξί σήμερα και αύριο στην Αττική - 48ωρη απεργία από το ΣΑΤΑΣήμερα 06:51 | Ειδήσεις

Το Συνδικάτο Αυτοκινητιστών Ταξί Αττικής (Σ.Α.Τ.Α.), αποφάσισε σε συνεδρίαση του κατά πλειοψηφία, την προκήρυξη 48ωρης επαναλαμβανόμενης απεργιακής κινητοποίησης.

Στο Μαξίμου σήμερα οι αγρότες - Στις 15:00 η συνάντηση με τον ΠρωθυπουργόΣήμερα 06:33 | Ειδήσεις

Θα εφαρμοστούν όλα όσα έχουν προαναγγελθεί προς όφελος των αγροτών και των κτηνοτρόφων και σε περίπτωση κλιμάκωσης κινητοποιήσεων μόνες αρμόδιες είναι οι αρχές.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Αρειος Πάγος: Συζήτηση για νέο αίτημα αναίρεσης της αναγνώρισης ελαφρυντικού του Επαμεινώνδα Κορκονέα13:08Μαρινάκης - Mercosur: Η συντριπτική πλειονότητα των ευρωβουλευτών ψήφισε υπέρ σε αυτό το δίχτυ προστασίας για τους παραγωγούς12:56Novartis: Καταδικαστική απόφαση για τους δύο πρώην προστατευόμενους μάρτυρες 12:42Κύπελλο Ελλάδας: Με ντέρμπι και νέα μορφή τα νοκ αουτ της προημιτελικής φάση12:28Πάτρα: Παρουσιάστηκε αυτοβούλως ο άνδρας που συνομιλούσε με την 16χρονη που αγνοείται12:14Missing alert για την εξαφάνιση 25χρονου12:00Παρουσίαση του βιβλίου “Προτάσεις Διακυβέρνησης για την Ελλάδα του Μέλλοντος”, από την SYNERGIA11:46Ηράκλειο: Αυτοκίνητο χτύπησε μαθήτρια έξω από σχολείο11:32Ασταμάτητος ο Κριστιάνο Ρονάλντο - Σκόραρε για 25η διαδοχική χρονιά11:18Τροχαίο ατύχημα στον Βόλο: Αυτοκίνητο καρφώθηκε σε φανάρι11:04Πάτρα: Συναγερμός για την 16χρονη που αγνοείται - Βίντεο ντοκουμέντο από την τελευταία φορά που εθεάθη10:50Θεσσαλονίκη: Συνελήφθησαν δύο 21χρονοι που προσπάθησαν να διαρρήξουν οχήματα10:36Θεσσαλονίκη: Συνελήφθη 53χρονος για σεξουαλική κακοποίηση παιδιού κάτω των 12 ετών10:22Τροχαίο ατύχημα με τραυματία στην ΠΕΟ Λάρισας - Βόλου10:08Στο "ψυγείο" η Βόρεια Ελλάδα – Με καθυστέρηση χτύπησε το κουδούνι σε σχολεία λόγω χαμηλών θερμοκρασιών09:54Θεσσαλονίκη: Δέμα με ναρκωτικά "προσγειώθηκε" στις φυλακές Διαβατών09:40Σέρρες: Συγκλονίζει ο πατέρας του 17χρονου στο "Πρωινό" - Ο άγγελός μου έφυγε μαρτυρικά09:26Σπόρτινγκ Λισαβόνας: Εκτός δράσης μετά από τραυματισμό ο Φώτης Ιωαννίδης09:12Ιωάννινα: Συνελήφθη άνδρας για διακίνηση ναρκωτικών και οπλοκατοχή08:58"Όχι" στο σημερινό ραντεβού με τον Πρωθυπουργό λένε οι αγρότες της Πελοποννήσου και της Αιτωλοακαρνανίας08:44
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο