LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚοινωνίαΔημοσίευση: 25 Ιανουαρίου 2021 13:09 | Ανανέωση: 25 Ιανουαρίου 2021 13:16

Βιασμός 11χρονης αθλήτριας: Προθεσμία για να απολογηθεί έλαβε ο προπονητής ιστιοπλοΐας

Πώς ερμηνεύονται νομικά οι δηλώσεις του 38χρονου για την ηλικία του θύματος.

ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ - ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ ΙΣΤΙΟΠΛΟΪΑΣ

Εξηγήσεις για τις βαρύτατες κατηγορίες που του καταλογίζονται καλείται να δώσει την Πέμπτη το πρωί στον ανακριτή, ο 38χρονος προπονητής που καταγγέλλεται για βιασμό αθλήτριας όταν αυτή ήταν 11 χρονών, έπειτα από προθεσμία που ζήτησε και έλαβε σήμερα.

Ο κατηγορούμενος είναι αντιμέτωπος με τρεις κακουργηματικού χαρακτήρα πράξεις εκ των οποίων οι δύο, σύμφωνα με τη δίωξη που ασκήθηκε εναντίον του, αφορούν ανήλικο θύμα. Το κατηγορητήριο που συντάχθηκε σε βάρος του αφορά βιασμό κατ’ εξακολούθηση, αποπλάνηση ανηλίκου κατ’ εξακολούθηση και κατάχρηση σε ασέλγεια, πράξεις που αποτελούν βαριά εγκλήματα κατά της γενετήσιας ελευθερίας, σύμφωνα με τον Ποινικό Κώδικα.

Σύμφωνα με όσα έχει δηλώσει δημόσια ο 38χρονος, δεν είχε ερωτική σχέση με τη σήμερα 20χρονη αθλήτρια, όταν εκείνη ήταν 11 χρονών, αλλά κάποια χρόνια αργότερα. Ισχυρίζεται, επίσης, ο κατηγορούμενος πως δεν υφίσταται θέμα βιασμού, καθώς σχετίστηκε ερωτικά με την θέληση της αθλήτριας η οποία μάλιστα, σύμφωνα με όσα αναφέρει ο κατηγορούμενος , ήθελε να φύγουν μαζί από το σπίτι της. Αποχωρώντας από τα δικαστήρια, συνοδεία αστυνομικών, ο κατηγορούμενος είπε στους δημοσιογράφους που τον ανέμεναν να κάνουν υπομονή για να μάθουν και «την υπόλοιπη αλήθεια».

ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ - ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ ΙΣΤΙΟΠΛΟΪΑΣ

Οι ισχυρισμοί που προβάλει ο 38χρονος θα αξιολογηθούν από τη Δικαιοσύνη. Από τις δηλώσεις του στα μέσα ενημέρωσης, νομικοί εκτιμούν πως η υπεράσπισή του με πρώτο στοιχείο την άρνηση του βιασμού, θα δομηθεί στη βάση πως η όποια συμπεριφορά του αφορούσε μεν ανήλικο αλλά άνω των 12 ή και 14 ετών. Να σημειωθεί πως σε περιπτώσεις που η σεξουαλική βία στρέφεται σε βάρος ανηλίκων, ο νόμος προβλέπει διαφορετική αντιμετώπιση στις περιπτώσεις που το θύμα είναι κάτω των 12 ετών, πιο ήπια για εκείνες που το θύμα είναι μεταξύ 12 και 14 ετών και εντελώς άλλη όταν το θύμα έχει συμπληρώσει το 14ο έτος της ηλικίας του. Συγκεκριμένα, στην πρώτη περίπτωση το ανήλικου έως 12 ετών προβλέπεται κάθειρξη, στην περίπτωση που το θύμα είναι μεταξύ 12 και 14 ετών κάθειρξη μέχρι 10 ετών και τέλος στην περίπτωση που έχει συμπληρωθεί το 14ο έτος , ο δράστης τιμωρείται με φυλάκιση τουλάχιστον δύο ετών. Σύμφωνα με νομικούς, «η συναίνεση ή και η πρωτοβουλία του ανηλίκου» δεν αποτελεί λόγο για την άρση του άδικου χαρακτήρα της πράξης.

Ο 38χρονος βρίσκεται αντιμέτωπος με τη Δικαιοσύνη έπειτα από την κατάθεση της ίδιας της αθλήτριας και των γονιών της, οι οποίες “άνοιξαν τον δρόμο” για την ποινική δίωξη και σύλληψή του, καθώς για τις περιπτώσεις αυτών των αδικημάτων απαιτείται έγκληση από την πλευρά του θύματος.

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΑλεξανδρούπολη: Προφυλακιστέα η μητέρα του 3χρονου που πέθανε από ασιτίαΣήμερα 16:48 | Ειδήσεις

Ποιες είναι οι κατηγορίες με τις οποίες θα βρεθεί αντιμέτωπη η μητέρα του 3χρονου

Ο Θοδωρής Κυριακού για τον Χριστουγεννιάτικο Τηλεμαραθώνιο του ANT1 - Θα βοηθήσουμε τα παιδιά σε όλη την Ελλάδα που μας έχουν ανάγκηΣήμερα 09:03 | Ειδήσεις

Ο Πρόεδρος του Ομίλου ΑΝΤΕΝΝΑ κ. Θοδωρής Κυριακού, δώρισε 300.000 ευρώ για αυτό τον ιερό σκοπό.

"Αποκαλύψεις" - Αλεξανδρούπολη: Η δικηγόρος της μητέρας του 3χρονου που πέθανε από ασιτία μιλάει στον ΑΝΤ1Σήμερα 16:49 | Ειδήσεις

Ο παππούς του άτυχου παιδιού ξυλοκοπήθηκε άγρια και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο.

Όλα όσα έγιναν στον μεγάλο Χριστουγεννιάτικο Τηλεμαραθώνιο του ΑΝΤ1 που συγκεντρώθηκαν 3.330.000 ευρώ (βίντεο)Σήμερα 11:07 | Ειδήσεις

Πάνω από 35 χρόνια, ο ΑΝΤ1 αναλαμβάνει σημαντικές πρωτοβουλίες, εμπνέει και κάνει πράξη τη δέσμευσή του για κοινωνική αλληλεγγύη. 

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Αλεξανδρούπολη: Προφυλακιστέα η μητέρα του 3χρονου που πέθανε από ασιτία17:09"Αποκαλύψεις" - Αλεξανδρούπολη: Η δικηγόρος της μητέρας του 3χρονου που πέθανε από ασιτία μιλάει στον ΑΝΤ116:54"Αποκαλύψεις"- Στέφανος Παπαδόπουλος: O 21χρονος φέρεται να έστελνε βίντεο με προσωπικές του στιγμές σε ομάδες στα social media (βίντεο)16:40ΕΛΓΑ: Πληρωμές 35,1 εκατ. ευρώ για καταστροφές από Daniel, Elias και πυρκαγιές σε Έβρο, Καβάλα και Φθιώτιδα16:26Γεωργιάδης από Αμύνταιο: Στόχος είναι να απορροφήσουμε και το τελευταίο ευρώ από το Ταμείο Ανάκαμψης16:12Ζελένσκι: Αρκετά σχέδια εγγράφων που σχετίζονται με τις εγγυήσεις ασφαλείας είναι έτοιμα μετά τις συνομιλίες στις ΗΠΑ15:58Κροατία: Πενήντα χρόνια κάθειρξη για τον δολοφόνο ενός μαθητή σε σχολείο15:44Άρση προσωρινών κυκλοφοριακών ρυθμίσεων στην εθνική οδό Αθηνών - Θεσσαλονίκης στην Πιερία15:27Τσίπρας: Γίνανε λάθη τα οποία χωρίς δισταγμό τα αναφέρω και ασκώ κριτική και αυτοκριτική15:10Συνελήφθη 35χρονος στα Καλύβια, καταζητούμενος για δολοφονίες μελών της Greek Mafia14:53Πάνω από 124 εκατ. ευρώ καταβλήθηκαν σε 1,17 εκατ. δικαιούχους επιδόματος θέρμανσης14:36Ξεκίνησε η αποστολή SMS για το δωρεάν πρόγραμμα αντιμετώπισης της παχυσαρκίας14:19Θεσσαλονίκη - Μπλόκα: Κανονικά η κυκλοφορία στα διόδια Μαλγάρων και στα δύο ρεύματα14:02Ιλίσια: Συντηρητής έπεσε με το ασανσέρ στο κενό και τραυματίστηκε σοβαρά13:48Φάμελλος: Επιτέλους κύριε Μητσοτάκη σοβαρευτείτε13:34Αγροτικές κινητοποιήσεις – ΚΚΕ: Η αθλιότητα της κυβέρνησης έχει ξεπεράσει κάθε όριο13:20Τροχαίο ατύχημα στον κόμβο Ηρακλείου - Στο "κόκκινο" οι καθυστερήσεις 13:06Νέα εποχή στην Παρτίζαν με την πρόσληψη του Ζοάν Πενιαρόγια12:52Μητσοτάκης - Υπουργικό Συμβούλιο: Αυτή η κυβέρνηση σε εκβιασμούς δεν πρόκειται να υποκύψει12:38Λαϊκές αγορές: Πως θα λειτουργήσουν την περίοδο των γιορτών12:24
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο