LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΑθλητικάΔημοσίευση: 25 Ιανουαρίου 2021 11:49 | Ανανέωση: 25 Ιανουαρίου 2021 11:53

Παπαδημητρίου: Η κατάθεση στον Εισαγγελέα και το μήνυμα για τη Σοφία Μπεκατώρου

Ο Πρόεδρος του Ιστιοπλοϊκού Ομίλου Πειραιά κατέθεσε στο πλαίσιο της έρευνας μετά από την καταγγελία που έκανε η Ολυμπιονίκης για σεξουαλική κακοποίηση.

Σοφία Μπεκατώρου - Εισαγγελέας

Ενώπιον του Εισαγγελέα Νίκου Στεφανάτου, που διερευνά την καταγγελία της Ολυμπιονίκη Σοφίας Μπεκατώρου, κατέθεσε ο Πρόεδρος του Ιστιοπλοϊκού Ομίλου Πειραιά Γιάννης Παπαδημητρίου.

Ο κ. Παπαδημητρίου κλήθηκε από τον εισαγγελικό λειτουργό, προκειμένου να καταθέσει όσα γνωρίζει για την υπόθεση της σεξουαλικής κακοποίησης που καταγγέλλει ότι υπέστη η ολυμπιονίκης το 1998 με δράστη παράγοντα της Ομοσπονδίας Ιστιοπλοΐας.

Ο μάρτυρας υπέβαλε την παραίτηση του από μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ομοσπονδίας, αμέσως μετά την πρώτη ανακοίνωση που εξέδωσε η ηγεσία της, με αφορμή τη δημοσιοποίηση της καταγγελίας Μπεκατώρου, στην οποία γινόταν λόγος σε “δυσάρεστο περιστατικό” αναφορικά με τον καταγγελλόμενο βιασμό της ολυμπιονίκη.

Προσερχόμενος στο εισαγγελικό γραφείο, ο κ. Παπαδημητρίου δήλωσε πως όλοι πρέπει να βοηθήσουν, ώστε όποιος έχει υποστεί κάτι να μπορέσει να μιλήσει. Τόνισε, επίσης, πως η παραίτησή του ήταν μία απάντηση «στα πλαίσια ηθικής και αξιών» στη «συγκλονιστική δήλωση του προέδρου της Ομοσπονδίας περί “δυσάρεστου περιστατικού”».

Παράλληλα, ο δικηγόρος του, Ανδρέας Μήτσαινας, που τον συνόδευσε στα δικαστήρια, αναφερόμενος σε όσα κατήγγειλε η κ. Μπεκατώρου, έκανε λόγο για ένα «ατιμωτικό αδίκημα του οποίου ο ένοχος ή οι ένοχοι πρέπει να βρεθούν».

Σοφία Μπεκατώρου - Εισαγγελία Αθηνών

Η δήλωση του κ. Παπαδημητρίου λίγο πριν ξεκινήσει την κατάθεση του ήταν η εξής: «Να βοηθήσουμε όλοι, σε μια συγκλονιστική καταγγελία της Σοφίας Μπεκατώρου, να προχωρήσουμε για την εξυγίανση του ελληνικού αθλητισμού. Η Σοφία βιώνει μια δύσκολη κατάσταση, όμως ψυχικά είναι πολύ καλύτερα γιατί έφυγε ένα βάρος χρόνων. Είμαστε εδώ για να λάμψει η αλήθεια και όποιος έχει υποστεί κάτι, άνδρας ή γυναίκα, να μιλήσει».

Ερωτηθείς για την απόφασή του να παραιτηθεί, απάντησε: «Η απόφαση ήταν στα πλαίσια ηθικής και αξιών και να απαντήσουμε σε μια συγκλονιστική δήλωση του προέδρου της ομοσπονδίας που έκανε λόγο για “δυσάρεστο περιστατικό”».

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
"Είμαστε ένα": Ο Χριστουγεννιάτικος Τηλεμαραθώνιος του ΑΝΤ1 για τα παιδιά έρχεται στις 22 Δεκεμβρίου16:14Ζελένσκι: Η Ε.Ε. έστειλε σήμα στη Ρωσία 16:00Θεσσαλονίκη: Στη φυλακή ο 44χρονος που κατηγορείται ότι προσπάθησε να πνίξει με κορδόνια την σύντροφό του15:46Γαλλία: Ξανάνοιξε το Μουσείο του Λούβρου αφού ψηφίστηκε ο τερματισμός των απεργιακών κινητοποιήσεων15:32ΥΠΑΑΤ: 20 αιτήματα αγροτών υλοποιούνται ή βρίσκονται υπό επεξεργασία για να βρεθεί λύση - 7 δεν μπορούν να επιλυθούν15:18Μεσολόγγι: Συνελήφθησαν δύο ανήλικοι για επίθεση και bullying σε 14χρονο15:04Η Ουκρανία έπληξε πετρελαιοφόρο του ρωσικού "σκιώδους στόλου" νότια της Κρήτης14:50Τι αλλάζει στα τιμολόγια της ΕΥΔΑΠ με το νέο έτος – Όλες οι απαντήσεις σε 17 ερωτήσεις14:36Βουλή: Υπερψηφίστηκε το νομοσχέδιο για τη μετάβαση του ΟΠΕΚΕΠΕ στην ΑΑΔΕ14:22Οι αρχισυντάκτες του ANT1 News μας προσκαλούν στον Χριστουγεννιάτικο Τηλεμαραθώνιο, στις 22 Δεκεμβρίου14:08ΟΠΕΚΕΠΕ: Δεσμεύτηκαν οι λογαριασμοί και τα περιουσιακά στοιχεία του αγροτοσυνδικαλιστή και του λογιστή 13:54Ηράκλειο: Σφοδρή σύγκρουση μηχανής με δύο ΙΧ – Νεκρός ο 65χρονος αναβάτης (εικόνες)13:40Θεσσαλονίκη: Μοτοσικλετιστής γρονθοκόπησε αναβάτη ηλεκτρικού πατινιού13:26Θεσσαλονίκη: Προσπάθησε να μπει στα δικαστήρια κουβαλώντας επτά φυσίγγια13:11Επιδόματα ΟΠΕΚΑ: Πότε αναμένονται οι πληρωμές12:57Δικηγόρος Μαζωνάκη στο "Πρωινό": Δέχεται εκβιαστικές απειλές με "βαριά" ονόματα των φυλακών Κορυδαλλού12:43Ξεκίνησε η εγκατάσταση 388 έξυπνων καμερών στην Αττική – Αυτοψία Χαρδαλιά (εικόνες)12:29Τρόμος για 22χρονη στο Αίγιο: Την λήστεψαν και την βίασαν συγγενικά της πρόσωπα12:14Συνέντευξη Τύπου Πούτιν: Η Ουκρανία δεν είναι έτοιμη για ειρηνευτικές συνομιλίες12:00Πρωινό ΑΝΤ1: Η πρώτη αντίδραση της οικογένειας Μαζωνάκη, μετά την μήνυση του 21χρονου11:46
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο