LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΠολιτικήΔημοσίευση: 24 Ιανουαρίου 2021 23:23 | Ανανέωση: 25 Ιανουαρίου 2021 08:27

Σήφης Βαλυράκης: τα μηνύματα των πολιτικών για τον θάνατό του

Θλίψη για την ξαφνική απώλεια του πρώην υπουργού του ΠΑΣΟΚ. Πώς να τον αποχαιρετούν συνάδελφοι, φίλοι και πολιτικοί αντίπαλοι.

Σήφης Βαλυράκης

Σοκ έχει προκαλέσει η ξαφνική απώλεια του πρώην υπουργού, Σήφη Βαλυράκη, ο οποίος βρέθηκε νεκρός στη θαλάσσια περιοχή της Ερέτριας ώρες μετά την αναζήτησή του από τις Αρχές.

Υπήρξε πνεύμα ανήσυχο, άνθρωπος ελευθερόφρων, πάντα παρών στους μεγάλους δημοκρατικούς αγώνες του λαού μας από τα χρόνια της δικτατορίας και μετά.  Ήταν από τα ιδρυτικά μέλη του ΠΑΣΟΚ και μέλος της Κεντρικής Επιτροπής από το 1974.

Συνάδελφοί του, φίλοι του και πολιτικοί του αντίπαλοι εκφράζουν τη θλίψη τους για τον απροσδόκητο χαμό του με μηνύματά τους στο διαδίκτυο.

Τα συλλυπητήρια του για τον θάνατο του Σήφη Βαλυράκη εξέφρασε, με ανάρτησή του στο Twitter, ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης. "Ο Σήφης Βαλυράκης υπήρξε ένας γενναίος και ακέραιος δημοκράτης. Ατρόμητος αντιστασιακός στη δικτατορία και ανιδιοτελής βουλευτής και υπουργός στη Δημοκρατία. Πολιτικός αντίπαλος, αλλά ποτέ εχθρός. Και πάντα, ένας περήφανος Χανιώτης. Ειλικρινή συλλυπητήρια στην αγαπημένη του Μίνα και στους δικούς του ανθρώπους", αναφέρει στο μήνυμά του.

Δήλωση για την απώλεια του Σήφη Βαλυράκη έκανε και ο πρώην πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, μέσω του προσωπικού του λογαριασμού στο Twitter. "Με βαθιά θλίψη για τον απροσδόκητο χαμό ενός αγωνιστή και προσωπικού μου φίλου, εκφράζω τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια στη γυναίκα του Μίνα και στους οικείους του. Ο Σήφης ήταν ιδεολόγος κι έντιμος πολιτικός, με πίστη στην πατρίδα και στις δυνάμεις της" αναφέρει ο κ. Σαμαράς.

"Η ξαφνική απώλεια του συντρόφου και φίλου Σήφη Βαλυράκη, μας γεμίζει θλίψη" σημειώνει η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής Φώφη Γεννηματά σε δήλωσή της για τον θάνατο του Σήφη Βαλυράκη και υπογραμμίζει: "Πάντα στην πρώτη γραμμή του αγώνα για τη δημοκρατία και την προοδευτική παράταξη. Μαχητής μέσα απο το ΠΑΚ στον αγώνα κατά της Χούντας. Συνοδοιπόρος του Ανδρέα Παπανδρέου στη μεγάλη πορεία του ΠΑΣΟΚ που οδήγησε στη μεγάλη νίκη του 1981. Από όπου και αν υπηρέτησε τη χώρα και την προοδευτική παράταξη , βουλευτής και υπουργός, διακρίθηκε για το ήθος του , την εργατικότητα του, την αφοσίωση στους στόχους της παράταξης και το χρέος στην πατρίδα". Η κ. Γεννηματά εκφράζει "ειλικρινή συλληπητηρια στην οικογένεια του".

Τα συλλυπητήρια του για τον θάνατο του Σήφη Βαλυράκη εκφράζει με ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο πρώην πρωθυπουργός και πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Παπανδρέου«Μεγάλη η θλίψη μας από την αδόκητη απώλεια του πολύ καλού φίλου, αγωνιστή της Δημοκρατίας Σήφη Βαλυράκη. Οι αγώνες του για την ανατροπή της χούντας και η συμβολή του στο μεγάλο έργο της Αλλαγής της χώρας, αποτελούν παρακαταθήκη για όλους μας. Καλό σου ταξίδι, Σήφη», δηλώνει ο κ. Παπανδρέου.

«O Σήφης Βαλυράκης υπήρξε ένας αγωνιστής της Δημοκρατίας και της Ελευθερίας», αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία, που συμπληρώνει: «Κατά τη διάρκεια της δικτατορίας των Συνταγματαρχών συνελήφθη και βασανίστηκε. Καταφέρνοντας να αποδράσει συνέχισε τη σημαντική αντιδικτατορική του δράση στο εξωτερικό. Κατά τη διάρκεια της πολιτικής του πορείας από τη Μεταπολίτευση και μετά, άφησε με το προσωπικό του ήθος το δικό του αποτύπωμα στη δημόσια ζωή της χώρας».

Το KKE σε μήνυμα του αναφέρει «Για το θάνατο του Σήφη Βαλυράκη, αγωνιστή κατά της δικτατορίας και ιστορικού στελέχους του ΠΑΣΟΚ, το ΚΚΕ εκφράζει τα θερμά του συλλυπητήρια στην οικογένεια & τους οικείους του».

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΞύλο στη Βουλή: Ο Φλώρος συνελήφθη και οδηγήθηκε στη ΓΑΔΑΣήμερα 14:23 | Ειδήσεις

Όλες οι εξελίξεις μετά από το επεισόδιο χειροδικίας που συνέβη στους διαδρόμους του Ελληνικού Κοινοβουλίου.

Άγιοι Ανάργυροι: φωτογραφίες ντοκουμέντο με το μαχαίρι που ο 39χρονος σκότωσε την Κυριακή (βίντεο)Σήμερα 14:02 | Ειδήσεις

Τι “μαρτυρούν” οι φωτογραφίες που εξασφάλισε ο ΑΝΤ1, από το μοιραίο βράδυ της δολοφονίας της Κυριακής, έξω από το ΑΤ Αγίων Αναργύρων..

Δολοφονία Λυγγερίδη: Πώς δρούσε η εγκληματική οργάνωσηΣήμερα 13:15 | Ειδήσεις

Πότε αναμένεται να απολογηθούν οι 67 κατηγορούμενοι για την δολοφονία του αστυνομικού Γιώργου Λυγγγερίδη.

Υγεία – Κασσελάκης: οι δηλώσεις του για τις δημόσιες δαπάνες που “άναψαν φωτιές”Σήμερα 12:49 | Ειδήσεις

Σκληρή κριτική από την Νέα Αριστερά που τον κατηγορεί για άγνοια. «Ο Κασσελάκης ζητάει μείωση δαπανών στην Υγεία», καταγγέλλει ο Γεωργιάδης.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Μεγάλη Τετάρτη: Δεμένα τα πλοία λόγω της απεργίας της Πρωτομαγιάς15:20“The 2Night Show”: Με Βρεττό, Iορδάνοβα και Μπομπέτσι η παρέα της Τετάρτης (εικόνες)15:07Ευρωεκλογές 2024 – Πλεύση Ελευθερίας: Ανακοινώθηκαν οι υποψήφιοι14:53Γενοκτονία Αρμενίων: η κτηνωδία που δεν παραδέχθηκε ποτέ η Τουρκία14:39Ξύλο στη Βουλή: Ο Φλώρος συνελήφθη και οδηγήθηκε στη ΓΑΔΑ14:26Ευρωεκλογές 2024: Στέφος, Αντώναρος, Αρναούτογλου και Αναγνωστάκης στο δρόμο για τις κάλπες14:13ΔΥΠΑ: Επίδομα καταβάλλεται στους ανέργους με “Ψηφιακό Ατομικό Σχέδιο Δράσης”13:59Δολοφονία Λυγγερίδη: Πώς δρούσε η εγκληματική οργάνωση 13:46“Ο Πρώτος από εμάς” - Sneak Preview: Αγωνία και φόβος στο επεισόδιο της Τετάρτης (εικόνες)13:32Ζώδια – Λίτσα Πατέρα: Η Τετάρτη φέρνει ένταση και απρόβλεπτα, αλλά στο βάθος ελπίδα (βίντεο)13:18Υγεία – Κασσελάκης: οι δηλώσεις του για τις δημόσιες δαπάνες που “άναψαν φωτιές”13:05Άγιος Δημήτριος: Διανομέας δέχεται άγρια επίθεση στη μέση του δρόμου (βίντεο)12:51Νίκος Παπανδρέου στο “Πρωινό”: Ας μπορούσα να ρωτήσω τον πατέρα μου, αν είναι περήφανος για εμένα σήμερα (βίντεο)12:39Ξύλο στη Βουλή: Φλώρος - Γραμμένος “πιάστηκαν στα χέρια”12:24Άγιοι Ανάργυροι: φωτογραφίες ντοκουμέντο με το μαχαίρι που ο 39χρονος σκότωσε την Κυριακή (βίντεο)12:11Κηφισιά: Θύμα διάρρηξης ο Λούκας Βιλντόζα του Παναθηναϊκού11:58Σκύδρα - Καταγγελία για bullying: Συμμαθητής μου, έσβησε τσιγάρο στο μάγουλό μου11:44Πολεμική Αεροπορία: Επισμηνίας βρέθηκε νεκρός στη μονάδα του11:31Κηφισός: Κινηματογραφική καταδίωξη μετά από απόπειρα ληστείας11:18ΟΔΔΗΧ: Στις αγορές με νέα έκδοση ομολόγου η Ελλάδα11:04
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο