LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚόσμοςΔημοσίευση: 24 Ιανουαρίου 2021 22:34 | Ανανέωση: 24 Ιανουαρίου 2021 22:44

Κορονοϊός - Ολλανδία: διαδηλώσεις και επεισόδια για την απαγόρευση κυκλοφορίας

Τα επεισόδια εξαπλώθηκαν σε πολλές πόλεις. Μόνο στο Άμστερνταμ συνελήφθησαν περισσότεροι από 100 διαδηλωτές.

Ολλανδια - επεισόδια - κορονοιος

Συγκρούσεις με αστυνομικούς και λεηλασίες ξέσπασαν σήμερα σε πολλές πόλεις της Ολλανδίας, στο περιθώριο των διαδηλώσεων που οργανώθηκαν κατά της απαγόρευσης κυκλοφορίας, σύμφωνα με πολλά ολλανδικά μέσα ενημέρωσης και με αξιωματούχους τοπικών αρχών.

Η απαγόρευση της κυκλοφορίας κατά τις νυχτερινές ώρες τέθηκε σε ισχύ από το Σάββατο, στο πλαίσιο των μέτρων για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Τουλάχιστον μία αύρα εκτόξευσης νερού υπό πίεση, αλλά και ειδικά εκπαιδευμένα σκυλιά θεάθηκαν στη Μουζέουμπλαϊν, μια πλατεία στο κέντρο του Άμστερνταμ όπου είχαν συγκεντρωθεί εκατοντάδες διαδηλωτές, μετέδωσε η δημόσια τηλεόραση NOS. Ο δήμος της πόλης ανέφερε σε ανακοίνωσή του ότι έχουν συλληφθεί περίπου 100 διαδηλωτές, εκτιμώντας ότι στην κινητοποίηση συμμετείχαν 1.500 άνθρωποι.

Στην Αϊντχόβεν, στη νότια Ολλανδία, οι αστυνομικοί έκαναν χρήση δακρυγόνων για να διαλύσουν ένα πλήθος πολλών εκατοντάδων ανθρώπων, σύμφωνα με το τοπικό τηλεοπτικό κανάλι Omroep Brabant.

Πολλά οχήματα πυρπολήθηκαν, ενώ εμπορικά καταστήματα και ο κεντρικός σιδηροδρομικός σταθμός της Αϊντχόβεν λεηλατήθηκαν, μετέδωσε το κανάλι.

«Τουλάχιστον 30 άνθρωποι συνελήφθησαν» ανέφερε η αστυνομία, η οποία δεν είχε στη διάθεσή της στοιχεία για τυχόν τραυματισμούς.

Η ολλανδική εταιρεία σιδηροδρόμων NS κάλεσε τους ταξιδιώτες να αποφεύγουν τον σιδηροδρομικό σταθμό της πόλης, καθώς τα δρομολόγια των τρένων διακόπηκαν λόγω των επεισοδίων.

Το βράδυ του Σαββάτου στο χωριό Ουρκ, στη βόρεια Ολλανδία, πυρπολήθηκε ένα κέντρο ιχνηλάτησης της Covid-19. Η πράξη αυτή «ξεπερνά όλα τα όρια», δήλωσε σήμερα ο υπουργός Υγείας Χούγκο ντε Γιόνγκε.

Από το βράδυ του Σαββάτου έχει επιβληθεί στην Ολλανδία απαγόρευση της κυκλοφορίας κατά τις νυχτερινές ώρες (21.00-4.30), κάτι που συμβαίνει για πρώτη φορά μετά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο. Οι παραβάτες θα τιμωρούνται με πρόστιμο 95 ευρώ.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Σκούρτα Βοιωτίας: Ένας 27χρονος του οποίου η εξαφάνιση είχε δηλωθεί, είναι ο άνδρας που βρέθηκε απανθρακωμένος23:47Το Παιδί-Θαύμα των Δρόμων: Ο Μικρός Τζόναθαν που Μαγνητίζει τον Κόσμο23:33Άρης – Μπαχτσεσεχίρ: Λύγισαν… στην τελευταία περίοδο οι “κιτρινόμαυροι”23:20Έφυγε από τη ζωή η 27χρονη Αναστασία Τασούλα – Η πρώτη ασθενής με κυστική ίνωση στην Ελλάδα που ξύπνησε από την καταστολή23:07BCL: Η Καρδίτσα εξασφάλισε θέση στα play in22:54Αττική: Συνελήφθη 19χρονος για εκδικητική πορνογραφία σε βάρος ανήλικης22:41Η ΑΕΚ κατήγγειλε τον Λανουά στην Επιτροπή Δεοντολογίας22:27Απίστευτες σκηνές στο Νοσοκομείο Ρίου: Περιστέρια μέσα σε θαλάμους τρώνε από τα πιάτα ασθενών (βίντεο)22:13Ουαλία: Άγριος καυγάς με σούβλες... κεμπάμπ, σε εγκαίνια καταστήματος (βίντεο)21:59Σάλος στην Ουκρανία: Επτά κατηγορούμενοι σε υπόθεση με μίζες 100 εκ. δολαρίων – Ανάμεσά τους και φίλος του Ζελένσκι21:46Θεσσαλονίκη: Συμμορία ανηλίκων διέπραττε ληστείες με απειλή μαχαιριού σε καταστήματα ψιλικών - Συνελήφθη ένας 14χρονος21:32Προφυλακίστηκαν οι παλαιοημερολογίτες ιερείς που κατηγορούνται για διακίνηση ναρκωτικών21:19Τζόκοβιτς: Δεν θα μπορούσα να πανηγυρίσω 101 τρόπαια χωρίς δαλματίας21:06Αγροτοκτηνοτρόφοι στον ΑΝΤ1: Χάσαμε τα πάντα - Δεν έχουμε ούτε να πληρώσουμε το ρεύμα20:52Πάτρα: Πέθανε το 3χρονο αγοράκι που έπεσε από μάντρα20:38Πτώση τουρκικού C-130: Νεκροί όλοι οι επιβαίνοντες (εικόνες)20:24Γερμανία: Θα το κάνεις και (δεν) θα πεις και ένα τραγούδι - Παράνομη η χρήση στίχων από το AI χωρίς άδεια20:10Τι καιρό θα κάνει την Τετάρτη19:56Λιθουανία: Ο υπουργός Εξωτερικών συνέστησε να μην γίνουν δεκτές συνομιλίες για άνοιγμα συνόρων με την Λευκορωσία19:41Γαύδος: Νεκροί τρεις μετανάστες μετά από ανατροπή λέμβου19:27
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο