LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚόσμοςΔημοσίευση: 24 Ιανουαρίου 2021 22:34 | Ανανέωση: 24 Ιανουαρίου 2021 22:44

Κορονοϊός - Ολλανδία: διαδηλώσεις και επεισόδια για την απαγόρευση κυκλοφορίας

Τα επεισόδια εξαπλώθηκαν σε πολλές πόλεις. Μόνο στο Άμστερνταμ συνελήφθησαν περισσότεροι από 100 διαδηλωτές.

Ολλανδια - επεισόδια - κορονοιος

Συγκρούσεις με αστυνομικούς και λεηλασίες ξέσπασαν σήμερα σε πολλές πόλεις της Ολλανδίας, στο περιθώριο των διαδηλώσεων που οργανώθηκαν κατά της απαγόρευσης κυκλοφορίας, σύμφωνα με πολλά ολλανδικά μέσα ενημέρωσης και με αξιωματούχους τοπικών αρχών.

Η απαγόρευση της κυκλοφορίας κατά τις νυχτερινές ώρες τέθηκε σε ισχύ από το Σάββατο, στο πλαίσιο των μέτρων για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Τουλάχιστον μία αύρα εκτόξευσης νερού υπό πίεση, αλλά και ειδικά εκπαιδευμένα σκυλιά θεάθηκαν στη Μουζέουμπλαϊν, μια πλατεία στο κέντρο του Άμστερνταμ όπου είχαν συγκεντρωθεί εκατοντάδες διαδηλωτές, μετέδωσε η δημόσια τηλεόραση NOS. Ο δήμος της πόλης ανέφερε σε ανακοίνωσή του ότι έχουν συλληφθεί περίπου 100 διαδηλωτές, εκτιμώντας ότι στην κινητοποίηση συμμετείχαν 1.500 άνθρωποι.

Στην Αϊντχόβεν, στη νότια Ολλανδία, οι αστυνομικοί έκαναν χρήση δακρυγόνων για να διαλύσουν ένα πλήθος πολλών εκατοντάδων ανθρώπων, σύμφωνα με το τοπικό τηλεοπτικό κανάλι Omroep Brabant.

Πολλά οχήματα πυρπολήθηκαν, ενώ εμπορικά καταστήματα και ο κεντρικός σιδηροδρομικός σταθμός της Αϊντχόβεν λεηλατήθηκαν, μετέδωσε το κανάλι.

«Τουλάχιστον 30 άνθρωποι συνελήφθησαν» ανέφερε η αστυνομία, η οποία δεν είχε στη διάθεσή της στοιχεία για τυχόν τραυματισμούς.

Η ολλανδική εταιρεία σιδηροδρόμων NS κάλεσε τους ταξιδιώτες να αποφεύγουν τον σιδηροδρομικό σταθμό της πόλης, καθώς τα δρομολόγια των τρένων διακόπηκαν λόγω των επεισοδίων.

Το βράδυ του Σαββάτου στο χωριό Ουρκ, στη βόρεια Ολλανδία, πυρπολήθηκε ένα κέντρο ιχνηλάτησης της Covid-19. Η πράξη αυτή «ξεπερνά όλα τα όρια», δήλωσε σήμερα ο υπουργός Υγείας Χούγκο ντε Γιόνγκε.

Από το βράδυ του Σαββάτου έχει επιβληθεί στην Ολλανδία απαγόρευση της κυκλοφορίας κατά τις νυχτερινές ώρες (21.00-4.30), κάτι που συμβαίνει για πρώτη φορά μετά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο. Οι παραβάτες θα τιμωρούνται με πρόστιμο 95 ευρώ.

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΔολοφονία Κυριακής Γρίβα: Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους ο αστυνομικός που της είπε "το περιπολικό δεν είναι ταξί"Σήμερα 13:32 | Ειδήσεις

Σήμερα αναμένεται να απολογηθεί και ο φρουρός του τμήματος, ο οποίος βρισκόταν στο αστυνομικό κουβούκλιο την ώρα της δολοφονίας.

Παλαιό Φάληρο: Επίσκεψη Μητσοτάκη στο νέο Κέντρο Πιστοποίησης ΑναπηρίαςΣήμερα 14:15 | Ειδήσεις

«Νομίζω ότι στη σημερινή επίσκεψη έχουμε τη νέα εικόνα των ΚΕΠΑ όπως αξίζουν σε μια πραγματική ευρωπαϊκή χώρα», δήλωσε ο πρωθυπουργός.

Πετρούπολη: Ανήλικος πήγε στο σχολείο με μπαλτά 29 εκατοστώνΣήμερα 10:30 | Ειδήσεις

Δεν πίστευαν στα μάτια τους τα στελέχη της ΟΠΚΕ που τον εντόπισαν. 

Βορίζια: Στην ανακρίτρια η σύζυγος του Φανούρη ΚαργάκηΣήμερα 12:52 | Ειδήσεις

Εξακολουθεί να εκκρεμεί η απόφαση για την προφυλάκιση ή μη του 23χρονου από την οικογένεια Καργάκη, μετά την διαφωνία εισαγγελέα και ανακρίτριας τη Δευτέρα.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
ΕΟΠΥΥ: Διευκρινίσεις για την απάτη με τις παράνομες συνταγογραφήσεις - Αφορούν στο 2025 και έχουν αντιμετωπιστεί14:42Παλαιό Φάληρο: Επίσκεψη Μητσοτάκη στο νέο Κέντρο Πιστοποίησης Αναπηρίας14:28Άνοιξε η πλατφόρμα για το επίδομα θέρμανσης 2025 - 202614:14Θεσσαλονίκη: Στο αυτόφωρο ο 27χρονος που κατήγγειλε ληστεία – Είχε κλείσει ερωτικό ραντεβού με 14χρονη14:00Δολοφονία Κυριακής Γρίβα: Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους ο αστυνομικός που της είπε "το περιπολικό δεν είναι ταξί"13:46Σε τεντωμένο σχοινί οι σχέσεις Πολωνίας – Ρωσίας: Η Βαρσοβία κλείνει το τελευταίο ρωσικό προξενείο στο Γκντανσκ13:32Νιγηρία: Έντονες αντιδράσεις μετά την απαγωγή 25 μαθητριών13:18Βορίζια: Στην ανακρίτρια η σύζυγος του Φανούρη Καργάκη13:04Ελεύθερη με περιοριστικούς όρους η εμπλεκόμενη αθλήτρια στο κύκλωμα με τηλεφωνικές απάτες12:50JAD Mobile 8: Μεγάλη αστυνομική δράση στην Ευρώπη για κλεμμένα και πλαστογραφημένα οχήματα – 231 βρέθηκαν στην Ελλάδα (εικόνες)12:36Ο Θέμης Αδαμαντίδης για τον φερόμενο αρχηγό εγκληματικής οργάνωσης: Ας με αφήσουν ήσυχο, εγώ τραγουδάω12:22Ισχυρά αποτελέσματα με προσαρμοσμένο EBITDA στα €1,7 δισ. και καθαρά κέρδη στα €0,4 δισ. για το εννεάμηνο 202512:08Πλεύση Ελευθερίας: Παραιτήθηκε από βουλευτής ο Διαμαντής Καραναστάσης11:54Ιωάννινα: Κεραυνός έπεσε σε πολυκατοικία στους Αμπελόκηπους11:38Θεοδωρικάκος στον ΑΝΤ1: Εθνικό συμφέρον η ενίσχυση των σχέσεων Ελλάδας – ΗΠΑ11:24Ουκρανία: Εννέα άνθρωποι σκοτώθηκαν από ρωσική επίθεση στην Τερνοπίλ11:09Τρεις λέμβοι με περισσότερα από 100 άτομα εντοπίστηκαν σε θαλάσσια περιοχή νότια της Κρήτης10:55Πετρούπολη: Ανήλικος πήγε στο σχολείο με μπαλτά 29 εκατοστών10:41Νέα ψηφιακά εργαλεία για την προστασία των ανηλίκων από αλκοόλ και καπνό - QR επαλήθευση ηλικίας10:28Καλαμάτα: Χειροπέδες σε 36χρονο που καλλιεργούσε φυτά κάνναβης10:14
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο