LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚόσμοςΔημοσίευση: 24 Ιανουαρίου 2021 22:34 | Ανανέωση: 24 Ιανουαρίου 2021 22:44

Κορονοϊός - Ολλανδία: διαδηλώσεις και επεισόδια για την απαγόρευση κυκλοφορίας

Τα επεισόδια εξαπλώθηκαν σε πολλές πόλεις. Μόνο στο Άμστερνταμ συνελήφθησαν περισσότεροι από 100 διαδηλωτές.

Ολλανδια - επεισόδια - κορονοιος

Συγκρούσεις με αστυνομικούς και λεηλασίες ξέσπασαν σήμερα σε πολλές πόλεις της Ολλανδίας, στο περιθώριο των διαδηλώσεων που οργανώθηκαν κατά της απαγόρευσης κυκλοφορίας, σύμφωνα με πολλά ολλανδικά μέσα ενημέρωσης και με αξιωματούχους τοπικών αρχών.

Η απαγόρευση της κυκλοφορίας κατά τις νυχτερινές ώρες τέθηκε σε ισχύ από το Σάββατο, στο πλαίσιο των μέτρων για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Τουλάχιστον μία αύρα εκτόξευσης νερού υπό πίεση, αλλά και ειδικά εκπαιδευμένα σκυλιά θεάθηκαν στη Μουζέουμπλαϊν, μια πλατεία στο κέντρο του Άμστερνταμ όπου είχαν συγκεντρωθεί εκατοντάδες διαδηλωτές, μετέδωσε η δημόσια τηλεόραση NOS. Ο δήμος της πόλης ανέφερε σε ανακοίνωσή του ότι έχουν συλληφθεί περίπου 100 διαδηλωτές, εκτιμώντας ότι στην κινητοποίηση συμμετείχαν 1.500 άνθρωποι.

Στην Αϊντχόβεν, στη νότια Ολλανδία, οι αστυνομικοί έκαναν χρήση δακρυγόνων για να διαλύσουν ένα πλήθος πολλών εκατοντάδων ανθρώπων, σύμφωνα με το τοπικό τηλεοπτικό κανάλι Omroep Brabant.

Πολλά οχήματα πυρπολήθηκαν, ενώ εμπορικά καταστήματα και ο κεντρικός σιδηροδρομικός σταθμός της Αϊντχόβεν λεηλατήθηκαν, μετέδωσε το κανάλι.

«Τουλάχιστον 30 άνθρωποι συνελήφθησαν» ανέφερε η αστυνομία, η οποία δεν είχε στη διάθεσή της στοιχεία για τυχόν τραυματισμούς.

Η ολλανδική εταιρεία σιδηροδρόμων NS κάλεσε τους ταξιδιώτες να αποφεύγουν τον σιδηροδρομικό σταθμό της πόλης, καθώς τα δρομολόγια των τρένων διακόπηκαν λόγω των επεισοδίων.

Το βράδυ του Σαββάτου στο χωριό Ουρκ, στη βόρεια Ολλανδία, πυρπολήθηκε ένα κέντρο ιχνηλάτησης της Covid-19. Η πράξη αυτή «ξεπερνά όλα τα όρια», δήλωσε σήμερα ο υπουργός Υγείας Χούγκο ντε Γιόνγκε.

Από το βράδυ του Σαββάτου έχει επιβληθεί στην Ολλανδία απαγόρευση της κυκλοφορίας κατά τις νυχτερινές ώρες (21.00-4.30), κάτι που συμβαίνει για πρώτη φορά μετά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο. Οι παραβάτες θα τιμωρούνται με πρόστιμο 95 ευρώ.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
ΠΑΟΚ: Ο Γιάννης Κωνσταντέλιας υπέστη θλάση - Πότε αναμένεται η επιστροφή του20:28Λιονέλ Μέσι: Ο θρύλος της Μπαρτσελόνα επέστρεψε στο Καμπ Νου (Εικόνες)20:14Missing Alert για την εξαφάνιση ανήλικου20:00ΗΠΑ: Έξι νεκροί από αμερικανικό πλήγμα κατά πλεούμενων που φέρονται να μετέφεραν ναρκωτικά19:47Γιάννης Αντετοκούνμπο: Έπρεπε να κερδίσουμε το σημερινό ματς, αύριο έχουμε ένα άλλο - Πικρή ήττα για τους Μιλγουόκι Μπακς19:33Κρις Ράιτ στον ΑΝΤ1: Η Ελλάδα “μαγνήτης” για επενδύσεις19:19ΔΝΤ: Προβλέπει έκρηξη του δημόσιου χρέους στην Ευρώπη έως το 204019:05Κύπρος: Ένταση στην ουδέτερη ζώνη — Παρέμβαση του ΟΗΕ18:51Στουρνάρας: Είχα ενημερώσει τον Τσίπρα για το κόστος της διαπραγμάτευσης του 201518:37Ινδία: Έκρηξη στο Κόκκινο Φρούριο του Νέου Δελχί - Αναφορές για τουλάχιστον 8 νεκρούς18:24Πάτρα - κακοκαιρία: Ζημιές από πτώσεις δέντρων (εικόνες)18:10Δολοφονία Μένη Κουμανταρέα: Ισόβια και πάλι στους δύο δράστες - Δεν αναγνωρίστηκαν ελαφρυντικά17:57Μετρό Αθήνας: Έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στη Γραμμή 2 για ένα μήνα17:43Βέροια: Ελεύθερος άνευ όρων ο 21χρονος για τον τραυματισμό 45χρονου ληστή17:29Βραζιλία: Ερωτήματα σχετικά με την επιτυχία της αστυνομικής επιχείρησης της 28ης Οκτωβρίου - Διέφυγαν οι αρχηγοί της συμμορίας17:16Εθνική Ελλάδος: Ο Ανδρέα Τεττέη στις κλήσεις του Γιοβάνοβιτς17:02Ηράκλειο: Σε κρίσιμη κατάσταση η γυναίκα που παρασύρθηκε από αυτοκίνητο κοντά στο ΠΑΓΝΗ (βίντεο)16:48Θεσσαλονίκη: Αστυνομικός καταδικάστηκε σε κάθειρξη για διακίνηση ναρκωτικών16:34Γαλλία: Ο Εμανουέλ Μακρόν θα υποδεχτεί τον πρόεδρο της Παλαιστινιακής Αρχής Μαχμούντ Αμπάς16:21Ιαπωνία: Κινέζος διπλωμάτης απείλησε με αποκεφαλισμό την Πρωθυπουργό της χώρας 16:07
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο