LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΠολιτικήΔημοσίευση: 24 Ιανουαρίου 2021 17:36

Σφοδρή αντιπαράθεση για τα πρόστιμα σε μαθητές που αργούν να γυρίσουν από το σχολείο

Η δήλωση της Μακρή που άναψε «φωτιές» και η αναδίπλωση. Να «μαζέψει» τους υπουργούς του κάλεσε τον Πρωθυπουργό ο Φίλης. «Μήπως να τους κουρεύουμε στο Σύνταγμα;», ρωτά δηκτικά ο Χρηστίδης.

Σχολέιο - Λύκειο - κορονοιός

Χρηματικό πρόστιμο θα επιβάλλεται στους μαθητές που δεν επιστρέφουν σπίτια τους μετά το σχολείο, δήλωσε σήμερα η υφυπουργός Παιδείας Ζέττα Μακρή, με αφορμή το άνοιγμα Γυμνασίων και Λυκείων την 1η Φεβρουαρίου.

Μιλώντας στο Mega, κυρία Μακρή δήλωσε ότι «θα υπάρχει πρόστιμο στα παιδιά τα οποία δεν τηρούν  τους κανόνες, οι οποίοι είναι κανόνες για όλο τον πληθυσμό».

Διευκρίνισε πως μετά το πέρας των μαθημάτων τα παιδιά θα έχουν συγκεκριμένο χρονικό διάστημα για να επιστρέφουν στα σπίτια τους και όχι απεριόριστο χρόνο.

Την αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ έφερε η ανακοίνωση της υφυπουργού Παιδείας, αρμόδια για θέματα Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ζέττας Μακρή. Με ανακοίνωσή του, ο τομεάρχης Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Φίλης, κάλεσε την κυβέρνηση να πάρει πίσω την απόφασή της.

Αναλυτικά, ο Νίκος Φίλης, δήλωσε: Δεν έχουν τέλος οι εφευρέσεις αυταρχισμού και οι ευρεσιτεχνίες καταστολής της κυβέρνησης. Τελευταία της «ανακάλυψη», τα πρόστιμα στους μαθητές που εξήγγειλε τηλεοπτικά η υφυπουργός Παιδείας Ζέτα Μακρή!

Καλούμε τον κ. Μητσοτάκη να «μαζέψει» τους υπουργούς του και να πάρει πίσω τέτοιες ιδέες. Όπως έπραξε πριν λίγες μέρες όταν μετά την κατακραυγή, ακύρωσε τη δική του απόφαση για αύξηση των προστίμων στους απλούς πολίτες στο εξωφρενικό ποσό των 500 ευρώ. Επιτέλους, πόσοι ανασχηματισμοί χρειάζονται για να πάψει να προκαλεί αυτή η κυβέρνηση;

Να ασχοληθεί με τα δομικά προβλήματα της παιδείας, καλεί την κυβέρνηση ο Παύλος Χρηστίδης με αφορμή όσα δήλωσε υφυπουργός Παιδείας Ζέττα Μακρή: Μήπως να ισχύσει ο νόμος 4000 και να τους κουρεύουν στο Σύνταγμα;», διερωτάται ο εκπρόσωπος Τύπου του Κινήματος Αλλαγής μέσω του λογαριασμού του στο Twitter.

Και η ανάρτηση του Π. Χρηστίδη καταλήγει με την προτροπή, «ας ασχοληθούν με τα δομικά προβλήματα της παιδείας που διαρκώς διογκώνονται και ας σταματήσουν να κάνουν τους χωροφύλακες».

«Η κυβέρνηση, αντί να προκαλεί απειλώντας με πρόστιμα ανήλικους μαθητές, να ικανοποιήσει εδώ και τώρα τα δίκαια αιτήματά τους!» τονίζει σε ανακοίνωσή της η ΚΝΕ με αφορμή «τη δήλωση της υφυπουργού Παιδείας Ζ. Μακρή για πρόστιμα στους μαθητές».

«Τους μήνες που τα σχολεία ήταν κλειστά και οι μαθητές δοκιμάζονταν κλεισμένοι στα σπίτια τους μπροστά σε μια οθόνη, μακριά από φίλους και συμμαθητές, η κυβέρνηση δεν πήρε ούτε μισό μέτρο για να ανοίξουν τα σχολεία με ασφάλεια. Μάλιστα, επέλεξε να απολύσει εκπαιδευτικό προσωπικό με τρίμηνη σύμβαση, ακόμα και σε πανελλαδικά εξεταζόμενα μαθήματα, δεν έκανε τις απαραίτητες προσλήψεις σε προσωπικό καθαριότητας, δεν πήρε μέτρα για μαζικά, επαναλαμβανόμενα τεστ κ.λπ.

Γι' αυτό μεταδίδεται ο ιός! Εκτός αν τα δεκάδες τμήματα Δημοτικών Σχολείων που έχουν ήδη κλείσει μετά από μόλις 10 μέρες λειτουργίας, έκλεισαν γιατί οι μαθητές Δημοτικού συνωστίζονται με τις ώρες στις πλατείες!» προσθέτει η ΚΝΕ και καταλήγει στην ανακοίνωσή της.

«Οι μαθητές έχουν ήδη δείξει τη δύναμή τους. Δεν πρόκειται να αφήσουν την κυβέρνηση να παίζει με την υγεία και τη μόρφωσή τους. Δεν θα ανεχτούν να τους κουνά το δάχτυλο ο ένοχος για την κατάσταση που αντιμετωπίζουν. Το δίκιο τους θα ακουστεί και πάλι… Ακόμα κι αν η κυβέρνηση επαναφέρει τον νόμο περί τεντιμποϊσμού και το κούρεμα με την ψιλή!».

Επίθεση στην κυβέρνηση για τις δηλώσεις της υφυπουργού Παιδείας Ζέτας Μακρή σχετικά με την επιβολή προστίμων σε μαθητές, εξαπέλυσε σήμερα το ΜέΡΑ 25.

Σε σχετική ανακοίνωση τονίζεται ότι «η Κυβέρνηση μέσω της Υφυπουργού Παιδείας κ. Ζέτας Μακρή προαναγγέλλει πρόστιμα για τους ανήλικους μαθητές που δεν θα επιστρέφουν απευθείας μετά το σχολείο στο σπίτι τους. Η Κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη, που δεν έχει λάβει ακόμα κανένα μέτρο για τα σχολεία! Ντράπηκε και η ντροπή».

Αναδίπλωση από Μακρή

«Δεν υπάρχει πρόβλεψη για πρόστιμα συγκεκριμένα σε μαθητές», αναφέρει σε ανάρτησή της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης η υφυπουργός Παιδείας, Ζέτα Μακρή, διευκρινίζοντας τις δηλώσεις της που προκάλεσαν αντιδράσεις.

«Σε συνέχεια της σημερινής συζήτησης, διευκρινίζω ότι δεν υπάρχει πρόβλεψη για πρόστιμα συγκεκριμένα σε μαθητές. Με σύσσωμη την εκπαιδευτική κοινότητα -και ειδικά με τους μαθητές μας- έχουμε συνεργαστεί άριστα μέχρι στιγμής, τηρούν τα μέτρα σχολαστικά, και αναμένουμε το ίδιο και για τη συνέχεια», δήλωσε συγκεκριμένα η κυρία Μακρή.

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΙράν: Οι εκρήξεις, το Ισραήλ και η επίθεση για αντίποινα (βίντεο)Σήμερα 09:25 | Ειδήσεις

Τι αναφέρουν διεθνή ΜΜΕ για την αεροπορική βάση που μπήκε στο "στόχαστρο". Τα κρατικά ισραηλινά ΜΜΕ υποβαθμίζουν την ισραηλινή επίθεση. Τι λέει η Τεχεράνη.

Κυριακή Γρίβα: Ο πατέρας της μήνυσε τους αστυνομικούς που “σε πέντε λεπτά την ξεφορτώθηκαν”Σήμερα 09:57 | Ειδήσεις

Τι ζητά με την μήνυση που κατέθεσε η οικογένεια της κοπέλας, η οποία δολοφονήθηκε έξω από το Αστυνομικό Τμήμα Αγίων Αναργύρων.

OHE: “Όχι” των ΗΠΑ στην πλήρη ένταξη της ΠαλαιστίνηςΣήμερα 07:04 | Ειδήσεις

Την απόφαση καταδίκασε αμέσως η Παλαιστινιακή Αρχή, που είδε σε αυτή «κατάφωρη επίθεση» εναντίον των Παλαιστινίων, που ωθεί τη Μέση Ανατολή «στο χείλος της αβύσσου».

ΠΟΥ: Η γρίπη των πτηνών θα γίνει σαν τον κορονοϊόΣήμερα 07:57 | Ειδήσεις

Παγκόσμια, «τεράστια ανησυχία» για την μετάδοση της γρίπης των πτηνών

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Ηράκλειο: Ξυλοδαρμός 14χρονου σε σχολείο - Το βίντεο που τράβηξαν συμμαθητές του10:37Κατάταξη UEFA: Η θέση της Ελλάδας μετά την πρόκριση του Ολυμπιακού10:25Λάρισα: “Σήκωσαν” πακτωμένο χρηματοκιβώτιο από κατάστημα10:12Κυριακή Γρίβα: Ο πατέρας της μήνυσε τους αστυνομικούς που “σε πέντε λεπτά την ξεφορτώθηκαν”09:58Ιράν: Οι εκρήξεις, το Ισραήλ και η επίθεση για αντίποινα (βίντεο)09:45“Έρωτας φυγάς” - Νέο επεισόδιο: Μυστικά και αποκαλύψεις την Παρασκευή (βίντεο)09:31Ιράν: Επαναλειτουργούν τα αεροδρόμια της Τεχεράνης09:17ΠΟΥ: Η γρίπη των πτηνών θα γίνει σαν τον κορονοϊό09:04“Ενώπιος Ενωπίω” - Αλέξανδρος Αντωνόπουλος: Η Παξινού, οι “Ψυχοκόρες” και η πολιτική (βίντεο)08:50Εορτολόγιο - 19 Απριλίου: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα (Ακάθιστος Ύμνος)08:36Το παρασκήνιο της βρετανικής συμμετοχής στην ενίσχυση της ισραηλινής άμυνας08:23Τροχαίο - Θεσσαλονίκη: Αυτοκίνητο τούμπαρε στην Εθνική Οδό (βίντεο)08:10Amber Alert για 11χρονο07:57OHE: “Όχι” των ΗΠΑ στην πλήρη ένταξη της Παλαιστίνης07:44Αθηναϊκή Λέσχη: Δείπνο προς τιμήν του Οικουμενικού Πατριάρχη (εικόνες)07:30Μέση Ανατολή - Πετρέλαιο: Μεγάλη αύξηση στις διεθνείς τιμές φέρνει η νέα ένταση07:17Σημεία για rapid test δωρεάν την Παρασκευή07:03ECL - Ολυμπιακός: Αποθέωση στο αεροδρόμιο για την πρόκριση στα ημιτελικά (βίντεο)06:50Σταδίου: Τροχαίο με σοβαρά τραυματισμένο οδηγό06:37Επίθεση Ισραήλ στο Ιράν: Αεροπορική βάση στο “στόχαστρο”06:23
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο