LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚαιρόςΔημοσίευση: 24 Ιανουαρίου 2021 15:14

Καιρός: βροχές, καταιγίδες και χιόνια στα ορεινά τη Δευτέρα

Σε ποιες περιοχές τα φαινόμενα θα είναι έντονα. Σε ποια επίπδα θα κινηθεί ο υδράργυρος. Αναλυτική πρόγνωση ανά περιοχή.

Σήμερα Δευτέρα, στο Ιόνιο, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο προβλέπονται νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές τις πρώτες πρωινές ώρες και γρήγορη εξασθένηση. Στην υπόλοιπη χώρα νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές, ενώ στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, τα Δωδεκάνησα και πρόσκαιρα στις Κυκλάδες θα εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες, όμως από τις μεσημβρινές ώρες ο καιρός σταδιακά θα βελτιωθεί. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά, καθώς και στα ημιορεινά της βορειοδυτικής χώρας, όπου νωρίς το πρωί θα είναι κατά τόπους πυκνές. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά από δυτικές διευθύνσεις 6 με 7 και νωρίς το πρωί στο Ιόνιο 8 μποφόρ, με σταδιακή εξασθένηση. Στα ανατολικά θα πνέουν νοτιοδυτικοί 5 με 7 και στο Αιγαίο τοπικά 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο στα νότια.

Στην Αττική αναμένονται αρχικά νεφώσεις με τοπικές βροχές τις πρώτες πρωινές ώρες και γρήγορη βελτίωση. Οι άνεμοι νοτιοδυτικοί 5 με 6 και τις πρωινές ώρες τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 11 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλονίκη αναμένεονται αρχικά νεφώσεις με τοπικές βροχές τις πρώτες πρωινές ώρες και γρήγορη βελτίωση. Οι άνεμοι νότιοι, νοτιοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ βαθμιαία 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 9 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

Για την Μακεδονία καιι την Θράκη προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και στη Θράκη μεμονωμένες καταιγίδες. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά και πρόσκαιρα στα ημιορεινά της δυτικής Μακεδονίας. Βαθμιαία και από τα δυτικά ο καιρός πρόσκαιρα θα βελτιωθεί. Τη νύχτα επιδείνωση του καιρού εκ νέου στη δυτική Μακεδονία. Οι άνεμοι νότιοι, νοτιοδυτικοί 4 με 6 και στα ανατολικά τις πρωινές ώρες τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 7 έως 15 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 4 με 6 βαθμούς χαμηλότερη.

Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειιρο, την δυτική Στερά και την δυτική Πελοπόννησο, αχικά θα εκδηλωθούν νεφώσεις με ισχυρές βροχές και καταιγίδες και χιονοπτώσεις στα ορεινά, πυκνές στα ορεινά της Ηπείρου. Εξασθένηση από τις πρωινές ώρες. Τη νύχτα στα βορειοδυτικά τα φαινόμενα θα ενταθούν εκ νέου. Οι άνεμοι από δυτικές διευθύνσεις 5 με 6 και τις πρώτες πρωινές ώρες στο Ιόνιο 7 με 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 10 έως 17 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Σε Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια και ανατολική Πελοπόννησο αναμένονται αρχικά νεφώσεις με τοπικές βροχές και χιονοπτώσεις στα ορεινά. Γρήγορα ο καιρός θα βελτιωθεί. Από το βράδυ θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις. Οι άνεμοι νοτιοδυτικοί 5 με 7 και τις πρώτες πρωινές στα ανατολικά τοπικά 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 8 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη, αναμένονται νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες με τοπικές βροχές και μέχρι τις μεσημβρινές ώρες στις Κυκλάδες μεμονωμένες καταιγίδες. Οι άνεμοι νοτιοδυτικοί 5 με 7 και τις πρωινές ώρες στις Κυκλάδες 7 με 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 12 έως 18 βαθμούς Κελσίου και στη βόρεια Κρήτη έως 20 βαθμούς.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου ακι στα Δωδεκάνησα θα εκδηλωθούν νεφώσεις με τοπικές βροχές, σποραδικές καταιγίδες και βελτίωση από τις απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι νότιοι, νοτιοδυτικοί 5 με 7 μποφόρ και μέχρι τις μεσημβρινές ώρες στα βόρεια 7 με 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 13 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

Στην σεισμόπληκτη Σάμο αναμένονται νεφώσεις με βροχές, σποραδικές καταιγίδες και βελτίωση από τις απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι νότιοι, νοτιοδυτικοί 6 με 7 και τις πρωινές ώρες τοπικά 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 13 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός την Τρίτη 

Επιδείνωση του καιρού αρχικά στα δυτικά, με τοπικές βροχές και στις θαλάσσιες - παραθαλάσσιες περιοχές σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα, που θα είναι κατά τόπους ισχυρά, βαθμιαία από το μεσημέρι θα επεκταθούν και στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και από το απόγευμα και στην υπόλοιπη χώρα. Σταδιακή εξασθένηση από το απόγευμα στα βορειοδυτικά. Χιόνια θα πέσουν στα κεντρικά ορεινά, στα βόρεια ορεινά - ημιορεινά και από το βράδυ σε περιοχές της ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης με χαμηλότερο υψόμετρο. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί 5 με 6 και στα πελάγη τοπικά 7 με 8 μποφόρ. Βαθμιαία στα δυτικά και βόρεια θα στραφούν σε βορείων διευθύνσεων με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση κυρίως στα δυτικά και βόρεια.

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΚακοκαιρία: Μήνυμα 112 σε Θεσσαλία και ΘεσσαλονίκηΣήμερα 16:15 | Ειδήσεις

Που θα χτυπήσουν οι ισχυρές καταιγίδες που θα συνοδεύονται από θυελλώδεις ανέμους και χαλαζοπτώσεις.

Μητσοτάκης για Visa Express: Απτή απόδειξη της προσέγγισης Ελλάδας - ΤουρκίαςΣήμερα 12:23 | Ειδήσεις

Μετά την υλοποίηση της Visa Express οι αφίξεις Τούρκων πολιτών στη Λέσβο από το τέλος Μαρτίου έως την Τετάρτη ήταν αυξημένες κατά 868% σε σύγκριση με το 2023

Ερντογάν για επίσκεψη Μητσοτάκη: Στόχος η βελτίωση των ελληνοτουρκικών σχέσεωνΣήμερα 14:52 | Ειδήσεις

Τι δήλωσε ο Τούρκος Πρόεδρος για την επικείμενη επίσκεψη του Έλληνα Πρωθυπουργού στην Άγκυρα.

Ενδοοικογενειακή βία – Θεσσαλονίκη: Εκβίαζε και έδερνε τη γυναίκα του για να πάρει χρήματαΣήμερα 16:18 | Τοπικά Νέα

Ο εφιάλτης μιας 37χρονης στα χέρια του συζύγου της, που την κακοποιούσε για μεγάλο χρονικό διάστημα, απαιτώντας χρήματα για τα χρέη του.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Youth League - Ολυμπιακός: Στον τελικό τα “μωρά” των ερυθρόλευκων17:29Anonymous: Χάκαραν τον ισραηλινό στρατό17:16Βαρκελώνη: Σκύλοι θεραπείας φέρνουν χαμόγελο σε ασθενείς της εντατικής (βίντεο)17:02Μητσοτάκης από Λέσβο: Η πολιτική της προσέγγισης Ελλάδας και Τουρκίας έχει αποτελέσματα17:00“Παγιδευμένοι” - Νέα επεισόδια: Αγωνία και διλήμματα για τον Δημήτρη και την Άννα (εικόνες)16:49Ενδοοικογενειακή βία – Θεσσαλονίκη: Εκβίαζε και έδερνε τη γυναίκα του για να πάρει χρήματα16:35Κακοκαιρία: Μήνυμα 112 σε Θεσσαλία και Θεσσαλονίκη 16:21Τέμπη: Βρέθηκαν υπολείμματα οστών στο ιδιωτικό οικόπεδο όπου είχε μεταφερθεί χώμα από τον τόπο της σύγκρουσης16:08Χατζηδάκης: : Η λέξη - κλειδί για Ελλάδα και Ευρώπη είναι η ανταγωνιστικότητα15:54Ελεύθερη πτώση: Παγκόσμιο ρεκόρ από Ρώσους που έπεσαν από την... στρατόσφαιρα! (βίντεο)15:40Γαλλία: Άντρας απειλούσε να ανατιναχτεί έξω από το ιρανικό προξενείο (βίντεο)15:26“Υγεία πάνω απ’ όλα”: υπέρταση στις γυναίκες, κατάψυξη ωαρίων και δυσορθογραφία15:15Ερντογάν για επίσκεψη Μητσοτάκη: Στόχος η βελτίωση των ελληνοτουρκικών σχέσεων15:02Πλημμύρες στο Ντουμπάι: Περιορισμός των αφίξεων στο αεροδρόμιο 14:49Θεσσαλονίκη: Έκλεψε μπαταρία από... αναπηρικό αμαξίδιο14:35Ισραηλινή επίθεση - Άγκυρα: Κίνδυνος μόνιμης σύγκρουσης μετά τις τελευταίες εξελίξεις14:22Θεσσαλονίκη: Φωτιά σε πολυκατοικία (βίντεο)14:08“Απάτητες παραλίες”: οι 198 περιοχές προστασίας στην Ελλάδα13:57Κιμ Γιονγκ Ουν - “Φιλικός Πατέρας”: Το νέο τραγούδι αφιερωμένο στον Βορειοκορεάτη ηγέτη (βίντεο)13:44Γάζα: Το Κατάρ θα επανεξετάσει τον ρόλο μεσολαβητή για εκεχειρία13:31
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο