LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΠολιτικήΔημοσίευση: 24 Ιανουαρίου 2021 14:10 | Ανανέωση: 24 Ιανουαρίου 2021 14:15

Σαμαράς: η Ελλάδα δεν συζητά τίποτα πέρα από την οριοθέτηση υφαλοκρηπίδας-ΑΟΖ

Παρέμβαση του πρώην Πρωθυπουργού εν όψει των διερευνητικών επαφών. Πρόταση για διαγραφή χρέους λόγω κορονοϊού. “Πυρά” κατά του ΣΥΡΙΖΑ.

ΑΝΤΩΝΗΣ ΣΑΜΑΡΑΣ

«Η επόμενη αιχμή της τουρκικής απειλής θα είναι η Θράκη! Όπου ζητούν ήδη αναθεώρηση της συνθήκης της Λωζάννης. Αυτή είναι η “διευρυμένη ατζέντα” που θέτει η Τουρκία! Και όλα αυτά τα κάνει υπό την πίεση συνεχών προκλήσεων, όπως οι αλλεπάλληλες NAVTEX. Αυτά όλα που θέτει η Τουρκία, ασφαλώς, δεν τα συζητάμε. Δεν είναι απλώς κόκκινες, είναι κατακόκκινες γραμμές», δηλώνει σε συνέντευξή του στην “Καθημερινή της Κυριακής” ο πρώην Πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς.

Ο κ. Σαμαράς σημειώνει ακόμη ότι «Η Ελλάδα δεν συζητά τίποτα πέρα από την οριοθέτηση υφαλοκρηπίδας-ΑΟΖ. Η έναρξη όμως των διευρευνητικών ακυρώνει κάθε συζήτηση για κυρώσεις κατά της Τουρκίας» και υπογραμμίζει:« Ο καθένας μπορεί να καταλάβει ότι η διεθνής κοινότητα δεν “τιμωρεί” μια χώρα την ώρα που αυτή τυπικά διαπραγματεύεται».

Στο ερώτημα «πότε και υπό ποιές συνθήκες θεωρείτε πως θα μπορούσε η διένεξη Ελλάδας-Τουρκίας να οδηγηθεί στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης;» ο πρώην Πρωθυπουργός απαντά:« Μην κάνετε λάθος. Αυτό που μας ζητούν δεν είναι να προσφύγουμε στη Χάγη με βάση το διεθνές δίκαιο. Διότι η Τουρκία δεν δέχεται το διεθνές δίκαιο της θάλασσας. Ούτε το έχει υπογράψει. Και άρα τέτοιο κοινό πλαίσιο προσφυγής δεν υπάρχει. Ο άλλος τρόπος , βέβαια, θα ήταν να συρθούμε στη Χάγη υπογράφοντας συνυποσχετικό με την Τουρκία. Δηλαδή, να δεχθούμε να λυθούν οι διαφορές μας όχι όπως προβλέπει το διεθνές δίκαιο, αλλά όπως θέλει η Τουρκία».

Ελλάδα - Τουρκία - Αιγαίο

Ο κ. Σαμαράς, αναφερόμενος στην αντίδραση της Ε.Ε, υπογραμμίζει: «Προφανώς και δεν με ικανοποιεί. Δεν μπορεί να υπερασπιστεί ούτε δύο κράτη-μέλη της (Ελλάδα και Κύπρο) που δέχονται απειλές από μια τρίτη χώρα, την Τουρκία. Είναι αδιανόητο χώρες της Ευρώπης, όπως η Γερμανία ή η Ισπανία, να εξοπλίζουν την Τουρκία για να απειλεί ευρωπαϊκά κράτη-μέλη με ευρωπαϊκά όπλα».

Τέλος, σχολιάζοντας τη στάση της Γερμανίας, ο κ. Σαμαράς δηλώνει: «Μόνο φιλικά δεν έχει φερθεί μέχρι στιγμής έναντι της Ελλάδας και της Κύπρου. Ούτε και πολύ “ευρωπαϊκά” θα έλεγα...»

Πρόταση για μερική διαγραφή χρέους λόγω κορονοϊού

Την υψηλή ζημία στην παγκόσμια οικονομία , τους δείκτες της ύφεσης και του χρέους στην Ελλάδα, ως προβολή για ένα αβέβαιο μέλλον , παραθέτει ο πρώην Πρωθυπουργός, Αντώνης  Σαμαράς, στην ίδια συνέντευξη. «Μην κάνετε λάθος! Η ζημία στην οικονομία και κυρίως στη μεσαία τάξη είναι πολύ μεγάλη. Επομένως η Ευρώπη πρέπει να έχει την προνοητικότητα να προχωρήσει σε μερική διαγραφή χρέους για όλες τις χώρες. Ενώ εμείς πρέπει να προχωρήσουμε σε εκείνες τις μεταρρυθμίσεις που θα μας φέρουν επενδύσεις».

Αντώνης Σαμαράς

Για ΣΥΡΙΖΑ και Novartis

Ο πρώην Πρωθυπουργός ερωτάται αν θεωρεί πως έχει πιθανότητες ο ΣΥΡΙΖΑ να επανέλθει στην εξουσία. «Ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν τραγικός ως κυβέρνηση κι έχει καταντήσει κωμικός ως αντιπολίτευση! Όντως βρίσκεται σε δίνη… Και σκεφτείτε ότι ακόμη δεν έχει λογοδοτήσει για τα πραγματικά σκάνδαλα που ήρθαν στο φως… Ούτε καν οι ίδιοι πιστεύουν πια ότι μπορούν να επανέλθουν. Εξ ου και η εσωτερική γκρίνια», σημειώνει.

Ο κ. Σαμαράς απαντά και για την υπόθεση Novartis: «Η σκευωρία Novartis ήταν μια απόπειρα αλλοίωσης του πολιτεύματος χωρίς προηγούμενο. Γι’ αυτό και πρέπει να διερευνηθεί μέχρι τέλους. Όχι απλώς για να τιμωρηθούν όσοι το έκαναν. Αλλά για να μη διανοηθεί να το ξανακάνει κανείς! Ξέρετε, η αλήθεια είναι προϋπόθεση της Δημοκρατίας. Και η αλήθεια λυτρώνει».

Αυτή είναι η δουλειά της Δικαιοσύνης, ανέφερε ο πρώην Πρωθυπουργός, ο οποίος τονίζει πως κανείς δεν είναι υπεράνω του νόμου.

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΣύνοδος Κορυφής - Μέση Ανατολή: Εκκλήσεις για να μην κλιμακωθεί η κρίσηΣήμερα 09:45 | Ειδήσεις

Φόβους για επέκταση της κρίσης με επίκεντρο την επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ εξέφρασαν οι "27" ηγέτες της ΕΕ. Τι ζήτησαν από όλες τις πλευρές.

Άγιοι Ανάργυροι - Γυναικοκτονία: Το τηλεφώνημα στην Άμεση Δράση από αξιωματικό της Ασφάλειας (ντοκουμέντο)Σήμερα 11:47 | Ειδήσεις

Οργή προκαλεί η απάθεια και η "χαλαρότητα" στον διάλογο των αστυνομικών, όπως ακούγεται στο ντοκουμέντο της εκπομπής του ΑΝΤ1 "Το πρωινό".

“Το Πρωινό” - Κασσελάκης: ο Αυτιάς, οι “ακροδεξιοί διάσημοι” και το “θαύμα” στην βάπτιση του (βίντεο)Σήμερα 10:35 | Ειδήσεις

Ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επιτέθηκε με βαριές εκφράσεις στον Γιώργο Αυτιά. Τι είπε για το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ, την Ομογένεια, τον γάμο του και τις αναφορές στον άγιο Ιάκωβο Τσαλίκη που προκάλεσαν αίσθηση.


 

Ενδοοικογενειακή βία: Έκανε απόπειρα αυτοκτονίας μετά την επίθεση από τον σύζυγο τηςΣήμερα 10:05 | Ειδήσεις

Οι γιατροί του νοσοκομείου, όπου διακομίστηκε η γυναίκα, ενημέρωσαν την Αστυνομία και άμεσα έλαβε γνώση η Δικαιοσύνη, που ανέλαβε δράση.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Ηλεία: Διαρρήκτης μπουκάρει σε βενζινάδικο με βαν (βίντεο)13:22Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού: Έρχονται καταιγίδες και χαλάζι13:08Ζώδια - Λίτσα Πατέρα: Το απρόσμενο καραδοκεί την Πέμπτη (βίντεο)12:54Ανδρουλάκης για Κασσελάκη: Στην βάπτισή μου σχηματίστηκε ο ήλιος του ΠΑΣΟΚ12:40Ευρωεκλογές - Μητσοτάκης: Συνάντηση με Μέτσολα και Τουσκ (εικόνες)12:27ΔΕΗ Ανανεώσιμες: Αναδείχθηκε Great Place to Work για 3η συνεχή χρονιά12:12Άγιοι Ανάργυροι - Γυναικοκτονία: Το τηλεφώνημα στην Άμεση Δράση από αξιωματικό της Ασφάλειας (ντοκουμέντο)11:59Formula 1: Το GP Σαγκάης αποκλειστικά σε ΑΝΤ1 και ΑΝΤ1+11:46Καύσιμα: Πασχαλινή έξοδος με αμόλυβδη στα 2 ευρώ και πάνω (βίντεο)11:33“Καλάθι των νονών”: Πότε κάνει πρεμιέρα 11:19“Το Πρωινό” - Κασσελάκης: ο Αυτιάς, οι “ακροδεξιοί διάσημοι” και το “θαύμα” στην βάπτιση του (βίντεο)11:05Αχαΐα – Καταγγελία: 7χρονος ξυλοκόπησε άγρια 8χρονο και ανέβασε το βίντεο στο TikTok10:52“Το Πρωινό” - Παπανώτας: Αυτό που παρουσιάστηκε είναι κοπτοραπτική (βίντεο)10:38Ενδοοικογενειακή βία: Έκανε απόπειρα αυτοκτονίας μετά την επίθεση από τον σύζυγο της 10:25“The 2night Show” – Foxy Lee: Η Φιλοσοφική, το metal και η αγάπη για την καλή μουσική (βίντεο)10:11Άλμπερτ Αϊνστάιν: Ο θεμελιωτής της Θεωρίας της Σχετικότητας09:58Νίσυρος: Κατήγγειλε παρενόχληση του παιδιού του και κινδυνεύει με απέλαση (βίντεο)09:45Ελληνουτουρκικά: Συνάντηση Τσίπρα - Οζέλ (εικόνες)09:31ΟΗΕ – Παλαιστίνη: Γιατί είναι “καταδικασμένο” το αίτημα ένταξής της09:18Ο ΔΣΑ αποφάσισε δημοψήφισμα για τον νέο Δικαστικό Χάρτη της Αττικής09:04
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο