LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚόσμοςΔημοσίευση: 24 Ιανουαρίου 2021 08:56 | Ανανέωση: 24 Ιανουαρίου 2021 10:26

Έκρηξη σε κινέζικο ορυχείο: Διασώθηκαν εργάτες που ήταν θαμμένοι στα έγκατα της της Γης (βίντεο)

Δια΄σωθηκαν έντεκα μεταλλωρύχοι που είχαν παγιδευτεί για 14 ημέρες στις υπόγειες στοές χρυσωρυχείου στην Κίνα έπειτα από έκρηξη. Καρέ  - καρέ η επιχείρηση απεγκλωβισμού.

Διάσωση μεταλλωρύχου - ορυχείο χρυσού - Κίνα

Έντεκα μεταλλωρύχοι που είχαν παγιδευτεί για 14 ημέρες στις υπόγειες στοές χρυσωρυχείου στην Κίνα έπειτα από έκρηξη διασώθηκαν σήμερα, μετέδωσε το κινεζικό κρατικό δίκτυο CCTV.

Εικόνες που μεταδόθηκαν δείχνουν τα σωστικά συνεργεία να βγάζουν το πρωί στην επιφάνεια από φρεάτιο στο ορυχείο τον πρώτο μεταλλωρύχο που διασώθηκε.

Ο μεταλλωρύχος αυτός ήταν εξαιρετικά αδύναμος, αναφέρει το CCTV στην σελίδα του στο Weibo. Τα σωστικά συνεργεία τύλιξαν τον άνδρα, ο οποίος ανταποκρινόταν ελάχιστα, σε μια κουβέρτα προτού διακομιστεί με ασθενοφόρο στο νοσοκομείο.

Μέσα στις επόμενες λίγες ώρες 10 μεταλλωρύχοι από διαφορετικό τομέα του χρυσωρυχείου, οι οποίοι τροφοδοτούνταν με τρόφιμα και άλλες προμήθειες από τα σωστικά συνεργεία την περασμένη εβδομάδα, ανασύρθηκαν στο έδαφος.

Ο ένας από αυτούς ήταν τραυματισμένος. Σε εικόνες που προβλήθηκαν κάποιοι από τους υπόλοιπους που διασώθηκαν από τον τομέα αυτόν φαίνονται να περπατάνε, υποστηριζόμενοι από μέλη των σωστικών συνεργείων, προτού μπουν σε ασθενοφόρα για να διακομιστούν στο νοσοκομείο.

Συνολικά 22 μεταλλωρύχοι παγιδεύτηκαν στις 10 Ιανουαρίου στις στοές του χρυσωρυχείου αυτού στην επαρχία Σαντόνγκ σε βάθος περίπου 600 μέτρων έπειτα από έκρηξη.

Ένας από αυτούς πέθανε.

AP - Διάσωση μεταλλωρύχου - ορυχείο χρυσού - Κίνα

Αξιωματούχοι δήλωσαν την Πέμπτη ότι μπορεί να χρειαζόντουσαν άλλες δύο εβδομάδες για να άρουν "σημαντικά εμπόδια" προτού μπορέσουν να ανοίξουν φρεάτια για να προσεγγίσουν την ομάδα των 10 μεταλλωρύχων τους οποίους προμήθευαν με τρόφιμα τα μέλη των σωστικών συνεργείων.

Τα κρατικά μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν ωστόσο νωρίτερα σήμερα ότι οι περισσότεροι από 600 διασώστες που μετείχαν στις επιχειρήσεις ήλπιζαν ότι θα προσέγγιζαν τους 10 άνδρες που βρίσκονταν στον 5ο τομέα του χρυσωρυχείου σήμερα Κυριακή.

Σύμφωνα με το Xinhua, αυτοί βρίσκονται σε καλή φυσική κατάσταση και λάμβαναν κανονική τροφή από χθες Σάββατο, έπειτα από κάποιες μέρες που συντηρούνταν με θρεπτικά διαλύματα.

AP - Διάσωση μεταλλωρύχου - ορυχείο χρυσού - Κίνα

AP - Έκρηξη - ορυχείο χρυσού - Κίνα

AP - Έκρηξη - ορυχείο χρυσού - Κίνα

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Λεμεσός: Έπιασε τον σταυρό των Θεοφανίων, τον πήρε και... εξαφανίστηκε23:59Παναθηναϊκός: Δεύτερη διαδοχική εντός έδρας ήττα για το νέο έτος23:46Χανιά: Υπό έλεγχο η φωτιά στην Κίσσαμο - Σε επιφυλακή οι Πυροσβεστικές δυνάμεις23:31Τροχαίο δυστύχημα στη Λάρισα: Νεκρός 31χρονος μετά από σφοδρή σύγκρουση (εικόνες)23:17Πέθανε η ηθοποιός Τόνια Καζιάνη σε ηλικία 80 ετών23:03Ο Μοναστηρλής «έστειλε» τον ΠΑΟΚ στους «8» 22:49Εγγυήσεις ασφαλείας στην Ουκρανία: Βρετανία και Γαλλία θα αναπτύξουν στρατεύματα σε περίπτωση συμφωνίας ειρήνης22:35Παναθηναϊκός: Το συγκινητικό βίντεο για τον Γιώργο Παπαδάκη στα matrix του ΟΑΚΑ22:21Euroleague: Λύγισε στο φινάλε με την Φενέρμπαχτσε ο Ολυμπιακός22:07Μητσοτάκης από Παρίσι: Ανάγκη περαιτέρω ενίσχυσης και στήριξης των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων21:53Βενεζουέλα: Αποκλειστικά στον ΑΝΤ1 ο πρώην σύμβουλος διπλωματίας του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, Τζον Σιτιλίδης21:39Κ. Γιαννόπουλος στον ΑΝΤ1 για Παπαδάκη: Είχαμε σχέση ζωής21:25FIR Αθηνών: Τι αποκαλύπτει στον ΑΝΤ1 ο αντιπρόεδρος των ελεγκτών21:11Ο δημοσιογραφικός κόσμος "υποκλίνεται" στον Γιώργο Παπαδάκη20:57ANT1 Sports: Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός "ρίχνονται" ξανά στη μάχη της Euroleague20:43Έγκλημα στις Σέρρες: Με "βαρύ" ποινικό μητρώο ο 16χρονος δράστης20:29Κηφισιά: Νίκησε τον Βόλο ακόμα και χωρίς Τεττέη - Παντελίδη20:15Χανιά: Σε εξέλιξη μεγάλη φωτιά στην Κίσσαμο - Ισχυροί άνεμοι στην περιοχή (εικόνες)20:05Τι καιρό θα κάνει την Τετάρτη19:51Ο Λουίς Μίγια στο στόχαστρο του Παναθηναϊκού19:37
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο