LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΠολιτικήΔημοσίευση: 23 Ιανουαρίου 2021 14:14 | Ανανέωση: 23 Ιανουαρίου 2021 14:28

Μητσοτάκης: Μήνυμα για τον εμβολιασμό κατά την επίσκεψή του στα Καμίνια

Για μήνυμα διαγενεακής αλληλλεγύης έκανε λόγο ο Πρωθυπουργός, κατά την επίσκεψή του στο Κέντρο Υγείας, το οποίο λειτουργεί ως εμβολιαστικό κέντρο.

ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ - ΕΜΒΟΛΙΑΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ - ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ - ΚΑΜΙΝΙΑ

Το Κέντρο Υγείας στα Καμίνια, μία από τις μονάδες Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας που λειτουργούν και ως εμβολιαστικά κέντρα στο πλαίσιο της Επιχείρησης “Ελευθερία”, επισκέφθηκε το μεσημέρι ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Στο πλαίσιο της επίσκεψής του, ο Πρωθυπουργός συνομίλησε με ηλικιωμένους άνω των 85 ετών, οι οποίοι βρίσκονταν στο Κέντρο έχοντας προγραμματίσει τον εμβολιασμό τους, και με συνοδούς τους, ενώ ενημερώθηκε από το προσωπικό για την πορεία υλοποίησης του σχεδίου. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επεσήμανε ότι η εκστρατεία εμβολιασμού προχωρά κανονικά, βάσει του προσεκτικού προγραμματισμού που έχει γίνει και σύμφωνα με τις προτεραιότητες που έθεσε η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών. Τόνισε ότι έως σήμερα έχουν εμβολιαστεί περισσότεροι από 140.000 πολίτες, ενώ από την Παρασκευή εντάχθηκε στην πλατφόρμα προγραμματισμού ραντεβού η αμέσως επόμενη ηλικιακή ομάδα.

ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ - ΕΜΒΟΛΙΑΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ - ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ - ΚΑΜΙΝΙΑ

«Η διαδικασία του εμβολιασμού προχωράει ακριβώς όπως την έχουμε προγραμματίσει. Χθες κάναμε παραπάνω από 17.000 εμβόλια σε ολόκληρη την επικράτεια. Έχουμε ξεπεράσει τους 140.000 εμβολιασμούς από τότε που ξεκινήσαμε και θα συνεχίσουμε με αυτή τη διαδικασία και με αυτή την ταχύτητα. Έχω πει πολλές φορές ότι είμαστε έτοιμοι να κάνουμε πολλά περισσότερα εμβόλια, πλην όμως ο αριθμός των εμβολίων - ως γνωστόν - είναι καθορισμένος από τους περιορισμούς που έχουν τεθεί από τις εταιρείες και από τις συμφωνίες που έχουμε υπογράψει σε ευρωπαϊκό επίπεδο», ανέφερε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Όπως ξέρετε έχει ήδη ανοίξει η πλατφόρμα για τις ηλικίες από 80 έως 84 ετών. Έχουμε ήδη μια πολύ θετική πρώτη ανταπόκριση ως προς τα ραντεβού τα οποία επιβεβαιώθηκαν μέσω της άυλης συνταγογράφησης και θα συνεχίσουμε με αυτούς και με ακόμα γρηγορότερους ρυθμούς», προσέθεσε.

ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ - ΚΑΜΙΝΙΑ

«Μήνυμα διαγενεακής αλληλεγγύης»

Ο Πρωθυπουργός ευχαρίστησε το προσωπικό όλων των δομών υγείας για το πολύτιμο έργο του από την αρχή της πανδημίας, ενώ τόνισε πως οι συγκινητικές εικόνες με τους ηλικιωμένους που εμβολιάζονται συνοδευόμενοι από συγγενείς τους - άνθρωποι που πίσω από τις μάσκες θα μπορούσαν να είναι οι δικοί μας άνθρωποι - προσωποποιούν το μήνυμα της αλληλεγγύης μεταξύ γενεών.

«Πρέπει να σας πω ότι είναι πάρα πολύ συγκινητική αυτή εικόνα, νομίζω θα την επιβεβαιώσουν και οι υγειονομικοί, των συμπολιτών μας οι οποίοι προσέρχονται σε αυτή τη διαδικασία με τους συγγενείς τους, με ενθουσιασμό, με αισιοδοξία. Και στέλνουν με αυτόν τον τρόπο ίσως το πιο ισχυρό μήνυμα διαγενεακής αλληλεγγύης, φροντίζοντας πρώτα και πάνω απ’ όλα τους συμπολίτες μας οι οποίοι έχουν τη μεγαλύτερη ανάγκη. Και με αυτή τη λογική θα προχωρήσουμε και στη συνέχεια του εμβολιασμού», σημείωσε.

Το Κέντρο Υγείας στα Καμίνια άρχισε τη χορήγηση εμβολίων στις 20 Ιανουαρίου και διαθέτει τέσσερις γραμμές εμβολιασμού. Καθημερινά εξυπηρετεί πολλές δεκάδες πολίτες, με τον αριθμό των εμβολιασμών που γίνονται ανά ημέρα να αυξάνεται σταθερά.

ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ - ΚΑΜΙΝΙΑ

«Κάθε μέρα αυξάνονται οι προσελεύσεις των πολιτών και θα φτάσουμε εντός της επόμενης εβδομάδος - απ’ ότι φαίνεται από το σύστημα των ραντεβού - στα 200 άτομα. Συνεχίζουμε με ενθουσιασμό και όλη η ομάδα, εδώ του Κέντρου Υγείας Καμινίων, έχει ανταποκριθεί άμεσα και με ασφάλεια για το εθνικό εγχείρημα του εμβολιασμού. Ευχαριστώ και πάλι τον κ. πρωθυπουργό που μας έκανε την τιμή και επισκέφθηκε μια περιοχή η οποία ήταν πολύ υποβαθισμένη τις περασμένες δεκαετίες», δήλωσε ο διευθυντής του Κέντρου Υγείας, Παναγιώτης Κωνσταντάκος.

«Είναι πολύ συγκινητικό αυτό που παίρνουμε από τον κόσμο και πραγματικά είναι και η καλύτερη ανταμοιβή. Παίρνουμε μια τέτοια αγάπη που εγώ, είμαι 30 χρόνια γιατρός, δεν το έχω ξαναπάρει. Και πραγματικά αισθανόμαστε ευτυχισμένοι και ευλογημένοι που είμαστε εδώ για να το προσφέρουμε αυτό», ανέφερε από την πλευρά του ο συντονιστής της εμβολιαστικής μονάδας, Κωνσταντίνος Κανταρζής.

ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ - ΚΑΜΙΝΙΑ

Τον Πρωθυπουργό συνόδευσαν ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους, ο διευθυντής της 2ης Υγειονομικής Περιφέρειας, Χρήστος Ροϊλός και ο υποδιοικητής της, Περικλής Αλεβίζος.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
ANT1 Sports: Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός, για την ανάκαμψη στη “διαβολοβδομάδα” της Euroleague20:20Προϋπολογισμός 2026 - Μητσοτάκης: Επιστροφή δύο ενοικίων σε εκπαιδευτικούς, γιατρούς και νοσηλευτές20:06Προϋπολογισμός 2026 - Χατζηδάκης: Είμαστε έτοιμοι να υιοθετήσουμε πρόσθετα μέτρα στήριξης για τους αγρότες19:54Σε εξέλιξη κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο κέντρο της Αθήνας λόγω συγκέντρωσης διαμαρτυρίας19:40Ιταλικές Άλπεις: Εντοπίστηκαν χιλιάδες αποτυπώματα δεινοσαύρων σε βράχο (εικόνες)19:26Προϋπολογισμός 2026 - Ανδρουλάκης: Αν δεν γίνει παρελθόν η κυβέρνηση της ΝΔ, η χώρα οδηγείται σε νέα αδιέξοδα19:12Πρώτη παράδοση Eurofighter στην Τουρκία το 2030 – Επίσημη επιβεβαίωση από το Λονδίνο 19:02ΟΠΕΚΕΠΕ: Ελεύθερες με όρους η πεθερά του φερόμενου ως αρχηγού του κυκλώματος και μια αγρότισσα18:55"Είμαστε ένα" - Χριστουγεννιάτικος Τηλεμαραθώνιος του ΑΝΤ1 για τα παιδιά, στις 22 Δεκεμβρίου18:48Προϋπολογισμός 2026 - Κουτσούμπας: Αντίπαλος της κυβέρνησης είναι ο ίδιος ο λαός18:34Προϋπολογισμός 2026 - Φάμελλος: Η χώρα έχει ανάγκη από αλλαγή κυβέρνησης18:24Ρωσία: 15χρονος σκότωσε με μαχαίρι 10χρονο σε σχολείο18:10Με τον Τόνι Βιλένα στην Καβάλα ο Παναθηναϊκός 17:56Η ομάδα της εκπομπής "Αποκαλύψεις" μας προσκαλεί στον μεγάλο Χριστουγεννιάτικο Τηλεμαραθώνιο, στις 22 Δεκεμβρίου17:46Προϋπολογισμός 2026 - Βελόπουλος: Είναι ο προϋπολογισμός των "Τζιτζήδων" και των "Φραπέδων"17:36Προϋπολογισμός 2026 – Κωνσταντοπούλου: Η Κυβέρνηση είναι τρομοκρατημένη και απερχόμενη17:26Αντζελίνα Τζολί: Δώδεκα χρόνια μετά μιλά ξανά για τη μαστεκτομή17:16Μαυροματάκης στο ant1news: Σε απόγνωση οι ελαιοπαραγωγοί της Σητείας17:02Οι 4 ειδήσεις της ημέρας (βίντεο)16:52"Αποκαλύψεις": Η Μαρία Καρυστιανού για τη δημιουργία κινήματος - Δεν θα αυτοπροταθώ ως ηγέτης16:48
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο