LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΥγείαΔημοσίευση: 23 Ιανουαρίου 2021 08:52

ΠΟΥ: Τι έδειξαν οι πρώτες έρευνες για την προέλευση του κορονοϊού

Έρευνα για την προέλευση του κορονοϊού. Ομάδα του ΠΟΥ βρίσκεται στην Ουχάν, εκεί που άρχισε η πανδημία.

Γουχάν - κορονοϊός

Είναι πολύ νωρίς ακόμη για να εξαχθεί οποιοδήποτε συμπέρασμα όσον αφορά το αν η COVID-19 προήλθε από την Κίνα, ανακοίνωσε χθες Παρασκευή ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ), ομάδα του οποίου έχει αποσταλεί στην χώρα αυτή.

"Όλες οι υποθέσεις βρίσκονται στο τραπέζι. Είναι σαφώς υπερβολικά νωρίς για να καταλήξουμε σε ένα συμπέρασμα για τον τόπο στον οποίο γεννήθηκε ο ιός αυτός, αν ήταν στην Κίνα ή εκτός Κίνας", δήλωσε ο διευθυντής που είναι αρμόδιος για θέματα έκτακτης υγειονομικής ανάγκης στους κόλπους του ΠΟΥ Μάικλ Ράιαν σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στη Γενεύη.

"Υπάρχουν διαφορετικές (...) επιστημονικές παρατηρήσεις σε διαφορετικά μέρη του κόσμου", συνέχισε, "είναι ένα μεγάλο αίνιγμα και δεν μπορούμε να έχουμε μια συνολική εικόνα κοιτάζοντας ένα από τα 10.000 κομμάτια ενός παζλ".

Ομάδα εμπειρογνωμόνων του ΠΟΥ έφτασε στις 14 Ιανουαρίου στην Ουχάν για να ερευνήσει για την πηγή προέλευσης του νέου κορονοϊού, τα πρώτα κρούσματα του οποίου εντοπίστηκαν στα τέλη του 2019 σε αυτήν την πόλη στην κεντρική Κίνα.

Τα μέλη της αποστολής αυτής του ΠΟΥ πήγαν αμέσως μετά την άφιξή τους σε ένα ξενοδοχείο για να τηρήσουν καραντίνα δύο εβδομάδων. Έκτοτε εργάζονται εξ αποστάσεως και μόλις ολοκληρωθεί η περίοδος της καραντίνας τους αναμένεται ότι θα μπορούν να επισκεφθούν μέρη και να συναντήσουν τις κινεζικές επαφές τους.

Η Κίνα έχει πολλές φορές αφήσει να εννοηθεί ότι ο νέος κορονοϊός εμφανίστηκε εκτός των συνόρων της.

Ο ιός αυτός έχει προκαλέσει μέχρι σήμερα τον θάνατο περισσότερων από δύο εκατομμυρίων ανθρώπων στον κόσμο και έχει προσβάλλει δεκάδες εκατομμύρια, ενώ έχει βαρύτατες επιπτώσεις στην παγκόσμια οικονομία.

"Η ομάδα μας βρίσκεται εκεί, η συνεργασία με τους Κινέζους συναδέλφους μας είναι καλή. Εξετάζουμε τα δεδομένα", πρόσθεσε ο Ράιαν. "Είναι πολύ νωρίς για να καταλήξουμε σε συμπεράσματα, όμως έχουμε την αίσθηση ότι προοδεύουμε λίγο και ελπίζουμε να συνεχίσουμε έτσι προς το συμφέρον της δημόσιας υγείας και του μέλλοντος".

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Βλάβη αμαξοστοιχίας έξω από το Λιανοκλάδι - Στο σκοτάδι έμειναν οι επιβάτες23:59Τανζανία – Κιλιμάντζαρο: Πολύνεκρη συντριβή ελικοπτέρου23:44Αποκλειστικό ΑΝΤ1: Τα σπαρακτικά λόγια του συντρόφου της αεροσυνοδού που σκοτώθηκε στη συντριβή του Falcon στην Άγκυρα23:30Βασιλιάς Κάρολος: Το χριστουγεννιάτικο μήνυμα που απηύθυνε στους Βρετανούς23:16Πατρών-Πύργου: Τροχαίο δυστύχημα το βράδυ των Χριστουγέννων - Ακολούθησαν επεισόδια από τους συγγενείς23:02Χαλάνδρι: Διανομέας σκοτώθηκε σε τροχαίο το βράδυ των Χριστουγέννων22:48Ο «πόλεμος»...γιγάντων για τον Καρέτσα 22:33Από το γιορτινό κλίμα στην καθημερινότητα χωρίς σοκ22:17Το «θαύμα των Χριστουγέννων» στη Θεσσαλονίκη - Δώρο ζωής από 57χρονο22:02Σουηδία: Αστυνομικοί σκότωσαν νεαρό που είχε επιτεθεί σε ενοίκους σπιτιού21:48Κρήτη: Απόπειρα κλοπής ανήμερα των Χριστουγέννων στο Ηράκλειο - Συνελήφθη 22χρονος21:34Ο Άρης Μουγκοπέτρος συνελήφθη μετά από μήνυση της συζύγου του 21:20Θεσσαλονίκη: Βίντεο ντοκουμέντο από τη στιγμή της έκρηξης σε υποκατάστημα τράπεζας21:05Ηράκλειο: Τραυματισμός εξαιτίας λακκούβας20:51Βραζιλία: 2χρονη έπεσε σε ποτάμι και την κατασπάραξαν πιράνχας20:36ANT1 Sports: Διακοπές... και μεταγραφικά σενάρια στο ποδόσφαιρο20:22Τι καιρό θα κάνει την Παρασκευή20:08Θεσσαλονίκη: 70χρονη έπεσε θύμα απάτης - Παρέδωσε κοσμήματα και λίρες αξίας 100.000 ευρώ19:54Λιχτενστάιν: Τέσσερα μέλη της ίδιας οικογένειας βρέθηκαν νεκρά - Η αστυνομία ερευνά τα αίτια του θανάτου τους19:40Αγρίνιο: Συναγερμός στην Πυροσβεστική για φωτιά σε σοφίτα19:26
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο