LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΥγείαΔημοσίευση: 23 Ιανουαρίου 2021 08:52

ΠΟΥ: Τι έδειξαν οι πρώτες έρευνες για την προέλευση του κορονοϊού

Έρευνα για την προέλευση του κορονοϊού. Ομάδα του ΠΟΥ βρίσκεται στην Ουχάν, εκεί που άρχισε η πανδημία.

Γουχάν - κορονοϊός

Είναι πολύ νωρίς ακόμη για να εξαχθεί οποιοδήποτε συμπέρασμα όσον αφορά το αν η COVID-19 προήλθε από την Κίνα, ανακοίνωσε χθες Παρασκευή ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ), ομάδα του οποίου έχει αποσταλεί στην χώρα αυτή.

"Όλες οι υποθέσεις βρίσκονται στο τραπέζι. Είναι σαφώς υπερβολικά νωρίς για να καταλήξουμε σε ένα συμπέρασμα για τον τόπο στον οποίο γεννήθηκε ο ιός αυτός, αν ήταν στην Κίνα ή εκτός Κίνας", δήλωσε ο διευθυντής που είναι αρμόδιος για θέματα έκτακτης υγειονομικής ανάγκης στους κόλπους του ΠΟΥ Μάικλ Ράιαν σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στη Γενεύη.

"Υπάρχουν διαφορετικές (...) επιστημονικές παρατηρήσεις σε διαφορετικά μέρη του κόσμου", συνέχισε, "είναι ένα μεγάλο αίνιγμα και δεν μπορούμε να έχουμε μια συνολική εικόνα κοιτάζοντας ένα από τα 10.000 κομμάτια ενός παζλ".

Ομάδα εμπειρογνωμόνων του ΠΟΥ έφτασε στις 14 Ιανουαρίου στην Ουχάν για να ερευνήσει για την πηγή προέλευσης του νέου κορονοϊού, τα πρώτα κρούσματα του οποίου εντοπίστηκαν στα τέλη του 2019 σε αυτήν την πόλη στην κεντρική Κίνα.

Τα μέλη της αποστολής αυτής του ΠΟΥ πήγαν αμέσως μετά την άφιξή τους σε ένα ξενοδοχείο για να τηρήσουν καραντίνα δύο εβδομάδων. Έκτοτε εργάζονται εξ αποστάσεως και μόλις ολοκληρωθεί η περίοδος της καραντίνας τους αναμένεται ότι θα μπορούν να επισκεφθούν μέρη και να συναντήσουν τις κινεζικές επαφές τους.

Η Κίνα έχει πολλές φορές αφήσει να εννοηθεί ότι ο νέος κορονοϊός εμφανίστηκε εκτός των συνόρων της.

Ο ιός αυτός έχει προκαλέσει μέχρι σήμερα τον θάνατο περισσότερων από δύο εκατομμυρίων ανθρώπων στον κόσμο και έχει προσβάλλει δεκάδες εκατομμύρια, ενώ έχει βαρύτατες επιπτώσεις στην παγκόσμια οικονομία.

"Η ομάδα μας βρίσκεται εκεί, η συνεργασία με τους Κινέζους συναδέλφους μας είναι καλή. Εξετάζουμε τα δεδομένα", πρόσθεσε ο Ράιαν. "Είναι πολύ νωρίς για να καταλήξουμε σε συμπεράσματα, όμως έχουμε την αίσθηση ότι προοδεύουμε λίγο και ελπίζουμε να συνεχίσουμε έτσι προς το συμφέρον της δημόσιας υγείας και του μέλλοντος".

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΠαραιτήθηκε ο διοικητής της ΥΠΑ για το black out στο FIR ΑθηνώνΣήμερα 13:39 | Ειδήσεις

Ο υπουργός Μεταφορών, Χρίστος Δήμας, σύμφωνα με πληροφορίες, ζήτησε την παραίτησή του νωρίτερα.

Τσιάρας: Τι απαντά στους αγρότες που δεν δέχθηκαν να προσέλθουν στο διάλογο με τον πρωθυπουργό (βίντεο)Σήμερα 09:28 | Ειδήσεις

Παρέμβαση στην εκπομπή έκανε και ο Σωκράτης Αλειφτήρας. Όσα είπε μετά την χθεσινή συνάντηση αγροτών με τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Εξαφάνιση 16χρονης στην Πάτρα: Η δομή που είχε φιλοξενηθεί, ο μυστηριώδης άνδρας του βίντεο και η διαδρομή μέχρι την Αθήνα (βίντεο)Σήμερα 10:22 | Ειδήσεις

Τι είπαν μιλώντας στο "Πρωινό" τόσο άνθρωπος από το οικογενειακό περιβάλλον της ανήλικης όσο και ο ταξιτζής που τη μετέφερε στην Αθήνα.

Νέα σύσκεψη σήμερα κυβερνητικού κλιμακίου με εκπροσώπους των αγροτώνΣήμερα 08:14 | Ειδήσεις

Χθες πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου ευρεία σύσκεψη αντιπροσωπείας κινητοποιούμενων αγροτών από όλη την Ελλάδα με τον πρωθυπουργό της χώρας, Κυριάκο Μητσοτάκη, καθώς και με την ευρεία συμμετοχή των συναρμόδιων με το αγροτικό ζήτημα υπουργών.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Παραιτήθηκε ο διοικητής της ΥΠΑ για το black out στο FIR Αθηνών14:07Ιράν: Βίαιη καταστολή και "γρήγορες" δίκες εναντίον διαδηλωτών - Τουλάχιστον 2.571 νεκροί13:52Black out στο FIR Αθηνών: Παραίτηση του διοικητή της ΥΠΑ ζητά ο Χρίστος Δήμας13:38Πιερρακάκης για 10ετές ομόλογο: "Απάντηση" σε όσους αμφισβητούν την αξία της επενδυτικής βαθμίδας13:24Συνάντηση Κικίλια - Γεραπετρίτη μετά τις επιθέσεις με drones σε ελληνικής διαχείρισης δεξαμενόπλοια 13:10Τέλος το ΣΔΟΕ, έρχεται η "ΔΕΟΣ" – Πώς θα λειτουργεί12:55Εξεταστική ΟΠΕΚΕΠΕ - Αραχωβίτης: Στον μοιρασμό του εθνικού αποθέματος υπάρχει μετά το 2019 μία εκτόξευση12:40Ένωση Ελεγκτών Εναέριας Κυκλοφορίας: Το πόρισμα καταδεικνύει διοικητικό αλαλούμ και σοβαρότατες διοικητικές ευθύνες12:26Τουρκία: Φρίκη δίχως τέλος στη Σμύρνη - Στραγγάλισε τη Μιχριμπάν και την έθαψε στο δάσος12:12Ασπρόπυργος: Ειδική αστυνομική επιχείρηση με συλλήψεις και ξήλωμα παράνομων καλωδίων11:58Γερμανία: Η ηγεσία του Ιράν έχει χάσει κάθε νομιμοποίηση 11:44Συνελήφθη 38χρονος υπήκοος Τουρκίας διωκόμενος με ερυθρά αγγελία της INTERPOL11:30ΠΕΟ Λιβαδειάς - Θήβας: Σύγκρουση νταλίκας με αγροτικό όχημα - Νεκρός ένας 41χρονος (εικόνες)11:16Εξαφάνιση 16χρονης στην Πάτρα: Η δομή που είχε φιλοξενηθεί, ο μυστηριώδης άνδρας του βίντεο και η διαδρομή μέχρι την Αθήνα (βίντεο)11:02Θεσσαλονίκη: Σύλληψη 22χρονου για επικίνδυνη οδήγηση - Έτρεχε με 167 χλμ/ώρα10:48Παναθηναϊκός: Χωρίς τον Ναν στο Μόναχο10:34Τσιάρας: Τι απαντά στους αγρότες που δεν δέχθηκαν να προσέλθουν στο διάλογο με τον πρωθυπουργό (βίντεο)10:20Ιπποκράτειο: Συνελήφθη 57χρονος για επίθεση σε γιατρό στα επείγοντα10:06Ο χάρτης των πληρωμών από e-ΕΦΚΑ, ΔΥΠΑ έως 16 Ιανουαρίου09:52Λασίθι: Νεκρός 15χρονος σε τροχαίο δυστύχημα – Τραυματίας ένας συνομήλικός του09:38
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο