LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚόσμοςΔημοσίευση: 22 Ιανουαρίου 2021 22:34

Κορονοϊός: το Βέλγιο “κλείνει” τα σύνορα του

«Θα χτίσουμε έναν τοίχο γύρω από το Βέλγιο», δήλωσε ο Πρωθυπουργός Ντε Κρο. Είσοδος και έξοδος στη χώρα μόνο υπό αυστηρές προϋποθέσεις. Ποιοι θα μένουν σε καραντίνα μέχρι και 10 μέρες.

AP - Βέλγιο - κορονοϊός

Το Βέλγιο, ανησυχώντας για την υψηλή μεταδοτικότητα της βρετανικής παραλλαγής του νέου κορονοϊού, αποφάσισε σήμερα να απαγορεύσει όλα τα «μη αναγκαία» ταξίδια από και προς το έδαφός του, από την προσεχή Τετάρτη μέχρι και την 1η Μαρτίου.

«Θα χτίσουμε έναν τοίχο γύρω από το Βέλγιο, μπορούμε να πηγαίνουμε σε άλλες χώρες, αλλά μόνο για ουσιαστικούς λόγους», ανέφερε ο πρωθυπουργός Αλεξάντερ Ντε Κρο.

Ο Ντε Κρο έκανε αυτήν την ανακοίνωση σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε αφού ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση της κυβέρνησης με τους επικεφαλής των τοπικών συμβουλίων, με θέμα την πανδημία.

«Η κατάσταση έχει σταθεροποιηθεί τις τελευταίες εβδομάδες», γύρω στα 2.000 κρούσματα ημερησίως, όμως «ο κίνδυνος δεν εξαφανίστηκε», πρόσθεσε ο πρωθυπουργός. Ο Ντε Κρο είπε ότι η ανησυχία προκαλείται κυρίως από τις «πολύ πιο μεταδοτικές» παραλλαγές του κορονοϊού που κυκλοφορούν στην Ευρώπη. Και για αυτό είναι αναγκαίο «να κατασκευάσουμε οχυρώσεις, αμυντικές γραμμές».

Από την Δευτέρα, οι ταξιδιώτες από το Ηνωμένο Βασίλειο, τη Νότια Αφρική και τη Νότια Αμερική (τρεις ζώνες όπου έχουν εμφανιστεί διαφορετικές παραλλαγές του SARS-CoV-2), θα μπαίνουν σε 10ημερη καραντίνα μετά την άφιξή τους στο Βέλγιο. Θα υποβάλλονται επίσης υποχρεωτικά σε τεστ, την πρώτη και την έβδομη ημέρα.

Για όλους τους άλλους, ανθρώπους που ταξιδεύουν για επαγγελματικούς λόγους, θα είναι υποχρεωτικό να έχουν δύο αρνητικά τεστ: το ένα θα γίνεται στη χώρα από την οποία αναχωρούν και το άλλο κατά την άφιξή τους στο Βέλγιο.

Από την Τετάρτη και μέχρι την 1η Μαρτίου οι Βέλγοι δεν θα μπορούν να βγουν από τα σύνορα της χώρας τους παρά μόνο για πολύ σοβαρούς λόγους (ιατρικούς ή επαγγελματικούς). Απαγορεύονται τα ταξίδια αναψυχής και θα γίνονται έλεγχοι στα σύνορα. Οι παραβάτες θα τιμωρούνται με πρόστιμο, προειδοποίησε ο πρώην πρωθυπουργός Έλιο Ντι Ρούπο, ο νυν πρόεδρος της Βαλλονίας.

Τα μέτρα δεν θα ισχύουν για όσους εργάζονται στο Βέλγιο αλλά κατοικούν σε γειτονικές χώρες και το αντίστροφο.

Το Βέλγιο, μια χώρα 11,5 εκατομμυρίων κατοίκων, μετρά μέχρι σήμερα περισσότερους από 20.000 νεκρούς από την Covid-19.

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΛευκός Οίκος: Σε εγκάρδιο κλίμα η συνάντηση του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου με τον Ντόναλντ Τραμπ (βίντεο)Σήμερα 21:21 | Ειδήσεις

Ανάμεσα στα θέματα που συζητήθηκαν, ήταν και η  επαναλειτουργία της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης.

Antenna Group – Atlantic Council: Συνεργασία με στόχο τη σύσφιξη των σχέσεων Ευρώπης και Μέσης ΑνατολήςΣήμερα 20:35 | Ειδήσεις

Η νέα συμμαχία ενισχύει το ρόλο της χώρας μας στην ευρύτερη περιοχή, σε μια περίοδο που οι γεωπολιτικές εξελίξεις είναι ραγδαίες.

Συνελήφθη 32χρονος για σεξουαλική παρενόχληση τριών γυναικών στο Αιγάλεω καθώς και για εμπρησμό στον ΥμηττόΣήμερα 18:53 | Ειδήσεις

Ο αλλοδαπός κατηγορείται ως υπαίτιος της πυρκαγιάς που εκδηλώθηκε στις 7 Σεπτεμβρίου στο δάσος του Υμηττού, στην περιοχή του Βύρωνα, πλησίον της Λεωφόρου Αγίου Ιωάννη Καρέα.

Ηράκλειο: Επιβάτης υπέστη ανακοπή σε πτήση κατά τη διάρκεια της προσγείωσηςΣήμερα 21:39 | Ειδήσεις

Μεγάλη αναστάτωση προκλήθηκε στο εσωτερικό του αεροπλάνου, με το πλήρωμα να παρεμβαίνει παρέχοντας τις πρώτες βοήθειες.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Μητσοτάκης: Ανακοίνωσε την ίδρυση του Ελληνικού Ταμείου Καινοτομίας και Υποδομών22:48Καλύτερη η εικόνα της φωτιάς στην Παλαιόπολη Άνδρου - Ενισχύθηκαν οι πυροσβεστικές δυνάμεις22:31Champions League-Ολυμπιακός: Η αποστολή για την πρεμιέρα του με την Πάφο – «Μέσα» κι ο Ροντινέι22:14Ηράκλειο: Επιβάτης υπέστη ανακοπή σε πτήση κατά τη διάρκεια της προσγείωσης21:57Τραμπ: Δηλώνει έτοιμος να καταθέσει αγωγή 15 δις στους New York Times21:43Λευκός Οίκος: Σε εγκάρδιο κλίμα η συνάντηση του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου με τον Ντόναλντ Τραμπ (βίντεο)21:29Αλιευτικό σκάφος βυθίστηκε στο λιμάνι του Μώλου (εικόνες)21:15Τι καιρό θα κάνει την Τετάρτη21:01Antenna Group – Atlantic Council: Συνεργασία με στόχο τη σύσφιξη των σχέσεων Ευρώπης και Μέσης Ανατολής20:47Παναθηναϊκός: Πάει με Κοροπούλη στον πάγκο στο ματς Κυπέλλου με την Athens Kallithea20:33Υπόθεση Novartis: Οι πολιτικοί που στοιχοποιήθηκαν στρέφονται στην αποκάλυψη των ηθικών αυτουργών20:16Βασιλιάς Κάρολος: Έγινε ο πρώτος βρετανός μονάρχης εδώ και τέσσερις αιώνες που παρέστη σε Καθολική κηδεία19:59Γιάννης Αντετοκούνμπο: Αντιδράσεις στα τουρκικά σόσιαλ μίντια εναντίον του19:42Ηράκλειο: Συνελήφθη 44χρονος για κλοπές – Έκανε διαρρήξεις σε εκκλησίες19:25Συνελήφθη 32χρονος για σεξουαλική παρενόχληση τριών γυναικών στο Αιγάλεω καθώς και για εμπρησμό στον Υμηττό19:08Λαμία: Σταμάτησε αυτοκίνητο του Δήμου και επιτέθηκε στον οδηγό - Τον πέταξε κάτω και τον χτυπούσε μέσα στο δρόμο18:51Λαμία: Εντοπίστηκε φυτεία με 567 δενδρύλλια κάνναβης που φτάνουν μέχρι και τα τρία μέτρα (εικόνες)18:34Φωκίδα: Έσκαβαν τούνελ δίπλα σε αρχαιολογικό χώρο – Δύο συλλήψεις (εικόνες)18:20Αγρίνιο: Γυναίκα που αγνοούνταν εντοπίστηκε χωρίς τις αισθήσεις της σε χωράφι - Νοσηλεύεται στη ΜΕΘ18:06Συναγερμός για φωτιά στον Ρέντη – Ξέσπασε σε υπαίθριο χώρο εταιρείας 17:52
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο