LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚόσμοςΔημοσίευση: 22 Ιανουαρίου 2021 22:34

Κορονοϊός: το Βέλγιο “κλείνει” τα σύνορα του

«Θα χτίσουμε έναν τοίχο γύρω από το Βέλγιο», δήλωσε ο Πρωθυπουργός Ντε Κρο. Είσοδος και έξοδος στη χώρα μόνο υπό αυστηρές προϋποθέσεις. Ποιοι θα μένουν σε καραντίνα μέχρι και 10 μέρες.

AP - Βέλγιο - κορονοϊός

Το Βέλγιο, ανησυχώντας για την υψηλή μεταδοτικότητα της βρετανικής παραλλαγής του νέου κορονοϊού, αποφάσισε σήμερα να απαγορεύσει όλα τα «μη αναγκαία» ταξίδια από και προς το έδαφός του, από την προσεχή Τετάρτη μέχρι και την 1η Μαρτίου.

«Θα χτίσουμε έναν τοίχο γύρω από το Βέλγιο, μπορούμε να πηγαίνουμε σε άλλες χώρες, αλλά μόνο για ουσιαστικούς λόγους», ανέφερε ο πρωθυπουργός Αλεξάντερ Ντε Κρο.

Ο Ντε Κρο έκανε αυτήν την ανακοίνωση σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε αφού ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση της κυβέρνησης με τους επικεφαλής των τοπικών συμβουλίων, με θέμα την πανδημία.

«Η κατάσταση έχει σταθεροποιηθεί τις τελευταίες εβδομάδες», γύρω στα 2.000 κρούσματα ημερησίως, όμως «ο κίνδυνος δεν εξαφανίστηκε», πρόσθεσε ο πρωθυπουργός. Ο Ντε Κρο είπε ότι η ανησυχία προκαλείται κυρίως από τις «πολύ πιο μεταδοτικές» παραλλαγές του κορονοϊού που κυκλοφορούν στην Ευρώπη. Και για αυτό είναι αναγκαίο «να κατασκευάσουμε οχυρώσεις, αμυντικές γραμμές».

Από την Δευτέρα, οι ταξιδιώτες από το Ηνωμένο Βασίλειο, τη Νότια Αφρική και τη Νότια Αμερική (τρεις ζώνες όπου έχουν εμφανιστεί διαφορετικές παραλλαγές του SARS-CoV-2), θα μπαίνουν σε 10ημερη καραντίνα μετά την άφιξή τους στο Βέλγιο. Θα υποβάλλονται επίσης υποχρεωτικά σε τεστ, την πρώτη και την έβδομη ημέρα.

Για όλους τους άλλους, ανθρώπους που ταξιδεύουν για επαγγελματικούς λόγους, θα είναι υποχρεωτικό να έχουν δύο αρνητικά τεστ: το ένα θα γίνεται στη χώρα από την οποία αναχωρούν και το άλλο κατά την άφιξή τους στο Βέλγιο.

Από την Τετάρτη και μέχρι την 1η Μαρτίου οι Βέλγοι δεν θα μπορούν να βγουν από τα σύνορα της χώρας τους παρά μόνο για πολύ σοβαρούς λόγους (ιατρικούς ή επαγγελματικούς). Απαγορεύονται τα ταξίδια αναψυχής και θα γίνονται έλεγχοι στα σύνορα. Οι παραβάτες θα τιμωρούνται με πρόστιμο, προειδοποίησε ο πρώην πρωθυπουργός Έλιο Ντι Ρούπο, ο νυν πρόεδρος της Βαλλονίας.

Τα μέτρα δεν θα ισχύουν για όσους εργάζονται στο Βέλγιο αλλά κατοικούν σε γειτονικές χώρες και το αντίστροφο.

Το Βέλγιο, μια χώρα 11,5 εκατομμυρίων κατοίκων, μετρά μέχρι σήμερα περισσότερους από 20.000 νεκρούς από την Covid-19.

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΔένδιας στον ΑΝΤ1: Αποκτούμε τις 4 πιο ισχυρές φρεγάτες στον πλανήτηΧθες 19:12 | Ειδήσεις

Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας, υπογράμμισε ότι «δημιουργούμε τις ισχυρότερες Ένοπλες Δυνάμεις στην Ιστορία του ελληνισμού». Τι μήνυμα που έστειλε στην Άγκυρα.

Τέλλογλου για το "φιάσκο" με τις τηλεπικοινωνίες: Υπήρχαν προειδοποιήσεις της Ε.Ε. εδώ και 3 χρόνιαΧθες 18:13 | Ειδήσεις

Πολλαπλές ήταν οι προειδοποιήσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την κατάσταση στις τηλεπικοινωνίες, πριν το μπλακάουτ στο FIR Αθηνών.

Ελληνοτουρκικά: Νέες προκλήσεις από τουρκικά αεροσκάφη στο ΑιγαίοΧθες 20:45 | Ειδήσεις

Τα τουρκικά αεροσκάφη, πραγματοποίησαν παραβάσεις του FIR Αθηνών και παραβιάσεις του εθνικού εναέριου χώρου.

Απάτες SMS Blaster: Υπέκλεπταν τραπεζικά δεδομένα με εξοπλισμό μέσα από...πορτ μπαγκάζΧθες 18:22 | Ειδήσεις

Πώς λειτουργούσε η εγκληματική οργάνωση.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Φρέντι Μέρκιουρι: Πέθανε η “κρυφή” του κόρη σε ηλικία 48 ετών23:59Μενίδι: Ειδική αστυνομική επιχείρηση σε οικισμούς - 13 συλλήψεις23:46Missing Alert για την εξαφάνιση 13χρονου23:32Αττική: Εξαρθρώθηκε συμμορία που λήστευε βενζινάδικα και μίνι μάρκετ - 5 συλλήψεις23:18Χονγκ Κονγκ: Στους 168 οι νεκροί από τη φονική πυρκαγιά του Νοεμβρίου23:04Μπάγερν Μονάχου – Παναθηναϊκός: Λύγισαν… στο τέλος οι “πράσινοι”22:48Ηγουμενίτσα: Καραμπόλα τριών οχημάτων - Τραυματίστηκε διανομέας 22:34Λευκός Οίκος: Η αποστολή ευρωπαϊκών στρατευμάτων στη Γροιλανδία δεν αλλάζει τον στόχο του Τραμπ22:20Θεσσαλονίκη: Συνελήφθη 21χρονος για κατοχή και διακίνηση μεγάλης ποσότητας ναρκωτικών ουσιών (εικόνες)22:06Κυρανάκης σε Πέρκα: Μην τσιρίζετε, εδώ είναι βουλή, δεν είναι η κουζίνα σας21:50Αίγιο: Νέο περιστατικό βίας μεταξύ ανηλίκων - Στο νοσοκομείο 16χρονος21:36Euroleague: Πρόστιμο στον Αταμάν για σχόλια του21:22Ιράν: Ο Τραμπ δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο αμερικανικής στρατιωτικής επέμβασης21:08Ελληνοτουρκικά: Νέες προκλήσεις από τουρκικά αεροσκάφη στο Αιγαίο20:54Τέλλογλου για το "φιάσκο" με τις τηλεπικοινωνίες: Υπήρχαν προειδοποιήσεις της Ε.Ε. εδώ και 3 χρόνια20:40ANT1 Sports: Τα ζευγάρια των ημιτελικών του Κυπέλλου Ελλάδας20:26Γροιλανδία: Η Ρωσία εκφράζει "σοβαρή ανησυχία" για την αποστολή επιπλέον νατοϊκών δυνάμεων20:12Φενέρμπαχτσε: Ποινή φυλάκισης σε 2 ποδοσφαιριστές της19:58Πιερρακάκης για IRIS: Διπλασιάζονται τα όρια πληρωμών19:44Δένδιας στον ΑΝΤ1: Αποκτούμε τις 4 πιο ισχυρές φρεγάτες στον πλανήτη19:29
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο