LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΥγείαΔημοσίευση: 22 Ιανουαρίου 2021 21:17

Εμβόλιο: Άνοιξε η πλατφόρμα για άτομα άνω των 80 ετών

Οδηγός για το ραντεβού του εμβολιασμού. Η διαδικασία.

Κορονοιος - εμβόλιο

Οι ηλικιωμένοι από 80 έως 84 ετών μπορούν πλέον να επισκεφθούν την πλατφόρμα emvolio.gov.gr για να κλείσουν ραντεβού για το εμβόλιο κατά του κορονοϊού.

Όπως ανακοίνωσε ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους, η πλατφόρμα άνοιξε στις 18:00 της Παρασκευής.

Οδηγός για το ραντεβού του εμβολιασμού

Υπάρχουν τέσσερις τρόποι  για τα ραντεβού:

  • Μετάβαση στο φαρμακείo ώστε να κλειστούν τα δύο ραντεβού.
  • Μετάβαση σε Κέντρο Εξυπηρέτησης Πολιτών (ΚΕΠ) και σε αυτήν την περίπτωση μπορεί και ένα τρίτο πρόσωπο κάνοντας μια υπεύθυνη δήλωση να κλείσει το ραντεβού.
  • Μέσω άυλης συνταγογράφησης και, σύμφωνα με τον υπουργό, υπήρχε και υπάρχει η μέριμνα με βάση τις διευθύνσεις που έχουν δηλωθεί ώστε να μπορέσει το σύστημα να προτείνει στοχευμένα ραντεβού και αυτός ο τρόπος αφορά πάνω από 50.000 πολίτες που είναι άνω των 85 ετών. Οι άνθρωποι αυτοί θα λάβουν τις επόμενες ώρες μηνύματα με έναν κωδικό. Στη συνέχεια, θα πρέπει να απαντήσουν στο 13034 με αυτόν τον κωδικό εφόσον είναι επιθυμητό το ραντεβού.
  • Μέσω της πλατφόρμας emvolio.gov.gr, καθώς μπαίνοντας σε αυτήν, δίνεται η δυνατότητα να ελεγχθεί η προτεραιοποίηση και, έπειτα, με χρήση των κωδικών του TAXISnet και του ΑΜΚΑ, μπορεί κανείς να μπει εκεί, να επιλέξει εμβολιαστικό κέντρο, ημέρα και χρονικό διάστημα και, στη συνέχεια, να επιβεβαιώσει τα ραντεβού. Υπενθυμίζεται ότι στην προκείμενη περίπτωση είναι απαραίτητοι οι κωδικοί του TAXISnet, ενώ σε φαρμακεία και ΚΕΠ αρκεί ο ΑΜΚΑ και η ταυτότητα.

Η διαδικασία

Αν ο πολίτης είναι εγγεγραμμένος στην άυλη συνταγογράφηση και λάβει SMS για ραντεβού, αυτό θα ισχύσει μόνο εάν ο πολίτης απαντήσει στο SMS ότι αποδέχεται το ραντεβού. Όσοι προσέρχονται στα εμβολιαστικά κέντρα θα πρέπει να έχουν επιβεβαιώσει το ραντεβού.

Αν ο πολίτης δεν επιβεβαιώσει ούτε αρνηθεί το ραντεβού του στο μήνυμα που θα λάβει, τότε δεν θα χάσει το δικαίωμα να εμβολιαστεί αργότερα, ενώ δεν χάνει τη σειρά του και μπορεί να κλείσει ραντεβού, είτε μέσω της πλατφόρμας, είτε σε φαρμακείο της γειτονιάς είτε σε ΚΕΠ

Αν ο πολίτης επιχειρήσει να κλείσει ραντεβού στην πλατφόρμα emvolio.gov.gr κι εκεί δεν εμφανίζεται εμβολιαστικό κέντρο στην περιοχή που προτιμά, π.χ., αν κάποιος θέλει να επιλέξει εμβολιαστικό κέντρο κοντά στην περιοχή της εργασίας του, τότε μπορεί αλλάζοντας τον Ταχυδρομικό Κώδικα (ΤΚ), να αλλάξει τα εμβολιαστικά κέντρα της περιοχής που προτιμά.

Μπορεί κάποιος να αλλάξει το ραντεβού του, αλλά αυτό μπορεί να γίνει μόνο έως και 72 ώρες πριν για τον σωστό προγραμματισμό της εφοδιαστικής αλυσίδας.

Αν κάποιος κλείσει ραντεβού και δεν προσέλθει, μπορεί να ξανακλείσει ραντεβού αλλά μετά από έναν μήνα από το αρχικό ραντεβού και στόχος είναι, σύμφωνα με τον κ. Θεμιστοκλέους, «να μειώσουμε στο ελάχιστο την πιθανότητα να χαθούν πολύτιμες δόσεις εμβολίου».

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΜητσοτάκης για αγρότες: Ο διάλογος να γίνει με τους δρόμους ανοιχτούς - Σημαντικές πληρωμές μέχρι τέλη ΔεκεμβρίουΣήμερα 11:25 | Ειδήσεις

Όσα τόνισε ο πρωθυπουργός σε ερώτηση του Νίκου Χατζηνικολάου για την κλιμάκωση των αγροτικών κινητοποιήσεων, στην συζήτηση στο πλαίσιο του συνεδρίου «Υγεία πάνω απ' όλα».

Αγρότες: Πολύωροι αποκλεισμοί σε τελωνεία Προμαχώνα, Ευζώνων και ΝίκηςΣήμερα 10:18 | Ειδήσεις

Οι αποκλεισμοί αφορούν τόσο την είσοδο όσο και την έξοδο από τη χώρα.

Τροχαίο δυστύχημα στη Ξάνθη με δύο νεκρούς - Χωρίς δίπλωμα ο οδηγόςΣήμερα 11:44 | Ειδήσεις

Στη θέση του συνοδηγού βρέθηκε νεκρός ο 51χρονος αδερφός του. 

Αγροτικές κινητοποιήσεις στη Λάρισα: Κλειστή παραμένει η εθνική οδός Αθηνών - ΘεσσαλονίκηςΣήμερα 08:14 | Ειδήσεις

Από τις 5 το απόγευμα έως τις 7 το βράδυ, τίθεται ήδη σε εφαρμογή το κλείσιμο των παραδρόμων γύρω από το μπλόκο της Νίκαιας.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Εντείνονται τα μπλόκα των αγροτών στην Ήπειρο12:30Σάμος: Τούρκος διακινητής έριξε στη θάλασσα 37 μετανάστες - Εντοπίστηκε η σορός ενός 12χρονου αγοριού12:16Αγροτοκτηνοτρόφοι: Σε εξέλιξη το παγκρήτιο συλλαλητήριο στο Ηράκλειο12:02Τροχαίο δυστύχημα στη Ξάνθη με δύο νεκρούς - Χωρίς δίπλωμα ο οδηγός11:48Μητσοτάκης για αγρότες: Ο διάλογος να γίνει με τους δρόμους ανοιχτούς - Σημαντικές πληρωμές μέχρι τέλη Δεκεμβρίου11:34Τσιάρας: Οι πραγματικοί και έντιμοι αγρότες δεν έχουν να φοβηθούν τίποτα 11:20Κρήτη: Επιχείρηση διάσωσης ορειβάτη στα Αστερούσια Όρη11:06Θεσσαλονίκη: Πέντε συλλήψεις για κλοπές, μεταξύ αυτών τρεις ανήλικοι10:52Αγρότες: Πολύωροι αποκλεισμοί σε τελωνεία Προμαχώνα, Ευζώνων και Νίκης 10:38Δευτέρα 8 Δεκεμβρίου: Το πρώτο web δελτίο με τις σημαντικότερες ειδήσεις της ημέρας10:24Ρέθυμνο: Ανήλικος μέθυσε σε γάμο και κατέληξε στο νοσοκομείο10:10Πυροβολισμοί στο Ίλιον: Πεθερός πήγε να βιάσει την 17χρονη νύφη του09:56Παραμένουν στα μπλόκα οι αγρότες της Δυτικής Θεσσαλίας09:42Νυχτερινός Ποιμήν: Το ευχαριστώ του Άδωνι Γεωργιάδη στην ΕΛΑΣ09:28Πάτρα: Κλιμακώνονται οι κινητοποιήσεις αγροτών και κτηνοτρόφων09:14Μετρό Θεσσαλονίκης: Επαναλειτουργεί από σήμερα η βασική γραμμή09:00Αγροτικές κινητοποιήσεις στη Λάρισα: Κλειστή παραμένει η εθνική οδός Αθηνών - Θεσσαλονίκης08:46Ο χάρτης των πληρωμών από τον e-ΕΦΚΑ και τη ΔΥΠΑ έως τις 12 Δεκεμβρίου08:32Κρήτη: Σήμερα η έναρξη κινητοποιήσεων των αγροτοκτηνοτρόφων08:18Τρόμος στο Νέο Ηράκλειο για δύο 12χρονες: Ανήλικος τις απείλησε με μαχαίρι08:04
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο