LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚοινωνίαΔημοσίευση: 22 Ιανουαρίου 2021 12:53

“Ροζ πάνθηρες”: ξανά στο εδώλιο ο “εφιάλτης” της Interpol

Σε ποια ελληνικά νησιά είχε “χτυπήσει” το παρακλάδι της συμμορίας, η οποία είχε συνολική λεία εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ.

Ροζ πανθηρες - ληστες - κοσμήματα

Για την 8η Φεβρουαρίου 2021 προσδιορίστηκε από την Εισαγγελία Εφετών Δωδεκανήσου η εκδίκαση ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Δωδεκανήσου επί κακουργημάτων, σκέλους της πολύκροτης υπόθεσης της διαβόητης διεθνούς σπείρας των “ροζ πανθήρων” που έδρασαν σε Pόδο, Kω και Σαντορίνη, αποκομίζοντας λεία σε χρυσά κοσμήματα και ρολόγια πολυτελείας, αξίας μεγαλύτερης των 3,5 εκατ. ευρώ.

Κατηγορούμενος σε πρώτο βαθμό είναι ο Cvetkovic Zoran του Miodrag κάτοικος Pozerevac Σερβίας ενώ εκκρεμεί η εξέταση ενώπιον του Πενταμελούς Εφετείου Δωδεκανήσου των εφέσεων τριών συγκατηγορούμενών του.

Το κακουργιοδικείο έχει επιβάλει σε πρώτο βαθμό ποινή κάθειρξης 14 ετών στον φερόμενο ως αρχηγό της σπείρας Bratsanovic ή Vratsanovic ή Hofman ή Grudnik ή Popovic Predrag ή Pedja ή Deniz ή Richard ή Radovan του lyobomir, αγνώστου διαμονής, ποινή κάθειρξης 9 ετών στον Petkovic Dejan του Zoran, κάτοικο Πειραιώς και ποινή κάθειρξης 5 ετών στον Petrovic Aleksandar ή Sekula, υπήκοο πρώην Γιουγκοσλαβίας.

Οπως έγραψε η «δημοκρατική», τον Μάιο του 2012 το Πενταμελές Εφετείο Δωδεκανήσου είχε μειώσει κατά δύο έτη την ποινή κάθειρξης 14 ετών που επιβλήθηκε πρωτοδίκως στον Vasic Dragan του Mikovde, κάτοικο Αγίου Δημητρίου Αττικής, μέλος της σπείρας.

Μείωσε κατά τρία έτη την ποινή κάθειρξης 14 ετών που είχε επιβληθεί στον συγκατηγορούμενό του Gacesa Mladen του Miodrag, ενώ διατηρήθηκαν, μετά την απόρριψη των εφέσεών τους ως ανυποστήρικτων, οι ποινές κάθειρξης των Cagljevic ή Cagjevic Predrag του Miroslav (14 ετών), Jancic Drenka του Vioslav (6 ετών) και Παναγιώτη Στεφανόπουλου του Σταύρου (5 ετών).

Ο Vasic Dragan συνελήφθη, όπως έγραψε η “δ”, στην Αργεντινή και συγκεκριμένα την 18η Μαρτίου 2009 στο διεθνές αεροδρόμιο “Ministro Pistarini” της πόλης Ezeiza, τη στιγμή που επιβιβαζόταν σε πτήση με προορισμό το Βελιγράδι.

Οι καταδικασθέντες, στις αρχές του έτους 2007 φέρονται να συγκρότησαν στην Αθήνα δομημένη και με διαρκή δράση ομάδα που επιδίωκε τη διάπραξη διακεκριμένων κλοπών εις βάρος ιδιοκτητών κοσμηματοπωλείων στην Ελλάδα με αρχηγό τον Bratsanovic.

Oι ανωτέρω φέρονται να έχουν συμμετοχή στη διάρρηξη του χρυσοχοείου ιδιοκτησίας του κ. Πέτρου Kουνάκη στην οδό Σωκράτους αριθμ. 103 στη Pόδο το πρωί της 20.09.2007 και περί ώρα 06.10.

Εμπλέκονται επίσης σε διαρρήξεις στην πόλη της Κω στις 5.9.2007, στην Κέφαλο Κω στις 4.9.2007 και στα Φηρά Σαντορίνης στις 12.6.2007, εις βάρος των Αλεξίου Κουμπαρούλα, Δημητρίου Πρεσβύρη και Αλεξάνδρου Ρογκαβόπουλου, αντίστοιχα.

Η συμμορία “Ροζ Πάνθηρες”, στην οποία μετέχουν Μαυροβούνιοι, Σέρβοι και Κροάτες, αποτελεί τον υπ’ αριθμόν ένα «εφιάλτη» της Ιντερπόλ, επισήμως από το 2007, όταν και συστήθηκε πολυεθνική ομάδα αντιμετώπισής τους.

Η συμμορία υπολογίζεται ότι συγκροτήθηκε στο διάστημα 1997 -98 και μέχρι πρόσφατα έχει ληστέψει περισσότερα από 160 κοσμηματοπωλεία σε 26 χώρες του κόσμου, ενώ η λεία τους, με τους πιο συντηρητικούς υπολογισμούς, ξεπερνάει τα 300 εκατ. ευρώ.

 Πηγή: dimokratiki.gr

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΦλώρος: Έχασα την ψυχραιμία μου και ακολούθησα τον κ. Γραμμένο έξω από την αίθουσα...Σήμερα 16:33 | Ειδήσεις

"Επειδή όμως έχω μια πολύ σημαντική ιδιότητα αυτή του Έλληνα βουλευτή έπραξα απολύτως λάθος . Δεν αρμόζει αυτή η συμπεριφορά σε Έλληνα βουλευτή" δήλωσε ο κ. Φλώρος

Τέμπη: Εισαγγελική έρευνα για την απομάκρυνση υλικών από το σημείο της τραγωδίαςΣήμερα 12:42 | Ειδήσεις

Ενδελεχής έρευνα για την απομάκρυνση υλικών και την επιχωμάτωση του σημείο της τραγωδίας διατάχθηκε από την αντιεισαγγελέα Λάρισας.

Κορονοϊός - Γρίπη: Πόσοι θάνατοι καταγράφηκαν την προηγούμενη εβδομάδαΣήμερα 17:09 | Ειδήσεις

Τι δείχνουν τα στοιχεία της εβδομαδιαίας επιδημιολογικής έκθεσης του ΕΟΔΥ για τους θανάτους, τις εισαγωγές στα νοσοκομεία και τους διασωληνωμένους.

Καλλιάνος: Μπαμπά μου σε αγαπάω απέραντα και σου ζητώ συγνώμη...Σήμερα 14:49 | Ειδήσεις

Συγκινεί στην ανάρτηση του ο Γιάννης Καλλιάνος. Πώς αποχαιρετά τον πατέρα του

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Καιρός: συννεφιές, μπόρες και άνοδος θερμοκρασίας την Παρασκευή18:37Κασσελάκης: Θερμή υποδοχή σε Κάλυμνο και Λέρο (εικόνες)18:24Μητροπολίτης Δημητριάδος Ιγνάτιος για Βελόπουλο: κανείς δεν μπορεί να μιλάει για τον χώρο της Εκκλησίας18:11Βόλος: Απείλησε τον αδερφό του και πήγε φυλακή17:58Κίνημα #metoo - Χάρβεϊ Γουάινστιν: Το ανώτατο δικαστήριο της Νέας Υόρκης ακύρωσε την καταδίκη του17:45Φλώρος: Έχασα την ψυχραιμία μου και ακολούθησα τον κ. Γραμμένο έξω από την αίθουσα...17:32Κορονοϊός - Γρίπη: Πόσοι θάνατοι καταγράφηκαν την προηγούμενη εβδομάδα17:18Θεσσαλονίκη: Μηχανή παρέσυρε και τραυμάτισε τροχονόμο17:04Έκθεση ανθρωπίνων δικαιωμάτων - Τουρκικό ΥΠΕΞ: Αβάσιμοι οι ισχυρισμοί των ΗΠΑ16:51“Ο Πρώτος από εμάς” - Sneak Preview: εκπλήξεις και καυγάδες στο επεισόδιο της Πέμπτης (βίντεο)16:37Τουρκικά ΜΜΕ: Η Γερμανία βλέπει θετικά την πώληση Eurofighters στην Τουρκία16:23Άλκης Καμπανός: Απομακρύνονται τα ενθύμια από το σημείο της δολοφονίας του 16:09ΑΑΔΕ: Φύλλα κοκαΐνης “κρυμμένα” σε λιπάσματα (εικόνες)15:56Ελληνικό: Πάνω από 300 βόμβες βρέθηκαν στον πρώην αεροδρόμιο15:42Αφρικανική σκόνη: Πέρασε από την Ελλάδα στην Τουρκία15:28Φλώρος: Αφέθηκε ελεύθερος μετά την απολογία - Ο όρος για τον Γραμμένο15:15“Ψυχοκόρες”: Η ερωτική εξομολόγηση του Παύλου στη Βασιλική (βίντεο)15:02Καλλιάνος: Μπαμπά μου σε αγαπάω απέραντα και σου ζητώ συγνώμη...14:51Νίκαια: Δημοτικός σύμβουλος γρονθοκόπησε αντιδήμαρχο14:38ΤτΕ: Εύσημα και “καμπανάκια” για τις τράπεζες14:25
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο