LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΟικονομίαΔημοσίευση: 22 Ιανουαρίου 2021 12:27

ΥΠΑ: Νέα Νόταμ για τις πτήσεις εξωτερικού

Αεροπορικές οδηγίες εξέδωσε η Υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας για τις πτήσεις από το εξωτερικό.

Αεροδρόμιο - Ελευθέριος Βενιζέλος

Η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας (ΥΠΑ) ανακοινώνει στο επιβατικό κοινό την παράταση των αεροπορικών οδηγιών (Covid-19 notams), οι οποίες προβλέπουν περιορισμούς στις μετακινήσεις για πτήσεις εξωτερικού και επταήμερη καραντίνα στις διεθνείς αφίξεις. Όσον αφορά το Ισραήλ, νέα notam προβλέπει αφίξεις στην Ελλάδα χωρίς το εβδομαδιαίο όριο 10.000 ταξιδιωτών που προέβλεπε η προηγούμενη αεροπορική οδηγία για την συγκεκριμένη χώρα.

Ειδικότερα, έχοντας ως στόχο την προστασία επιβατών και πολιτών από την πανδημία, παρατείνονται και ισχύουν ήδη από σήμερα τα ξημερώματα έως την Δευτέρα 8 Φεβρουαρίου 2021 τα μεσάνυχτα οι ακόλουθες αεροπορικές οδηγίες διεθνών δρομολογίων.

  • Επτά μέρες καραντίνα σε όλες τις αφίξεις από το εξωτερικό: Όλοι οι επιβάτες που εισέρχονται στην χώρα μας έως και τις 8-2-2021 τα μεσάνυχτα από οποιοδήποτε κράτος της αλλοδαπής, συμπεριλαμβανομένων και των κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, υπόκεινται σε υποχρεωτικό προληπτικό περιορισμό κατ’ οίκον ή στον τόπο προσωρινής διαμονής που δηλώνεται στη φόρμα PLF, για επτά (7) ημέρες, εκτός αν παραμένουν στην Ελλάδα για μικρότερο χρονικό διάστημα, οπότε ο προσωρινός περιορισμός ισχύει για αυτό το χρονικό διάστημα, δηλαδή μέχρι την αναχώρηση τους. Επίσης στους επιβάτες εξωτερικού επιπρόσθετα θα γίνεται και δειγματοληπτικός έλεγχος (rapid test) κατά την άφιξη τους, βάση της διαδικασίας που προβλέπει το Passenger Locator Form. Σε περίπτωση που τα τεστ διαπιστώσουν επιβάτη θετικό η καραντίνα θα ισχύει για 14 μέρες.
  • Ηνωμένο Βασίλειο – 7ήμερη καραντίνα, rapid test και νέο pcr test για άρση της: Ειδικά για τους εισερχόμενους επιβάτες από το Ηνωμένο Βασίλειο θα γίνεται σε όλους rapid test κατά την άφιξη. Παράλληλα, προκειμένου να βγουν από την καραντίνα οι επιβάτες από το Ην. Βασίλειο θα πρέπει να υποβληθούν σε νέο PCR τεστ όταν συμπληρωθεί το 7ήμερο.
  • Διεθνείς αφίξεις μόνο με αρνητικό τεστ 72 ωρών: Η notam προβλέπει ότι όλοι οι επιβάτες διεθνών πτήσεων θα εισέρχονται στην χώρα μας μόνο με αρνητικό PCR τεστ Covid-19 το οποίο θα έχει διενεργηθεί μέχρι 72 ώρες πριν την άφιξη τους. Επίσης υπενθυμίζουμε ότι στους επιβάτες θα γίνεται και δειγματοληπτικό test κατά την είσοδο τους στην ελληνική επικράτεια βάση του PLF.
  • Υποχρεωτική συμπλήρωση Passenger Locator Form: Επεκτείνεται και η αεροπορική οδηγία για το PLF, δηλαδή την υποχρεωτική συμπλήρωση της φόρμας στην ηλεκτρονική διεύθυνση https://travel.gov.gr/ από όλους τους επιβάτες διεθνών πτήσεων προς Ελλάδα. Επίσης είναι υποχρεωτική η συμπλήρωση της φόρμας PLF και για τους επιβάτες πτήσεων εξωτερικού που είναι μόνιμοι κάτοικοι Ελλάδας και αναχωρούν από τα αεροδρόμια της χώρας μας.
  • Αναστολή πτήσεων με Τουρκία / Καταλονία: Παρατείνεται η αναστολή πτήσεων μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας και μεταξύ Ελλάδας και της περιοχής της Καταλονίας στην Ισπανία.
  • Αφίξεις μόνο στο ΔΑΑ από Αλβανία / Βόρεια Μακεδονία: Όλες οι πτήσεις από και προς Ελλάδα από Αλβανία και Βόρεια Μακεδονία σύμφωνα με την νέα παράταση της notam θα διεξάγονται μόνο στο Δ.Α.Α «Ελευθέριος Βενιζέλος».
  • Απαγόρευση εισόδου στην Ελλάδα μη Ευρωπαίων Πολιτών: Επίσης παρατείνεται η αεροπορική οδηγία που προβλέπει απαγόρευση εισόδου στην χώρα μη Ευρωπαίων Πολιτών (Non EU Citizens). Στην αεροπορική οδηγία προστέθηκαν στις εξαιρέσεις το Ισραήλ και η Ρωσία ανεβάζοντας συνολικά στον αριθμό 11 τις χώρες που εξαιρούνται από την απαγόρευση εισόδου στην Ελλάδα.  Ειδικότερα, από την notam εξαιρούνται οι μόνιμοι κάτοικοι των ακόλουθων 11 χωρών: Ην. Βασίλειο, Σιγκαπούρη, Αυστραλία, Ιαπωνία, Νέα Ζηλανδία, Ρουάντα, Νότια Κορέα, Ταϋλάνδη, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, Ρωσική Ομοσπονδία και Ισραήλ.
  • Ανώτατο όριο ταξιδιωτών από Ρωσική Ομοσπονδία: Ειδικά για Ρωσία (μόνιμοι κάτοικοι) παραμένουν οι ακόλουθοι περιορισμοί, αφίξεις μόνο στα αεροδρόμια Αθήνας, Θεσσαλονίκης και Ηρακλείου και ανώτατο όριο εισόδου στην Ελλάδα 500 επιβατών την εβδομάδα.

Για όλες τις αεροπορικές οδηγίες πτήσεων εξωτερικού που παρατείνονται έως την Δευτέρα 8 Φεβρουαρίου 2021 ισχύουν οι εξαιρέσεις ως έχουν από τις προϋπάρχουσες notams.

 

 

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΚυριάκος Μητσοτάκης - Πεντέλη: Προσπαθούμε συνέχεια, κάθε μέρα, να κάνουμε τις ζωές των Ελλήνων πολιτών καλύτερεςΣήμερα 13:07 | Ειδήσεις

"Προσπαθούμε συνέχεια, κάθε μέρα φίλες και φίλοι, να κάνουμε τις ζωές των Ελλήνων πολιτών καλύτερες", ανέφερε ο Πρωθυπουργός.

Λήξη συναγερμού στα Εξάρχεια - Αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία των οχημάτωνΣήμερα 13:52 | Ειδήσεις

Από τον έλεγχο που έκανε κλιμάκιο του ΤΕΕΜ διαπιστώθηκε ότι το σακίδιο περιείχε προσωπικά αντικείμενα, και όχι κάτι ύποπτο, γι' αυτό ο συναγερμός έληξε.

«Τέλος» η σεζόν για Παπαγιάννη, υπέστη ρήξη πρόσθιου χιαστούΣήμερα 13:31 | Ειδήσεις

Μετά την εξέλιξη αυτή, ο 28χρονος άσος θα υποβληθεί τις επόμενες ημέρες σε επέμβαση.

Γιώργος Μαζωνάκης: Παραιτήθηκε ο δικηγόρος του για "λόγους δεοντολογίας και προσωπικής ηθικής"Σήμερα 11:34 | Ειδήσεις

«Η παραίτηση του δικηγόρου του Γιώργου Μαζωνάκη ήταν μια εξέλιξη που περίμενε η οικογένεια».

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Θεαματικό και άκρως αποκαλυπτικό ήταν το σόου της "Victoria's Secret", στη Νέα Υόρκη15:02Γάζα: Η Πολιτική Προστασία κάνει λόγο για 9 νεκρούς σε χθεσινά ισραηλινά πλήγματα14:48Standard & Poor's: Yψηλά πρωτογενή πλεονάσματα για την Ελλάδα14:34Κολωνάκι: Καρέ - καρέ οι διαρρήξεις 54χρονου σε καταστήματα (βίντεο)14:20Λήξη συναγερμού στα Εξάρχεια - Αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία των οχημάτων14:06Οι 4 ειδήσεις της ημέρας (βίντεο)13:52«Τέλος» η σεζόν για Παπαγιάννη, υπέστη ρήξη πρόσθιου χιαστού13:38Κυριάκος Μητσοτάκης - Πεντέλη: Προσπαθούμε συνέχεια, κάθε μέρα, να κάνουμε τις ζωές των Ελλήνων πολιτών καλύτερες13:24Βρέθηκε ύποπτο σακίδιο κοντά στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ13:10F1: Ο Φερστάπεν την pole position για τον αγώνα σπριντ12:56Πάτρα: Τρέιλερ αποκολήθηκε από ΙΧ και έπεσε πάνω σε σταθμευμένα αυτοκίνητα12:42Με το δεξί η Σάκκαρη στα προκριματικά του τουρνουά στο Τόκιο12:28Με προληπτικούς ψεκασμούς αντιμετωπίζει η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου τον κίνδυνο μετάδοσης του ιού της ευλογιάς των προβάτων στα νησιά12:14Όλγα Γεροβασίλη: Η πολιτική δεν ασκείται ούτε με ύβρεις, ούτε με χυδαίους υπαινιγμούς12:00Γιώργος Μαζωνάκης: Παραιτήθηκε ο δικηγόρος του για "λόγους δεοντολογίας και προσωπικής ηθικής"11:46Hellenic Train: Ακινητοποιήθηκε λόγω βλάβης τρένο - Aποζημιώνονται οι επιβάτες11:32Θεσσαλονίκη: Γυναίκα ληστής ακινητοποιούσε τα θύματά της με σπρέι πιπεριού11:18Υπόθεση Halkbank: Ο ατελείωτος τραπεζικός εφιάλτης του Ερντογάν και οι προσπάθειες να μην προχωρήσει η δίκη στις ΗΠΑ11:04Τροχαίο στην Εύβοια: ΙΧ που οδηγούσε 20χρονος βγήκε εκτός δρόμου και κατέληξε σε θάμνους (εικόνες)10:50Βόλος: Ανήλικη κατήγγειλε κακοποίηση από τον πατέρα της - Έσβηνε πάνω της τσιγάρα10:36
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο