LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΑθλητικάΔημοσίευση: 21 Ιανουαρίου 2021 22:36

Σεξουαλική κακοποίηση - Ιστιοπλοΐα: “Έσπασε” τη σιωπή της η τότε 11χρονη αθλήτρια

Η 20χρονη, σήμερα, αθλήτρια για την οποία ενημέρωσε την Εισαγγελία η Σοφία Μπεκατώρου.

Ιστιοπλοΐα

«Βιασμός με όλο το νόημα. Ήμουν τότε 11 χρόνων. Ήμουν σε σοκ και αντί να με στηρίζουν, ήθελαν να με καταστρέψουν». Ηταν μόλις 11 ετών, ήταν ένα παιδί που άνοιγε πανιά και ονειρευόταν διακρίσεις στις ανοιχτές θάλασσες. Προσπάθησαν, όμως, να της κόψουν τα φτερά απότομα. «Ήταν πάρα πολύ δύσκολο. Απλά, δεν ήθελα να το περάσει και η οικογένειά μου τότε», λέει για πρώτη φορά η 11χρονη τότε αθλήτρια ιστιοπλοΐας αποκλειστικά στο OPEN TV.

Είναι η αθλήτρια για την οποία ενημέρωσε την Εισαγγελία η Σοφία Μπεκατώρου. Πριν από περίπου δέκα χρόνια, η συγκεκριμένη αθλήτρια, μόλις 11 ετών τότε, υπέστη σεξουαλική κακοποίηση από τον τότε προπονητή της. Το αδίκημα στη δική της περίπτωση δεν έχει παραγραφεί και γι' αυτό θα κληθεί άμεσα να καταθέσει. «Επικοινώνησα με τη Σοφία, στέλνοντάς της ένα μήνυμα υποστήριξης, όπως θα έχει λάβει πολλά άλλα. Δεν είχα πρόθεση να μιλήσω στην αρχή και της έστειλα ένα μήνυμα, της είπα κάποια πράγματα. Της είπα απ' έξω απ' έξω τι μου έχει συμβεί και έτσι ήρθαμε σε επικοινωνία», λέει για πρώτη φορά η αθλήτρια.

Η 11χρονη τότε αθλήτρια της Ιστιοπλοΐας δεν το εκμυστηρεύτηκε στους γονείς της. Παιδί, μόλις 11 ετών, δεν ήξερε πώς να το χειριστεί. «Βιασμός με όλο το νόημα. Πέρασαν τρία χρόνια για να το πω στους δικούς μου ανθρώπους. Ήμουν 14 όταν το είπα, ναι, και δεν άντεχα άλλο και έπρεπε κάπως να βρω το θάρρος να το πω στους γονείς μου. Μόλις το έμαθαν οι γονείς μου πήγαν κατευθείαν στην Αστυνομία. Έφυγε βράδυ ο προπονητής», αναφέρει.

Η 20χρονη είναι σήμερα μέλος της Εθνικής Ιστιοπλοϊκής Ομάδας με παγκόσμιες διακρίσεις αλλά και φοιτήτρια. Όλο αυτό το διάστημα ανέβαινε τον δικό της Γολγοθά. «Είχαμε πάει, είχαμε ζητήσει περιοριστικά μέτρα. Έπρεπε ή να διαφυλάξουν εμένα οι γονείς μου ή να γίνει ένας διασυρμός σε ένα ολόκληρο χωριό, που θα ήταν πάρα πολύ βαρύ για εμένα, 11 χρόνων. Οπότε αποφασίσαμε να μην το κινήσουμε νομικά, πέρα από το να απευθυνθούμε στο συμβούλιο τότε του Ομίλου, οι οποίοι απλά έθαψαν το θέμα, οι οποίοι απλά κοίταξαν να με διασύρουν σε ένα ολόκληρο χωριό».

«Με πολέμησαν από τον Ναυτικό Όμιλο»

Η 20χρονη σήμερα αθλήτρια της Ιστιοπλοΐας καταγγέλλει πως δέχθηκε πόλεμο ακόμη και από τον Ναυτικό Όμιλο, στον οποίο άνηκε τότε. «Συνέχισα στον όμιλο, μετά άλλαξε ο προπονητής, άλλαξα κι εγώ κατηγορία και συνέχισα και τότε ήταν που απέκτησα τις περισσότερες διακρίσεις. Μετά που έφυγε αυτός ο άνθρωπος, άνθρωπος τέλος πάντων. Δεν έφτασε ποτέ στην Ομοσπονδία το θέμα, δεν το πήγε ο Όμιλος καν εκεί. Αυτοί που το κάλυψαν στην ουσία είναι ηθικοί αυτουργοί, αυτοί του Ομίλου». 

Το έθαψε βαθιά μέσα της για να συνεχίσει αλλά το τραύμα δεν θα κλείσει ποτέ: «Τώρα που έφτασα σε μία ηλικία που μπορώ να υπερασπιστώ τον εαυτό μου και πιο πολύ για την οικογένειά μου, δεν δέχομαι κάποια πράγματα και γι' αυτό κάποια πράγματα πρέπει να βγουν στο φως και να αποκατασταθεί όλη η υπόθεση».

ΠΗΓΗ: ethnos.gr

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΜητσοτάκης σε Τασούλα για αγρότες: Είμαι συγκρατημένα αισιόδοξος ότι τις επόμενες μέρες θα έχουμε εκτόνωσηΣήμερα 12:14 | Ειδήσεις

«Θέλω να ελπίζω καθώς πλησιάζουμε πια στις γιορτές των Χριστουγέννων ότι θα υπάρχει μια θετική ανταπόκριση και ότι θα απομακρυνθούν σχετικά σύντομα από τα μπλόκα».

Αλεξανδρούπολη: 4χρονο παιδάκι μεταφέρθηκε υποσιτισμένο στο ΝοσοκομείοΣήμερα 14:28 | Ειδήσεις

Οι γονείς του παιδιού συνελήφθησαν από τις Αρχές.

Αυτοκίνητο παρέσυρε ηλικιωμένο έξω από το Μέγαρο ΜαξίμουΣήμερα 14:20 | Ειδήσεις

Η Λεωφόρος Βασιλέως Γεωργίου έκλεισε προσωρινά ενώ η οδηγός του αυτοκινήτου που χτύπησε τον ηλικιωμένο προσήχθη.

Το "Καλημέρα Ελλάδα" μας καλεί στον Χριστουγεννιάτικο Τηλεμαραθώνιο του ΑΝΤ1Σήμερα 13:06 | Ειδήσεις

Στις 22 Δεκεμβρίου ο ΑΝΤ1 φιλοξενεί τον Χριστουγεννιάτικο Τηλεμαραθώνιο Αλληλεγγύης για τα παιδιά.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Αλεξανδρούπολη: 4χρονο παιδάκι μεταφέρθηκε υποσιτισμένο στο Νοσοκομείο14:52Αυτοκίνητο παρέσυρε ηλικιωμένο έξω από το Μέγαρο Μαξίμου14:38«Νύχτα Αποκαλύψεων» με τον Πέτρο Κουσουλό, απόψε στις 24:00 στον ΑΝΤ114:24Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Περιφερειακή Υμηττού από σήμερα το βράδυ έως αύριο14:10Ανυποχώρητοι οι αγρότες: Έκλεισαν το ρεύμα προς Θεσσαλονίκη στα Μάλγαρα, κλειστή και η Εγνατία στο Δερβένι 13:56Πλεύρης: Ακόμα 550 αποχωρήσεις μεταναστών από τη χώρα μέχρι το τέλος του έτους13:42Το "Καλημέρα Ελλάδα" μας καλεί στον Χριστουγεννιάτικο Τηλεμαραθώνιο του ΑΝΤ113:28Επιλύθηκε το πρόβλημα που αντιμετώπισε ο τεχνικός σύμβουλος του ΟΠΕΚΕΠΕ - Οι πληρωμές γίνονται κανονικά13:14Επικίνδυνο challenge στο Αγρίνιο: Στο νοσοκομείο 9χρονος – Ανήλικος του έδωσε να καταπιεί ψυχοφάρμακα13:00Γαλλία: Το προσωπικό του Λούβρου ψήφισε να παρατείνει την απεργία - Το μουσείο λειτουργεί εν μέρει12:46Μητσοτάκης σε Τασούλα για αγρότες: Είμαι συγκρατημένα αισιόδοξος ότι τις επόμενες μέρες θα έχουμε μία εκτόνωση12:32Θεσσαλονίκη: Συνελήφθη 59χρονος που έκλεβε αποθήκες - Πάνω από 9.000 ευρώ η λεία12:18Ρωσία: Πυρκαγιά σε διυλιστήριο προκλήθηκε από συντρίμμια μη επανδρωμένου αεροσκάφους12:04Θεσσαλονίκη: Νεαροί πήραν παραμάζωμα αυτοκίνητο και τον ιδιοκτήτη του για να αποφύγουν τη σύλληψη11:50Αγροτικά μπλόκα: Αναλυτικά η κατάσταση στην Βόρεια Ελλάδα11:36"Το Πρωινό" - Πατέρας 17χρονου: Απέβαλαν το μαθητή που κόντεψε να χάσει το δάχτυλό του από τον κόφτη του καθηγητή του11:22Ζωγράφου: Συνελήφθη 47χρονος που αφαίρεσε πλήθος ηλεκτρονικού εξοπλισμού από κτίριο του Ε.Κ.Π.Α. (εικόνες)11:08Σάλος μετά το Φενέρμπαχτσε – Παναθηναϊκός: Η σκληρή επίθεση Αταμάν για "10 χιλιάδες αμόρφωτους"10:54ΥΠΑΑΤ: Μέχρι το μεσημέρι θα πραγματοποιηθεί η πίστωση της Βασικής Ενίσχυσης 10:40Οι Νικς κέρδισαν το NBA Cup - Έσπασε το αρνητικό σερί 52 ετών χωρίς τρόπαιο10:26
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο