LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΑθλητικάΔημοσίευση: 21 Ιανουαρίου 2021 22:36

Σεξουαλική κακοποίηση - Ιστιοπλοΐα: “Έσπασε” τη σιωπή της η τότε 11χρονη αθλήτρια

Η 20χρονη, σήμερα, αθλήτρια για την οποία ενημέρωσε την Εισαγγελία η Σοφία Μπεκατώρου.

Ιστιοπλοΐα

«Βιασμός με όλο το νόημα. Ήμουν τότε 11 χρόνων. Ήμουν σε σοκ και αντί να με στηρίζουν, ήθελαν να με καταστρέψουν». Ηταν μόλις 11 ετών, ήταν ένα παιδί που άνοιγε πανιά και ονειρευόταν διακρίσεις στις ανοιχτές θάλασσες. Προσπάθησαν, όμως, να της κόψουν τα φτερά απότομα. «Ήταν πάρα πολύ δύσκολο. Απλά, δεν ήθελα να το περάσει και η οικογένειά μου τότε», λέει για πρώτη φορά η 11χρονη τότε αθλήτρια ιστιοπλοΐας αποκλειστικά στο OPEN TV.

Είναι η αθλήτρια για την οποία ενημέρωσε την Εισαγγελία η Σοφία Μπεκατώρου. Πριν από περίπου δέκα χρόνια, η συγκεκριμένη αθλήτρια, μόλις 11 ετών τότε, υπέστη σεξουαλική κακοποίηση από τον τότε προπονητή της. Το αδίκημα στη δική της περίπτωση δεν έχει παραγραφεί και γι' αυτό θα κληθεί άμεσα να καταθέσει. «Επικοινώνησα με τη Σοφία, στέλνοντάς της ένα μήνυμα υποστήριξης, όπως θα έχει λάβει πολλά άλλα. Δεν είχα πρόθεση να μιλήσω στην αρχή και της έστειλα ένα μήνυμα, της είπα κάποια πράγματα. Της είπα απ' έξω απ' έξω τι μου έχει συμβεί και έτσι ήρθαμε σε επικοινωνία», λέει για πρώτη φορά η αθλήτρια.

Η 11χρονη τότε αθλήτρια της Ιστιοπλοΐας δεν το εκμυστηρεύτηκε στους γονείς της. Παιδί, μόλις 11 ετών, δεν ήξερε πώς να το χειριστεί. «Βιασμός με όλο το νόημα. Πέρασαν τρία χρόνια για να το πω στους δικούς μου ανθρώπους. Ήμουν 14 όταν το είπα, ναι, και δεν άντεχα άλλο και έπρεπε κάπως να βρω το θάρρος να το πω στους γονείς μου. Μόλις το έμαθαν οι γονείς μου πήγαν κατευθείαν στην Αστυνομία. Έφυγε βράδυ ο προπονητής», αναφέρει.

Η 20χρονη είναι σήμερα μέλος της Εθνικής Ιστιοπλοϊκής Ομάδας με παγκόσμιες διακρίσεις αλλά και φοιτήτρια. Όλο αυτό το διάστημα ανέβαινε τον δικό της Γολγοθά. «Είχαμε πάει, είχαμε ζητήσει περιοριστικά μέτρα. Έπρεπε ή να διαφυλάξουν εμένα οι γονείς μου ή να γίνει ένας διασυρμός σε ένα ολόκληρο χωριό, που θα ήταν πάρα πολύ βαρύ για εμένα, 11 χρόνων. Οπότε αποφασίσαμε να μην το κινήσουμε νομικά, πέρα από το να απευθυνθούμε στο συμβούλιο τότε του Ομίλου, οι οποίοι απλά έθαψαν το θέμα, οι οποίοι απλά κοίταξαν να με διασύρουν σε ένα ολόκληρο χωριό».

«Με πολέμησαν από τον Ναυτικό Όμιλο»

Η 20χρονη σήμερα αθλήτρια της Ιστιοπλοΐας καταγγέλλει πως δέχθηκε πόλεμο ακόμη και από τον Ναυτικό Όμιλο, στον οποίο άνηκε τότε. «Συνέχισα στον όμιλο, μετά άλλαξε ο προπονητής, άλλαξα κι εγώ κατηγορία και συνέχισα και τότε ήταν που απέκτησα τις περισσότερες διακρίσεις. Μετά που έφυγε αυτός ο άνθρωπος, άνθρωπος τέλος πάντων. Δεν έφτασε ποτέ στην Ομοσπονδία το θέμα, δεν το πήγε ο Όμιλος καν εκεί. Αυτοί που το κάλυψαν στην ουσία είναι ηθικοί αυτουργοί, αυτοί του Ομίλου». 

Το έθαψε βαθιά μέσα της για να συνεχίσει αλλά το τραύμα δεν θα κλείσει ποτέ: «Τώρα που έφτασα σε μία ηλικία που μπορώ να υπερασπιστώ τον εαυτό μου και πιο πολύ για την οικογένειά μου, δεν δέχομαι κάποια πράγματα και γι' αυτό κάποια πράγματα πρέπει να βγουν στο φως και να αποκατασταθεί όλη η υπόθεση».

ΠΗΓΗ: ethnos.gr

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορία"Μαύρη" επέτειος στη Μάνδρα - Οι συγγενείς των θυμάτων, άφησαν 25 μαύρα μπαλόνια στον ουρανόΧθες 19:36 | Ειδήσεις

Συμπληρώνονται οχτώ χρόνια, από την φονική πλημμύρα.

Τέλλογλου για εκταφές: Δεν μπορούν να γίνουν τέτοιες εξετάσεις στην ΕλλάδαΧθες 17:41 | Ειδήσεις

Όλα όσα ανέφερε ο Τάσος Τελλογλου στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 ως προς την αδυναμία εκταφής των θυμάτων των Τεμπών και τη διενέργεια εξετάσεων. 

Τα ατίθασα νιάτα της εθνικής έριξαν στο...καναβάτσο τη ΣκωτίαΧθες 23:49 | Ειδήσεις

Η Εθνική ομάδα επιβλήθηκε 3-2 απέναντι στην Σκωτία με τον Οδυσσέα Βλαχοδήμο να πραγματοποιεί μεγάλες αποκρούσεις.

Πώς η Τουρκία καλύπτει το 20% των πολεμικών δαπανών της Ρωσίας με εισαγωγές ορυκτών καυσίμωνΧθες 10:59 | Ειδήσεις

Από την αρχή του πολέμου έως τις αρχές Νοεμβρίου 2025 η Τουρκία έχει αγοράσει ρωσικά ορυκτά καύσιμα αξίας 118 δισεκατομμυρίων ευρώ. 

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Τα ατίθασα νιάτα της εθνικής έριξαν στο...καναβάτσο τη Σκωτία23:59Το Βατικανό επιστρέφει 62 τεχνουργήματα των αυτοχθόνων του Καναδά23:45Εθνική Ελλάδος: Το περήφανο μήνυμα της Κηφισιάς για το "γαλανόλευκο" ντεμπούτο του Ανδρέα Τεττέη23:31Euroleague: Χωρίς τον Λάρκιν η Αναντολού Εφές για 8 εβδομάδες23:17Εντοπίστηκε βλήμα πλησίον του αρχαιολογικού χώρου των Θερμοπυλών23:03Επίσκεψη Ζελένσκι στην Αθήνα: Κλειστός και ο Εθνικός Κήπος Κυριακή και Δευτέρα22:49Φόροι και Ακριβεία: Οι Έλληνες δυσκολεύονται να "βγάλουν" το μήνα22:36Η Ρωσία παραμένει ανοιχτή στην ιδέα της συνάντησης Τραμπ - Πούτιν22:22"Μαύρη" επέτειος στη Μάνδρα - Οι συγγενείς των θυμάτων, άφησαν 25 μαύρα μπαλόνια στον ουρανό22:08Ιταλία: Κακοκαιρία σάρωσε τη Γένοβα – Κατέρρευσε τείχος, ξεριζώθηκαν δέντρα και πλημμύρισαν σπίτια (βίντεο)21:54Ποινή φυλάκισης 9 μηνών με αναστολή στα 23 μέλη του Ρουβίκωνα για την παραβίαση του νέου νόμου για τον Άγνωστο Στρατιώτη21:40Μαγνησία: Θρίλερ με εξαφάνιση τουρίστα που αγνοείται 40 μέρες - Εντοπίστηκε το αυτοκίνητό του21:26Ελίζαμπεθ Πίπκο στον ΑΝΤ1: Απαλάσσεται η Ευρώπη από την ενεργειακή εξάρτηση Ρωσίας - Τουρκίας21:12Τέλλογλου για εκταφές: Δεν μπορούν να γίνουν τέτοιες εξετάσεις στην Ελλάδα20:58Διακοπή δρομολογίων προαστιακού λόγω πυρκαγιάς στον Ασπρόπυργο20:44Καταιγίδα Κλαούντια: Τρεις νεκροί στην Πορτογαλία – Εκκενώσεις σε Ουαλία και Αγγλία εξαιτίας πλημμυρών (βίντεο)20:30Φυλάκιση 13 μηνών σε 49χρονο που έκλεψε ένα έργο του Banksy από γκαλερί του Λονδίνου20:16Ο πρόεδρος Τραμπ προσφεύγει στα δικαστήρια κατά του BBC 20:02Θεσσαλονίκη: Νέα εκδήλωση για την ενδοοικογενειακή βία από το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη19:48Τι καιρό θα κάνει την Κυριακή19:32
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο