LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΑθλητικάΔημοσίευση: 21 Ιανουαρίου 2021 22:36

Σεξουαλική κακοποίηση - Ιστιοπλοΐα: “Έσπασε” τη σιωπή της η τότε 11χρονη αθλήτρια

Η 20χρονη, σήμερα, αθλήτρια για την οποία ενημέρωσε την Εισαγγελία η Σοφία Μπεκατώρου.

Ιστιοπλοΐα

«Βιασμός με όλο το νόημα. Ήμουν τότε 11 χρόνων. Ήμουν σε σοκ και αντί να με στηρίζουν, ήθελαν να με καταστρέψουν». Ηταν μόλις 11 ετών, ήταν ένα παιδί που άνοιγε πανιά και ονειρευόταν διακρίσεις στις ανοιχτές θάλασσες. Προσπάθησαν, όμως, να της κόψουν τα φτερά απότομα. «Ήταν πάρα πολύ δύσκολο. Απλά, δεν ήθελα να το περάσει και η οικογένειά μου τότε», λέει για πρώτη φορά η 11χρονη τότε αθλήτρια ιστιοπλοΐας αποκλειστικά στο OPEN TV.

Είναι η αθλήτρια για την οποία ενημέρωσε την Εισαγγελία η Σοφία Μπεκατώρου. Πριν από περίπου δέκα χρόνια, η συγκεκριμένη αθλήτρια, μόλις 11 ετών τότε, υπέστη σεξουαλική κακοποίηση από τον τότε προπονητή της. Το αδίκημα στη δική της περίπτωση δεν έχει παραγραφεί και γι' αυτό θα κληθεί άμεσα να καταθέσει. «Επικοινώνησα με τη Σοφία, στέλνοντάς της ένα μήνυμα υποστήριξης, όπως θα έχει λάβει πολλά άλλα. Δεν είχα πρόθεση να μιλήσω στην αρχή και της έστειλα ένα μήνυμα, της είπα κάποια πράγματα. Της είπα απ' έξω απ' έξω τι μου έχει συμβεί και έτσι ήρθαμε σε επικοινωνία», λέει για πρώτη φορά η αθλήτρια.

Η 11χρονη τότε αθλήτρια της Ιστιοπλοΐας δεν το εκμυστηρεύτηκε στους γονείς της. Παιδί, μόλις 11 ετών, δεν ήξερε πώς να το χειριστεί. «Βιασμός με όλο το νόημα. Πέρασαν τρία χρόνια για να το πω στους δικούς μου ανθρώπους. Ήμουν 14 όταν το είπα, ναι, και δεν άντεχα άλλο και έπρεπε κάπως να βρω το θάρρος να το πω στους γονείς μου. Μόλις το έμαθαν οι γονείς μου πήγαν κατευθείαν στην Αστυνομία. Έφυγε βράδυ ο προπονητής», αναφέρει.

Η 20χρονη είναι σήμερα μέλος της Εθνικής Ιστιοπλοϊκής Ομάδας με παγκόσμιες διακρίσεις αλλά και φοιτήτρια. Όλο αυτό το διάστημα ανέβαινε τον δικό της Γολγοθά. «Είχαμε πάει, είχαμε ζητήσει περιοριστικά μέτρα. Έπρεπε ή να διαφυλάξουν εμένα οι γονείς μου ή να γίνει ένας διασυρμός σε ένα ολόκληρο χωριό, που θα ήταν πάρα πολύ βαρύ για εμένα, 11 χρόνων. Οπότε αποφασίσαμε να μην το κινήσουμε νομικά, πέρα από το να απευθυνθούμε στο συμβούλιο τότε του Ομίλου, οι οποίοι απλά έθαψαν το θέμα, οι οποίοι απλά κοίταξαν να με διασύρουν σε ένα ολόκληρο χωριό».

«Με πολέμησαν από τον Ναυτικό Όμιλο»

Η 20χρονη σήμερα αθλήτρια της Ιστιοπλοΐας καταγγέλλει πως δέχθηκε πόλεμο ακόμη και από τον Ναυτικό Όμιλο, στον οποίο άνηκε τότε. «Συνέχισα στον όμιλο, μετά άλλαξε ο προπονητής, άλλαξα κι εγώ κατηγορία και συνέχισα και τότε ήταν που απέκτησα τις περισσότερες διακρίσεις. Μετά που έφυγε αυτός ο άνθρωπος, άνθρωπος τέλος πάντων. Δεν έφτασε ποτέ στην Ομοσπονδία το θέμα, δεν το πήγε ο Όμιλος καν εκεί. Αυτοί που το κάλυψαν στην ουσία είναι ηθικοί αυτουργοί, αυτοί του Ομίλου». 

Το έθαψε βαθιά μέσα της για να συνεχίσει αλλά το τραύμα δεν θα κλείσει ποτέ: «Τώρα που έφτασα σε μία ηλικία που μπορώ να υπερασπιστώ τον εαυτό μου και πιο πολύ για την οικογένειά μου, δεν δέχομαι κάποια πράγματα και γι' αυτό κάποια πράγματα πρέπει να βγουν στο φως και να αποκατασταθεί όλη η υπόθεση».

ΠΗΓΗ: ethnos.gr

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΦονική επίθεση στο Περιστέρι: 37χρονος μαχαιρώθηκε έξω από κλαμπΣήμερα 06:50 | Ειδήσεις

Ο 37χρονος διακομίστηκε άμεσα στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο Νίκαιας, όπου, παρά τις προσπάθειες των γιατρών, κατέληξε. 

Τι καιρό θα κάνει τη ΔευτέραΧθες 16:15 | Ειδήσεις

Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού τη Δευτέρα 20 Οκτωβρίου.

Κυριάκος Μητσοτάκης: Στη Σλοβενία, για τη σύνοδο κορυφής της MED9Σήμερα 06:40 | Ειδήσεις

Αναμένεται να συζητηθούν οι τελευταίες εξελίξεις στη Μέση Ανατολή - με τη συμμετοχή του βασιλιά της Ιορδανίας - καθώς και θέματα της ευρωπαϊκής ατζέντας.

Τέμπη: Συγγενείς θυμάτων έγραψαν ξανά τα ονόματα μπροστά από τη Βουλή (εικόνες)Χθες 22:49 | Ειδήσεις

Στο Σύνταγμα πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση για το δυστύχημα των Τεμπών, όπου συμμετείχαν και συγγενείς θυμάτων, μεταξύ των οποίων και ο Πάνος Ρούτσι.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Φονική επίθεση στο Περιστέρι: 37χρονος μαχαιρώθηκε έξω από κλαμπ06:56Κυριάκος Μητσοτάκης: Στη Σλοβενία, για τη σύνοδο κορυφής της MED906:42Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα 20 Οκτωβρίου06:28Τι καιρό θα κάνει τη Δευτέρα06:14Ρυθμιστική Αρχή Σιδηροδρόμων: Έλεγχος στα καθίσματα των τρένων μετά την αποκάλυψη ΑΝΤ123:59Συλλήψεις μελών κυκλωμάτων σε Λέσβο και Σάμο που εξαπατούσαν ηλικιωμένους αποσπώντας μεγάλα οικονομικά ποσά23:45Θρίαμβος του ΠΑΟΚ στην OPAP Arena με «διπλό» κορυφής23:38Τροχαίο στην Καλλιθέα: ΙΧ παραβίασε στοπ – Δύο τραυματίες23:24Παναθηναϊκός: Έστειλε υπογεγραμμένο το συμβόλαιό του ο Ράφα Μπενίτεθ κι αναλαμβάνει το «τιμόνι» του «τριφυλλιού»23:10Τέμπη: Συγγενείς θυμάτων έγραψαν ξανά τα ονόματα μπροστά από τη Βουλή (εικόνες)22:56Υεμένη: Ο ΟΗΕ ανακοίνωσε ότι οι Χούθι κρατούν 20 εργαζόμενους του οργανισμού22:42Ο στρατός του Ισραήλ "επανέρχεται στην εφαρμογή της κατάπαυσης του πυρός"22:28Χριστοδουλίδης: Εκφράζω τα συγχαρητήριά μου στον Τουφάν Ερχουρμάν και προσβλέπω σε συνάντησή μας το συντομότερο δυνατόν22:14Έγκλημα στη Φοινικούντα: Ολοκληρώθηκε έπειτα από 6 ώρες η απολογία του 22χρονου – Δεν είναι ο φυσικός αυτουργός, λέει ο δικηγόρος του22:00Super League: Είχαν από ένα ημίχρονο κι έμειναν στο 1-1, Άρης και Παναθηναϊκός21:46Το Ισραήλ διακόπτει τη μεταφορά ανθρωπιστικής βοήθειας στη Γάζα εξαιτίας της παραβίασης της κατάπαυσης του πυρός21:32Γάζα: Ο IDF έπληξε δεκάδες στόχους της Χαμάς – 33 νεκροί, ανάμεσά τους και παιδιά21:18Λούβρο: Οκτώ πολύτιμα αντικείμενα εκλάπησαν από ομάδα τεσσάρων ατόμων που αναζητούνται21:04Διπλό φονικό στη Φοινικούντα: "Ξεσκονίζουν" την προανακριτική κατάθεση του 22χρονου20:50Ανατροπή στα κατεχόμενα – Ο Τουφάν Ερχουρμάν νέος «Τ/Κ ηγέτης» με 62,76%20:36
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο