LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΟικονομίαΔημοσίευση: 21 Ιανουαρίου 2021 20:18

Πώς θα δοθούν τα 400 ευρώ σε αυτοαπασχολούμενους επιστήμονες

Τηλεδιάσκεψη του Κωστή Χατζηδάκη με τους επικεφαλής των επιστημονικών φορέων.

Χρήματα - Λεφτά

Τους βασικούς άξονες του σχεδίου που επεξεργάζονται τα συναρμόδια Υπουργεία Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων και Οικονομικών για την καταβολή έκτακτου επιδόματος 400 ευρώ σε αυτοαπασχολούμενους επιστήμονες (γιατρούς, δικηγόρους, μηχανικούς, οικονομολόγους, γεωτεχνικούς) περιέγραψε ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Κωστής Χατζηδάκης, στους επικεφαλής των επιστημονικών φορέων. 

Ο Κ. Χατζηδάκης σημείωσε ότι, με δεδομένους τους δημοσιονομικούς περιορισμούς, αλλά και τη στόχευση του μέτρου στους επιστήμονες που έχουν ανάγκη, (με έμφαση στους νέους και αυτούς που έχουν πολύ χαμηλό εισόδημα), θα θεσπιστούν κριτήρια για τη χορήγηση της ενίσχυσης. Συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, θα τεθεί «πλαφόν» στο οικογενειακό εισόδημα για το 2020, ενώ απαραίτητη προϋπόθεση θα είναι και η μείωση των εσόδων των δυνητικά δικαιούχων για την περίοδο Απριλίου-Δεκεμβρίου 2020 σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2019.

Για τη λήψη της εφάπαξ οικονομικής ενίσχυσης θα υποβάλλεται υπεύθυνη δήλωση-αίτηση στο πληροφοριακό σύστημα «ΕΡΓΑΝΗ». Για να γίνει αυτή αποδεκτή, θα πρέπει πρώτα οι δυνητικά δικαιούχοι να έχουν υποβάλει δήλωση για τα έσοδά τους κατά την περίοδο αναφοράς του 2020 στην πλατφόρμα myBusinessSupport της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ). Θα ακολουθήσει αυτοματοποιημένος έλεγχος για το αν πληρούνται οι προϋποθέσεις, για να χορηγηθεί η ενίσχυση (με διασταύρωση των σχετικών στοιχείων στις πλατφόρμες της ΕΡΓΑΝΗΣ και της ΑΑΔΕ). Το αρχείο με την αναλυτική κατάσταση των δικαιούχων, που θα προκύψει, θα αποσταλεί στη συνέχεια στον Οργανισμό Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού (ΟΑΕΔ), ο οποίος θα προχωρήσει στην καταβολή της οικονομικής ενίσχυσης.

Υπενθυμίζεται ότι το σχετικό κονδύλι θα προέλθει από τον Ειδικό Λογαριασμό Ανεργίας υπέρ των Αυτοτελώς και Ανεξαρτήτως Απασχολουμένων, που προβλέπεται στο ν. 3986/2011.

Τέλος, τονίστηκε ότι θα καταβληθεί προσπάθεια, ώστε οι απαραίτητες υπουργικές αποφάσεις να εκδοθούν την επόμενη εβδομάδα, ώστε να ανοίξει στη συνέχεια η πλατφόρμα για την υποβολή των αιτήσεων.

Στην τηλεδιάσκεψη συμμετείχαν - πέραν του κ. Χατζηδάκη - ο υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Πάνος Τσακλόγλου, ο διοικητής του ΟΑΕΔ, Σπύρος Πρωτοψάλτης, η γενική γραμματέας Εργασίας, 'Αννα Στρατινάκη, η γενική γραμματέας Κοινωνικών Υποθέσεων, Παυλίνα Καρασιώτου, η υπηρεσιακή γενική γραμματέας, Ματθούλα Τριανταφύλλου, ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, Δημήτρης Βερβεσός, ο πρόεδρος του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος, Γιώργος Στασινός, ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, Θανάσης Εξαδάκτυλος, ο πρόεδρος του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος, Κωνσταντίνος Κόλλιας και ο πρόεδρος του Γεωτεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος, Σπύρος Μάμαλης.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Δένδιας: Η τεχνητή νοημοσύνη αποτελεί τεράστια ευκαιρία για την Ελλάδα - Μπορεί να λειτουργήσει ως μέγας πολλαπλασιαστής της δυνατότητας του ευφυέστερ23:59Θεσσαλονίκη: Εντοπίστηκε οξειδωμένο βλήμα στο Σέιχ Σου23:46ΟΠΕΚΕΠΕ: Ο Μάκης Βορίδης στην εξεταστική23:38Euroleague: Νίκη με μεγάλη ανατροπή για τον Ολυμπιακό23:24Βουλή: Σχεδόν 3.000 καταφύγια στην Ελλάδα για την προστασία άμαχου πληθυσμού, αν απαιτηθεί23:10Κρήτη: Αναστάτωση σε παιδικό σταθμό – Κατέρρευσε τμήμα γυψοσανίδας εν ώρα μαθήματος22:56Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός: Με 230 εθελοντές Σαμαρείτες στον 42ο Αυθεντικό Μαραθώνιο Αθήνας22:42Hellenic Championship ATP 250: Νίκη και πρόκριση στον τελικό για τον Νόβακ Τζόκοβιτς22:28Πτήση με MIRAGE 2000-5: Το μαχητικό που άλλαξε ισορροπίες στο Αιγαίο22:14Φωτιά σε σπίτι στην Πάτρα - εγκλωβίστηκε ηλικιωμένη (εικόνες)22:00Ημέρα απολογιών η Δευτέρα για το μακελειό στα Βορίζια21:46ΗΠΑ: Ακύρωση εκατοντάδων πτήσεων λόγω του δημοσιονομικού αδιεξόδου - Απουσιάζουν οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας21:32Μελομακάρονα - Κουραμπιέδες: “Αλμυρές” αυξήσεις για τα παραδοσιακά γλυκά των Χριστουγέννων21:18Παναθηναϊκός: Ανακοίνωση για την κατάσταση του Λεσόρ21:04Χρυσοχοΐδης για Βορίζια: Δεν θα κάνουν κουμάντο οι νταήδες20:50Καρυστιανού: Η λέξη κόμμα και το όνομά μου δεν είναι συμβατά 20:36Ζευγάρι έπεσε θύμα ληστείας στη Βέροια – Το θύμα έδωσε τις πρώτες βοήθειες στο ληστή20:22Βορίζια- Ο δικηγόρος του 48χρονου Α. Λύτρας στον ΑΝΤ1: Δεν ξέρω τι θα συμβεί όταν φύγει η αστυνομία από το χωριό20:08Τι καιρό θα κάνει το Σάββατο 19:54Σκούρτα Βοιωτίας: Άνδρας βρέθηκε απανθρακωμένος μέσα σε αυτοκίνητο 19:40
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο