LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΠολιτικήΔημοσίευση: 20 Ιανουαρίου 2021 22:55

Αρχηγός ΓΕΕΘΑ: Σε όσους μας αναγνωρίζουν ως εχθρό συμπεριφερόμαστε αναλόγως

Tα μηνύματα που έστειλε από την Αίγυπτο ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ, Κωνσταντίνος Φλώρος.

Κωνσταντίνος Φλώρος

Πολλαπλά μηνύματα εμπεριείχε ο λόγος του αρχηγού ΓΕΕΘΑ, στρατηγού Κωνσταντίνου Φλώρου, στην Αλεξάνδρεια, κατά τη θερμή υποδοχή που του επεφύλαξε ο Πατριάρχης Θεόδωρος, στη μεγάλη Αίθουσα του Δευτερόθρονου Πατριαρχείου, ψέλνοντας το «Τη Υπερμάχω» και με την ανάκρουση των εθνικών ύμνων των δύο κρατών, Ελλάδας και Αιγύπτου.

«Είναι μεγάλη χαρά και τιμή που βρίσκομαι σήμερα εδώ, καθώς η επίσκεψή μου στην Αίγυπτο δεν είναι μία απλή εθιμοτυπική επίσκεψη σε μία οποιαδήποτε χώρα στον κόσμο. Η επίσκεψή μου αυτή στην Αίγυπτο, έρχεται μετά από μία μακρόχρονη συνεργασία που έχουμε με αυτό το κράτος, αυτό το αδελφό κράτος, που είναι παράγοντας σταθερότητας και ειρήνης και έχουμε βαθιές και ισχυρές σχέσεις, τόσο στις Ένοπλες Δυνάμεις όσο και σε επίπεδο κυβερνήσεων», τόνισε ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας.

Ο κ. Φλώρος τόνισε ότι «ο ρόλος που διαδραματίζει η Αίγυπτος στη Μεσόγειο, είναι κομβικός και τις σχέσεις μας τις αναβαθμίζουμε συνέχεια. Εδώ και αρκετά χρόνια, διεξάγουμε μαζί δραστηριότητες, που δείχνουν και επιδεικνύουν τη θέλησή μας και την κοινή μας βούληση να σταθεροποιήσουμε όσο το δυνατόν περισσότερο την περιοχή». Παράλληλα, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ επεσήμανε ότι «υπάρχουν κάποιοι τριγμοί και κάποιοι κλυδωνισμοί στην περιοχή εξαιτίας ενός συγκεκριμένου κράτους». Και τόνισε: «Εμείς δεν αναγνωρίζουμε κανέναν ως εχθρό αν δεν μας αναγνωρίσει πρώτα αυτός. Όποιος μας αναγνωρίζει σαν εχθρό, τον αναγνωρίζουμε κι εμείς».

Ο κ. Φλώρος κατέληξε κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στις ισχυρές σχέσεις Ελλάδας – Αιγύπτου: «Ένας καλός και ισχυρός εταίρος για την ασφάλεια και τη σταθερότητα στην περιοχή είναι η Αίγυπτος. Οι συναντήσεις με τον υπουργό Άμυνας της Αιγύπτου, κατέστησαν πολύ παραγωγική την τριήμερη επίσημη επίσκεψη».

«Η Αίγυπτος θα είναι πάντα ένας ιδιαίτερος και εξέχων εταίρος. Και η εμβάθυνση της πάρα πολύ καλής συνεργασίας που έχουμε με τις αιγυπτιακές ένοπλες δυνάμεις, η εμβάθυνση των σχέσεων και ο προγραμματισμός και άλλων δραστηριοτήτων στην περιοχή, σκοπό έχουν τη σταθερότητα, την ασφάλεια και την ειρήνη στην περιοχή, με σκοπό την πρόοδο και την ευημερία των κρατών μας και των κρατών όλων των λαών της περιοχής.

Εμείς, σε αυτή τη συνεργασία που έχουμε με τις χώρες της Ανατολικής Μεσογείου, δεν αναγνωρίζουμε εχθρούς, είμαστε ανοιχτοί σε όλους. Ο διάλογος και το διεθνές δίκαιο είναι ο δρόμος για να λύσουμε οποιεσδήποτε διαφορές υπάρχουν. Εμείς δεν αναγνωρίζουμε εχθρούς, αλλά όσοι μας αναγνωρίζουν ως εχθρό, πρέπει να συμπεριφερθούμε κι εμείς αναλόγως», σημείωσε ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ.

«Όταν θέλεις ειρήνη…»

«Προσεύχομαι στη μητέρα των στρατηγών, στην Παναγία, για τα ένδοξα στρατευμένα παιδιά σας και για εσάς προσωπικά», τόνισε από την πλευρά του ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας Θεόδωρος, εκφράζοντας τη χαρά του που ο κ. Φλώρος είναι ο πρώτος επισκέπτης στην έδρα του Δευτερόθρονου Πατριαρχείου κατά το νέο έτος 2021. Παράλληλα δε, επεσήμανε ότι «όταν θέλεις ειρήνη, πρέπει πάντα να είσαι έτοιμος και να προετοιμάζεσαι για πόλεμο».

Παρουσία και του γενικού προξένου της Ελλάδας στην Αλεξάνδρεια κ. Αθανάσιου Κοτσιώνη, αλλά και του Πατριαρχικού Επιτρόπου Αλεξανδρείας Μητροπολίτου Ναυκράτιδος κ. Νάρκισσου, ο Προκαθήμενος του Δευτερόθρονου Πατριαρχείου έκανε ιδιαίτερη αναφορά και στην ιστορία του Αιγυπτιώτη Ελληνισμού, επισημαίνοντας ότι «η Αίγυπτος ήταν πάντοτε και είναι μία φιλόξενη χώρα, όπου ήρθαν 300.000 Έλληνες. Και εδώ ζει το Πατριαρχείο μας, το δικό μας, το δικό σας, 2.000 χρόνια… Και δίπλα στο θρόνο του, στήριγμα δυνατό, ο Πρόεδρος της χώρας, ο Άμπντελ Φατάχ Αλ Σίσι, ο οποίος προέρχεται από τον στρατό και γνωρίζει ότι μία χώρα είναι ισχυρή όταν έχει δυνατό στρατό. Και ο Πρόεδρος είναι κοντά μας.

«Είμαστε λαός δυνατός»

Και η Ελλάδα μας είναι εδώ παρούσα. Είμαστε λαός ειρηνικός, αλλά είμαστε και λαός δυνατός και το αποδεικνύουμε κάθε μέρα. Στα αστέρια που κοσμούν τις επωμίδες σας, είναι η ελπίδα του ελληνικού έθνους. Θέλω να σας ευχαριστήσω, Αρχηγέ μου, που ήρθατε στην Αίγυπτο για να δείξετε αυτήν την αγάπη μεταξύ των δύο χωρών που μας στεφανώνει και δροσίζει η Μεσόγειος και δίπλα η Κύπρος μας. Σαν Προκαθήμενος του Δευτερόθρονου Πατριαρχείου, αλλά και σαν φίλος και ιεραπόστολος, μεταφέρω μήνυμα ελπίδας, αγάπης και ειρήνης. Η μητέρα των στρατηγών, η Παναγία μας, να ευλογεί τα στρατευμένα παιδιά της, την Ελλάδα, Αίγυπτο, την Κύπρο αλλά και την Αφρική στην οποία ποιμαίνω 54 χώρες».

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΚακοκαιρία - Πήλιο: Βροχή και χαλαζόπτωση “χτυπούν” την περιοχή (εικόνες)Σήμερα 21:33 | Τοπικά Νέα

Αντιμέτωπο με την κακοκαιρία είναι το Πήλιο, όπως είχε προβλέψει η ΕΜΥ σχετικά με τα ισχυρά καιρικά φαινόμενα που ''χτυπούν'' την περιοχή.

Μητσοτάκης από Λέσβο: Η πολιτική της προσέγγισης Ελλάδας και Τουρκίας έχει αποτελέσματαΣήμερα 17:00 | Ειδήσεις

Περιοδεία στη Λέσβο πραγματοποιεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης όπου συνομίλησε με τούρκους τουρίστες, ενημερώθηκε για τα έργα στο λιμάνι και συναντήθηκε με τον Δήμαρχο Δυτικής Λέσβου.

ΣΥΡΙΖΑ - Ευρωεκλογές: Ο Στέφανος Κασσελάκης παρουσιάσε το ευρωψηφοδέλτιο του κόμματος (βίντεο)Σήμερα 19:52 | Ειδήσεις

Παρών και ο Αλέξης Τσίπρας στην παρουσίαση των υποψηφίων του ΣΥΡΙΖΑ για τις ευρωεκλογές του Ιουνίου

Πλημμύρα στο Ντουμπάι: Ποιο είναι το κόστος των ζημιώνΣήμερα 23:18 | Ειδήσεις

Η πλημμύρα προκάλεσε πρωτοφανή διατάραξη στο αεροδρόμιο του Ντουμπάι, ένα από τα μεγαλύτερα στον κόσμο και κυκλοφοριακό χάος μέσα σε πλημμυρισμένους δρόμους.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Ιταλία: Εστιατόριο κερνάει μπουκάλι κρασί σε πελάτες...χωρίς κινητό!23:59Παγωτό με γεύση...G723:47Πλημμύρα στο Ντουμπάι: Ποιο είναι το κόστος των ζημιών23:34“I LOVE Σου Κου”: “Πλούσια” η θεματολογία του Σαββατοκύριακου23:21ΠΑΣΟΚ: Ποιοι είναι οι 8 νέοι ευρωβουλευτές του23:08Παναθηναϊκός – Περιστέρι: Δια πυρός και σιδήρου… οι γηπεδούχοι22:55Βόλος: Εκδήλωση του Κυμπουρόπουλου “τίναξαν” στον αέρα διαδηλωτές 22:41Πιερία: Απάτη σε βάρος ηλικιωμένης22:28Θεσσαλονίκη: Χειροπέδες σε απότακτο αστυνομικό 22:14Missing Alert για την εξαφάνιση ανήλικου από δομή φιλοξενίας22:01Κακοκαιρία - Πήλιο: Βροχή και χαλαζόπτωση “χτυπούν” την περιοχή (εικόνες)21:47Βαρκελώνη: Ο Τσιτσιπάς πήρε το θρίλερ και συνεχίζει το σερί του στο χώμα21:34“Times” Λονδίνου: “Πώς η Ελλάδα στάθηκε ξανά στα πόδια της” 21:20Δίκη Τράμπ: Άντρας αυτοπυρπολήθηκε έξω από το δικαστήριο (βίντεο)21:07Κλειστός σταθμός του μετρό το Σαββατοκύριακο20:53Ολλανδία - Facebook: Η Αρχή Προστασίας Δεδομένων καλεί την κυβέρνηση να μην το χρησιμοποιεί20:40Ενδοοικογενειακή βία - Θύμα μαρτυρά στον ΑΝΤ1: “Με χτυπούσε με μανία” (βίντεο)20:26Άγιοι Ανάργυροι: Τι ζητά η μητέρα της Κυριακής από τις Αρχές (βίντεο)20:13ΣΥΡΙΖΑ - Ευρωεκλογές: Ο Στέφανος Κασσελάκης παρουσιάσε το ευρωψηφοδέλτιο του κόμματος (βίντεο)19:59Δώρο Πάσχα στον ιδιωτικό τομέα: Πότε καταβάλλεται, πώς το υπολογίζετε19:45
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο