LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΑθλητικάΔημοσίευση: 20 Ιανουαρίου 2021 14:39 | Ανανέωση: 20 Ιανουαρίου 2021 14:47

Η Μπεκατώρου κατονόμασε στον εισαγγελέα και νέο θύμα σεξουαλικής κακοποίησης

Το περιστατικό στο οποίο αναφέρθηκε επίσημα η Ολυμπιονίκης, φέρεται να έχει τελεστεί σε χρόνο που το αδίκημα δεν έχει παραγραφεί.

Σοφία Μπεκατώρου - Εισαγγελία Αθηνών

Στοιχεία που μπορούν να αξιοποιηθούν ποινικά φέρεται να κατέθεσε στον εισαγγελέα που διενεργεί προκαταρκτική εξέταση μετά τις καταγγελίες της για σεξουαλική κακοποίηση, η Ολυμπιονίκης Σοφία Μπεκατώρου. 

Η χρυσή πρωταθλήτρια ιστιοπλοΐας, που συμπλήρωσε ενώπιον του εισαγγελέα Νίκου Σταφανάτου περισσότερες από τρεις ώρες διεξοδικής κατάθεσης, φέρεται να έδωσε στον εισαγγελικό λειτουργό δεδομένα που, σε αντίθεση με την δική της υπόθεση, επιδέχονται ποινικού ελέγχου, καθώς αφορούν πράξη ή πράξεις που ενδέχεται να διαπράχθηκαν εντός του ορίου των 15 ετών που έχει δυνατότητα να επιληφθεί η Δικαιοσύνη. 

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ ΜΠΕ, η Ολυμπιονίκης φαίνεται να κατονόμασε την περίπτωση συναθλήτριας της στον χώρο της ιστιοπλοΐας η οποία, σύμφωνα με την πρώτη μάρτυρα της έρευνας, έχει υποστεί σεξουαλική βία. Η ποινικά αξιόποινη πράξη κατά της συναθλήτριας της στην οποία αναφέρθηκε επίσημα η Ολυμπιονίκης, φέρεται να έχει τελεστεί σε χρόνο που το αδίκημα δεν έχει παραγραφεί και είναι ενεργή η δυνατότητα, μετά από καταγγελία τής παθούσας, ενεργοποίησης του εισαγγελέα. 

Έτσι, θεωρείται δεδομένο ότι η αθλήτρια στην οποία αναφέρθηκε η κ. Μπεκατώρου θα κληθεί άμεσα από τον εισαγγελικό λειτουργό σε κατάθεση προκειμένου να επιβεβαιώσει την κ. Μπεκατώρου ή ακόμη και αυτή με την σειρά της να οδηγήσει στον "επόμενο κρίκο της αλυσίδας" βίαιων και υποτιμητικών συμπεριφορών σε βάρος αθλητών καριέρας από παράγοντες στον χώρο. 

Πολλοί εκτιμούν ότι ενώπιον της εισαγγελικής Αρχής θα ανοίξουν στόματα που επί σειρά ετών παρέμεναν σιωπηλά για οδυνηρές πράξεις και ότι το τέλος της έρευνας που ξεκίνησε με την κατάθεση της κ. Μπεκατώρου θα φέρει ενώπιον της Δικαιοσύνης για εξηγήσεις πρόσωπα που επί σειρά ετών παρέμεναν στο απυρόβλητο.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Γαλλία: Ο πρόεδρος Μακρόν θα συναντηθεί με Ζελένσκι, Στάρμερ και Μερτς τη Δευτέρα στο Λονδίνο23:58ΗΠΑ: Ρακούν "διαρρήκτης" τα έκανε γυαλιά-καρφιά σε κάβα - Κατέληξε μεθυσμένο στην τουαλέτα23:41Κακοκαιρία Byron: Πού καταγράφηκε το μεγαλύτερο ύψος βροχής23:24Σεισμός 4.7 ρίχτερ στα Καλάβρυτα23:10Νότια Κορέα: Αποκαλύφθηκε δίκτυο μαζικής παραβίασης καμερών - Χιλιάδες πολίτες θύματα κρυφής καταγραφής22:56Σαρκοζί: Στη δημοσιότητα αποσπάσματα από το νέο του βιβλίο που περιγράφει τις 20 μέρες που έμεινε στη φυλακή22:42Ναυάγιο στην Κρήτη: Μάχη για τη ζωή τους δίνουν οι δύο διασωθέντες22:28Βύρωνας: Εξιχνιάσθηκε συμμορία που λήστευε πρακτορεία τυχερών παιγνίων22:14Βρετανικός Τύπος: Η ευλογιά θα αφανίσει την ελληνική φέτα22:00Ολοκληρώθηκε η πορεία για τα 17 χρόνια από τη δολοφονία του Γρηγορόπουλου - Αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία21:45Μάχη τίτλου στη Formula 1: Ο Φερστάπεν στην pole, ο Νόρις ένα βήμα από το πρωτάθλημα21:31Ζάκυνθος: Συνελήφθησαν οι γονείς του 2χρονου αγοριού που πέθανε μετά από επίθεση σκύλου21:17Θεσσαλονίκη: Κτηνοτρόφος καταρρέει, μετά την αναγκαστική θανάτωση του κοπαδιού του (βίντεο)21:03Μητσοτάκης: Η ανάρτηση για την ανασκόπηση του 2025 - Ένα έτος με μεγάλα έργα, νέες αποφάσεις και αλλαγές20:49Αλέξανδρος Γρηγορόπουλος: Επεισόδια στα Εξάρχεια - Μολότοφ και προσαγωγές (βίντεο)20:35Τι καιρό θα κάνει την Κυριακή20:21ANT1 Sports: Η FIFA τίμησε τον Τραμπ με το πρώτο Βραβείο Ειρήνης στην κλήρωση του Μουντιάλ20:09Συμβαίνει Τώρα: Πορεία στη μνήμη του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, στο κέντρο της Αθήνας (βίντεο)19:55Ο ΠΑΟΚ ανέβασε ταχύτητα και λύγισε τον Κολοσσό19:41Ναυάγιο με μετανάστες στην Κρήτη - 18 νεκροί19:27
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο