LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΑθλητικάΔημοσίευση: 20 Ιανουαρίου 2021 12:26 | Ανανέωση: 20 Ιανουαρίου 2021 12:40

Μπεκατώρου: Ελπίζω να μιλήσουν κι άλλες γυναίκες που έχουν βιώσει σεξουαλική κακοποίηση

Ολοκληρώθηκε η κατάθεση της Σοφίας Μπεκατώρου στο εισαγγελέα. Οι πρώτες δηλώσεις της.

Σοφία Μπεκατώρου - Εισαγγελία Αθηνών

«Ελπίζω και άλλες γυναίκες, κι άλλοι άνθρωποι να βγουν να μιλήσουν», ανέφερε εξερχόμενη του εισαγγελικού γραφείου η ολυμπιονίκης Σοφία Μπεκατώρου, μετά την ολοκλήρωση της κατάθεσής της για την σεξουαλική βία που καταγγέλει ότι υπέστη από παράγοντα της Ομοσπονδίας Ιστιοπλοϊας πριν από 23 χρόνια. 

Περισσότερες από τρεις ώρες κατέθετε στον εισαγγελέα Νίκο Σταφανάτο η κ. Μπεκατώρου, πρώτη και ουσιαστική μάρτυρας στην έρευνα της Εισαγγελίας, που ξεκίνησε μετά την καταγγελία της για σεξουαλική κακοποίηση που υπέστη στο ξεκίνημα της καριέρας της στην ιστιοπλοϊα, από πρόσωπο με κεντρικό ρόλο για την εξέλιξή της ως παγκόσμιου κύρους αθλήτρια. 

Η κ. Μπεκατώρου έδωσε αναλυτική κατάθεση για όσα ισχυρίζεται ότι υπέστη κατά τη διάρκεια αποστολής στην Ισπανία το 1998, γεγονός που -σύμφωνα με όσα έχει δηλώσει- «κουβαλούσε» επί σειρά ετών, μη μπορώντας να το διαχειριστεί ώστε να το δημοσιοποιήσει σε χρόνο που ο καταγγελόμενος ως δράστης θα μπορούσε να έρθει αντιμέτωπος με τη δικαιοσύνη. 

Μετά το πέρας της κατάθεσής της, η ολυμπιονίκης δήλωσε στους δημοσιογράφους: «Κατέθεσα για την προσωπική μου υπόθεση. Με αφορμή αυτή, ελπίζω και άλλες γυναίκες, κι άλλοι άνθρωποι να βγουν να μιλήσουν ώστε η κοινωνία να είναι πιο υγιής και να μη φοβόμαστε». 

Στο πλαίσιο της έρευνας θα αξιολογηθούν όλα όσα κατέθεσε στον εισαγγελικό λειτουργό η καταγγέλουσα και αναμένεται να κληθούν σε κατάθεση και άλλοι μάρτυρες. 

Η δικογραφία, που μόλις άνοιξε, είναι πιθανό να κινητοποιήσει και άλλες γυναίκες ή άνδρες αθλητές, οι οποίοι ενδέχεται να έχουν υποστεί σεξουαλική βία στο πλαίσιο της επαγγελματικής δραστηριότητάς τους, να προσέλθουν στον εισαγγελέα και να καταγγείλουν πρόσφατες πράξεις σε βάρος τους.

Τάσος Μπουντούρης - Συνθήματα

Συνθήματα στο μαγαζί του Τάσου Μπουντούρη

Συνθήματα στους τοίχους του μαγαζιού που διατηρεί ο Τάσος Μπουντούρης, στο Μικρολίμανο, έγραψαν άγνωστοι, διαμαρτυρόμενοι για παλαιότερα σχόλια που είχε κάνει ο πρώην αθλητής ιστιοπλοΐας.  Την ευθύνη για τα συνθήματα ανέλαβε με σχετική ανάρτηση σε γνωστή σελίδα του αντιξεουσιαστικού χώρου η Ομάδα Αγωνιστών από τις γειτονιές του Πειραιά με την ονομασία «ΖΑΡΑΤΟΥΣΤΡΑΣ». «Κάναμε μια επίσκεψη στο μαγαζί του και δώσαμε μια απάντηση στην επίμαχη ανάρτησή του, αναφερόμενοι στις δικές μας προτιμήσεις» σημειώνει η ομάδα σε σχετική ανάρτηση.

Ο Τάσος Μπουντούρης είχε γράψει στο Facebook ότι «η βία κατά των γυναικών είναι υπέροχο πράγμα. Εάν υπερβούμε υπάρχει εισαγγελέας. Πού και πού θα πληρώσουμε την ποινή μας εμείς που φερόμαστε όμορφα στις γυναίκες αρκεί αυτές να είναι χαμηλοβλεπούσες, ταπεινές και ήρεμες» και αργότερα υποστήριξε ότι πρόκειται για «ειρωνικό σχόλιο».

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΤραμπ: Βρισκόμαστε στα τελικά στάδια ενός ειρηνευτικού σχεδίου για την ΟυκρανίαΣήμερα 21:19 | Ειδήσεις

Μετά από τη διμερή συνάντηση των Τραμπ και Ζελένσκι θα υπάρξει κοινή τηλεφωνική επικοινωνία του Τραμπ με Ευρωπαίους ηγέτες.

Φωτιά - Θεσσαλονίκη: Διασωληνωμένη μια γυναίκα με σοβαρά εγκαύματαΣήμερα 22:31 | Ειδήσεις

«Απεγκλωβίστηκαν συνολικά τέσσερις ενήλικες και τα τρίδυμα μωρα μιας οικογένειας».

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις επί του Αυτοκινητοδρόμου Α.Θ.Ε. λόγω αγροτικών κινητοποιήσεωνΣήμερα 19:17 | Ειδήσεις

Από μεσημβρινές ώρες της 26-12-2025, η κυκλοφορία των Ι.Χ.Ε. αυτοκινήτων και των λεωφορείων, διεξάγεται επί του Αυτοκινητοδρόμου Α.Θ.Ε. από μία λωρίδα κυκλοφορίας, και προς Αθήνα και προς Λαμία.

Διασώστης ΕΜΑΚ στον ΑΝΤ1: Εξαιρετικά δύσκολη η επιχείρηση στα Βαρδούσια ΌρηΣήμερα 20:22 | Ειδήσεις

«Οι ομάδες που συμμετείχαν για την αναζήτηση δεν είχαν ευνοϊκές συνθήκες».

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Φωτιά - Θεσσαλονίκη: Διασωληνωμένη μια γυναίκα με σοβαρά εγκαύματα22:39Μπριζίτ Μπαρντό: Ανήκει πλέον στη συλλογική μνήμη του Σεν Τροπέ, την οποία πρέπει να διαφυλάξουμε, ανακοίνωσε ο δήμος της πόλης22:25Καραμπόλα έξι αυτοκινήτων στην εθνική οδό Αθηνών-Κορίνθου 22:11Κάραλης στον ΑΝΤ1: Είναι πολύ σημαντικό το ελικόπτερο να μπορεί να φτάσει στο σημείο του συμβάντος το πολύ μέσα σε 20 λεπτά21:57Τραμπ: Βρισκόμαστε στα τελικά στάδια ενός ειρηνευτικού σχεδίου για την Ουκρανία21:43Τραμπ: "Πολύ παραγωγική" τηλεφωνική συνομιλία με τον Πούτιν πριν από τη συνάντηση με τον Ζελένσκι21:29Ant1 Sports: Συγκινητικές στιγμές στο Άνφιλντ, στη μνήμη του Ντιόγκο Ζότα21:15Διασώστης ΕΜΑΚ στον ΑΝΤ1: Εξαιρετικά δύσκολη η επιχείρηση στα Βαρδούσια Όρη21:01Θεσσαλονίκη: Φωτιά σε διαμέρισμα – πληροφορίες για εγκλωβισμένους (εικόνες)20:47Κόπα Άφρικα: Σοκ από την κατάρρευση του τερματοφύλακα του Σουδάν την ώρα του αγώνα20:33Ταύρος: Ληστεία σε πρακτορείο τυχερών παιχνιδιών20:18Τι καιρό θα κάνει τη Δευτέρα20:03Κριστιάνο Ρονάλντο: Έγραψε το... 40ο του γκολ για το 202519:48Πέθανε ο σπουδαίος σκηνοθέτης Μπαχράμ Μπεϊζαί19:33Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις επί του Αυτοκινητοδρόμου Α.Θ.Ε. λόγω αγροτικών κινητοποιήσεων19:18Κυρίαρχος στο β' μέρος ο Προμηθέας19:03Μπλόκα αγροτών: Ουρές χιλιομέτρων στη Λαμίας - Αθηνών και στους παραδρόμους (βίντεο)18:49Ηράκλειο: Συνελήφθη 35χρονος για τρεις κλοπές18:35Σουηδία: Φονική η καταιγίδα “Γιοχάνες” που σάρωσε τη χώρα18:21Κίεβο: Αποκαταστάθηκε η ηλεκτροδότηση σε 750.000 νοικοκυριά μετά το χθεσινό ρωσικό σφυροκόπημα18:07
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο