LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚαιρόςΔημοσίευση: 19 Ιανουαρίου 2021 16:51

Καιρός: τοπικές βροχές και άνοδος θερμοκρασίας

Σε ποιες περιοχές θα εκδηλωθούν παροδικές καταιγίδες και χιονοπτώσεις. Πόσο ισχυροί θα πνέουν οι άνεμοι. Αναλυτική πρόγνωση ανά περιοχή.

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη τις πρωινές ώρες θα εκδηλωθούν παροδικά αυξημένες νεφώσεις, με λίγες ασθενείς βροχές, στα ορεινά της Κρήτης ασθενείς χιονοπτώσεις και γρήγορη βελτίωση. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός, με λίγες νεφώσεις στα δυτικά που βαθμιαία θα αυξηθούν και τις βραδινές ώρες στα βορειοδυτικά θα σημειωθούν τοπικές βροχές και στα ηπειρωτικά ορεινά παροδικές χιονοπτώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από βόρειες διευθύνσεις, 3 με 5 μποφόρ, στα νοτιοανατολικά 5 με 7 μποφόρ, Γρήγορα όμως θα στραφούν σε δυτικούς – νοτιοδυτικούς, 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο, κυρίως ως προς τις μέγιστες τιμές της, όμως παγετός θα σημειωθεί στα ηπειρωτικά τις πρωινές και βραδινές ώρες, κατά τόπους ισχυρός στα βόρεια.

Στην σεισμόπληκτη Σάμο αναμένεται γενικά αίθριος καιρός. Θα πνέουν βόρειοι άνεμοι, 4 με 5 μποφόρ, που από το μεσημέρι θα στραφούν σε νοτιοδυτικούς και θα εξασθενήσουν. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 06 έως 11 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική αναμένεται γενικά αίθριος καιρός. Θα πνέουν άνεμοι βορειοδυτικοί, 3-4 μποφόρ, που γρήγορα θα στραφούν σε δυτικούς νοτιοδυτικούς με την ίδια ένταση. Ο υδράργυρος θα κινηθεί από το τους 02 έως τους 13 βαθμούς Κελσίου (σημ: στα βόρεια, 2-3 βαθμούς χαμηλότερα).

Στην Θεσσαλονίκη αναμένεται γενικά αίθριος καιρός. Θα πνέουν μεταβλητοί άνεμοι, 3 με 4 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα δείξει από τους -02 έως τους 09 βαθμούς Κελσίου.

Στην Μακεδονία και στην Θράκη αναμένεται γενικά αίθριος, με τοπικές νεφώσεις το πρωί στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη και από αργά το απόγευμα στη δυτική Μακεδονία. Θα πνέουν αρχικά μεταβλητοί άνεμοι και από τις προμεσημβρινές ώρες δυτικοί - νοτιοδυτικοί, 3-4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -04 έως 09 βαθμούς Κελσίου (σημ: στην δυτική Μακεδονία από -10 έως 03 βαθμούς Κελσίου).

Στο Ιόνιο, στην Ήπειρο, στην δυτική Στερεά και στην δυτική Πελοπόννησο αναμένονται λίγες νεφώσεις, που βαθμιαία θα αυξηθούν και τις βραδινές ώρες στα βορειοδυτικά θα σημειωθούν τοπικές βροχές και στα ηπειρωτικά ορεινά παροδικές χιονοπτώσεις. Θα πνέουν βορειοδυτικοί άνεμοι, 3 με 5 μποφόρ, που από τις προμεσημβρινές ώρες και από τα βόρεια θα στραφούν σε δυτικούς – νοτιοδυτικούς, με την ίδια ένταση. Το θερμόμετρο θα δείξει από 02 έως 14 βαθμούς Κελσίου (σημ: στην Ήπειρο από -05 μέχρι 06 βαθμούς Κελσίου).

Στην Θεσσαλία, στην ανατολική Στερεά, στην Εύβοια και στην ανατολική Πελοπόννησο αναμένεται γενικά αίθριος. Από το βράδυ, αραιές νεφώσεις. Θα πνέουν άνεμοι δυτικοί - βορειοδυτικοί, 3-4 μποφόρ, που γρήγορα θα στραφούν σε δυτικούς – νοτιοδυτικούς, έως 5 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κινηθεί από -02 έως 13 βαθμούς Κελσίου (σημ: στα βόρεια, 2-4 βαθμούς χαμηλότερα).

Στις Κυκλάδες και στην Κρήτη αναμένονται τις πρωινές ώρες νεφώσεις με λίγες ασθενείς βροχές και στα ορεινά της Κρήτης ασθενείς χιονοπτώσεις, γρήγορα όμως ο καιρός θα βελτιωθεί. Θα πνέουν άνεμοι βόρειοι – βορειοδυτικοί, 4 με 6 μποφόρ και από τις μεσημβρινές ώρες δυτικοί – νοτιοδυτικοί, έως 5 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κινηθεί από 07 έως 13 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα αναμένεται γενικά αίθριος με πρόσκαιρες νεφώσεις στα βόρεια. Στα βόρεια θα πνέουν άνεμοι από βόρειες – βορειοανατολικές διευθύνσεις, 3-5 μποφόρ, που γρήγορα θα στραφούν σε δυτικούς – νοτιοδυτικούς, με την ίδια ένταση. Στα νότια θα πνέουν βόρειοι – βορειοδυτικοί άνεμοι, 6-7 μποφόρ, που μετά το μεσημέρι βαθμιαία θα στραφούν σε δυτικούς - βορειοδυτικούς και θα εξασθενήσουν. Ο υδράργυρος θα δείξει από 06 έως 13 βαθμούς Κελσίου (σημ: στα βόρεια, 3-4 βαθμούς χαμηλότερα)

Ο καιρός την Πέμπτη

Στα δυτικά προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και στα βορειοδυτικά σποραδικές καταιγίδες, ενώ χιόνια θα πέσουν στα βορειοδυτικά ορεινά - ημιορεινά. Στην υπόλοιπη χώρα αναμένονται λίγες νεφώσεις, που βαθμιαία κατά τόπους θα αυξηθούν και το βράδυ θα σημειωθούν τοπικές βροχές στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα. Η ορατότητα τις πρωινές και τις βραδινές ώρες στα ηπειρωτικά θα είναι κατά τόπους περιορισμένη.

Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί, 4 με 5 μποφόρ, τοπικά στο Ιόνιο και αργότερα στο Αιγαίο έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο, όμως παγετός θα σημειωθεί τις πρωινές ώρες στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά.

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΕυρωεκλογές - Μητσοτάκης: Πρέπει να είμαστε η κυρίαρχη πολιτική δύναμη για να συνεχίσουμε τις μεταρρυθμίσεις (εικόνες)Σήμερα 13:11 | Ειδήσεις

"Εμείς σας μιλάμε για το πώς θέλουμε να αλλάξουμε τη χώρα και το μόνο μέλημα των άλλων είναι πώς θα πέσει ο Μητσοτάκης", είπε μεταξύ άλλων ο Πρωθυπουργός.

Basket League: Μπασκετμπολίστας ξυλοκόπησε την σύντροφο τουΣήμερα 13:34 | Ειδήσεις

Η γυναίκα κατέθεσε μήνυση για σωματικές βλάβες κατά του συντρόφου της. 

“Ανακαινίζω - Νοικιάζω”: εκατοντάδες εγκρίσεις αιτήσεων τις πρώτες ημέρεςΣήμερα 10:49 | Ειδήσεις

Δυναμικά και με ισχυρό ενδιαφέρον ξεκίνησε το πρόγραμμα “Ανακαινίζω – Νοικιάζω” του Yπ. Κοινωνικής Συνοχής. Οδηγός για τους δικαιούχους και την διαδικασία που πρέπει να ακολουθηθεί.

Ρόδος - Χατζηνικόλας: Η Περιφέρεια έταξε βοήθημα στα παιδιά του νεκρού εθελοντή, αλλά... δεν μπορεί να το δώσει!Σήμερα 11:51 | Ειδήσεις

Τι αναφέρει σε εξώδικο που έστειλε η χήρα του άτυχου εθελοντή, που πέθανε ενώ μαινόταν η μεγάλη φωτιά στην Ρόδο. "Απίθανη" είναι η απάντηση της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Σαραντάπορο - Βασιλική Πλεξίδα: Φόρος τιμής για τα 7 χρόνια από την πτώση του ελικοπτέρου (εικόνες)15:16Φιντάν: Εάν δεν ιδρυθεί Παλαιστινιακό κράτος η κρίση θα συνεχιστεί15:02“Ανακαινίζω - Νοικιάζω”: εκατοντάδες εγκρίσεις αιτήσεων τις πρώτες ημέρες14:49Απάτη - Σέρρες: παρίσταναν τους λογιστές και απέσπασαν λεία “μαμούθ”14:36Basket League: Μπασκετμπολίστας ξυλοκόπησε την σύντροφο του14:22Θεσσαλονίκη: παιδί παρασύρθηκε από ηλεκτρικό πατίνι14:09Πογέτ: Τελείωσα το συμβόλαιό μου και είμαι ελεύθερος13:55Ευρωεκλογές - Μητσοτάκης: Πρέπει να είμαστε η κυρίαρχη πολιτική δύναμη για να συνεχίσουμε τις μεταρρυθμίσεις (εικόνες)13:41Αγρίνιο: 15χρονη χτυπούσε την αδερφή της μέχρι να λιποθυμήσει13:28“Ψυχοκόρες” στον ΑΝΤ1 τέσσερις φορές την εβδομάδα: Τι θα δούμε στα νέα επεισόδια (εικόνες)13:15Νικόλαος - Τατιάνα Μπλάτνικ: Χώρισαν μετά απο 14 χρόνια γάμου13:01Κακοκαιρία - Σκόπελος: Οι ισχυροί άνεμοι ξερίζωσαν δέντρα (εικόνες)12:48Θείος δικάζεται για βιασμό της 10χρονης ανιψιάς του12:34Χατζηδάκης: Η Ελλάδα είναι η ευχάριστη έκπληξη της ευρωπαϊκής οικονομίας 12:20Ρόδος - Χατζηνικόλας: Η Περιφέρεια έταξε βοήθημα στα παιδιά του νεκρού εθελοντή, αλλά... δεν μπορεί να το δώσει!12:07Κρήτη: Επιτέθηκε στους γονείς του και τους ανάγκασε να κοιμηθούν σε εκκλησία11:54Δίκη Τραμπ: Πέθανε ο άνδρας που αυτοπυρπολήθηκε11:41Τένις - Βαρκελώνη: Ο αντίπαλος του Τσιτσιπά στον ημιτελικό11:29Ελεύθερη πτώση: Παγκόσμιο ρεκόρ από Ρώσους που έπεσαν από την... στρατόσφαιρα! (βίντεο)11:16Ευρωεκλογές - Κασσελάκης: Περιοδεία σε 27 νησιά για 10 ημέρες11:02
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο