LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΟικονομίαΔημοσίευση: 19 Ιανουαρίου 2021 13:52

Στάση εργασίας στο τραμ

Ποια ημέρα και για πόσες ώρες θα μείνει χωρίς τραμ η Αθήνα. Τι ζητά το Σωματείο Ηλεκτροδηγών.

Τραμ

Χωρίς τραμ θα παραμείνει η Αθήνα την Τετάρτη, 20 Ιανουαρίου, καθώς το Σωματείο Ηλεκτροδηγών εξήγγειλε τετράωρη στάση εργασίας από τις 10:00 έως τις 14:00, διαμαρτυρόμενο για τη μη σωστή λειτουργία της τηλεματικής.

Αναλυτικά η ανακοίνωση: 

"Έχουν περάσει 17 χρόνια από την επαναλειτουργία του ΤΡΑΜ και θεωρούμε πως έχει γίνει συνείδηση σε όλους, ότι πρέπει να ενισχυθούν τα Μέσα Σταθερής Τροχιάς, αφού αποτελούν οικονομική, φιλική προς το περιβάλλον και αξιόπιστη λύση για την ασφαλή μετακίνηση των κάτοικων όχι μόνο του κέντρου της πρωτεύουσας αλλά και του ευρύτερου συγκροτήματος των Αθηνών.
Τον Μάρτιο του 2019 τοποθετήθηκε η ΝΕΑ ΤΗΛΕΜΑΤΙΚΗ με σκοπό την βελτίωση του συγκοινωνιακού έργου προς το επιβατικό κοινό. ?υστυχώς μέχρι σήμερα μόνο τα αντίθετα αποτελέσματα έχει φέρει.

Η προβληματική λειτουργία της ?ΝΕΑΣ ΤΗΛΕΜΑΤΙΚΗΣ ? αποτελεί μείζον θέμα για την γραμμή ΤΡΑΜ που παραμένει 22 μήνες άλυτο. Όλο αυτό το διάστημα, το προσωπικό Λειτουργίας της Γραμμής Τραμ (Ηλεκτροδηγοί, Κέντρο Έλεγχου, Επόπτες συρμών, Επιθεωρητές Λειτουργίας) δίνει μεγάλο αγώνα για να διασφαλίσει τις καλύτερες συνθήκες ασφάλειας στα δρομολόγια.

Η επέκταση της γραμμής ΤΡΑΜ προς τον Πειραιά είναι ?προ των πυλών ? και παρά τις αλλεπάλληλες επιστολές διαμαρτυρίας, εξώδικα, για το θέμα της ?Νέας Τηλεματικής ?, προς κάθε κατεύθυνση, τα προβλήματα συνεχίζονται.

Είναι απορίας άξιο, γιατί ακόμα και σήμερα – μετά από ?ΥΟ ΟΛΟΚΛΗΡΑ ΧΡΟΝΙΑ δοκιμαστικής λειτουργίας της ?Νέας Τηλεματικής ? – η ?ιοίκηση της ΣΤΑ.ΣΥ, ανέχεται την τακτική της αναδόχου εταιρίας, η οποία είτε δεν μπορεί, είτε δεν ενδιαφέρεται να λύσει τα προβλήματα.

Οι Ηλεκτροδηγοί στην γραμμή ΤΡΑΜ παρ’ όλες τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν καθημερινά και πολλές φορές υπερβάλλοντας εαυτόν, προσπαθούν να βγάλουν εις πέρας το δύσκολο συγκοινωνιακό έργο, με αποτέλεσμα τα τελευταία χρόνια να έχουν γίνει «σάκος του μποξ».

Οι καθημερινές δυσλειτουργίες του δοκιμαστικού συστήματος, επιφέρουν σοβαρά προβλήματα στην λειτουργία και την ασφάλεια των δρομολογίων, σημαντική οικονομική ζημία στην εταιρία, προβλήματα στην εξυπηρέτηση του ήδη ταλαιπωρημένου επιβατικού κοινού και τελικώς την πλήρη απαξίωση του μέσου.

Για τους παραπάνω λόγους το ?.Σ. του Σωματείου Ηλεκτροδηγών Τραμ Αττικής αφού δεν βλέπει καμία ουσιαστική λύση των προβλημάτων προκηρύσσει 4ωρη προειδοποιητική στάση εργασίας την Τέταρτη 20 Ιανουαρίου 2020 από 10:00 π.μ. έως 14:00 μ.μ."

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΚακοκαιρία: Μήνυμα 112 σε Θεσσαλία και ΘεσσαλονίκηΣήμερα 16:15 | Ειδήσεις

Που θα χτυπήσουν οι ισχυρές καταιγίδες που θα συνοδεύονται από θυελλώδεις ανέμους και χαλαζοπτώσεις.

Μητσοτάκης για Visa Express: Απτή απόδειξη της προσέγγισης Ελλάδας - ΤουρκίαςΣήμερα 12:23 | Ειδήσεις

Μετά την υλοποίηση της Visa Express οι αφίξεις Τούρκων πολιτών στη Λέσβο από το τέλος Μαρτίου έως την Τετάρτη ήταν αυξημένες κατά 868% σε σύγκριση με το 2023

Ερντογάν για επίσκεψη Μητσοτάκη: Στόχος η βελτίωση των ελληνοτουρκικών σχέσεωνΣήμερα 14:52 | Ειδήσεις

Τι δήλωσε ο Τούρκος Πρόεδρος για την επικείμενη επίσκεψη του Έλληνα Πρωθυπουργού στην Άγκυρα.

Ενδοοικογενειακή βία – Θεσσαλονίκη: Εκβίαζε και έδερνε τη γυναίκα του για να πάρει χρήματαΣήμερα 16:18 | Τοπικά Νέα

Ο εφιάλτης μιας 37χρονης στα χέρια του συζύγου της, που την κακοποιούσε για μεγάλο χρονικό διάστημα, απαιτώντας χρήματα για τα χρέη του.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Youth League - Ολυμπιακός: Στον τελικό τα “μωρά” των ερυθρόλευκων17:29Anonymous: Χάκαραν τον ισραηλινό στρατό17:16Βαρκελώνη: Σκύλοι θεραπείας φέρνουν χαμόγελο σε ασθενείς της εντατικής (βίντεο)17:02Μητσοτάκης από Λέσβο: Η πολιτική της προσέγγισης Ελλάδας και Τουρκίας έχει αποτελέσματα17:00“Παγιδευμένοι” - Νέα επεισόδια: Αγωνία και διλήμματα για τον Δημήτρη και την Άννα (εικόνες)16:49Ενδοοικογενειακή βία – Θεσσαλονίκη: Εκβίαζε και έδερνε τη γυναίκα του για να πάρει χρήματα16:35Κακοκαιρία: Μήνυμα 112 σε Θεσσαλία και Θεσσαλονίκη 16:21Τέμπη: Βρέθηκαν υπολείμματα οστών στο ιδιωτικό οικόπεδο όπου είχε μεταφερθεί χώμα από τον τόπο της σύγκρουσης16:08Χατζηδάκης: : Η λέξη - κλειδί για Ελλάδα και Ευρώπη είναι η ανταγωνιστικότητα15:54Ελεύθερη πτώση: Παγκόσμιο ρεκόρ από Ρώσους που έπεσαν από την... στρατόσφαιρα! (βίντεο)15:40Γαλλία: Άντρας απειλούσε να ανατιναχτεί έξω από το ιρανικό προξενείο (βίντεο)15:26“Υγεία πάνω απ’ όλα”: υπέρταση στις γυναίκες, κατάψυξη ωαρίων και δυσορθογραφία15:15Ερντογάν για επίσκεψη Μητσοτάκη: Στόχος η βελτίωση των ελληνοτουρκικών σχέσεων15:02Πλημμύρες στο Ντουμπάι: Περιορισμός των αφίξεων στο αεροδρόμιο 14:49Θεσσαλονίκη: Έκλεψε μπαταρία από... αναπηρικό αμαξίδιο14:35Ισραηλινή επίθεση - Άγκυρα: Κίνδυνος μόνιμης σύγκρουσης μετά τις τελευταίες εξελίξεις14:22Θεσσαλονίκη: Φωτιά σε πολυκατοικία (βίντεο)14:08“Απάτητες παραλίες”: οι 198 περιοχές προστασίας στην Ελλάδα13:57Κιμ Γιονγκ Ουν - “Φιλικός Πατέρας”: Το νέο τραγούδι αφιερωμένο στον Βορειοκορεάτη ηγέτη (βίντεο)13:44Γάζα: Το Κατάρ θα επανεξετάσει τον ρόλο μεσολαβητή για εκεχειρία13:31
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο