LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚόσμοςΔημοσίευση: 19 Ιανουαρίου 2021 11:20

Σαρλ Μισέλ: Απόλυτη προτεραιότητα η επιτάχυνση των εμβολιασμών

Επιστολή του Προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου προς τους ευρωπαίους ηγέτες, πριν την τηλεδιάσκεψη για την αντιμετώπιση του Covid-19.

Κορονοιος - εμβόλιο

Της Μαρίας Αρώνη

«Η επιτάχυνση των εμβολιασμών σε ολόκληρη την ΕΕ είναι η απόλυτη προτεραιότητά μας», τονίζει ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Σαρλ Μισέλ στην επιστολή του προς τους ευρωπαίους ηγέτες, πριν την τηλεδιάσκεψη που θα έχουν την Πέμπτη 21 Ιανουαρίου, για την αντιμετώπιση του Covid-19 . 

« Τα ποσοστά μόλυνσης σε όλη την Ευρώπη και η εμφάνιση νέων, πιο μεταδοτικών μεταλλάξεων του ιού απαιτούν τη μέγιστη προσοχή. Η προοπτική των εμβολιασμών είναι ενθαρρυντική, αλλά πρέπει να είμαστε σε επαγρύπνηση και να συνεχίσουμε τα τεστ και την ιχνηλάτηση, επιτρέποντας παράλληλα τις διασυνοριακές μετακινήσεις στην ΕΕ.», αναφέρει στην επιστολή του ο Σαρλ Μισέλ. 

Οι ευρωπαίοι ηγέτες θα ανταλλάξουν εμπειρίες σχετικά με τα μέτρα που λαμβάνονται στα κράτη μέλη και θα συζητήσουν τις προοπτικές για τις επόμενες εβδομάδες, προκειμένου να διασφαλιστεί καλύτερος συντονισμός. 

«Το πιο πιεστικό μας ζήτημα είναι τα εμβόλια», τονίζει ο Σαρλ Μισέλ. «Τα καλά νέα είναι ότι σήμερα έχουμε πρόσβαση σε δύο εμβόλια εγκεκριμένα στην ΕΕ και έχουμε εξασφαλίσει συμφωνίες για τέσσερα άλλα. Η επιτάχυνση του εμβολιασμού σε ολόκληρη την ΕΕ αποτελεί απόλυτη προτεραιότητά μας».

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή καλείται να παρουσιάσει στους ευρωπαίους ηγέτες ποιά είναι η κατάσταση με τους εμβολιασμούς στις χώρες της ΕΕ, τη μελλοντική αύξηση της παραγωγής των εμβολίων και την ισότιμη πρόσβαση στα εμβόλια. Στη συνέχεια οι ευρωπαίοι ηγέτες θα ανταλλάξουν απόψεις για την εφαρμογή των εκστρατειών εμβολιασμού στις χώρες τους. 

 «Η διαδικασία εμβολιασμού ανοίγει τη συζήτηση για την πιστοποίηση», τονίζει στη συνέχεια ο Σαρλ Μισέλ. «Θα συζητήσουμε την καταλληλότητα μιας κοινής προσέγγισης για την πιστοποίηση, καθώς και, εάν χρειάζεται, υπό ποιες συνθήκες θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν τα πιστοποιητικά». 

 Τέλος, οι ευρωπαίοι ηγέτες θα συζητήσουν για τη συνεργασία με τρίτες χώρες όσον αφορά τα εμβόλια, τα οποία πρέπει να αντιμετωπίζονται ως παγκόσμιο δημόσιο αγαθό.  

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΤέλος χρόνου για τα τέλη κυκλοφορίας - Ποιες φορολογικές υποχρεώσεις πρέπει να πληρωθούν σήμεραΣήμερα 07:47 | Ειδήσεις

Από την 1η Ιανουαρίου ενεργοποιείται το νέο καθεστώς προσαυξήσεων για εκπρόθεσμη καταβολή.

Κύπρος: 63χρονος πήγε να βοηθήσει γυναίκα να παρκάρει και κατέληξε στη ΜΕΘΣήμερα 09:55 | Ειδήσεις

Εγκλωβίστηκε ο λαιμός του ενώ προσφέρθηκε να βοηθήσει γυναίκα να παρκάρει.

Αθήνα: Τα τελευταία δρομολόγια των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς σήμερα, παραμονή πρωτοχρονιάςΣήμερα 09:22 | Ειδήσεις

Αναλυτικά, τι ώρα θα αναχωρήσουν σήμερα, Τετάρτη 31 Δεκεμβρίου 2025, οι τελευταίοι συρμοί στις Γραμμές του Μετρό και του Τραμ.

Μάλγαρα: Το μεσημέρι της Κυριακής θα γίνει η πανελλαδική σύσκεψη αγροτώνΣήμερα 08:21 | Ειδήσεις

Η Ελληνική Αστυνομία, από την πλευρά της, εξέδωσε ανακοίνωση για τα μπλόκα των αγροτών και πού δημιουργείται πρόβλημα, ενημερώνει για τους λόγους των εκτροπών κυκλοφορίας που κάνει η Τροχαία, ενώ προτείνει εναλλακτικές διαδρομές με χάρτες.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Επιπλέον καταβολές επιστροφής ενοικίου 8,9 εκατ. ευρώ σε 39,3 χιλιάδες δικαιούχους10:30Πιερία: Προσωρινή άρση κυκλοφοριακών ρυθμίσεων λόγω των αγροτικών κινητοποιήσεων10:16Κύπρος: 63χρονος πήγε να βοηθήσει γυναίκα να παρκάρει και κατέληξε στη ΜΕΘ10:02Τρίκαλα: Παραμένουν στα μπλόκα οι αγρότες στη δυτική Θεσσαλία09:48Αθήνα: Τα τελευταία δρομολόγια των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς σήμερα, παραμονή πρωτοχρονιάς09:34Ρεβεγιόν στα μπλόκα: Νέα κλιμάκωση μετά τις γιορτές - Ο ρόλος της Αστυνομίας09:20Περού: Σφοδρή σύγκρουση δυο τρένων - Αναφορές για πολλούς τραυματίες (Βίντεο)09:06Θεσσαλονίκη: Φωτιά σε είσοδο πολυκατοικίας - Ζημιές σε μηχανές08:52Μάλγαρα: Το μεσημέρι της Κυριακής θα γίνει η πανελλαδική σύσκεψη αγροτών 08:382025: Γνωστά πρόσωπα σε όλο τον κόσμο που έφυγαν από τη ζωή τη φετινή χρονιά08:24Τέλος χρόνου για τα τέλη κυκλοφορίας - Ποιες φορολογικές υποχρεώσεις πρέπει να πληρωθούν σήμερα08:10Πέθανε ο ηθοποιός Αϊζάια Γουίτλοκ 07:56Ρωσικά πλήγματα στην Οδησσό: Τέσσερις τραυματίες, ανάμεσά τους παιδιά07:42Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις σε Σύνταγμα και Πεδίον του Άρεως την Παραμονή Πρωτοχρονιάς07:28Forbes: Η Beyonce εκτινάχθηκε και μπήκε στην λίστα των δισεκατομμυριούχων07:14ΑΑΔΕ: Ξεκινά η υποβολή στο Μητρώο του ετήσιου αρχείου εισοδημάτων06:56Ιταλία: Σκίερ κατεβαίνουν την Αίτνα που... "βρυχάται" (βίντεο)06:42Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα 31 Δεκεμβρίου06:28Τι καιρό θα κάνει τη παραμονή Πρωτοχρονιάς06:14EuroCup: Βαριά ήττα του Άρη στο Αλεξάνδρειο από Τσεντεβίτα23:59
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο