LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚόσμοςΔημοσίευση: 19 Ιανουαρίου 2021 11:20

Σαρλ Μισέλ: Απόλυτη προτεραιότητα η επιτάχυνση των εμβολιασμών

Επιστολή του Προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου προς τους ευρωπαίους ηγέτες, πριν την τηλεδιάσκεψη για την αντιμετώπιση του Covid-19.

Κορονοιος - εμβόλιο

Της Μαρίας Αρώνη

«Η επιτάχυνση των εμβολιασμών σε ολόκληρη την ΕΕ είναι η απόλυτη προτεραιότητά μας», τονίζει ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Σαρλ Μισέλ στην επιστολή του προς τους ευρωπαίους ηγέτες, πριν την τηλεδιάσκεψη που θα έχουν την Πέμπτη 21 Ιανουαρίου, για την αντιμετώπιση του Covid-19 . 

« Τα ποσοστά μόλυνσης σε όλη την Ευρώπη και η εμφάνιση νέων, πιο μεταδοτικών μεταλλάξεων του ιού απαιτούν τη μέγιστη προσοχή. Η προοπτική των εμβολιασμών είναι ενθαρρυντική, αλλά πρέπει να είμαστε σε επαγρύπνηση και να συνεχίσουμε τα τεστ και την ιχνηλάτηση, επιτρέποντας παράλληλα τις διασυνοριακές μετακινήσεις στην ΕΕ.», αναφέρει στην επιστολή του ο Σαρλ Μισέλ. 

Οι ευρωπαίοι ηγέτες θα ανταλλάξουν εμπειρίες σχετικά με τα μέτρα που λαμβάνονται στα κράτη μέλη και θα συζητήσουν τις προοπτικές για τις επόμενες εβδομάδες, προκειμένου να διασφαλιστεί καλύτερος συντονισμός. 

«Το πιο πιεστικό μας ζήτημα είναι τα εμβόλια», τονίζει ο Σαρλ Μισέλ. «Τα καλά νέα είναι ότι σήμερα έχουμε πρόσβαση σε δύο εμβόλια εγκεκριμένα στην ΕΕ και έχουμε εξασφαλίσει συμφωνίες για τέσσερα άλλα. Η επιτάχυνση του εμβολιασμού σε ολόκληρη την ΕΕ αποτελεί απόλυτη προτεραιότητά μας».

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή καλείται να παρουσιάσει στους ευρωπαίους ηγέτες ποιά είναι η κατάσταση με τους εμβολιασμούς στις χώρες της ΕΕ, τη μελλοντική αύξηση της παραγωγής των εμβολίων και την ισότιμη πρόσβαση στα εμβόλια. Στη συνέχεια οι ευρωπαίοι ηγέτες θα ανταλλάξουν απόψεις για την εφαρμογή των εκστρατειών εμβολιασμού στις χώρες τους. 

 «Η διαδικασία εμβολιασμού ανοίγει τη συζήτηση για την πιστοποίηση», τονίζει στη συνέχεια ο Σαρλ Μισέλ. «Θα συζητήσουμε την καταλληλότητα μιας κοινής προσέγγισης για την πιστοποίηση, καθώς και, εάν χρειάζεται, υπό ποιες συνθήκες θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν τα πιστοποιητικά». 

 Τέλος, οι ευρωπαίοι ηγέτες θα συζητήσουν για τη συνεργασία με τρίτες χώρες όσον αφορά τα εμβόλια, τα οποία πρέπει να αντιμετωπίζονται ως παγκόσμιο δημόσιο αγαθό.  

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΑνεστίδης για τις ύβρεις για Μητσοτάκη: Ήταν μία έκφραση εκ παραδρομής και εκτός αέρα - Ζητώ συγγνώμη (βίντεο)Σήμερα 09:18 | Ειδήσεις

Ο αγροτοσυνδικαλιστής από τα Μάλγαρα έχει επιλεγεί στην Επιτροπή για τη συνάντηση με τον πρωθυπουργό, τη Δευτέρα στο Μέγαρο Μαξίμου.


 


 


 


 


 


 


 


 

Νέα μαρτυρία για τη 16χρονη Λόρα: Ιδιοκτήτης καφέ υποστηρίζει ότι την είδε στη ΒάρηΣήμερα 10:12 | Ειδήσεις

Το θρίλερ με την 16χρονη Λόρα συνεχίζεται με μια νεαρή κοπέλα που μοιάζει στην ανήλικη να εμφανίζεται στη Βάρη και μάλιστα έχουν έρθει στο φως και σχετικές φωτογραφίες.

Γρατσία για Καρυστιανού: Το κόμμα δεν θα εργαλειοποιεί την τραγωδία των ΤεμπώνΣήμερα 09:00 | Ειδήσεις

Όλα όσα ανέφερε στην εκπομπή Καλημέρα Ελλάδα, η Μαρία Γρατσία, για τη δημιουργία κόμματος από τη Μαρία Καρυστιανού. 

Λαμία: Παραμένουν στα μπλόκα οι αγρότες ενόψει της συνάντησης με τον πρωθυπουργόΣήμερα 08:07 | Ειδήσεις

Ανοιχτή θα είναι η εθνική οδός Αθηνών-Λαμίας.  

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
ΔΥΠΑ: Δημιουργείται νέο πρόγραμμα με 10.000 νέες θέσεις εργασίας για άνεργες γυναίκες12:20Στο αυτόφωρο για επικίνδυνη οδήγηση η 24χρονη που προσέκρουσε σε 15 σταθμευμένα αυτοκίνητα στη Θεσσαλονίκη12:06Η Ρωσία κατηγορεί τη Δανία ότι έχει υιοθετήσει συγκρουσιακή προσέγγιση στη Γροιλανδία11:52Άγιος Δημήτριος: Εξιχνιάσθηκε επεισόδιο με πυροβολισμούς που έλαβε χώρα έξω από κατάστημα εστίασης (εικόνες)11:38Ελληνικό FBI: 11 συλλήψεις για παράνομα καπνικά προϊόντα – Τα "καρπούζια", τα "πουλάκια" και οι "ουρές" (εικόνες)11:24Κινηματογραφική καταδίωξη 16χρονου οδηγού στην Ηλεία11:10Πριγκίπισσα Ειρήνη: Πότε και πού θα γίνει η κηδεία και η ταφή της 10:56Συνελήφθη ζευγάρι στη Θεσσαλονίκη που κατηγορείται ότι παρακολουθούσε το σπίτι της Λατινοπούλου10:42Νέα μαρτυρία για τη 16χρονη Λόρα: Ιδιοκτήτης καφέ υποστηρίζει ότι την είδε στη Βάρη10:28Πάτρα: Ανοικτοί όλοι οι δρόμοι στην περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας10:14Ανεστίδης για τις ύβρεις για Μητσοτάκη: Ήταν μία έκφραση εκ παραδρομής και εκτός αέρα - Ζητώ συγγνώμη (βίντεο)10:00Γρατσία για Καρυστιανού: Το κόμμα δεν θα εργαλειοποιεί την τραγωδία των Τεμπών09:46Γιανίκ Ανιέλ: Σε δίκη για βιασμό 13χρονης ο Γάλλος Ολυμπιονίκης09:32Ρωσία: Χιονοθύελλα σαρώνει την Καμτσάτκα – Δύο άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους (βίντεο)09:18Λευκός Οίκος: Το Ιράν σταμάτησε 800 εκτελέσεις διαδηλωτών09:04Λάρισα: Παραμένουν τα τρακτέρ στον κόμβο της Νίκαιας με ανοιχτούς δρόμους08:50Θεσσαλονίκη: Μεθυσμένη οδηγός έπεσε σε 15 ΙΧ - Εκτεταμένες υλικές ζημιές (βίντεο)08:36Βρέθηκε νεκρός ο 25χρονος που είχε εξαφανιστεί από το Μαρούσι08:22Λαμία: Παραμένουν στα μπλόκα οι αγρότες ενόψει της συνάντησης με τον πρωθυπουργό08:08Φωτιά σε κατοικία στο Περιστέρι: Δύο γυναίκες στο νοσοκομείο07:52
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο