LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΥγείαΔημοσίευση: 18 Ιανουαρίου 2021 18:23 | Ανανέωση: 18 Ιανουαρίου 2021 18:41

Κορονοϊός - Θεμιστοκλέους: θα γίνονται 6 δόσεις εμβολίου από κάθε φιαλίδιο

Στόχος να μην πάει καμία δόση χαμένη, τόνισε ο ΓΓ Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας. 

Κορονοιος - εμβόλιο

Εφικτή χαρακτήρισε ο Μάριος Θεμιστοκλέους τη χρήση 6ης δόσης από κάθε φιαλίδιο εμβολίου, επικαλούμενος τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων. 

Ο ΓΓ Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας τόνισε ότι είμαστε προετοιμασμένη ως χώρα για το ενδεχόμενο της 6ης δόσης και την εφοδιαστική αλυσίδα.

Γνωστοποίησε ότι σήμερα παραλήφθηκαν 49160 δόσεις απο την Pfizer, αριθμός μειωμένος απο τον αρχικό προγραμματισμό, όπως και σε όλη την Ευρώπη, αλλά υπάρχει διαβεβαίωση απο την εταιρεία ότι η ροή θα αποκατασταθεί από την ερχόμενη εβδομάδα.

"Στόχος είναι να μην πάει καμμία δόση χαμένη", τόνισε ο κ Θεμιστοκλέους εξηγώντας πως τα εμβόλια όσων δεν προσέρχονται στα προγραμματισμένα ραντεβού χορηγούνται στο προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας.

Ανακοίνωσε πως από τη Δευτέρα 27 Δεκεμβρίου μέχρι σήμερα εμβολιάστηκαν 84.831 πολίτες (0.77%). Σήμερα εμβολιάστηκαν περισσότεροι από 6.000 πολίτες άνω των 85 ετών, ενώ από την προηγούμενη Δευτέρα έχουν κλειστεί 372.243 ραντεβού για τις δύο δόσεις των εμβολίων.

Τα ραντεβού για την πρώτη δόση αφορούν 126.000 πολίτες άνω των 85 και 18.483 ραντεβού για τους υγειονομικούς, ξεκαθάρισε χαρακτηριστικά.

Μάλιστα, ο κ. Θεμιστοκλέους επεσήμανε πως αν κάποιος θέλει να κλείσει ένα ραντεβού είτε στην πλατφόρμα είτε σε φαρμακείο της γειτονιάς του, το νωρίτερο είναι μετά από πέντε ημέρες, ώστε να προγραμματιστεί η εφοδιαστική αλυσίδα των εμβολιαστικών κέντρων.

Ακόμη, τόνισε πως όσοι πολίτες δεν πήγαν στο ραντεβού τους και θα ήθελαν να το επανακανονίσουν, δεν θα χρειαστεί να περιμένουν έναν μήνα.

Επίσης, σημείωσε πως από 20 Ιανουαρίου λειτουργούν επιπλέον 144 εμβολιαστικά κέντρα σε πρωτοβάθμιες δομές υγείας, ενώ το σύστημα είναι έτοιμο να ανταποκριθεί σε όλες τις ανάγκες.

Παράλληλα, για να ισχύσει το ραντεβού μέσω της άυλης συνταγογράφησης πρέπει να το επιβεβαιώσει με SMS, ενώ δεν χάνει τη σειρά του, και μπορεί να αλλάξει το ραντεβού του μέχρι 72 ώρες για την σωστή ροή των εμβολιασμών, προσθέτοντας πως βρισκόμαστε στις πρώτες θέσεις σε χαμηλό αριθμό χαμένων δόσεων.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
ΤΑΞΙ: Τραβάνε… χειρόφρενο για 48 ώρες06:42Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα 2 Δεκεμβρίου06:28Τι καιρό θα κάνει την Τρίτη06:14Μητσοτάκης – Οξφόρδη: Σήμερα η Ελλάδα τρέχει με ρυθμούς ανάπτυξης σημαντικά υψηλότερους από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο23:59Παρέλαβε το βραβείο "European Golden Boy Web 2025" o Χρήστος Μουζακίτης (βίντεο)23:44ΗΠΑ: "Πολύ αισιόδοξη" η κυβέρνηση για την επίτευξη ειρηνευτικής συμφωνίας στην Ουκρανία23:30Περού: Τουλάχιστον 12 νεκροί και 30 αγνοούμενοι έπειτα από κατολίσθηση23:16Μητσοτάκης για την εκτόξευση δορυφόρων: "Εδώ κάτι αλλάζει"23:02Πόλεμος στην Ουκρανία: Στον πλήρη έλεγχο της Μόσχας Ποκρόφσκ και Βοβτσάνσκ - Δεν επιβεβαιώνει το Κίεβο22:52Χαλκιδική: 79χρονος καταπλακώθηκε από κορμό δέντρου στην προσπάθεια του να κόψει ξύλα22:42Χονγκ Κονγκ: Αυξάνεται ο αριθμός των νεκρών από την πυρκαγιά στο συγκρότημα κατοικιών22:32"Αποκαλύψεις": Με πρωτιά στο σύνολο κοινού έκλεισε και ο Νοέμβριος για την εκπομπή του Πέτρου Κουσουλού22:22Θεσσαλονίκη: Κακουργηματική δίωξη στον οδηγό ταξί για το θανατηφόρο τροχαίο με τον 35χρονο δικυκλιστή22:12Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ - Δένδιας: Θα συζητήσουμε το ζήτημα της αμυντικής ετοιμότητας της Ευρώπης22:02Λαμία - "Αποκαλύψεις": Σύντροφος 56χρονου επιχειρηματία καταγγέλλει ιατρικό λάθος για τον θάνατό του21:34Λευκορωσία: Κατερίφθη drone - Κατηγορεί την Λιθουανία για προκλητική συμπεριφορά 21:22ANT1 Sports: Ζωντανά από ANT1+ την ερχόμενη Κυριακή το τελευταίο Grand Prix της χρονιάς για την F121:12Άρης: Μειώνονται τα προβλήματα ενόψει του ντέρμπι Κυπέλλου με τον ΠΑΟΚ21:02Λάρισα: Παραμένουν στα μπλόκα οι αγρότες - Από αύριο αναμένονται νέες αφίξεις 20:52Τροχαίο στην Αρτέμιδα: Ο 29χρονος κοιτούσε αν έπαθε ζημιά το αμάξι, λέει αυτόπτης μάρτυρας στον ΑΝΤ120:42
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο