LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΥγείαΔημοσίευση: 18 Ιανουαρίου 2021 18:23 | Ανανέωση: 18 Ιανουαρίου 2021 18:41

Κορονοϊός - Θεμιστοκλέους: θα γίνονται 6 δόσεις εμβολίου από κάθε φιαλίδιο

Στόχος να μην πάει καμία δόση χαμένη, τόνισε ο ΓΓ Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας. 

Κορονοιος - εμβόλιο

Εφικτή χαρακτήρισε ο Μάριος Θεμιστοκλέους τη χρήση 6ης δόσης από κάθε φιαλίδιο εμβολίου, επικαλούμενος τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων. 

Ο ΓΓ Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας τόνισε ότι είμαστε προετοιμασμένη ως χώρα για το ενδεχόμενο της 6ης δόσης και την εφοδιαστική αλυσίδα.

Γνωστοποίησε ότι σήμερα παραλήφθηκαν 49160 δόσεις απο την Pfizer, αριθμός μειωμένος απο τον αρχικό προγραμματισμό, όπως και σε όλη την Ευρώπη, αλλά υπάρχει διαβεβαίωση απο την εταιρεία ότι η ροή θα αποκατασταθεί από την ερχόμενη εβδομάδα.

"Στόχος είναι να μην πάει καμμία δόση χαμένη", τόνισε ο κ Θεμιστοκλέους εξηγώντας πως τα εμβόλια όσων δεν προσέρχονται στα προγραμματισμένα ραντεβού χορηγούνται στο προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας.

Ανακοίνωσε πως από τη Δευτέρα 27 Δεκεμβρίου μέχρι σήμερα εμβολιάστηκαν 84.831 πολίτες (0.77%). Σήμερα εμβολιάστηκαν περισσότεροι από 6.000 πολίτες άνω των 85 ετών, ενώ από την προηγούμενη Δευτέρα έχουν κλειστεί 372.243 ραντεβού για τις δύο δόσεις των εμβολίων.

Τα ραντεβού για την πρώτη δόση αφορούν 126.000 πολίτες άνω των 85 και 18.483 ραντεβού για τους υγειονομικούς, ξεκαθάρισε χαρακτηριστικά.

Μάλιστα, ο κ. Θεμιστοκλέους επεσήμανε πως αν κάποιος θέλει να κλείσει ένα ραντεβού είτε στην πλατφόρμα είτε σε φαρμακείο της γειτονιάς του, το νωρίτερο είναι μετά από πέντε ημέρες, ώστε να προγραμματιστεί η εφοδιαστική αλυσίδα των εμβολιαστικών κέντρων.

Ακόμη, τόνισε πως όσοι πολίτες δεν πήγαν στο ραντεβού τους και θα ήθελαν να το επανακανονίσουν, δεν θα χρειαστεί να περιμένουν έναν μήνα.

Επίσης, σημείωσε πως από 20 Ιανουαρίου λειτουργούν επιπλέον 144 εμβολιαστικά κέντρα σε πρωτοβάθμιες δομές υγείας, ενώ το σύστημα είναι έτοιμο να ανταποκριθεί σε όλες τις ανάγκες.

Παράλληλα, για να ισχύσει το ραντεβού μέσω της άυλης συνταγογράφησης πρέπει να το επιβεβαιώσει με SMS, ενώ δεν χάνει τη σειρά του, και μπορεί να αλλάξει το ραντεβού του μέχρι 72 ώρες για την σωστή ροή των εμβολιασμών, προσθέτοντας πως βρισκόμαστε στις πρώτες θέσεις σε χαμηλό αριθμό χαμένων δόσεων.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Στον Ολυμπιακό και επίσημα ο Μόντε Μόρις23:59Handelsblatt: Έχει "καλές πιθανότητες" ο Πιερρακάκης να ηγηθεί του Eurogroup23:44Μελόνι: Η διαχείριση των μεταναστευτικών ροών είναι εφικτή23:30Χανιά: 43χρονος τραυματίστηκε από καραμπίνα - Εξετάζεται η εμπλοκή κυνηγού 23:16Λάρισα: Θύμα ληστείας επιχειρηματίας και η σύζυγος του – Κουκουλοφόροι εισέβαλαν στο σπίτι τους τη νύχτα23:02FIBA Europe Cup: Με κυριαρχική εμφάνιση "λύγισε" την Πριέβιντζα ο ΠΑΟΚ 22:48ΕΟΦ: Προειδοποίηση για επικίνδυνο βρεφικό γάλα που κυκλοφορεί μέσω διαδικτύου22:34Basketball Champions League: Πρωτιά και πρόκριση στους "16" για την ΑΕΚ22:20Σοκ στην Αμαλιάδα: 14χρονος “νταής” εκβίαζε 12χρονο συμμαθητή του - Του απέσπασε περισσότερα από 8.000 ευρώ22:06Δότης σπέρματος με γενετική μετάλλαξη: 197 παιδιά γεννήθηκαν, πολλά με γονιδιακά αυξημένο ρίσκο καρκίνου 21:52Θεοδωρικάκος: Νέες αμερικανικές επενδύσεις στην Ελλάδα21:38Missing Alert για την εξαφάνιση ανήλικης21:24Τσιάρας: Η κυβέρνηση στηρίζει με κάθε μέσο τους αγρότες21:10ANT1 Sports: Αντιμέτωπος με την Βικτόρια Πλζεν έρχεται ο Παναθηναϊκός την Πέμπτη στις 22:00, ζωντάνα στον ΑΝΤ120:56Αγροτικές επιδοτήσεις - Τέλλογλου: Έτσι "κόπηκαν" χιλιάδες αγρότες20:42Παναγιώτης Στάθης για "Αγροτοδικεία" - Εισαγγελικές πηγές στον ΑΝΤ1: Πράττουμε το καθήκον μας, δεν εκτελούμε εντολές20:28Τι καιρό θα κάνει την Πέμπτη20:14Κίμπερλι Γκίλφοϊλ: Συναντήθηκε με τον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη - Τι είπαν για Ελλάδα-ΗΠΑ και μεταναστευτικό20:00Στη δημοσιότητα τα στοιχεία του θείου και του φίλου του που ασελγούσαν στα ανίψια του ηλικίας 2 και 4 ετών19:46Φον ντερ Λάιεν: Η Ευρώπη πρέπει να αποφασίζει ποιος εισέρχεται στην ΕΕ και όχι οι λαθρέμποροι19:32
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο