LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΤεχνολογίαΔημοσίευση: 18 Ιανουαρίου 2021 18:15 | Ανανέωση: 18 Ιανουαρίου 2021 18:23

Εμβόλιο για τον κορονοϊό: με διαφορά εβδομάδων το εμβόλιο για γρίπη ή πνευμονιόκκοκκο

Τι δήλωσε η Πρ. της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών για τους θανάτους ηλικιωμένων στην Νορβηγία. Τι απαντά σε «απορίες» που κυκλοφορούν στην δημόσια σφαίρα.

Κορονοιος - εμβόλιο

 «Το κρύο είναι μάλλον σύμμαχος του κορονοϊού και όχι του ανθρώπων», είπε, κατά την τακτική ενημέρωση για την πορεία της πανδημίας και της προόδου του προγράμματος εμβολιασμού στην Ελλάδα, η  Πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών.

Όπως τόνισε η Μαρία Θεοδωρίδου, μέχρι τώρα έχουν γίνει 40 εκατομμύρια εμβολιασμοί κατά του κορονοϊού σε 51 χώρες του κόσμου.

Προσέθεσε ότι στις κλινικές μελέτες που έχουν γίνει για τα εμβόλια συμμετέχουν 30.000-40.000 άνθρωποι για κάθε σκεύασμα, συμπληρώνοντας ότι στα εμβόλια η μελέτη συνεχίζεται και μετά την έναρξη των εμβολιασμών, προκειμένου να καταγραφούν όλες οι τυχόν ανεπιθύμητες παρενέργειες και να εξεταστεί εάν σχετίζονται με το εμβόλιο.

Η Πρόεδρος της Επιτροπής Εμβολιασμών αναφέρθηκε στην συνέχεια στις ομάδες που εμβολιάστηκαν κατά προτεραιότητα στην Ελλάδα, που είναι οι υγειονομικοί και τα άτομα άνω των 85 ετών, καθώς τα τελευταία αντιμετωπίζουν πενταπλάσιο κίνδυνο θανάτου σε περίπτωση νόσηησης από τον κορονοϊό.

Αναφερόμενη σε περιστατικά θανάτων τις τελευταίες ημέρες στην Νοβρηγία, ανθρώπων μεγάλης ηλικίας που είχαν προσφάτως εμβολιαστεί κατά του κορονοϊού, μετέφερε τη ενημέρωση του νορβηγικού ΕΟΦ, σύμφωνα με την οποία  δεν υπάρχει συσχέτιση των θανάτων αυτών με το εμβόλιο κατά του κορονοϊού και ούτε παρατηρείται στην χώρα αύξηση του αριθμού θανάτων των ηλικιωμένων στην χώρα που νοσηλεύονται σε δομές.

Η κ. Θεοδωρίδου, απαντώντας σε ερωτήματα που κυκλοφορούν στην δημόσια σφαίρα, όπως ανέφερε, διέψευσε ότι το εμβόλιο κατά του κορονοϊού μπορεί να προκαλέσει προσβολή του ατόμου από τον κορονοϊό, καθώς και το εμβόλιο για την γρίπη και τον πνευμονιόκοκκο πρέπει να γίνονται έως 15 ημέρες πριν ή 15 ημέρες μετά από το εμβόλιο κατά του κορονοϊού.

Για τις αλλεργικές αντιδράσεις 

Απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων, αναφορικά με μόλυνση από κορονοϊό ατόμων που έχουν εμβολιαστεί κατά της νόσου, στην Ελλάδα, η κ. Θεοδωρίδου είπε ότι καθώς τα αντισώματα δημιουργούνται 15 ημέρες μετά από την χορήγηση της πρώτης δόσης, είναι πιθανό αυτό να συμβεί, προσθέτοντας όμως ότι δεν υπάρχουν σχετικές καταγραφές στην χώρα μας.

Ακόμη, αναφορικά με τις ανεπιθύμητες ενέργειες αφού γίνει το εμβόλιο, πέραν από τον τοπικό πόνο ή τον κνησμό στο σημείο όπου έγινε η ένεση, είπε ότι οι βασικότερες είναι οι αλλεργικές αντιδράσεις. Στην Ελλάδα όπως είπε έχουν παρατηρηθεί 4 περιπτώσεις ήπιας αλλεργικής αντίδρασης, που αντιμετωπίστηκαν αμέσως στα εμβολιαστικά κέντρα με την χορήγηση αδρεναλίνης. Σημείωσε ότι υπάρχει και η ψυχολογική αντίδραση απέναντι σε ένα καινούριο εμβόλιο, στην Ελλάδα έχει καταγραφεί μόνο ένα περιστατικό, που εξελίχθηκε σε πνευμονική ανεπάρκεια, το οποίο όμως, όπως ανέφερε, τελικώς δεν σχετίστηκε με το εμβόλιο.

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορία“Κακοκαιρία BYRON”: Μήνυμα του 112 σε Μέγαρα και Μάνδρα – Απομακρυνθείτε από υπόγεια και ισόγειαΣήμερα 06:21 | Ειδήσεις

Τα προβλήματα στα Μέγαρα, εντοπίζονται ειδικά στις περιοχές Λάκκα Καλογήρου και Αλμυρές.

“Κακοκαιρία BYRON”: Ποιοι δημόσιοι υπάλληλοι μπορούν να απουσιάσουν σήμερα από τις υπηρεσίες τουςΣήμερα 06:48 | Ειδήσεις

Ποιες υπηρεσίες εξαιρούνται και κατά συνέπεια οι υπάλληλοι που τις στελεχώνουν πρέπει να εργαστούν κανονικά.

“Κακοκαιρία BYRON”: Ποια σχολεία θα παραμείνουν κλειστά σήμεραΧθες 12:56 | Ειδήσεις

Πολλές περιφέρειες της χώρας, έχουν τεθεί σε κατάσταση κινητοποίησης (Red Code).

“Κακοκαιρία BYRON”: Ποιο δρόμοι είναι κλειστοί στην Αττική – Πρόβλημα και στην Εθνική Οδό Αθηνών – ΚορίνθουΣήμερα 07:43 | Ειδήσεις

Στις 12.00 θα συνεδριάσει εκ νέου η Επιστημονική Επιτροπή Εκτίμησης Κινδύνου για να αξιολογήσει τα μέχρι τώρα δεδομένα και την υπό εξέλιξη κακοκαιρία.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
“Κακοκαιρία BYRON”: Αναβλήθηκε η συγκέντρωση των εκπαιδευτικών έξω από το Υπουργείο Παιδείας08:36Θεσσαλονίκη: Φωτιά σε εταιρεία με ανακυκλώσιμα υλικά στα Διαβατά (βίντεο)08:22“Κακοκαιρία BYRON”: Ποιοι δρόμοι είναι κλειστοί στην Αττική – Πρόβλημα και στην Εθνική Οδό Αθηνών – Κορίνθου08:08F1: Ο πιο συναρπαστικός τελικός έρχεται την Κυριακή στις 15:00 ζωντανά σε ANT1 και ΑΝΤ1+07:54“Κακοκαιρία BYRON”: Εκατοντάδες κλήσεις στην Πυροσβεστική σε Αττική και Πελοπόννησο07:40Νέλσον Μαντέλα: Tο σύμβολο της καταπίεσης και του αγώνα για ισότητα που “έφυγε” σαν σήμερα07:25“Κακοκαιρία BYRON”: Ποια σχολεία θα παραμείνουν κλειστά σήμερα 07:11“Κακοκαιρία BYRON”: Ποιοι δημόσιοι υπάλληλοι μπορούν να απουσιάσουν σήμερα από τις υπηρεσίες τους06:57Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα 5 Δεκεμβρίου06:42“Κακοκαιρία BYRON”: Μήνυμα του 112 σε Μέγαρα και Μάνδρα – Απομακρυνθείτε από υπόγεια και ισόγεια06:28Τι καιρό θα κάνει την Παρασκευή06:14Πάτρα: Ανήλικη βρέθηκε αναίσθητη έπειτα από κατανάλωση αλκοόλ - Δύο συλλήψεις23:59Χαλκιδική: Στο εδώλιο 6 άτομα για τον θάνατο 8χρονης σε πισίνα κατασκήνωσης23:46Μονακό: Η ομάδα του Σπανούλη κατέγραψε τους περισσότερους πόντους σε αγώνα στην ιστορία της Euroleague23:33ΗΠΑ: Αναστέλλονται τα αιτήματα για μετανάστευση από 19 χώρες 23:23ΚΑΕ Άρης: "Παραδοσιακή" νίκη της Κλούζ23:14Κακοκαιρία Byron: Προειδοποιητικά μηνύματα 112 σε δέκα περιοχές - Οι συστάσεις του υπουργείου Εργασίας23:04“Κακοκαιρία BYRON” - Αττική: Νέες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις - Μήνυμα του 11222:54Eurovision 2026: Κανονικά η συμμετοχή του Ισραήλ – Τέσσερις χώρες αποχωρούν μετά από την απόφαση22:44Αγρότες- Μπλόκα: Αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία στον αυτοκινητόδρομο Πατρών - Πύργου22:34
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο