LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /Τεχνολογία - ΕπιστήμηΔημοσίευση: 18 Ιανουαρίου 2021 18:15 | Ανανέωση: 18 Ιανουαρίου 2021 18:23

Εμβόλιο για τον κορονοϊό: με διαφορά εβδομάδων το εμβόλιο για γρίπη ή πνευμονιόκκοκκο

Τι δήλωσε η Πρ. της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών για τους θανάτους ηλικιωμένων στην Νορβηγία. Τι απαντά σε «απορίες» που κυκλοφορούν στην δημόσια σφαίρα.

Κορονοιος - εμβόλιο

 «Το κρύο είναι μάλλον σύμμαχος του κορονοϊού και όχι του ανθρώπων», είπε, κατά την τακτική ενημέρωση για την πορεία της πανδημίας και της προόδου του προγράμματος εμβολιασμού στην Ελλάδα, η  Πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών.

Όπως τόνισε η Μαρία Θεοδωρίδου, μέχρι τώρα έχουν γίνει 40 εκατομμύρια εμβολιασμοί κατά του κορονοϊού σε 51 χώρες του κόσμου.

Προσέθεσε ότι στις κλινικές μελέτες που έχουν γίνει για τα εμβόλια συμμετέχουν 30.000-40.000 άνθρωποι για κάθε σκεύασμα, συμπληρώνοντας ότι στα εμβόλια η μελέτη συνεχίζεται και μετά την έναρξη των εμβολιασμών, προκειμένου να καταγραφούν όλες οι τυχόν ανεπιθύμητες παρενέργειες και να εξεταστεί εάν σχετίζονται με το εμβόλιο.

Η Πρόεδρος της Επιτροπής Εμβολιασμών αναφέρθηκε στην συνέχεια στις ομάδες που εμβολιάστηκαν κατά προτεραιότητα στην Ελλάδα, που είναι οι υγειονομικοί και τα άτομα άνω των 85 ετών, καθώς τα τελευταία αντιμετωπίζουν πενταπλάσιο κίνδυνο θανάτου σε περίπτωση νόσηησης από τον κορονοϊό.

Αναφερόμενη σε περιστατικά θανάτων τις τελευταίες ημέρες στην Νοβρηγία, ανθρώπων μεγάλης ηλικίας που είχαν προσφάτως εμβολιαστεί κατά του κορονοϊού, μετέφερε τη ενημέρωση του νορβηγικού ΕΟΦ, σύμφωνα με την οποία  δεν υπάρχει συσχέτιση των θανάτων αυτών με το εμβόλιο κατά του κορονοϊού και ούτε παρατηρείται στην χώρα αύξηση του αριθμού θανάτων των ηλικιωμένων στην χώρα που νοσηλεύονται σε δομές.

Η κ. Θεοδωρίδου, απαντώντας σε ερωτήματα που κυκλοφορούν στην δημόσια σφαίρα, όπως ανέφερε, διέψευσε ότι το εμβόλιο κατά του κορονοϊού μπορεί να προκαλέσει προσβολή του ατόμου από τον κορονοϊό, καθώς και το εμβόλιο για την γρίπη και τον πνευμονιόκοκκο πρέπει να γίνονται έως 15 ημέρες πριν ή 15 ημέρες μετά από το εμβόλιο κατά του κορονοϊού.

Για τις αλλεργικές αντιδράσεις 

Απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων, αναφορικά με μόλυνση από κορονοϊό ατόμων που έχουν εμβολιαστεί κατά της νόσου, στην Ελλάδα, η κ. Θεοδωρίδου είπε ότι καθώς τα αντισώματα δημιουργούνται 15 ημέρες μετά από την χορήγηση της πρώτης δόσης, είναι πιθανό αυτό να συμβεί, προσθέτοντας όμως ότι δεν υπάρχουν σχετικές καταγραφές στην χώρα μας.

Ακόμη, αναφορικά με τις ανεπιθύμητες ενέργειες αφού γίνει το εμβόλιο, πέραν από τον τοπικό πόνο ή τον κνησμό στο σημείο όπου έγινε η ένεση, είπε ότι οι βασικότερες είναι οι αλλεργικές αντιδράσεις. Στην Ελλάδα όπως είπε έχουν παρατηρηθεί 4 περιπτώσεις ήπιας αλλεργικής αντίδρασης, που αντιμετωπίστηκαν αμέσως στα εμβολιαστικά κέντρα με την χορήγηση αδρεναλίνης. Σημείωσε ότι υπάρχει και η ψυχολογική αντίδραση απέναντι σε ένα καινούριο εμβόλιο, στην Ελλάδα έχει καταγραφεί μόνο ένα περιστατικό, που εξελίχθηκε σε πνευμονική ανεπάρκεια, το οποίο όμως, όπως ανέφερε, τελικώς δεν σχετίστηκε με το εμβόλιο.

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΚαλλιάνος - Κούγιας κατά Γεωργιάδη: Μου έχει κάνει πολύ κακή εντύπωση η συμπεριφορά του (βίντεο)Σήμερα 07:50 | Ειδήσεις

«Η δικογραφία για τις συλλήψεις για τον θάνατο του Λυγγερίδη είναι της πλάκας, μόνο και μόνο για να πλήξει τον Ολυμπιακό», ανέφερε μεταξύ άλλων ο ποινικολόγος και αντιπρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός.

“Pink Panthers” - Ριφιφί σε κοσμηματοπωλεία: Δύο συλλήψεις στην ΑθήναΣήμερα 09:12 | Ειδήσεις

Πως τα μέλη της διεθνούς συμμορίας είχαν κάνει “χτυπήματα” κέντρο της πρωτεύουσας. Τι βρέθηκε στην κατοχή τους.

Νέα Ιωνία: Νεκρός ο άντρας που έπεσε στις γραμμές του τρένουΣήμερα 09:25 | Ειδήσεις

Τα δρομολόγια έχουν διακοπεί στο ρεύμα προς Πειραιά και οι επιβάτες εξυπηρετούνται με λεωφορεία.

Ολυμπιακή φλόγα: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις σε 6 Δήμους την ΠαρασκευήΣήμερα 08:48 | Ειδήσεις

Μακρά θα είναι η διαδρομή της ολυμπιακής λαμπαδηδρομίας πριν παραδοθεί το απόγευμα στους Γάλλους διοργανωτές των Ολυμπιακών Αγώνων στο Παρίσι.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Σητεία: Τον μαχαίρωσε επειδή του έκανε παρατήρηση10:06Άνω Λιόσια: Αδέσποτη σφαίρα στην αυλή σχολείου!09:52Κωνσταντάτος για βόμβες στο Ελληνικό: Από θαύμα δεν γίναμε παρανάλωμα09:39Νέα Ιωνία: Νεκρός ο άντρας που έπεσε στις γραμμές του τρένου09:25“Pink Panthers” - Ριφιφί σε κοσμηματοπωλεία: Δύο συλλήψεις στην Αθήνα09:12Νέα Ιωνία: Άντρας έπεσε στις γραμμές του τρένου09:04Τσερνόμπιλ: το πυρηνικό δυστύχημα που άλλαξε τον κόσμο08:50Κρήτη – ενδοοικογενειακή βία: Πολυετής φυλάκιση σε πατέρα που χτύπησε την κόρη του08:37Τροχαίο δυστύχημα με μηχανή στην Σκιάθο08:24Καλλιάνος - Κούγιας κατά Γεωργιάδη: Μου έχει κάνει πολύ κακή εντύπωση η συμπεριφορά του (βίντεο)08:10Ρομάριο: Επιστρέφει στα γήπεδα μετά από 15 χρόνια07:57“Ενώπιος Ενωπίω” – Ελεονώρα Μελέτη: Δεν θα γίνω πολιτικάντζα…07:43Ολυμπιακή φλόγα: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις σε 6 Δήμους την Παρασκευή07:29Κασσελάκης: Μπορούμε να είμαστε πρώτο κόμμα στις ευρωεκλογές07:15Εορτολόγιο - 26 Απριλίου: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα 07:01Γκράινερ: Σκέφτηκα την αυτοκτονία στις ρωσικές φυλακές06:48Σημεία για rapid test την Παρασκευή σε 176 σημεία06:34Τροχαίο δυστύχημα στην Ελευσίνα06:21Καιρός: συννεφιές, μπόρες και άνοδος θερμοκρασίας την Παρασκευή06:07JukeBooks: Αudiobook για το Ειδικό Σχολείο Τυφλών Καλλιθέας23:59
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο