LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΤεχνολογίαΔημοσίευση: 18 Ιανουαρίου 2021 18:15 | Ανανέωση: 18 Ιανουαρίου 2021 18:23

Εμβόλιο για τον κορονοϊό: με διαφορά εβδομάδων το εμβόλιο για γρίπη ή πνευμονιόκκοκκο

Τι δήλωσε η Πρ. της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών για τους θανάτους ηλικιωμένων στην Νορβηγία. Τι απαντά σε «απορίες» που κυκλοφορούν στην δημόσια σφαίρα.

Κορονοιος - εμβόλιο

 «Το κρύο είναι μάλλον σύμμαχος του κορονοϊού και όχι του ανθρώπων», είπε, κατά την τακτική ενημέρωση για την πορεία της πανδημίας και της προόδου του προγράμματος εμβολιασμού στην Ελλάδα, η  Πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών.

Όπως τόνισε η Μαρία Θεοδωρίδου, μέχρι τώρα έχουν γίνει 40 εκατομμύρια εμβολιασμοί κατά του κορονοϊού σε 51 χώρες του κόσμου.

Προσέθεσε ότι στις κλινικές μελέτες που έχουν γίνει για τα εμβόλια συμμετέχουν 30.000-40.000 άνθρωποι για κάθε σκεύασμα, συμπληρώνοντας ότι στα εμβόλια η μελέτη συνεχίζεται και μετά την έναρξη των εμβολιασμών, προκειμένου να καταγραφούν όλες οι τυχόν ανεπιθύμητες παρενέργειες και να εξεταστεί εάν σχετίζονται με το εμβόλιο.

Η Πρόεδρος της Επιτροπής Εμβολιασμών αναφέρθηκε στην συνέχεια στις ομάδες που εμβολιάστηκαν κατά προτεραιότητα στην Ελλάδα, που είναι οι υγειονομικοί και τα άτομα άνω των 85 ετών, καθώς τα τελευταία αντιμετωπίζουν πενταπλάσιο κίνδυνο θανάτου σε περίπτωση νόσηησης από τον κορονοϊό.

Αναφερόμενη σε περιστατικά θανάτων τις τελευταίες ημέρες στην Νοβρηγία, ανθρώπων μεγάλης ηλικίας που είχαν προσφάτως εμβολιαστεί κατά του κορονοϊού, μετέφερε τη ενημέρωση του νορβηγικού ΕΟΦ, σύμφωνα με την οποία  δεν υπάρχει συσχέτιση των θανάτων αυτών με το εμβόλιο κατά του κορονοϊού και ούτε παρατηρείται στην χώρα αύξηση του αριθμού θανάτων των ηλικιωμένων στην χώρα που νοσηλεύονται σε δομές.

Η κ. Θεοδωρίδου, απαντώντας σε ερωτήματα που κυκλοφορούν στην δημόσια σφαίρα, όπως ανέφερε, διέψευσε ότι το εμβόλιο κατά του κορονοϊού μπορεί να προκαλέσει προσβολή του ατόμου από τον κορονοϊό, καθώς και το εμβόλιο για την γρίπη και τον πνευμονιόκοκκο πρέπει να γίνονται έως 15 ημέρες πριν ή 15 ημέρες μετά από το εμβόλιο κατά του κορονοϊού.

Για τις αλλεργικές αντιδράσεις 

Απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων, αναφορικά με μόλυνση από κορονοϊό ατόμων που έχουν εμβολιαστεί κατά της νόσου, στην Ελλάδα, η κ. Θεοδωρίδου είπε ότι καθώς τα αντισώματα δημιουργούνται 15 ημέρες μετά από την χορήγηση της πρώτης δόσης, είναι πιθανό αυτό να συμβεί, προσθέτοντας όμως ότι δεν υπάρχουν σχετικές καταγραφές στην χώρα μας.

Ακόμη, αναφορικά με τις ανεπιθύμητες ενέργειες αφού γίνει το εμβόλιο, πέραν από τον τοπικό πόνο ή τον κνησμό στο σημείο όπου έγινε η ένεση, είπε ότι οι βασικότερες είναι οι αλλεργικές αντιδράσεις. Στην Ελλάδα όπως είπε έχουν παρατηρηθεί 4 περιπτώσεις ήπιας αλλεργικής αντίδρασης, που αντιμετωπίστηκαν αμέσως στα εμβολιαστικά κέντρα με την χορήγηση αδρεναλίνης. Σημείωσε ότι υπάρχει και η ψυχολογική αντίδραση απέναντι σε ένα καινούριο εμβόλιο, στην Ελλάδα έχει καταγραφεί μόνο ένα περιστατικό, που εξελίχθηκε σε πνευμονική ανεπάρκεια, το οποίο όμως, όπως ανέφερε, τελικώς δεν σχετίστηκε με το εμβόλιο.

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΈκτακτο δελτίο της ΕΜΥ: Ισχυρές βροχές και καταιγίδες από την Τρίτη - Σε ποιες περιοχές θα εκδηλωθούνΧθες 12:18 | Ειδήσεις

Οι βροχοπτώσεις εκτός της μεγάλης έντασης θα έχουν και μεγάλη διάρκεια.

Πέτρος Κουσουλός για θάνατο Παντελή Παντελίδης - Νέες αποκαλύψεις έρχονται στο φως για τη μοιραία νύχταΧθες 18:56 | Ειδήσεις

Η μαρτυρία «φωτιά» στην εκπομπή του, για την νύχτα που σκοτώθηκε ο δημοφιλής τραγουδιστής.

Κουτσούμπας για την “Ιθάκη” του Τσίπρα: Πολιτικό κουτσομπολιό και δήλωση νομιμοφροσύνης στο σύστημαΧθες 21:47 | Ειδήσεις

Ο ΓΓ του ΚΚΕ, άσκησε σκληρή κριτική στον πρώην Πρωθυπουργό, με αφορμή την έκδοση του βιβλίου του.

Σκληρό "παζάρι" για το σχέδιο ειρήνευσης στην ΟυκρανίαΧθες 18:57 | Ειδήσεις

Πως σχολιάζει η Μαρία Σαράφογλου την αδυναμία της Ε,Ε να βρει κοινό βηματισμό απέναντι στην πρόταση των ΗΠΑ.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Εορτολόγιο: Ποιοί γιορτάζουν σήμερα 25 Νοεμβρίου06:24Τι καιρό θα κάνει την Τρίτη06:10Σοκ στη Θεσσαλονίκη: Άγρια επίθεση σε διαιτητή μετά από αγώνα ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου23:59Κωνσταντινούπολη: Απαγορεύθηκε η σίτιση των αδέσποτων ζώων23:46Απετράπη τηλεφωνική απάτη σε βάρος γυναίκας στην περιοχή του Ζωγράφου - Άμεση η επέμβαση αστυνομικών της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ.23:34Missing Alert για την εξαφάνιση ανήλικης23:20Τηλεφωνική επικοινωνία του Ντόναλντ Τραμπ με τον Σι Τζινπίνγκ23:07Υποχρεωτικές οι αντιολισθητικές αλυσίδες στο οδικό δίκτυο Π/Ε Πέλλας22:52Ταυτοποιήθηκε 79χρονος για τις απειλές στο διαδίκτυο σε βάρος πολιτικού προσώπου22:39Super League: “Κουρσάροι” από την Κρήτη έκαναν ρεσάλτο… στο κάμπο22:25Προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις σε κεντρικούς οδικούς άξονες της Αθήνας από αύριο22:11Κουτσούμπας για την “Ιθάκη” του Τσίπρα: Πολιτικό κουτσομπολιό και δήλωση νομιμοφροσύνης στο σύστημα21:57Θεσσαλονίκη: Θύμα επίθεσης κατήγγειλε ότι έπεσε 15χρονος21:43Super League: Το εξπρές… από την Λιβαδιά πέρασε χωρίς στάση κι από τον Βόλο21:29Πέτρος Κουσουλός για θάνατο Παντελή Παντελίδης - Νέες αποκαλύψεις έρχονται στο φως για τη μοιραία νύχτα21:02“Παρέλαση” διαδοχικών και επικίνδυνων κυμάτων κακοκαιρίας20:48ANT1 sports: Νίκες για τους 4 «μεγάλους» πριν τα κρίσιμα ευρωπαϊκά τους ραντεβού (βίντεο)20:35Νέα Δημοκρατία – εσωκομματικές εκλογές: Ανανέωση πάνω από 70% στα συμβούλια20:21Σκληρό "παζάρι" για το σχέδιο ειρήνευσης στην Ουκρανία20:07Πύργος: Σοβαρό εργατικό ατύχημα - Στο νοσοκομείο εργάτης που καταπλακώθηκε από σίδερα (εικόνες)19:53
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο