LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚοινωνίαΔημοσίευση: 18 Ιανουαρίου 2021 12:13 | Ανανέωση: 18 Ιανουαρίου 2021 12:18

Την Τετάρτη στην Εισαγγελία η Σοφία Μπεκατώρου

Κλήθηκε για κατάθεση η Ολυμπιονίκης. Σήμερα την υποδέχεται η Πρόεδρος της Δημοκρατίας. Η αλλαγή νομικών εκπροσώπων και η ανάρτησή της.

Σοφία Μπεκατώρου

Την Τετάρτη θα καταθέσει στην Εισαγγελία η Σοφία Μπεκατώρου.

Η Ολυμπιονίκης κλήθηκε από εισαγγελέα πρωτοδικών της Αθήνας, προκειμένου να δώσει κατάθεση για όλα όσα κατήγγειλε δημόσια για τη σεξουαλική κακοποίηση που υπέστη πριν από 23 χρόνια από υψηλόβαθμο παράγοντα της ομοσπονδίας ιστιοπλοΐας.

Στο πλαίσιο της αυτεπάγγελτης έρευνας η Σοφία Μπεκατώρου καλείται να καταθέσει αναλυτικά για όλα όσα κατήγγειλε, ανεξάρτητα από το εάν το διερευνώμενο αδίκημα θεωρείται παραγεγραμμένο.

Δεν αποκλείεται από την κατάθεσή της να προκύψουν επιπλέον στοιχεία για πιθανά άλλα αδικήματα σε μεταγενέστερες χρονικές περιόδους που να αφορούν και άλλα πρόσωπα.

Σε ανάρτηση που έκανε σήμερα, η Σοφία Μπεκατώρου τόνισε ότι δεν πρόκειται για «μεμονωμένο αυτοτελές περιστατικό», αλλά για «χρόνιο πρόβλημα που αφορά στην κατάχρηση εξουσίας γενικά και ειδικά για την παρούσα διοίκηση της ΕΙΟ».

Στον ίδιο τόνο, άλλωστε ήταν και οι δηλώσεις του Ολυμπιονίκη Νίκου Κακλαμανάκη, ο οποίος έκανε γνωστό χθες μιλώντας στο δελτίο του ΑΝΤ1 ότι έχει δεχθεί απειλές για τη ζωή του, στο φως των αποκαλύψεων που έκανε στο παρελθόν για την Ομοσπονδία, ενώ σήμερα διαβεβαίωσε πως υπάρχουν κι άλλες περιπτώσεις σαν της Σοφίας, μιλώντας στον ΑΝΤ1.

Σε αυτό το πλαίσιο η Σοφία Μπεκατώρου αν και αρχικά θα εκπροσωπούνταν από τη Ζωή και τον Νίκο Κωνσταντόπουλο, έκανε σήμερα γνωστό πως επέλεξε την «από κοινού νομική εκπροσώπηση της άτυπης ομάδας μας» των συναθλητριών και συναθλητών της από το χώρο «και όχι την προσωπική μου νομική εκπροσώπηση. Οι αποφάσεις μας θα ανακοινωθούν τις επόμενες μέρες».

Κι ενώ η δημόσια καταγγελία της Σοφίας Μπεκατώρου προκαλεί κι άλλες γυναίκες, επώνυμες και μη, να καταγγείλουν τα σε βάρος τους σεξιστικά περιστατικά, η Ολυμπιονίκης θα γίνει σήμερα δεκτή από την Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Καλλιθέα: Φωτιά σε διαμέρισμα μετά από έκρηξη - Δύο άτομα απανθρακωμένα20:42Τζανάκης στον ΑΝΤ1: Η επιδημία αναπτύχθηκε νωρίτερα φέτος - Τι πρέπει να προσέξουμε 20:37Το ασήμι ξεπερνά τα 75 δολάρια ανά ουγγιά για πρώτη φορά στην ιστορία 20:23Ant1 Sports: Σενάρια για την επιστροφή Φορτούνη και Τσιμίκα… στο λιμάνι20:09Τι καιρό θα κάνει το Σάββατο19:55Αταλάντη: Σκύλος δάγκωσε και ακρωτηρίασε γυναίκα - Έχασε δύο δάχτυλα19:40Ροδόπη: Σε κατάσταση σοκ η μητέρα - Δεν γνωρίζει για τον θάνατο του 7χρονου γιού της19:26Φωκίδα: Νεκροί εντοπίστηκαν οι ορειβάτες στα Βαρδούσια19:11Αποφάσεις για τις κινητοποιήσεις τους λαμβάνουν οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι18:57Κρήτη: Σοβαρό τροχαίο στις Μοίρες – 78χρονος δικυκλιστής με κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις18:43Παναθηναϊκός: Ξεκάθαρη διάψευση για Τετέ: Καμία πρόταση, δεν παραχωρείται δανεικός18:29Μαρούσι – Παναθηναϊκός: Αναβλήθηκε ο αγώνας… λόγω γρίπης18:15Ο Ολυμπιακός θέλει να πει "αντίο" στο 2025 με νίκη στη Μπολόνια 18:01Συρία: Πολύνεκρη έκρηξη σε τέμενος17:47Αλεξανδρούπολη: Μόλις 9 κιλά ζύγιζε το 3χρονο παιδί που πέθανε από ασιτία17:33Αργίες 2026: Όλα τα τριήμερα και το τετραήμερο του νέου έτους17:19Μάλγαρα - Μπλόκα: Κλείνουν την Κυριακή το μεσημέρι οι αγρότες το ρεύμα προς Αθήνα17:05Πάρος: Αυτοκίνητο έπεσε στη θάλασσα και βυθίστηκε (εικόνες)16:51Εντοπίστηκε ύποπτο αντικείμενο στην Κυψέλη - Προσωρινή διακοπή της κυκλοφορίας στην περιοχή16:37Οι 4 ειδήσεις της ημέρας (βίντεο)16:23
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο